1. evet insan sadece 1 defa ölümüne aşık olabilir 2. si olmaz bence
2.iki insana güvenebilir ama eğer hayal kırıklıgı yaşamışsa güven sorunu yaşayabilir
3.evliyim
bnce iknci kez de aşık olabilir zaten birincisinde nasıl aşık olduğunuzu onun için ne kadar acı çektiğinizi unutuyorsunuz. sonra diğeri de aynı şekildeya da ben anormalimdir bilmiyorumgamyoncuiremsu
bence insan her aski farkli yasar... yas, olgunluk faktoru devreye girer... bir insan lisede farkli sekilde, universitede farkli sekilde, daha sonra farkli sekilde asik olabilir. dunyada ne kadar farkli tipte insan varsa bir o kadar farkli tipte ask vardir bence. aksi bir dusunce sadece insanlari birbiriyle kiyaslamaya ve ya "hic gercekten sevmemisim" tarzi gecmisi inkar eden dusuncelere, ya da "unutamiyorum" tarzi saplantilara ve arayislara yol acar.
ayni sekilde, bir insanin karsisina bir suru guvenebilecegi insan cikabilir. bir kere guvendikten sonra ikinci kez guvenmek imkansiz gibi gorunse de, bu sizin yasadiginizdan kaynaklanir, karsinizdaki bir sonraki kisinin guvenilirliginden bagimsiz bir on yargidir.
son olarak, iki kisi arasinda yasananlar hayata bakis acisi ve kisilerin kendisinin bu olayi kaldirabilirligiyle ilintilidir. "kendimi kullandiriyorum" diye dusunen kiz vardir, aska dair paylasimlarin karsilikli oldugunu benimseyen kiz vardir. iki kisi arasinda yasanan iliskinin sinirlarini yine bu iki kisi belirler diye dusunuyorum.
- Her yaşta, her ruh haliyle aşk başka yaşanır. İnsan bir defadan fazla aşık elbette olabilir ama 17 yaşında yaşadığın aşk ile 30 yaşındaki arasında çok fark vardır. Ya da hayata olumlu baktığın bir dönemde yaşadığın aşk ile depresyondayken yaşadığın aşk faklıdır. Ve her seferinde öncekilerin hiçbiri aşk değilmiş zannedersin. Oysa hepsi kendi dönemine göre aşktır. Ha tabi her hoşlanma da aşk değildir. Birden fazla aşık olunur ama on kere de olunmaz.
- İki kez güvenebilir insan elbette. Neden olmasın? Ama ilk güvendiğin güvenini sarstığı için bittiyse ikincisine güvenmek zaman alır. Karamsar olmaya gerek yok, dürüst insan sayısı o kadar da az değil.
- Ben evlilik öncesi cinsellikte sınırlara inanmıyorum. Herkes kendi yaşının ve psikolojisinin gerektirdiği kadarsa; ruhen ve bedenen ne kadarına hazırsa o kadarını yaşar. Yani daha açıkçası, evlilik öncesi cinsel ilşkiye karşı değilim. Ama sonradan diktirmek için kapı kapı dolaşılacaksa, son nokta hariç herşey yaşanıp bakireyim diye salına salına gezilecekse ya da 16 yaşında cinsel deneyim yaşayıp özsaygı konusunda psikolojik bir yara alınacaksa, her ay ertesi günü hapı almak prezervatif kullanmaktan daha kolay gelecekse uzak durulmalı. Yani sağlıklı ve bilinçli bir şekilde yaşanmalı cinsellik; evlilik öncesinde de evlilik içinde de.
*Evet aşk bir kere! Elbette herkes ilk aşık olduğu kişiyle evlenmiyor.. Evlendiği kişiyi de çok seviyor ama her iki kişi arasında o kadar fark var ki.. Zaten o dönemin masumluğu ile şu yaştaki sorumluluklarla boğuşulan aşk duygusu kıyaslanamaz bile..
*Güven olmazsa olmaz zaten..Hayatımızın her alanında var.. Önemli olan çabuk kapılmamak..
*Cinselliği yaşamanın sınırı yok ama kişinin ne yaşadığının farkında olması gerekir.. Yarın pişman olacaksa hiç yaşamamalı.. Ama işin sonunda ayrılık bile olsa yaşadığından utanmayan kişiye herşey serbest!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?