Bi boşanma konusu da benden...

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.091
158
Slm kızlar...ailemle sorunlar yaşadığımdan dolayı ani kararla evlendim tabi ki sevdim ailem karşı çıktı dinlemedim onları baskıcı,aile bağları çok zayıftı ailemin ben de kendi yuvamı kurup mutlu olmak istedim ama olmadı daha düğun gününden belliydi ama ben aileme mahçup olmamak adına o an resti çekemedim hemen hemen 2 yıllık evliyim bir çok kez şiddete maruz kaldım ama aileme mahçup olmamak adına onlara hiç yansıtmadım mutlu göründüm.Şu an ise son çizgideyim sanırım boşanacaz bi oğlum var tek başıma bu yola çıkabilir miyim sizden motive edici hikayeler bekliyorum.Oğlum bundan nasıl etkilenir.Tecrübelerinizi paylaşırmısınız.

Slm kızlar...ailemle sorunlar yaşadığımdan dolayı ani kararla evlendim tabi ki sevdim ailem karşı çıktı dinlemedim onları baskıcı,aile bağları çok zayıftı ailemin ben de kendi yuvamı kurup mutlu olmak istedim ama olmadı daha düğun gününden belliydi ama ben aileme mahçup olmamak adına o an resti çekemedim hemen hemen 2 yıllık evliyim bir çok kez şiddete maruz kaldım ama aileme mahçup olmamak adına onlara hiç yansıtmadım mutlu göründüm.Şu an ise son çizgideyim sanırım boşanacaz bi oğlum var tek başıma bu yola çıkabilir miyim sizden motive edici hikayeler bekliyorum.Oğlum bundan nasıl etkilenir.Tecrübelerinizi paylaşırmısınız.
Allah yardımcın olsun...

Çalışıyormusun? Ev kendinize mi ait?
Eğer çalışıyorsan ev de kendine aitse rahatlıkla hayatını devam ettirirsin.

Ilımcı çözüm ailenin yanında kalıp çalışmak.benim pisliği bosuyorum.kizimla birlikte yaşıyoruz.bana seni bu saaten sonra kim ne yapar dedi diş hekimi as.yapiyorum.her kez beni genç kız zannediyor.evli olduğumu duyanlar şaşırıyor.kizimin 18 yaşında olduğunu duyanlar şok oluyor.
Üster sen her şeyi başarırsın.rizki allah veriyor.oglunuzun psikolojisi sizin dayak yediğinize şahit olduğunda da bozulacak.

Tecrubem yok maalesef. Ama size verebilecegim bir suru moralim var. Suanda dunyadaki en kutsal seylerden birisiniz, annesiniz. Kadinsiniz. Cocugunuzun sevgiye ihtiyaci var iyi bir insan olmak icin. İlgiye ihtiyaci var, mutluluga ihtiyaci var. Bu o evde olmayacak, cok acik. Artik su "el alemi" bi kapinin disinda birakalim. Kendi hayatimizi ve cocuklarimizi dusunelim. Tipki bu konuyu ailenize anlattiginizda onlarin sizi dusunecegi gibi. Hayat sizin hayatiniz. Hata yaptiniz. Sonucuna katlandiniz. Simdi yola devam etme zamani. Biraz destekle hemen yeni bir hayat kurar, toparlanirsiniz. Allah yardimciniz olsun.

Mahcup olacam diye sidette bile ses cikarmamissin ama oglunu düsün onun ilerde ne kadar etkilenecegini düsün.ogluna bakip bunu sana yasatmaya hakim yok dersen kendi kendini. Olumlu bir karar verirsin.Allah yardimcin olsun.

İnsan ilk aşamada kendini düşünüp boşanmalı zaten. Ama kendini düşünmüyorsan oğlunun böyle bir ortamdan uzak büyüyecek olması seni motive etmeli zaten.

Ailenizin istemedigi bir evlilik yapiyorsunuz ve sonuc bilindik iste. Karar verirken bi dusunseniz aslinda ailem niye istemiyor diye. Uzuluyorum inanin bu tur konulara hele birde ortada cocuk olunca iki kati uzuluyorum. Bende ayrilmis ve tek basina oglunu buyutmus bir anneyim. Allah yardimciniz olsun.

Size kendi hikayemi anlatayım.
2 yıl önce boşandım. Boşanma sebebi tahamülsüzlük. Eşim bir kez olsun şiddet göstermedi, ne sigarası ne alkolü vardı, çok iyi bir ailenin çok çok iyi eğitim görmüş oğlu, asla aldatmadı. Biz küçücük ayrıntılarda boğulduk. Tartışma sebeplerimiz incir çekirdeğini bile doldurmazdı. Birgün çok fena tartıştık ve ben evi terk ettim, giderken yapma etme dedi ama ben kararlıydım, bitmişti bu evlilik. Telefonlarını asla açmadım, birçok mesajına cevap bile vermedim. Sosyal ağlarda arkadaşlıktan çıkardım. Artık ailemin evinde mutlu ve huzurluydum. Evi terk ettikten 3 ay sonra boşandık. Ona gününü göstermiştim(!). Onu iyi cezalandırmıştım(!). O dönem çok mutluydum, çok özgürdüm. Benim de ailem iyidir. Ama sonradan çok ciddi sıkıntılar yaşamaya başladım annem ve babamla. İlk başta onları hep arkamda hissediyordum, son 1 yıldır arkamda değiller. Kocamla yaşamadığım hır-gür'ü annem babamla yaşıyorum. Bu eve asla ait olmadığımı hissediyorum. Ve ben, boşandığıma çok pişmanım. Çocuklu olmasam daha kolay olurdu belki ama öyle değil işte. Ve ben pişman olmama rağmen, ayrılırken onu çok kırdığım için eşime dönmeye cesaretim yok. Oğlum nasıl etkilenir diye sormuşsunuz, emin olun kötü etkilenir. 4 yaşındaydı oğlumuz o zamanlar ve gece gündüz baba diyordu. Davranış bozuklukları başladı ve agresifleşip, hırçınlaştı. Ama babasının yanında çok sakinmiş.

Evet sizinle şartlarımız aynı değil tabi ama iyi düşünün derim...

Baba ile bağını koparmadığınız sürece oğlunuz için hala "anne" - "baba"sınız yani siz boşandınız diye evlat bölünmez diye düşünüyorum. Kaldı ki arada kalmaması için dengeyi çok dikkatli kurmalısınız. Burada iş ikinize düşüyor. Saygılı ayrılık çok önemli, evladın özel gününde yan yana bulunabilecek kadar saygı bulunmalı aranızda.

Hayatta başarılar. Umarım saygı çizginizi hep korursunuz.

Back
X