Bi kahve parasi !

Almis parasini verirsin dedi

Terbiyesizlik..
Ben olsam diye düşündüm bu zamana kadar ödediğim kahve paralarını isteyesim geldi, yapabilir miydim bilmiyorum ama..
Açık açık söyleyin bence Saksi_Degilim_Ben in dediği gibi.
Hani varsa bir derdi sıkıntısı madem o kadar süredir konuşuyorsunuz söyleyebilirdi bence.

Tamam işte mesajda ne oldu diye sorduğunda söyle
Arkadaşlar arasında bi kahvenin lafının olmayacağını düşünürüm. Bu güne kadar sana ısmarladığım kahvelerin lafını etmedim misal. Sen bir liranın hesabını yaptığın için arkadaşım olmadığını düşünüyorum.

Terbiyesizlik..
Ben olsam diye düşündüm bu zamana kadar ödediğim kahve paralarını isteyesim geldi, yapabilir miydim bilmiyorum ama..
Açık açık söyleyin bence Saksi_Degilim_Ben in dediği gibi.
Hani varsa bir derdi sıkıntısı madem o kadar süredir konuşuyorsunuz söyleyebilirdi bence.

Kesinlikle yazmayi dusunuyorum.
Cunku hic bir sey olmamis gibi mesaj atiyor saka gibi.

Keske kahveyi ona verip, kahve istemiyorum vazgectim dedim ya.. deseydiniz
Arkadasiniz ayip etmis siz onun yaptigini yapmayim en iyisi mesafe koyun araniza. Cok zorlarsa soylersiniz bir liranin hesabini yaptigina kirildiginizi.

Ya belki de gerçekten hiç parası yoktur? Neden böyle düşünmüyorsunuz?
5 lirası da mı yok diyeceksiniz, belki gerçekten yok?
Benim de senenin başında bir yurtdışı isim olmuştu, euro olmus dört buçuk TL, vize istiyor dörtyüz beş yüz lira, ona bütçe ayiriyorum noter kağıt istiyor,üçtür beştir zannederken öğreniyorum ki yüz liraymis, ona butce ayırıyorum seyehat sigortası şusu busu... Ailemin de pek gönlü yoktu gitmeme , onlardan da isteyemiyorum. Düzgün bir isim de yok...
Gerçekten kuruslarimi sayıyordum. Vizeci kadın 'su belgeden bir nüsha daha lazim' deyince acentada kağıt başı 1 lira almasinlar diye sokağın başındaki copycentere gitmiştim yani, o derece
Aynı günlerde dil kursundayim, evden 5 lirayla çıktım, '2+2 4 lira minibüse vereceğim, 1 liraya da çay alırım' dedim kendi kafamda. Dönüşte aynı minibüse binecegim kadin yağmur yağınca 'ayy yağmur yağıyor, araba da yarım saatte bir geliyor zaten. Gel taksiye binelim' dedi, durduracak taksi arıyor!
Şimdi ben bu kıza ne diyim?
'Yok yok yok, kemer sıkma politikasındayim, ben bekleyecegim' dedim. Kadın da arkamdan 'gezmeye tozmaya gelince Fink Fink, şurada taksi parama ortak olmadı, üç kuruş için...' diye konuşmuştur bence. Ama ne yapayım?
Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz derler.
Madem öyle siz de bir daha hiçbir şey almayın ona, olsun bitsin yani...

sizinkiyle hiç ayni sey degil ama bu. tamamen farkli.

Söylesene ben kaç kere kahve aldım ama sen bir kahve parasının peşine rüştün diye. İnsanları aptal yerine koymamayı öğrenir belki.

ayni dersanede yasitim olan akrabam vardi. ikimizde okuyoruz. durumlari da iyi. annesi falanda bisi alirsa asla parasini almaz falan.

neyse bu yasitim kizda zorla bisiler ismarliyor. ben de hayir desem de cok israr edemiyorum. o zaman o kadar israr falan da bilmiyorum. bir de cok harcligim olmadigindan ben bisi alamazdim ona. ama bana bisi ismarlamasini da beklemezdim yada istemezdim. cok dominant olduğundan o ismarladiginda karşı koyamiyordum. arkandan da o bana hic bisi ismarlamiyor diyormus. ama benim o vakitler hem param hem bilgim bisi ismarlama icin yeterli degildi cimriligimden degil. ama o zamanki halim bile olsa hasbel kader bisi almis olsam asla parasini istemeye yüzüm olmazdi

Pintilikte sınır tanımıyor yüzsüz.

Bundan sonra kahve makinasının başına gelince 1 tane kahve kendine al ona teklif bile etme yüZsüzlük yapıp isterse param yok de veya alırım ama sen de parasını sınıfa çıkınca verirsin de.

1 tlnin peşine düşen insanlardan tiksiniyorm.

Haha şaşırmadım 1.sınıfta bir oda arkadaşım vardı, çiğ köfte söylerdik “ben limon yemiyorum” diyip 25 kuruş eksik verirdi :KK48:

Benim de senenin başında bir yurtdışı isim olmuştu, euro olmus dört buçuk TL, vize istiyor dörtyüz beş yüz lira, ona bütçe ayiriyorum noter kağıt istiyor,üçtür beştir zannederken öğreniyorum ki yüz liraymis, ona butce ayırıyorum seyehat sigortası şusu busu... Ailemin de pek gönlü yoktu gitmeme , onlardan da isteyemiyorum. Düzgün bir isim de yok...
Gerçekten kuruslarimi sayıyordum. Vizeci kadın 'su belgeden bir nüsha daha lazim' deyince acentada kağıt başı 1 lira almasinlar diye sokağın başındaki copycentere gitmiştim yani, o derece
Aynı günlerde dil kursundayim, evden 5 lirayla çıktım, '2+2 4 lira minibüse vereceğim, 1 liraya da çay alırım' dedim kendi kafamda. Dönüşte aynı minibüse binecegim kadin yağmur yağınca 'ayy yağmur yağıyor, araba da yarım saatte bir geliyor zaten. Gel taksiye binelim' dedi, durduracak taksi arıyor!
'Yok yok yok, kemer sıkma politikasındayim, ben bekleyecegim' dedim. Kadın da arkamdan 'gezmeye tozmaya gelince Fink Fink, şurada taksi parama ortak olmadı, üç kuruş için...' diye konuşmuştur bence. Ama ne yapayım?

Benim kemer sikan insana cok saygim var ama bunu yapan insan kimsenin de 1 lirasini kabul etmeyecek o zaman.

Ay 1 liralık kahvenin hesabını mı yapıyor yani?
Dün hastanede kızım yiyecek otomatından birşey istedi,almak için gittim 1 liraydı ,bendede 20 lira var en bozuk,orada otomata yiyecek koyan adam,şu an yiyecek koyuyorum çalışmaz makine al abla bizden olsun dedi,bakın bu adam beni tanımaz etmez yani tabiki kabul etmedim,teşekkürler bekliyorum işiniz bitince parasını vereyim sizde halledin dedim. Bekledim ve verdim parasını ama o bile 1 liranın lafını etmedi ki tanımam etmem.
Kaldı ki siz bu kıza hep almışsınız kahvesini bir kez de dememişsiniz verirsin diye.
Bundan sonra almayın kahve falan. Mevzu 1 lira değil ama yaptığı ayıp.

birde ne yaptığının farkına varmadan hiçbişey olmamış gibi devam etmezler mi :D sizede akıl parası olmuş oldu birdaha almazsınız madem öyle

Aynı şey değil ama.
Siz kadına tamam denemişsiniz açıkça ifade etmişsiniz kendinizi. Bu kızda arkadaşına diyebilirdi maddi imkanım kısıtlı,kahve alırsan ödeyemem diye ki eminim konu sahibi alırdı yine kahve.
Yada şöyle düşünün siz o taksiye binip para vermeden iniyorsunuz karşınızdakine ayıp olmaz mıydı? Olurdu bence.
Param yoksa kahve falan içmem şahsen.
Kimseden de beklemem bana alsında içeyim diye. Ekmek değil bu,su değil kahve yani. İçmeyiveririm.
Ha arkadaşim bana ısmarladıysa bir sonrakine ben ısmarlarım ki altta kalmamayım.
Ikiside öğrenciymiş zaten gelirleri yok.

Haklisin valla.

Okulda yoksam arkadaslarim bana fotokopi alirdi. Bende parasini vermek yerine hadi gel kahve ismarlayayim derdim.
Hic birimiz boyle kucuk hesaplar yapmadik. Cok ayip

soğuk davranmak yerine, ayıbını yüzüne vurmalısın. ne cevap veririmerak ettim

Bence açıkça söyleyin.Kendini çok akıllı zannetmesin farkında olduğunuzu bilsin.

Hayır benim cimri insanada bi yerde saygım var huyu böyle olabilir.
Ama o zaman milletin sırtından da geçinmeyeceksin içme o kahveyi zıkkım iç yani .

Ben sana o kadar kahve ısmarladım onların yerine say diyemiyor musunuz?
Ya da sonrasında kburada bize anlattığınız gibi yaptığın ayıp ben onlarca defa sana kahve ısmarladım para mı istedim?
Madem öyle sen de benim ısmarladıklarımı ver diyemiyor musunuz?
Dut yemiş bülbül olursanız tabi saf yerine koyarlar.

Back
X