• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi akla ihtiyacım var :(

Yaa arkadasim ben sizesunu diyim : bu is olmaz. Ayni durumu benim kuzenim yasadi. 4yil aradan sonra cocugu ile birlikte geri geldi. Kuzenimin dedigi dinini yasamaya çalışan herkese küfür ediyorlar hakaret ediyorlar artik onlarin bi tane lafina tahammul edemeyecek dereceye geldim diye ayrildi kuzenim. Kuzenim de tam dindar değil ama sizin gibi bi sekilde dinini yasama saygili bi kız. Ve dusunun kocasinin ailesi bu laflari ederken kocasi hicbisi demiyor karismiyor. Sonucta kuzenim ezildi lafin icinde.
Aşk 2kisilik yasaniyor ama evlilik de onlarca insan var herseye karisan..
O kadar şaşırdım ki :( ne yapmalıyım bilmiyorum Ne düşünemeliyim bilmiyorum Çok yoruldum

bu sözün havada kalacağına eminim
kararını verirken sakın buna bel bağlama
ama karar verirken şuna bak
bu insan iyi bir insanmı kötü bir insanmı
seni mutlu edermi etmezmi
sen ona karışmadan durabilrmisin
o da seni istediğin şekilde ibadet etmene müsade edecekmi

gerisi boş
her koyun kendi bacağından asılır
gayrimüslim bile olsa
önemli olan insani değerlerdir

O söz havada kalırsa zaten olmaz Beni daha fazla üzmekten başka Bişey de olmaz Bu çevrede eşine sonradan uyum sağlayan insanlar da biliyorum Hem hakkını yememek istiyorum hem de çok üzülüyorum Onların o konuşmalrını duyduğumdan beri ben de artık kendi dinimi yaşamayı daha çok istiyorum Çok çelişkideyim Sonra düşünüyorum krblk sen de bu kadar inançların 5 yıl önce kuvvetli değildi Bak şimdi öyle değil Allah nasip etti diyorum Neden ona nasip etmesin diyorum :( dengem bozuldu

Merhaba arkadaşlar Daha önce bu konuda çok konu açtım Benim 3,5 yıllık bi ilişkim var. 27 yaşındayım. Ancak ilk erkek arkadaşım ilk ciddi ilişkim. Çok da aşık oldum. Herkesin parmakla gösterdiği bi çifttik Insan aşık olunca bazı şeyleri göremiyormuş. Onun uğrunda çok sıkıntı çektim. 3 yıl boyunca aileme kabul ettiremedim. Bu yüzden ailem de bana eziyet etti. O kadar küçük şeylere kusur buldularki benim artık psikolojim alt üst oldu. Sonunda babam ailenin dini görüşlerini beğenmedi. Onlarla mezhep farklılığımız var ve dinle aralarının bu kadar hoş olmamasını kendi mezheplerine bağlıyorlar. Bu mesele ortaya çıkmadan önce ben bizim ibadetlerimize bu kadar küçümseyerek baktıklarını bilmiyordum Biz asla namaz kılmayız oruç tutmayız çünkü x mezhebindeniz Eğer yaparsak asimile oluruz gibi düşünceleri olduklarını bilmiyordum Daha önce sevgilim yanıma gelmişti Otele gittiğinde ben namaz kıldım biliyor musun demişti Sen hayatımdasın diye teşekkür ettim Daha ilk yılımızdı ozaman. Buna benzer şeyler olunca önyargılarını hiç hissetmedim Son aşamada söylenenlerle çıktı ortaya Ailem asla kabul etmez söylediklerini Ayrılmıştık Sonra dün akşam bana mesaj attı Ben ailemden görmedim Bana sen öğretirsin herşeyi Beraber okuruz Hemen olmaz ama öğrenirim Beraber inanırız dedi Napayım ben Çok arada kaldım O olmazsa ben naparım diyorum Başka birini onun yerine nasıl koyarım Ya ilerde dediklerini yapmazsa çocuğumu nasıl öyle bi ortamda yetiştiririm Aklım çok karışık Psikolojim çok kötü Fikirlerinize ihtiyacım var Bu süreçte aramızda cinsel ilişki değil ama bazı şeyler yaşandı Bundan sonra evlenmekten başka şeyi de yakıştıramıyorum kendime

Ailenle gelip konuşsun bence.Seninde elinden gelen bir yere kadar.Ama ileride aşk yerini sevgiye bıraktığında ve her şey normale döndüğünde özüne yönelirse ne yapacaksın kabullenebilecek misin onu düşün bence.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ailenle gelip konuşsun bence.Seninde elinden gelen bir yere kadar.Ama ileride aşk yerini sevgiye bıraktığında ve her şey normale döndüğünde özüne yönelirse ne yapacaksın kabullenebilecek misin onu düşün bence.

İşte düşünüyorum Ancak çare bulamıyorum

Kendi ailemi örnek vereyim, annem sunni babam alevi. Babam oruç tutmaz,namaz kılmaz ama çok iyi kalpli melek gibi bir adamdır inancı tamdır.Ailesinden dolayı böyle yetişmiş.Evlenirken anneme söz vermiş ama yine de yapmamış. Evlilikten sonra sizin sevgiliniz de belki değişir belki değişmez bilemiyorum ama büyük ihtimal değişmez. Diğer konu çocuklarım nasıl olur gibi bir soru sormuşsun, ben annem gibi oldum kardeşim de. Yani eşiniz namaza oruca çabalamış ama becerememiş olursa çocukların sizin gibi yetişmesi için elinden geleni yapacaktır

Kendi ailemi örnek vereyim, annem sunni babam alevi. Babam oruç tutmaz,namaz kılmaz ama çok iyi kalpli melek gibi bir adamdır inancı tamdır.Ailesinden dolayı böyle yetişmiş.Evlenirken anneme söz vermiş ama yine de yapmamış. Evlilikten sonra sizin sevgiliniz de belki değişir belki değişmez bilemiyorum ama büyük ihtimal değişmez. Diğer konu çocuklarım nasıl olur gibi bir soru sormuşsun, ben annem gibi oldum kardeşim de. Yani eşiniz namaza oruca çabalamış ama becerememiş olursa çocukların sizin gibi yetişmesi için elinden geleni yapacaktır

Babanız çabalamış da yapamamış mı Anneniz nasıl üstesinden geldi acaba Biz evlenirsek onun memleketinde onun ailesinin yanında yaşayacaz Eğer eşim de bana destek olmazsa çocuklarımı nasıl istediğim gibi yetiştiririm

Babanız çabalamış da yapamamış mı Anneniz nasıl üstesinden geldi acaba Biz evlenirsek onun memleketinde onun ailesinin yanında yaşayacaz Eğer eşim de bana destek olmazsa çocuklarımı nasıl istediğim gibi yetiştiririm

Canım babam çabalamış. Yani namaz kılmanın oruç tutmanın gerekliliğini bilen bir insan. Ama bu yaşa kadar böyle gelmiş artık değişemiyor.Sevgilin ve ailesi nasıl insanlar en iyi sen bilirsin. Öyle insanlar var ki ezan okununca camı kapatıyor,dini olan herşeye karşı geliyor.

bence dini bırak mezhep bile önemli ne demek karakter önemli gerisi boş(!) tuhaf bir düşünce tamam seversin aşık olursun ama evlilik bu kadar basit değil sadece sevgi yeterli değil aile yapıları sizin kafa yapılarınız çok önemli evlendiğinizde aileler birbirine gidicek gelecek çocuk olacak unutmayın boşanmaların çoğu çiftlerden değil ailelerin uyuşmamasından kaynaklanıyor. Bir de "evlenince yapar" diye birşey yok insan neyse odur.. benim fikrim bu ilişkinin geleceği yok-sadece benim fikrim hayırlısını bilemem- madem sen inançlı birisin dua et ve "hakkında hayırlı olanı gönlüne sevdirmesini" iste gerçekten inanarak dua edersen kabul oluyor

din falan değil de, 27 yaşında olup da hala bir şeyler yaşamamış olmana şaşırdım. tabi tercih meselesi de, ama ömür de geçiyor yahu, bence pek sağlıklı bir şey değil bu 18-20 yaş aralığında karşı cinsin anatomisini yakından tanımak için kritik bir dönem olduğunu okumuştum.

din ve cinsellik tabularının sana ne kadar zarar verdiğini en yakın zamanda görebilmeni dilerim.

Din,ibadet,amel bunların hepsi önemlidir.Fıtratta vardır çünkü.öncelikle 4 hak mezhep vardır islam dininde ve bu 4 mezhep te de namaz oruc hac hepsi farzdır.görüştüğünüz kişi 4 mezhebe bağlı olamaz.cünkü namaz oruc yok demiş haşa inkara gider.burda amacım din dersi vermek değil ama bence bu birliktelik problem çıkarır aileni dinle bence:72:

ben hiçbir şekilde tavsiyede bulunmayacağım sadece ata sözü gibi her yerde karşımıza çıkan her koyun kendi bacağından asılır sözüne bir cümlede ben eklemek istedim.
her koyun kendi bacağından asılır ama üçbeş gün geçince mahalleyi koku sarar

ben hiçbir şekilde tavsiyede bulunmayacağım sadece ata sözü gibi her yerde karşımıza çıkan her koyun kendi bacağından asılır sözüne bir cümlede ben eklemek istedim.
her koyun kendi bacağından asılır ama üçbeş gün geçince mahalleyi koku sarar

:46::46::46::46:

Aileni dinlemeni şiddetle tavsiye ederim. Hayırlısı olsun

Yorumları falan okudum ama anladığıma göre müslüman karşı taraf ama ibadetlerini yerine getirmiyorlar.Bu mu sorun ? Eğer buysa çoğu kişi böyle zaten...Bu biraz da kişinin kendisine bağlı. Zamanla olur namaz kılar,oruç tutar ne bileyim...

Yorumları falan okudum ama anladığıma göre müslüman karşı taraf ama ibadetlerini yerine getirmiyorlar.Bu mu sorun ? Eğer buysa çoğu kişi böyle zaten...Bu biraz da kişinin kendisine bağlı. Zamanla olur namaz kılar,oruç tutar ne bileyim...

Hayır tam olarak öyle değil Yani yaklaşımları daha çok biz x mezhebine ait olduğumuz için oruç namaz yok bizde diyolar Bu ibadetlerden adeta nefret ediyolar Mesela konu açılsın ilk söyledikleri şey ibadet eden biri için hemen her şeyleri gösteriş onların şafıdır Yani sanki ibadet edenlerden nefret ediyolar Ailesi böyle

canimsin benim esimde alevi bende sunniyim. evlendik şükür sorunumuz olmadı. benim de ailem bu sebeple vermedi ve kacarak evlendim. ramazan ayinda birlikte tuttuk orucumuzu inanki. kaynim bile biz tutuyoruz diye uydu bize. yani anne babasinin cocuklari uzerinde etkileri önemli bence. benim kv dem hep saygilidir bu konulara dini programlar izlrr sürekli. ha namaz kilmiyo ne bilim bu tarz dinin sartlarini yapmiyo ama bende yapmıyorum ki. inancim tam ama duzenli namaz kilmiyorum mesela. mubarek günlerde yada sukur namazi vs kiliyorum. elbtte farkli olduğumuz yerler oluyor ama hemen arastirip doğrusunu buluyoruz. inanci olmayan insandam kork bence. yani her insan biseye inanma ihtiyaci duyar sonucta illa Allaha inanmaktan bahsetmiyorum. (dini inkar etmedim burda biseylerin onemini belirttim yanlis anlaşılmasın) erkek arkadaşının ne kadar dogru söylediğini sende bilemezsin bi başkası da. sirf evlenmek icin diyo olabilir degil mi? evlenmeden bunlari yapip yapamadığını birlikte deneyin bence. ailesi gibi oda inkar ederse dinimizi olmaz derim ben. benim fikrim böyle. alevi olmak dinsiz imansiz olmak ibadetleri yok saymak gusulsuz gezmek degil arkadaşlar lutfen onyargilardan arinalim bu konuda. sunnisinde her cesiti var sonucta. neyse demek istediklerimin anlasilir oldugu kanaatindeyim. hayirlisi olsun hakkinizda insallah. sonuctan haber verirseniz sevinirim

Innallahe meas sabirin..

Son düzenleme:
Hayır tam olarak öyle değil Yani yaklaşımları daha çok biz x mezhebine ait olduğumuz için oruç namaz yok bizde diyolar Bu ibadetlerden adeta nefret ediyolar Mesela konu açılsın ilk söyledikleri şey ibadet eden biri için hemen her şeyleri gösteriş onların şafıdır Yani sanki ibadet edenlerden nefret ediyolar Ailesi böyle

O zaman bir şey diyemem karar sizin...

Herkesin inanci kendine...
Dolayisiyla ibadetleri de gunahlari da.

Ustelik siz nasil ki dini argumanlari iliskiniz icin one surseniz de yakinlasmakta sakinca bulmadiysaniz onlar da kendilerince bazi seyleri yapmayi tercih etmiyorlar demek ki.

Onlar sizin orucunuza vs karismayip siz de onlarin yapmadigi seylere takilmadigniz surece sorun olmaz bence.

Cunku partnerinizle ortak yasam konusunda anlasmissiniz ve o kendi istegiyle beraber okuyalim teklifinde bulunmus.

Aileler "birbirine" karsi saygi gosteremiyorsa onlara sınırlarini hatirlatacak olan sizsiniz...
En kotu ihtimalle iliskinizden uzak tutacaksiniz iki tarafi da.

Tabi bu durumda aileleri karsiniza almis olacaksiniz...
Tum bu zorluga deger mi, o sizin vereceginiz karar.

Son düzenleme:
Back
X