bi kac sorum var

Ruyamsiin

u'r my dream <3
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2010
885
0
46
- Yurtdışı
kizlar bu aralar aklimi kurcalayan bi kac soru var yardimci olursaniz cok sevinirim opuyorumnanaktan

- hani hep derlerya, bi insan bi kere asik olur, olumune
iki kere coook asik olamazmi bir insan??

- bi insanin hayatina iki kez coook guvenilir biri cikabilirmi??
yani hayatinda iki kisiye coook guvenebilirmi yoksa bir kisiye guvendiyse baska birine guvenmek zormu olur?

- evli deilseniz iliskinizde limitleriniz nereye kadar?
yani opusmekten azcik ileriye gidiyormusunuz yoksa yook ben opturmem bile mi diorsunuz? cunku bi erkek opusurken kontrolunu kaybediyor sanki, ve hep daha fazlasini istiyor, sizin tepkiniz ne oluyo? ve iliskiniz kac zamanlik?

cvp vermek zorunda deilsiniz kizlar
son soruyu soruyorum cunku benim yasadigim yerde kizlar gercekten cigrigindan cikmis, ilk haftada bile sevgilileriyle yatabiliyorlar ve bu konuda Turkiyede yasayan Turk kizlarin fikirlerini merak ediyorum.
tabi herkes istedigini yapabilir bu kimseyi ilgilendirmez ama diyorumya cevremde cok Turk kizi yok ve size sormak istedim.

tekrar soyluyorum cvp vermek istemiyorsaniz vermek zorunda deilsiniz

insallah anlatabilmisimdir ne demek istedigmi ve umarim sorularimi yanlis anlamazsiniz

optm hepinizi Şeniz :1hug:

1. evet insan sadece 1 defa ölümüne aşık olabilir 2. si olmaz bence
2.iki insana güvenebilir ama eğer hayal kırıklıgı yaşamışsa güven sorunu yaşayabilir
3.evliyim

bnce iknci kez de aşık olabilir zaten birincisinde nasıl aşık olduğunuzu onun için ne kadar acı çektiğinizi unutuyorsunuz. sonra diğeri de aynı şekilde:delphin: ya da ben anormalimdir bilmiyorumgamyoncuiremsu

- hani hep derlerya, bi insan bi kere asik olur, olumune
iki kere coook asik olamazmi bir insan??
bence insan hayatta bir kere sever gerçekten he başkası olur mu yeniden olur ama ilki kadar osevebileceğini sanmıyorum

- bi insanin hayatina iki kez coook guvenilir biri cikabilirmi??
evet tatlım çıkabilir sonuçta bu kısmet işi hayatın insana ne getireceği belli olmaz...

- evli deilseniz iliskinizde limitleriniz nereye kadar?
yani opusmekten azcik ileriye gidiyormusunuz yoksa yook ben opturmem bile mi diorsunuz? cunku bi erkek opusurken kontrolunu kaybediyor sanki, ve hep daha fazlasini istiyor, sizin tepkiniz ne oluyo? ve iliskiniz kac zamanlik?

ilişkim 2.5 yıllık aslında bu soru biraz da kişiyle alakalı mesela ben çok çekingenimdir
bi iltifat bile duysam erkek arkadaşımdan kızarıveririm hemen
yani kişinin limiti geniş olabilir ya da olmayabilir bunu yadırgamam ben
mesela uzun süreli lişkilerde ister istemez bir yaknlık olabilir bu çok doğal bence
karşılıklı sevgi ve güven varsa bir sorun yok yerimseniben

bence insan her aski farkli yasar... yas, olgunluk faktoru devreye girer... bir insan lisede farkli sekilde, universitede farkli sekilde, daha sonra farkli sekilde asik olabilir. dunyada ne kadar farkli tipte insan varsa bir o kadar farkli tipte ask vardir bence. aksi bir dusunce sadece insanlari birbiriyle kiyaslamaya ve ya "hic gercekten sevmemisim" tarzi gecmisi inkar eden dusuncelere, ya da "unutamiyorum" tarzi saplantilara ve arayislara yol acar.
ayni sekilde, bir insanin karsisina bir suru guvenebilecegi insan cikabilir. bir kere guvendikten sonra ikinci kez guvenmek imkansiz gibi gorunse de, bu sizin yasadiginizdan kaynaklanir, karsinizdaki bir sonraki kisinin guvenilirliginden bagimsiz bir on yargidir.
son olarak, iki kisi arasinda yasananlar hayata bakis acisi ve kisilerin kendisinin bu olayi kaldirabilirligiyle ilintilidir. "kendimi kullandiriyorum" diye dusunen kiz vardir, aska dair paylasimlarin karsilikli oldugunu benimseyen kiz vardir. iki kisi arasinda yasanan iliskinin sinirlarini yine bu iki kisi belirler diye dusunuyorum.

- Her yaşta, her ruh haliyle aşk başka yaşanır. ınsan bir defadan fazla aşık elbette olabilir ama 17 yaşında yaşadığın aşk ile 30 yaşındaki arasında çok fark vardır. Ya da hayata olumlu baktığın bir dönemde yaşadığın aşk ile depresyondayken yaşadığın aşk faklıdır. Ve her seferinde öncekilerin hiçbiri aşk değilmiş zannedersin. Oysa hepsi kendi dönemine göre aşktır. Ha tabi her hoşlanma da aşk değildir. Birden fazla aşık olunur ama on kere de olunmaz.
- ıki kez güvenebilir insan elbette. Neden olmasın? Ama ilk güvendiğin güvenini sarstığı için bittiyse ikincisine güvenmek zaman alır. Karamsar olmaya gerek yok, dürüst insan sayısı o kadar da az değil.
- Ben evlilik öncesi cinsellikte sınırlara inanmıyorum. Herkes kendi yaşının ve psikolojisinin gerektirdiği kadarsa; ruhen ve bedenen ne kadarına hazırsa o kadarını yaşar. Yani daha açıkçası, evlilik öncesi cinsel ilşkiye karşı değilim. Ama sonradan diktirmek için kapı kapı dolaşılacaksa, son nokta hariç herşey yaşanıp bakireyim diye salına salına gezilecekse ya da 16 yaşında cinsel deneyim yaşayıp özsaygı konusunda psikolojik bir yara alınacaksa, her ay ertesi günü hapı almak prezervatif kullanmaktan daha kolay gelecekse uzak durulmalı. Yani sağlıklı ve bilinçli bir şekilde yaşanmalı cinsellik; evlilik öncesinde de evlilik içinde de.

*Evet aşk bir kere! Elbette herkes ilk aşık olduğu kişiyle evlenmiyor.. Evlendiği kişiyi de çok seviyor ama her iki kişi arasında o kadar fark var ki.. Zaten o dönemin masumluğu ile şu yaştaki sorumluluklarla boğuşulan aşk duygusu kıyaslanamaz bile..
*Güven olmazsa olmaz zaten..Hayatımızın her alanında var.. Önemli olan çabuk kapılmamak..
*Cinselliği yaşamanın sınırı yok ama kişinin ne yaşadığının farkında olması gerekir.. Yarın pişman olacaksa hiç yaşamamalı.. Ama işin sonunda ayrılık bile olsa yaşadığından utanmayan kişiye herşey serbest!

bence insan her aski farkli yasar... yas, olgunluk faktoru devreye girer... bir insan lisede farkli sekilde, universitede farkli sekilde, daha sonra farkli sekilde asik olabilir. dunyada ne kadar farkli tipte insan varsa bir o kadar farkli tipte ask vardir bence. aksi bir dusunce sadece insanlari birbiriyle kiyaslamaya ve ya "hic gercekten sevmemisim" tarzi gecmisi inkar eden dusuncelere, ya da "unutamiyorum" tarzi saplantilara ve arayislara yol acar.
ayni sekilde, bir insanin karsisina bir suru guvenebilecegi insan cikabilir. bir kere guvendikten sonra ikinci kez guvenmek imkansiz gibi gorunse de, bu sizin yasadiginizdan kaynaklanir, karsinizdaki bir sonraki kisinin guvenilirliginden bagimsiz bir on yargidir.
son olarak, iki kisi arasinda yasananlar hayata bakis acisi ve kisilerin kendisinin bu olayi kaldirabilirligiyle ilintilidir. "kendimi kullandiriyorum" diye dusunen kiz vardir, aska dair paylasimlarin karsilikli oldugunu benimseyen kiz vardir. iki kisi arasinda yasanan iliskinin sinirlarini yine bu iki kisi belirler diye dusunuyorum.

evet cok dogru tskrler cvplarin icin cnm a.s.

- Her yaşta, her ruh haliyle aşk başka yaşanır. İnsan bir defadan fazla aşık elbette olabilir ama 17 yaşında yaşadığın aşk ile 30 yaşındaki arasında çok fark vardır. Ya da hayata olumlu baktığın bir dönemde yaşadığın aşk ile depresyondayken yaşadığın aşk faklıdır. Ve her seferinde öncekilerin hiçbiri aşk değilmiş zannedersin. Oysa hepsi kendi dönemine göre aşktır. Ha tabi her hoşlanma da aşk değildir. Birden fazla aşık olunur ama on kere de olunmaz.
- İki kez güvenebilir insan elbette. Neden olmasın? Ama ilk güvendiğin güvenini sarstığı için bittiyse ikincisine güvenmek zaman alır. Karamsar olmaya gerek yok, dürüst insan sayısı o kadar da az değil.
- Ben evlilik öncesi cinsellikte sınırlara inanmıyorum. Herkes kendi yaşının ve psikolojisinin gerektirdiği kadarsa; ruhen ve bedenen ne kadarına hazırsa o kadarını yaşar. Yani daha açıkçası, evlilik öncesi cinsel ilşkiye karşı değilim. Ama sonradan diktirmek için kapı kapı dolaşılacaksa, son nokta hariç herşey yaşanıp bakireyim diye salına salına gezilecekse ya da 16 yaşında cinsel deneyim yaşayıp özsaygı konusunda psikolojik bir yara alınacaksa, her ay ertesi günü hapı almak prezervatif kullanmaktan daha kolay gelecekse uzak durulmalı. Yani sağlıklı ve bilinçli bir şekilde yaşanmalı cinsellik; evlilik öncesinde de evlilik içinde de.

tskrler cvplarin icin cnm a.s.

*Evet aşk bir kere! Elbette herkes ilk aşık olduğu kişiyle evlenmiyor.. Evlendiği kişiyi de çok seviyor ama her iki kişi arasında o kadar fark var ki.. Zaten o dönemin masumluğu ile şu yaştaki sorumluluklarla boğuşulan aşk duygusu kıyaslanamaz bile..
*Güven olmazsa olmaz zaten..Hayatımızın her alanında var.. Önemli olan çabuk kapılmamak..
*Cinselliği yaşamanın sınırı yok ama kişinin ne yaşadığının farkında olması gerekir.. Yarın pişman olacaksa hiç yaşamamalı.. Ama işin sonunda ayrılık bile olsa yaşadığından utanmayan kişiye herşey serbest!

hmm sende ask bir kere diyenlerdensin yani
tskrler cvplarin icin cnm a.s.

1. ilk söylenene kesinikle katılmıyorum
o birincinin üstesinden gelip ikinciye asık olamamış
ya da ilk askıyla evlenen insanların hayatına yeni insan sokmamış insanların
ortaya attıkları bir iddia bence..

2. yine insan güvenebilir iki kere bu karsındaki insana bağlı..

3. Cinsellk evlilikle değil insanın kendini ruhen ve bedenen hazır hissetmesiyle gerçekleşmesi gereken bir olgudur bence..
evlenmek hicbir seyi değiştirmiyor bir insan evlenip de yine kendini cinsel anlamda
hicbir şey yaşamaya hazır hissetmeyebilir kaydirigubbakcemile5

Back
X