Bi kahve parasi !

Cok saskinim kizlar. Dil kursuna gidiyorum, ordan bi arkadasim var. Otomattan kahve aliyoruz aralarda, aylardir en az 8 9 kez cuzdanini unutmustur ya da yaninda para olmaz. 1 liranin lafi bile olmaz diyip her defasinda aldim. Odemeyi teklif etmedi etse de almazdim. Dedigim gibi ne olacak

Bugun ben cuzdanimi unutmusum sinifta. Cikip al ben bekliyorum dedi bozuk parasi da var gordum. Ben vazgectim dedim, sinifa ciktim. Almis parasini verirsin dedi masama birakti kahveyi.
Hemen verdim parasini, o da hemen aldi.

Tamam insanlar parasini isteyebilir ama bu tavir ayip degil mi ?
Bunun disinda aylardir gayet guzel sohbet ediyorduk ama cidden kirildim. Ben mi abartiyorum ?
Dil kursu falan filan yasin cok buyuk degil tahminim bundan sonra o kahveyi birakip parasini istediginde para verme daha once ben sana 8 defa almistim kaldi 7 7tlmi verirmisin de al yolda giderken bir dilenciye ver sadakan okur kazana belana karsi gelir
Biz kaziklari yiye yiye insana kotu bakar olduk sen olma ne kotu bak ne enayi yerine koyul bastan uyanik ol buda benden tavsiye olsun tak kulagina

Cok saskinim kizlar. Dil kursuna gidiyorum, ordan bi arkadasim var. Otomattan kahve aliyoruz aralarda, aylardir en az 8 9 kez cuzdanini unutmustur ya da yaninda para olmaz. 1 liranin lafi bile olmaz diyip her defasinda aldim. Odemeyi teklif etmedi etse de almazdim. Dedigim gibi ne olacak

Bugun ben cuzdanimi unutmusum sinifta. Cikip al ben bekliyorum dedi bozuk parasi da var gordum. Ben vazgectim dedim, sinifa ciktim. Almis parasini verirsin dedi masama birakti kahveyi.

Bunun disinda aylardir gayet guzel sohbet ediyorduk ama cidden kirildim. Ben mi abartiyorum ?

inanamadım gerçekten.hic tanımadığım biri bile olsa 1 lirayi hayatta almam.bu ne pintilik okurken inanamadım.bence samimiyeti kesin

şuana kadar sizin ısmarladıklarınızı unuttu sanırım bune terbiyeszlk birdaha sizde ona hiç birşey ısmarlamayın

Sende bir dahakine kendine al sadece kahveyi insanları enayi yerine koymaya bayiliyolar

Sen aslında ben sana 9 kahve almıştım canım şimdi 8 TL ver de ödeşelim deseydiniz keşke :halay:Gerçekten bu tavrı hak etmiş aslında ama tabi size yakışmazdı.

Sen ona defalarca ısmarlamışsın.Almaması gerekirdi.Bundan sonra 1 tl.al sadece kendi kahveni al.Ben unutmuşum cüzdanımı derse duymazdan gel ya da bende de yok de.Yoksa parası içmesin kahveyi.

Niye her seferinde ona da kahve aldınız ki cüzdanı yoksa almasın kahve sonuçta bir para atılıyor önce oraya sonra kahve alınıyor parası yoksa hiç sesini çıkarmasaydın ben alırım demeseydin yani bir daha da hiç demeyin herkes kendisi alsın bizim işyerinde de vardı öyle uyanık sonra bizim gruptaki kızlarla hiç almamaya başladık

Cok sasirdim ya hic beklemezdim. Ustelik kurs disinda da konusur ederdik. Hic bisey olmamis gibi hala mesaj yaziyor ama konusmak istemiyorum artik. Soguk cevaplar yaziyorum noldu diyor...

1 lira verip üstü kalsın deseydiniz. Üstü mü var diye sorarsa da bu zamana kadar sana aldığım kahvelerden kalan 8-10 lira var ya o işte derdiniz...

O yapiyosa sen de yap bundan sonra 1 liranin hesabini gorsun bakalim nasil oluyo

Ne insanlar var hayatta...
Bırakın arkadaşı, tanımadığım kırk yabancı insana bile 1 liranın lafını yapmam.
Mesafe koymanızı tavsiye ederim.

Cimri ve belesci uzak dur bence..

Keske o an tepkinizi dile getirseydiniz ben sizin yerinizde olsam tekrar kahve aldirirdim sonra da ben sana su kadar ismarlamistim bu birincisi derdim madem ufak hesaplar pesinde kosan biri belki de ders olur.

Karsinda nankör ve yüzsüz bi model var.
Bence aynısını ona yapmak onunla ayni seviyeye inmek olur.
En temiizi muhabbeti azaltmak. Yavas yavas uzaklasmak. Sebebini sorarsa da anlatirsin.

Ya belki de gerçekten hiç parası yoktur? Neden böyle düşünmüyorsunuz?
5 lirası da mı yok diyeceksiniz, belki gerçekten yok?
Benim de senenin başında bir yurtdışı isim olmuştu, euro olmus dört buçuk TL, vize istiyor dörtyüz beş yüz lira, ona bütçe ayiriyorum noter kağıt istiyor,üçtür beştir zannederken öğreniyorum ki yüz liraymis, ona butce ayırıyorum seyehat sigortası şusu busu... Ailemin de pek gönlü yoktu gitmeme , onlardan da isteyemiyorum. Düzgün bir isim de yok...
Gerçekten kuruslarimi sayıyordum. Vizeci kadın 'su belgeden bir nüsha daha lazim' deyince acentada kağıt başı 1 lira almasinlar diye sokağın başındaki copycentere gitmiştim yani, o derece
Aynı günlerde dil kursundayim, evden 5 lirayla çıktım, '2+2 4 lira minibüse vereceğim, 1 liraya da çay alırım' dedim kendi kafamda. Dönüşte aynı minibüse binecegim kadin yağmur yağınca 'ayy yağmur yağıyor, araba da yarım saatte bir geliyor zaten. Gel taksiye binelim' dedi, durduracak taksi arıyor!
Şimdi ben bu kıza ne diyim?
'Yok yok yok, kemer sıkma politikasındayim, ben bekleyecegim' dedim. Kadın da arkamdan 'gezmeye tozmaya gelince Fink Fink, şurada taksi parama ortak olmadı, üç kuruş için...' diye konuşmuştur bence. Ama ne yapayım?
Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz derler.
Madem öyle siz de bir daha hiçbir şey almayın ona, olsun bitsin yani...

e otomata kadar gidip ben cüzdanı unutmuşum demiş 8-9 kere
parası olmayan o otomats hiç gitmez
arkadaş uyanık bence
nasıl denk getirirsem kardır kafasında

Bunun üzerine verdiğin paraları sende iste.

Benim büroda bi cocuk vardi cok cimri bürodakiler biseyler getirip (abzr cubur) herkese teklif ederdi ve o tekliften sonra yinede elini tutamaz bitene kadar yerdi..
Kendi hicbirsey getirmezdi.

Dedigimiz halde "sira sende sende biseyler getir de atistiralim" getirmiyordu. Birgün canima tak etti ve kurabiye aldim bürodaki arkadaslara teklif ettim ve son bitane kaldi..
arkadaslari uyardim o son kurabiyeyi yememelerini söyledim cünkü o son kurabiyeyi afedersiniz yalayip paketine koymustum. Ögle yemegine ciktim geldigimde kurabiye yerinde yoktu kimin yedigini sordum o kisinin aldigini söylediler. Neyse girdi iceri "kurabiyenin tadi güzelmiydi"diye sordum evet cevabini alinca o kurabiyeyi yalayip paketine koydugunu söyledim ondan sonra birdaha kimseden bisey almadi.

Belki bazilariniz igrenc bulacaksiniz bence de igrenc ama acik acik söylememize ragmen kendine hakim olamadi.

Back
X