canım öncelikle histereskopi ile rahmin durumunun düzelmesi yada dinlenmesi gibi bir durumun söz konusu olabileceğini sanmıyorum...zaten hsg sonrası hamile kalma şansı yüksek diyor doktorlar..yani o noktada rahat olabilirsin...zaten hsg reglinin bitiminde yapılıyor o ay boş geçiyor.. gerçi sen aynı ay içinde hem hsg hem aşılama mı oldun orasını anlamadım ... bende 7 yıllık evliyim.. 3 yıl korunduk..sonra düşündük ama bebeiş gelmedi...geçen yıl tüp bebek denedik tutu ilkinde ama 5 aylıkken erken doğumla sonlandı...sorunum ise açıl,klanamayan infertilite... yaş 29... 5 aydır deniyorum .. bu ay olmazsa tedaviye başlıyorum... açıklanamayan infertilite malesef zor bir durum..ama fazlada bekleme taraftarı değilim ben .... 3 yıl kendiliğinden olsun diye bekledim.. haa bu zaman zarfında yumurtalık takibide yaptırdım... her şey normal ama olmadı...bence aşılama yaptırmana gerek yok... bir süre daha kendilğinden olması için bekleyebilirsin... ama süreyi çokta uzun tutma....umarım her şey gönlünce olur