• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi akla ihtiyacım var :(

canimsin benim esimde alevi bende sunniyim. evlendik şükür sorunumuz olmadı. benim de ailem bu sebeple vermedi ve kacarak evlendim. ramazan ayinda birlikte tuttuk orucumuzu inanki. kaynim bile biz tutuyoruz diye uydu bize. yani anne babasinin cocuklari uzerinde etkileri önemli bence. benim kv dem hep saygilidir bu konulara dini programlar izlrr sürekli. ha namaz kilmiyo ne bilim bu tarz dinin sartlarini yapmiyo ama bende yapmıyorum ki. inancim tam ama duzenli namaz kilmiyorum mesela. mubarek günlerde yada sukur namazi vs kiliyorum. elbtte farkli olduğumuz yerler oluyor ama hemen arastirip doğrusunu buluyoruz. inanci olmayan insandam kork bence. yani her insan biseye inanma ihtiyaci duyar sonucta illa Allaha inanmaktan bahsetmiyorum. (dini inkar etmedim burda biseylerin onemini belirttim yanlis anlaşılmasın) erkek arkadaşının ne kadar dogru söylediğini sende bilemezsin bi başkası da. sirf evlenmek icin diyo olabilir degil mi? evlenmeden bunlari yapip yapamadığını birlikte deneyin bence. ailesi gibi oda inkar ederse dinimizi olmaz derim ben. benim fikrim böyle. alevi olmak dinsiz imansiz olmak ibadetleri yok saymak gusulsuz gezmek degil arkadaşlar lutfen onyargilardan arinalim bu konuda. sunnisinde her cesiti var sonucta. neyse demek istediklerimin anlasilir oldugu kanaatindeyim. hayirlisi olsun hakkinizda insallah. sonuctan haber verirseniz sevinirim

Innallahe meas sabirin..

İşte ben de sizin gibi bi aile ortamı kurmak isterdim Ama siz çok şanslısınız Sizin ki gibi olduğunu bilsem evlenirim Insan dışardan bilemiyorki Eşinizin sağduyusunu ben de onlarda görmek çok isterdim Mutluluğunuz daim olsun

Onların bakış açılarını benim kabul etmem imkansız Son duyduklarımla bile çok yaralandım Mesela benim çevremde çoğunlukla yaşlılar hacca gider Onları küçümsemeler Neymiş aç insanlar varken hacca gidilmezmiş Bunlar gösteriş yapıyormuş :( tamam da her yaz tatile gidip 5 yıldızlı otelde kalmak kabahat değil ama benim annannemin dedemin bi ömür 3 kuruş biriktirip hacca gitmesi en büyük kabahat Çok zoruma giden şeyler duydum Bu sadece bir örnek Ben de koyu bi dindar değilim ama bu kadarını hiç düşünememiştim

Eh sende, anneannenler felan hacca gitmek istemeyenler, oruç tutmak istemiyenleri yadirgiyorsunuz. Diyorsun ya "eger namazi felan birakirsa,ilerde çoçugu nasil büyütürüm" diye. En iyisi bu çoçukla hiç beraber olmamak. Deger yargilariniz, hayat tarzilariniz, bakis açiklariniz o kadar degisik ki. Aileler o kadar farkli ki, asla yürümez.

Karsindaki insanin mezhepi degismeside çok kötü bir durum olur. Sen onun için mezhepni degistirsen, ailen ne düsünür? Ona düsman kesilmezlermi hakli olarak? O ortamda, onun ailesi ile o zaman nasil yapacaksin? Ki insan mezhepini sirf bir insan için degistiriyorsa bu demek ki ilerde ailesi için, yada baska birsey kolayca tekrar degistirir. Karakterinden benim gözümde o insanda bir bozukluk vardir o zaman.

Yani neticide, unut bu oglani, senin hayat tarzina, bakis açina uygun birini bulmani tavsiye ederim.

Eh sende, anneannenler felan hacca gitmek istemeyenler, oruç tutmak istemiyenleri yadirgiyorsunuz. Diyorsun ya "eger namazi felan birakirsa,ilerde çoçugu nasil büyütürüm" diye. En iyisi bu çoçukla hiç beraber olmamak. Deger yargilariniz, hayat tarzilariniz, bakis açiklariniz o kadar degisik ki. Aileler o kadar farkli ki, asla yürümez.

Karsindaki insanin mezhepi degismeside çok kötü bir durum olur. Sen onun için mezhepni degistirsen, ailen ne düsünür? Ona düsman kesilmezlermi hakli olarak? O ortamda, onun ailesi ile o zaman nasil yapacaksin? Ki insan mezhepini sirf bir insan için degistiriyorsa bu demek ki ilerde ailesi için, yada baska birsey kolayca tekrar degistirir. Karakterinden benim gözümde o insanda bir bozukluk vardir o zaman.

Yani neticide, unut bu oglani, senin hayat tarzina, bakis açina uygun birini bulmani tavsiye ederim.

Ben mezhep olayına hiç inanmıyorum Kuran'da böyle bi ayrım olmadığı için ben sadece Kuran'a inanan bi insanım Onun içindekini yapmaya çalışmak dinimi oluşturur Mezhebim yok benim yani Yapmayan insanları kınamam Ben de mükemmel değilim Bu başka Bişey ama inkar etmek onları başka şey Çocuğumada doğru bir din anlayışıyla büyütmek tabi isterim

Ben mezhep olayına hiç inanmıyorum Kuran'da böyle bi ayrım olmadığı için ben sadece Kuran'a inanan bi insanım Onun içindekini yapmaya çalışmak dinimi oluşturur Mezhebim yok benim yani Yapmayan insanları kınamam Ben de mükemmel değilim Bu başka Bişey ama inkar etmek onları başka şey Çocuğumada doğru bir din anlayışıyla büyütmek tabi isterim

Iyide konu sadece sen degilsinki. Sen mezhep olayina inanmak istemiyor olabilirsin. Senin için sadece sünnilik olabilir fakat bu herkes için geçerli degil, hatta bunu ben baya saygisizca buldum alevi kökenli biri olarak. Ayrica dogru din anlayisi illahi sünni din anlayisida degil. Dedigim gibi bu SENIN için dogru din anlayisi olabilir fakat en basit senin sevdigin yada onun ailesi için degil.

Ve madem bu "dogru din anlayisi" senin için bu kadar önemli, niye ilk basta bir alevi ile beraber oldunki? Hadi beraber oldun, niye degistirmeye çalisiyorsun, yada istiyorsun? Dedigim gibi, en iyisi bu kisiyi unutmak ve senin hayat anlayisina daha yakin birini bulmak.

Samimiyetine inanıyorsan bence yanında olmalısın. Ailene de anlatabilirsin onun düşünceleri değişti gibi diyebilirsin eğer tek sorun bu konudaysa.

Şimdi arkadaşım aklın karışmış yıllardır sen bu adamın kötü bir yönünü görmemişsin ama baban ailesini beğenmediği için istemiyorsun bu kendin olamadığını hissettiriyor

Mezhep konusu ülkemizde halen sorun ediliyor aslında düşündüğümüz gibi değil sen dini hassasiyetlerin olduğunu çocuklarını buna göre yetiştirmek istediğini söylüyorsun anne ve babanın da var bu hassasiyeti ama onlar namaz kılmasına rağmen sen kılmıyorsun belki onlar kapalı ama sen kapalı değilsin orucu yazmamışsın kul hakkı zekat vs

Her neyse sen tam ailen ile aynı değilsin erkek arkadaşın da tam ailesi ile aynı değil sizin çocuklarınız da sizinle aynı olmayacak bu nedenle bu konularda kendinizi çok sıkmayın derim
Forumda örnekler var ben yalnız sahur yaptım yalnız iftar yaptım diye ama bu mezhepler ilgili değil ki kişilerin tercihleri ile ilgili

Son olarak da ben sünniyim ve hayatımda namaz kılmadım oruç tutmadım kişileri aileden gelen kalıplar ile değil kendi özellikleri ile değerlendirmek gerekir yarın sünni biri ile evlenirsin benim gibi çıkar ama şimdiki erkek arkadaşın senin hassasiyetlerine uygun davranır

Bence yıllarca sorun olmayan mezhepleri iş evliliğe gelince ilk kriter yapmayın diğer özelliklerine bakın canınızı da çok sıkmayın sevgiler

Onların bakış açılarını benim kabul etmem imkansız Son duyduklarımla bile çok yaralandım Mesela benim çevremde çoğunlukla yaşlılar hacca gider Onları küçümsemeler Neymiş aç insanlar varken hacca gidilmezmiş Bunlar gösteriş yapıyormuş :( tamam da her yaz tatile gidip 5 yıldızlı otelde kalmak kabahat değil ama benim annannemin dedemin bi ömür 3 kuruş biriktirip hacca gitmesi en büyük kabahat Çok zoruma giden şeyler duydum Bu sadece bir örnek Ben de koyu bi dindar değilim ama bu kadarını hiç düşünememiştim

Din ve mezhep farklılığı önemli değil. Ama birbirine saygı göstermek önemli. Öyle bir ailenin içine gelin gitmemelisin bence. Zira bu insanlar senin mezhebine, inancına, kültürüne dolayısıyla da sana saygı göstermeyen insanlar.

Back
X