Sekerim mimarlik guzel meslek ama is bulmasi cok zor. Endustri muhendisligi de keza, her yil yuzlercesi mezun oluyor.
Ben Turkiye sartlarinda kesinlikle FTR veya diyetisyenligi yi oneririm. Bir doktor arkadasim FTR uzmanlarinin deliler gibi maddi gelirleri oldugunu, akli olsa tibbin cilesini cekmeyip FTR yazacagini soylemisti bana, sasirmistim. Doktor tanidiginiz varsa FTRyi sorustur bence.
Diyestisyenlikten de mutlaka is bulursun.
Ben is bulma konusuna gore degerlendirme yaptim, en az sikinti cekecegin bolumler saglik sektorunden cikar diye dusunuyorum.
Ben muhendisim bu arada, universitedeyken mimarlikta okuyan 2 arkadasim vardi. Mimarligin cilesi cok fazla, odev, proje vs cok fazla, gercekten gonul vermediysen cekilecek dert degil bence. Benim universitemdeki mimarlik bolumunun gece-gunduz isiklari yanardi, meger insanlar geceleri proje icin sabahlarlarmis. Bu arkadaslarim calisma hayatindan istediklerini bulamadiklarini soylediler bana, maddi-manevi tatmin bulamamislar. Birisi dedi ki, okuduguna degmedini, onca cileye degmedigini dusunuyormus bazen. Karar senin tabi.
Endustriyi okumak gayet kolay bence, diger muhendisliklerle karsilastirilamaz bile. Universitede ben odev yaparken endustri muh. okuyan arkadaslarim bolca gezerdi

Okurken aktif olman, stajlar yapman, Ingilizce isini mukemmel duruma getirmen, sosyal olman gerekiyor. Yaz tatillerde mutlaka calisip deneyim kazanmalisin. Yani bir saniye yerinde durmamalisin
Benim gorduklerim, duyduklarim boyle.
Hayirlisi olur umarim, gonlundeki yer, puan olur.