Bi akıl verin benimki kaçtı:(

caanım ''annesi bişey mi okuttu bu kadar soğudu bilmiyorum'' demişsin aynen ben de eşim için öyle düşünüyorum ve ona da söylüyorum zaten annen her şeyi yapar diye ...aynı durumları yaşıyoruz benim eşim de bana her şeyi söyler ama ailesine sıra geldi mi ben onlara hiçbir şey söyleyemem silerler beni diyebiliyor...ben atanmayı bekliyorum canım atandığım zaman resti çekicem ya benim olduğum şehre gel ya da beni unut diycem...sen de elinden geleni yap ama bu tarz erkeklerle baş etmek kolay değil bir de böyle annelerden büyü vs her şey beklenir.ben eşimle 6 sene çıktım eşimin evlilik öncesi ve evlilik sonrası o kadar farklı ki anlatamam....bizim iş resmiyete döküldü eşim değişti...günahı boynuna annesi bir şeyler yaptı diye düşünüyorum...bir yolculukta yanıma bir bayan oturdu ve muhabbete başladı ordan burdan ben kv ve kp imin bana yaptıklarını anlattım bana dedi ki evini sirke ile sil özellikle dış kapını ve eşiğini , her çamaşır yıkadığında makineye sirke dök ..burdan da arkadaşlar söylemiş zaten bazı konularda...ben de evime döndüğümde googledan araştırdım orda içmenin de faydası var diye yazıyordu ben de eşime dedim ki sirke içmeni istiyorum kötü enerjiler dağılıyormuş diye o da ok dedi...sanki o günden beri bana karşı daha anlayışlı normalde kavga edeceğimiz durumlar olduğu halde eşim daha pozitif yaklaşıyor falan....Allah böylelerini ıslah etsin benim ki sanki oğlu değil de kocasıymış gibi kıskanır kocamı ve eşim de söyler annem evlenmemi kaldıramadı diye....Alla gönlüne göre versin

canım , eşim değilde sanki başka biri geldi. o bana merhametli davranan beni seven adam gitti. :( ailesinin yüzünden oldu. ben evlenmeden önce ailene yakın oturmam dedim. kendisi başka eve çıkalım diyordu. ne olduysa oldu bu siteden çıkmam da çıkmam. bende bu yıl bekleyeceğim yeni bi eve çıkmaz ise ayrılmayı düşünüyorum. artık uğraşamayacağım ailesiylede. otursun anasıyla. bende sirkeli suyu duymuştum. ama uygulamdım. onu da yapayım yapmadım demem en azından.

Eşimle 3 yıllık evliyim. 7 yılda evlenmeden önce üniden beri tanışıyoruz. evlendiğimizde şehir değiştirdik. eşimin olduğu yere taşındım. o dönem ben çalışmadığım için ailesinin siteisinde kiralar ucuz die. orada oturalım sen işe başlayınca çıkarız dedi. şuanda 3 yıl oldu. çıkmıyor. annemlerden izin almadan çıkamayız dedi bi tartışmammızda. bende ailemi çağırdım annemlerde kayın valide ile kavga ettiler. kadın boşansınlar olmuyosa demiş. eşim ki benim için yatay geçiş yapıp üni değiştirmeyi denedik birlikte o geçti ben kaldım. geri eski ünisine geldi benim için. annesi baskı kuruyor. eşimin hiç bi kötü huyu yok. insan olarak da iyi biri ama annesine anne biz bu kızla kararlaştırdık demiyor. evde bana gelip annemin istediği yerde oturacağız diyebiliyor. ev arıyoruz sözde. ben bakıyorum ona gösteriyorum. beğenmiyor eski evmiş yok giriş katmış istanbulda daha ne bulmayı düşünüyor. ev almak istemiyor. itiraf edersende tartışacağımı bildiği için itirafta etmiyor ne yapacağım şaşırdım: (

kayınvalidenizin size zararı var mı? sen aileni ne diye karıştırıyosun bu olaya. annenin gelip kayınvalidenle kavga etmesi çok yanlış. :47:

kayınvalidenizin size zararı var mı? sen aileni ne diye karıştırıyosun bu olaya. annenin gelip kayınvalidenle kavga etmesi çok yanlış. :47:

aynen zarar. onun ailesi müdahilse, benim yuvamı oyuyorsa, olaya benim ailemde müdahil olacak. kv istediği lafı sokacak ben susacağım. herkes nerde ne konuşacağını bilecek. kendi kızıda aynı sitede damatla yumruklaştılar. kendi çocukları ay parçası gelinle damadın ..... ağzına yapamayacak.

aynen zarar. onun ailesi müdahilse, benim yuvamı oyuyorsa, olaya benim ailemde müdahil olacak. kv istediği lafı sokacak ben susacağım. herkes nerde ne konuşacağını bilecek. kendi kızıda aynı sitede damatla yumruklaştılar. kendi çocukları ay parçası gelinle damadın ..... ağzına yapamayacak.

sonuçta eşinden boşanmadığın sürece kayınvaliden eşinin annesi dimi. yani ister istemez sen o insanla yüzyüze bakacaksın anneni ortada kötü yapmana gerek yoktu.:19:

sonuçta eşinden boşanmadığın sürece kayınvaliden eşinin annesi dimi. yani ister istemez sen o insanla yüzyüze bakacaksın anneni ortada kötü yapmana gerek yoktu.:19:

annem kötü olmadı. merak etme sen.konuşan insanla konuşursun tartışacak insanla tartışırsın. kimse küsmedi birbirine, yaptıklarını annem söylemiş. cevap verememiş. ki annem gelmeden öncede ben konuştum dinlemedi. görüşmem demedim ben sadece eskiden her gün giderdim. artık gitmiyorum olay bu. sınırımı çizdim. tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

canım , eşim değilde sanki başka biri geldi. o bana merhametli davranan beni seven adam gitti. :( ailesinin yüzünden oldu. ben evlenmeden önce ailene yakın oturmam dedim. kendisi başka eve çıkalım diyordu. ne olduysa oldu bu siteden çıkmam da çıkmam. bende bu yıl bekleyeceğim yeni bi eve çıkmaz ise ayrılmayı düşünüyorum. artık uğraşamayacağım ailesiylede. otursun anasıyla. bende sirkeli suyu duymuştum. ama uygulamdım. onu da yapayım yapmadım demem en azından.

doğrudur canım inanırım çünkü aynısını ben yaşıyorum....biz 6 sene çıktık küstüğümüzde 1 gece üzerinden geçmezdi 6 senede 1 kere bile ayrılma noktasında olaylar yaşamadık lafı bile geçmedi aramızda ama nişanlandım iş resmiyete bindi eşim başladı biz evlenirsek aileme gider miyiz bana eniştem diyoki sen evlenince aileni bırakırsın vs vs vs bir sürü laflar...evlendikten 3 sene sonra anladım ki bunları eşime söyleyen eniştesi değil eşimi dolduran annesiymiş...ve eşim nişandan sonra o kadar değişti ki eski adamdan eser kalmadı ve birçok defa ayrılık noktasına geldik ki ailesinin payı da büyüktü bu olaylarda....birebir eşimle pek sorun yaşamayız ailesi mahvetti bizi ve bunu eşim de kabul ediyor...ama beni ya da bizi savunmak için ağzını açıp o tarafa tek kelime etmiyor edemiyor....şimdi bir hoca varmış ona da gidecem başımdan geçenleri ailesinin bana yaptıklarını vs anlatacam ve büyü yapıldıysa eşime bozmasını istiyecem...yine yolculukta karşılaştığım kadın söyledi o hocayı ve tarif ettiği hocayı ailem de biliyor...eğer varsa büyü falan bozar inş diye onu da değerlendirecem...ben gitmem demiştim kadına da siz birbirinizi seviyorsanız uğraş kızım elinden geleni yap sen kötü bir şey yapmayacaksın ki büyü varsa onu bozmasını isteyeceksin demişti mantıklı geldi...şöyle de bir şey var eşimin bir akrabası sevdiği kızla evlenememiş başkasını almış vs vs kv anlatıp dururdu o çocuğa annesi büyü yaptı diye .... ayrıca başka şeyler de anlatırdı kp in sülalesini kötülemek için sonra anlattığı her şeyin kendisi olduğunu anladım..diyorum ki kendisi büyü işleriyle haşır neşir olduğu için mi acaba diğer akraba için de büyü ile ayırdı çocuğu kızdan diyodu....kişi kendinden bilir işi derler ya kendi zihniyetinin pisliklerini mi acaba karşı tarafa atıyordu diye düşünmeden edemiyorum.sen de sirke olayını yap canım biz onu büyü niyetine yapmıyoruz büyü varsa bozulsun diye yapıyoruz...

annem kötü olmadı. merak etme sen.konuşan insanla konuşursun tartışacak insanla tartışırsın. kimse küsmedi birbirine, yaptıklarını annem söylemiş. cevap verememiş. ki annem gelmeden öncede ben konuştum dinlemedi. görüşmem demedim ben sadece eskiden her gün giderdim. artık gitmiyorum olay bu. sınırımı çizdim. tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

ben de evlendik 3 sene boyunca hergün gittik diyebilirim ama son 3 senedir suratlarını görmüyorum ve vicdanen o kadar rahatım ki kendileri etti kendileri buldu ...sen de salla canım iyilik yaramaz bu insanlara hergün gidersin seni ezilecek bit gibi görürler haftada bir gidersin tepelerinden düşürmezler....bir laf var ama kusura bakma lütfen ben bu duruma çok uygun bulurum ....... yaranır derler aynen öyle ...

Eşimle 3 yıllık evliyim. 7 yılda evlenmeden önce üniden beri tanışıyoruz. evlendiğimizde şehir değiştirdik. eşimin olduğu yere taşındım. o dönem ben çalışmadığım için ailesinin siteisinde kiralar ucuz die. orada oturalım sen işe başlayınca çıkarız dedi. şuanda 3 yıl oldu. çıkmıyor. annemlerden izin almadan çıkamayız dedi bi tartışmammızda. bende ailemi çağırdım annemlerde kayın valide ile kavga ettiler. kadın boşansınlar olmuyosa demiş. eşim ki benim için yatay geçiş yapıp üni değiştirmeyi denedik birlikte o geçti ben kaldım. geri eski ünisine geldi benim için. annesi baskı kuruyor. eşimin hiç bi kötü huyu yok. insan olarak da iyi biri ama annesine anne biz bu kızla kararlaştırdık demiyor. evde bana gelip annemin istediği yerde oturacağız diyebiliyor. ev arıyoruz sözde. ben bakıyorum ona gösteriyorum. beğenmiyor eski evmiş yok giriş katmış istanbulda daha ne bulmayı düşünüyor. ev almak istemiyor. itiraf edersende tartışacağımı bildiği için itirafta etmiyor ne yapacağım şaşırdım: (
Canım anlıyorum seni zor bir durum.Bazen çocuklar kendi anne babalarına karşı kıyımsız basiretsiz oluyor.Eşinden bunlardan biri.Arada kalmış aslında.Eğer başka şikayetin yoksa eşinden biraz sabırla,güzellikle kendini ifade edebilirsin.Güzellikle söyledim anlamıyor diyeceksin belki ama yılma.Anlamıyoresa hemen kavga ya dönüştürme.Annesinin şikayetini sana getirdiğinde kendini savunma sus.Neye inanmak istiyorsan ona inan,beni tanıyamadıysan ne diyim de.Annesini ona şikayet etme.Haftasonları güzel kahvaltı hazırla,bir program oluştur.Fazla kira vermekte korkutuyor olabilir onu.Bazen evlilikte bir tarafın sabrı gerekebiliyor.

Canım anlıyorum seni zor bir durum.Bazen çocuklar kendi anne babalarına karşı kıyımsız basiretsiz oluyor.Eşinden bunlardan biri.Arada kalmış aslında.Eğer başka şikayetin yoksa eşinden biraz sabırla,güzellikle kendini ifade edebilirsin.Güzellikle söyledim anlamıyor diyeceksin belki ama yılma.Anlamıyoresa hemen kavga ya dönüştürme.Annesinin şikayetini sana getirdiğinde kendini savunma sus.Neye inanmak istiyorsan ona inan,beni tanıyamadıysan ne diyim de.Annesini ona şikayet etme.Haftasonları güzel kahvaltı hazırla,bir program oluştur.Fazla kira vermekte korkutuyor olabilir onu.Bazen evlilikte bir tarafın sabrı gerekebiliyor.

canım şu sıralar tartışmamak için sadece dua okuyorum. annesinden soğudum. ben ameliyat oldum ameliyatımdan 10 gün önceydi gece ağlıyorum eşim nöbetçi eczane aramaya gitti. annemi çağırayım yalnız kalma dedi. bende çağır dedim. kadın geldi. benim suratıma bakmak ne kelime evde ki halılarımı topladı. yıkamaya verecekmiş eşim. üstüne eşimi azarladı. ev pismiş die. sabrediyorum eşimi seviyorum die. annesinden kopmak istemiyor. ailesinin bana yaptıklarını sineye çekiyor.kahvaltı hazırlıyorum. herşeyi yapıyorum akşam 8 de evde oluyorum yemeği hazır laf etmiyorum. hafta sonu çalışıyorum. temizlikçi alalım dedim kabul etmdi. onada tamam dedim. bende köle değilim ki. bende böyle evlilik hayal etmedim.

canım annesine gittiğimde benimle konuşmuyor. oğlunu şapur şupur öpüp mis gibi kokuyorsun diyor. komşularımızın çocuklarının doğun gününe gidiyoruz bu ikisini diğer odada oturup konuşurken buluyorum. kayın peredim telefon ediyor şuraya gidelim mi diye. kocam eşime sorayım diyor. o kim oluyormuş die bağırıyor telden ben duyuyorum. bende gitmiyorum artık suratlarını görmek istemiyorum.

Töbe yarabbim asıl o kim oluyormuş :47:
İnşallah bi an önce o aileden uzaklaşırsın canım gerçekten içten söylüyorum

canım şu sıralar tartışmamak için sadece dua okuyorum. annesinden soğudum. ben ameliyat oldum ameliyatımdan 10 gün önceydi gece ağlıyorum eşim nöbetçi eczane aramaya gitti. annemi çağırayım yalnız kalma dedi. bende çağır dedim. kadın geldi. benim suratıma bakmak ne kelime evde ki halılarımı topladı. yıkamaya verecekmiş eşim. üstüne eşimi azarladı. ev pismiş die. sabrediyorum eşimi seviyorum die. annesinden kopmak istemiyor. ailesinin bana yaptıklarını sineye çekiyor.kahvaltı hazırlıyorum. herşeyi yapıyorum akşam 8 de evde oluyorum yemeği hazır laf etmiyorum. hafta sonu çalışıyorum. temizlikçi alalım dedim kabul etmdi. onada tamam dedim. bende köle değilim ki. bende böyle evlilik hayal etmedim.
Hee o zaman durum değişiyor.Herşeye tamam demeyceksin.Çalışan insansın.Herşeyi tam takım yapmayacaksın.Tavrını herkese karşı koyacaksın.Ne kadar iyi olur susarsan o kaadr ezerler.Bağır çağır demiyorum ama bazen susmak ve kendi bildiğini okumakta bir tavırdır.

gogocuk sakin aman eşimle aramız iyi olsun diye kendini o münasebetsiz kv ve kp ye ezdirme.
"Sen bu işe anneni neden karıştırdın" diyenleri de anlamıyorum. Kv eve karışıyorsa sen de ağaç kavuğundan çıkmadın her halde. Ailen hep arkanda olsun sessizce. Herşeye müdahil olmadan ama arkanda olduğunu bilsinler. Sabırla ve eşini işleyerek inşallah o siteden kurtulursun.
Yazık birbirinizi de seviyorsunuz. Allah yuva yıkan ailelerden hesap sorsun inşallah..

gogocuk sakin aman eşimle aramız iyi olsun diye kendini o münasebetsiz kv ve kp ye ezdirme.
"Sen bu işe anneni neden karıştırdın" diyenleri de anlamıyorum. Kv eve karışıyorsa sen de ağaç kavuğundan çıkmadın her halde. Ailen hep arkanda olsun sessizce. Herşeye müdahil olmadan ama arkanda olduğunu bilsinler. Sabırla ve eşini işleyerek inşallah o siteden kurtulursun.
Yazık birbirinizi de seviyorsunuz. Allah yuva yıkan ailelerden hesap sorsun inşallah..

ailemi bende karıştırmak istemezdim ama hepsi çok üstüme geldiler. eşim ben evden çıkalım dediğim artık son demlerim de sen iyice şimardın demişti. kendi evimde yemek yapcam dedin izin verdik burdan taşınmak da neyin nesi dedi. bu da son damla oldu benim için. ailemin gelmesi iyi oldu. hakkımı helal etmiyorum o kadına ahirette hesaplaşacağım.

amin canım inşallahhh tez vakitte taşınıp kurtulurum.

canım bende sakin sakin arada ev bakmıyoruz deyip soruyorum. yorgunum diyor hiç açmıyorum o gün konuyu. ama geçiştirmekte nereye kadar. iş değiştircem bekle maaaşım artsın dedi. 4 ay oldu yeni işine başladı. iş ortamım güzel diyor. bende sabır taşı değilim ki. çocuk oyalıyor sanki. kendi kızıda var canım inşallah çıkarsın rabbim.

Back
X