Bulaşık Makineleri bi aydınlatın benii ya

SEYMAYLMZ

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
449
30
68
neden bu çamaşır ve bulaşık makinalarının ekonomik programları daha uzun sürüyor ??

benim bulaşık makinamın ekonomik programı 2,30 saat 50 derece. bir saatlik programları var 65 derece. yada 30 dk lıkları flnvar, onlar daha ekonomik değil midir??

bende 1.5 ay önce aldım hala çözemedim bilen biri cvp versede bende öğrensem:44:

ekonomikten kasıt asla süre değildir derecedir. 50 dereceye kadar suyu ısıtıp o suyla defalarda içeride sirkülasyon yapması sebebiyle 2,30 saat sürüyor. 50 derecelik su ile makine kısa sürede bitircek olursa o sıcaklıkta bazı bulaşık kirlerinin çıkmasına sebep olmayacağı için aynı sıcaklıkta suyun sirkülasyonu sürekli ve uzun süreli sağlanarak kirlerin çıkarılması ön görülmüştür üretim aşamasında. elektrik harcıyor 2,30 saat diye düşünceksiniz. ama bulaşık makinesi en fazla elektriği ısıtıcı çalıştığında harcar. ekonomik programda ısıtıcı sadece 1 defa devreye girer o yüzden ekonomiktir. ayrıca denemesi kolay 50 derecelik programda makinenizi çalıştırmadan önce bütün elektrikli aletlerin fişini çekin ve elektrik saatinizden sayaçın numaralarını yazın çalıştırıp program bittiğinde tekrar yazın aradaki farkı kaydedin bi kağıda sonra 65 derecelik programda aynısını yapın görün 65 derecelik programda fark daha açık olucaktır.

buraya kadar nişanlım yazdı kızlar ben değil kendisi arçelikte mühendis o yüzden bilgilendirmek istedi yazıyla ancak bu kadar diyo umarım yeterli olmuştur

Önceleri ben de anlam veremiyordum ama sonra düşünüce bu mantığa çıktım demek ki doğruymuş.

arkadaş açıklamış ama ben de şöyle düşünmüştüm.mesela normal 50 dereceye attığımzda makina suyu hızlıca ısıtmaya çalışıyo bu sırada çok enerji harcıyo,ama eco 50 de yavaş yavaş ısıtıyo daha az enerji harcıyo düşünmüştüm.sanırım aynı şey:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…