• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi Konuda Fikrinizi Alabilir miyim?

Hangi bölüm/Okul daha ideal?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
benım kardesım mımar izmirde unı bıtırdı ılk ıse basladı 1500 tl almıstı :)
suan uc fırma deyıstırdı hep ısler ıslerı actı sımdı calıstıgı yerde 7.500 tl mass ,range rover araba ,ve sırket ev kırasını karsılıyor
yanı kendını gelıstırmen le alakalı her ne ıs olursa olsun oturdun yerde sayarsan maasın da konumunda durumunda aynı olur
kardesım durumu bu

benım kardesım mımar izmirde unı bıtırdı ılk ıse basladı 1500 tl almıstı :)
suan uc fırma deyıstırdı hep ısler ıslerı actı sımdı calıstıgı yerde 7.500 tl mass ,range rover araba ,ve sırket ev kırasını karsılıyor
yanı kendını gelıstırmen le alakalı her ne ıs olursa olsun oturdun yerde sayarsan maasın da konumunda durumunda aynı olur
kardesım durumu bu

evet getirisi cok da olabiliyor az da.
ancak kardesine şu soruyu sormak lazım meslegini seviyor mu? ;)
maalesef mimarlık sadece kendini gelistirmekle degil severek yapılacak bir meslek. yoksa tasarımda kalem dahi oynatamaz...

eger konu sahibinin hicbir hevesi yoksa tıptan sonra nereye geldim ben ya, bitmez bu çile diyecekse yazması zaman kaybı...
o yuzden sınavdan sonra bir mimar konusması ofisini gormesi hatta bolumu gezmesi, nelere ilgisi oldugunu kesfetmesi bakımından yararlı olur.

(sizden alıntı yaparak yazdım ama asıl yorumum konu sahibine. parayı gorunce herkesin gozleri faltası gibi acılmasın diye ;) kardesiniz verdigi emegi sabrı kimse vermek istemeybilir mesela )

maalesef mimarlık sadece kendini gelistirmekle degil severek yapılacak bir meslek. yoksa tasarımda kalem dahi oynatamaz...

eger konu sahibinin hicbir hevesi yoksa tıptan sonra nereye geldim ben ya, bitmez bu çile diyecekse yazması zaman kaybı...
o yuzden sınavdan sonra bir mimar konusması ofisini gormesi hatta bolumu gezmesi, nelere ilgisi oldugunu kesfetmesi bakımından yararlı olur.

(sizden alıntı yaparak yazdım ama asıl yorumum konu sahibine. parayı gorunce herkesin gozleri faltası gibi acılmasın diye ;) kardesiniz verdigi emegi sabrı kimse vermek istemeybilir mesela )

valla cok sevıyor hatta ozelde calısma gel kpss hazırlan dıyırum ama ıstemıyor ben devlette yapamam dıyor
devlet dusunurse sanırım maası 5 bın tl cıvarına dusucek bıde cumartesı pazar calısmıcak

calıstıgı yerden baya mesut cok calısıyor yurt dısına syda bır ıkı ayda bır bu sene gıtmeye basladı
yanı sevıyor :)

valla cok sevıyor hatta ozelde calısma gel kpss hazırlan dıyırum ama ıstemıyor ben devlette yapamam dıyor
devlet dusunurse sanırım maası 5 bın tl cıvarına dusucek bıde cumartesı pazar calısmıcak

calıstıgı yerden baya mesut cok calısıyor yurt dısına syda bır ıkı ayda bır bu sene gıtmeye basladı
yanı sevıyor :)

çalışma kosullarını tahmin ettim, o yuzden ısrarla SEVİYORSANIZ mimarlıgı secin diyorum herkese :))
bu arada kardesiniz kac yıllık mezun bilemiyorum ama kendi ofisini acmayanlara gore en az 5-7yıllıkmış gibi maaşı, buna ragmen daha uzun seneler calısıp da o kadar yukselmeyenler de var. takdir ettim azmini hevesini ve en onemlisi -calısmalarını gormemis olsam da tahmin edebiliyorum- yaratıcılıgını ;)

Hedefim değişmedi, fakat istediğim gibi gelmzese sudan çıkmış balığa dönmek istemiyorum aklmın bi köşesinde fikirlerim de bulunsun
Ekleyeceğim ankete oy verirmisinz? :3:
Düşüncelerinizi de alabilirsem sevinirim
Parantez içindekiler bölümü seçmem dahilinde gidebileceğim okullardır. Allahm nasip ederde istediğimi alırsam gerek kalmaz bunlara :16:
Teşekkürler :16:

Endüstri mühendisliğinin çok geniş bir pazarı var. Ve özellikle yurt dışı eğitimleri ve stajları ile fazlasıyla destekleniyor.

Ama önemli olan senin ne istediğin?

Yapına ve becerilerine uygun olanı seç bence.Maşallah puanların iyi galiba :) Hayırlısı olsun hakkında inş.
eh fena degil :23: insallah tıp gelir diyoruz tekraaarr zaten daha cok var belki bigün hangi tıpı yazim diye konu acarımm:16:
Endüstri mühendisliğinin çok geniş bir pazarı var. Ve özellikle yurt dışı eğitimleri ve stajları ile fazlasıyla destekleniyor.

Ama önemli olan senin ne istediğin?

evet öyle
ya onu cok dşünmyorum bi secenek olsun diye yazdm yani sağlığa yönelirm büyük ihtimalle tıp gelmezsede

Hedefim değişmedi, fakat istediğim gibi gelmzese sudan çıkmış balığa dönmek istemiyorum aklmın bi köşesinde fikirlerim de bulunsun
Parantez içindekiler bölümü seçmem dahilinde gidebileceğim okullardır. Allahm nasip ederde istediğimi alırsam gerek kalmaz bunlara :16:

Netlerini sorabilir miyim acaba sakıncası yoksa bende giriyorum da sinava merak ettim :)

endüstri mühendisliği derim cnm FTR dediğin fizik tedavi galiba dimi?en rahat edeceğin ve iş imkanının daha çok olan bana göre endütri mühendisliği.ve maaşın çok çok iyi olur cnm :52::52:

''Ftr'' mi:30: kardeş aklını kullan sakın bulaşma diyim al sen kalemini defterini otur masa başında . ftr ler sıyırıyor bilgin olsun herkes bu bölümden çok yakınıyor bi kaç sene sonra da açıkta kalanlar olacak doğu bölgesi hariç 5sene okuyupta değmez bu maaş için :50: ama kendin dal merkezi açmayı düşünürsen o ayrı ama özellerde şartları kötü izmir gbi yerde maaşlrı 3000 tl devlette de 2000 tl özel hasta olayı çok nadir belki 1 yada 2 tane osteopatların bile hastası yokmuş. Bence mimarlığı düşün derim:51:

''Ftr'' mi:30: kardeş aklını kullan sakın bulaşma diyim al sen kalemini defterini otur masa başında . ftr ler sıyırıyor bilgin olsun herkes bu bölümden çok yakınıyor bi kaç sene sonra da açıkta kalanlar olacak doğu bölgesi hariç 5sene okuyupta değmez bu maaş için :50: ama kendin dal merkezi açmayı düşünürsen o ayrı ama özellerde şartları kötü izmir gbi yerde maaşlrı 3000 tl devlette de 2000 tl özel hasta olayı çok nadir belki 1 yada 2 tane osteopatların bile hastası yokmuş. Bence mimarlığı düşün derim:51:

Pardon ben fzt ile karıştırdım :9: ftr ler bence de rahat yaniii :51:

ben mimarlıktan yana kullandım oyumu...

benimde erkek kardeşim beykent ünw.de okuyor hazrlıkla beraber 4.senesi bitmek üzere... çok zewkli bi bölüm kardeşim çok sewiyor....

hemde ço popüler bi meslek düşün derim...

Ftr ve beslenme önü çok açık bi bölüm .. Ama ben olsam Yıldız Teknik gibi bir üniv. de mimarlık gelse asla diğerlerini seçmem. Biraz da kendini geliştirsen önünde kimse duramaz diye düşünüyorum.

haha mimarlk yok ya dşnmüyorum pek zaten:)

tabi Türkçem 35 civarı oluyor matematik 35-36 Feni yükseltemiyorum 33lerde kaldı sosyalde 20 falan..
Senin nasıl netler?:16:

Benim de turkce 34-39 arasi.mat 30 oluyor genelde cok yukselmiyor 1-2 net. Fen de 27-30 arasi fix oldu benim de artık. Sosyal de en fazla 18 oldu :) umarim guzel puanlar gelir :)

çalışma kosullarını tahmin ettim, o yuzden ısrarla SEVİYORSANIZ mimarlıgı secin diyorum herkese :))
bu arada kardesiniz kac yıllık mezun bilemiyorum ama kendi ofisini acmayanlara gore en az 5-7yıllıkmış gibi maaşı, buna ragmen daha uzun seneler calısıp da o kadar yukselmeyenler de var. takdir ettim azmini hevesini ve en onemlisi -calısmalarını gormemis olsam da tahmin edebiliyorum- yaratıcılıgını ;)

bılemıyorum kı aldıgı maas dusuk tabıkı ozelde kendı ıs yerı olsa suan daha buyuk paralar alır ofıs fılan acsa
calısıyo ıste
ama evlenmedı 32 oldu dusunmuyor halen :)

bol bol tarla alıyor :) yazlık var bıde kucuk
uygun bı ev alırsa oturcak kendı evınde

bu gıdısle evlenırmı bılemıyorm ordan oraya kosup duruyor

Eğer asıl istediğiniz bölüm tıp fakültesi ise kesinlikle FTR yazmayın çünkü ilerde doktorlarla çalışmak zorunda kalacaksınız ve tıp kazanamamanın burukluğunu içten içe yaşayabilirsiniz.
Fizik tedavi uzmanı (doktor) bir arkadaşımdan duyduğum kadarıyla zaten fizyoterapistler ile doktorlar arasında bir anlaşamamazlık bir çekişme varmış genelde.

Son düzenleme:
mimarlık, mühendislik ve beslenme bunlar birbirinden çok alakasız ama canım :( Yani demek istediği o ki seçmek orunda oluğun için değil sevdiğin için yapabilek olduğun hangisiyse onu seç çünkü bir ömür bu işi yapıcaksın kimliğin olucak senin ve eğer mecbur olduğun için sevmeden yaparsan çekilmez o hayat ben mesela mimarlık okuyorum ve gerçekten hayal edemeyeceğin kadar or öğrenciliği bile ama katlanabiliyorsam eğer sevgimden umarım hayallerine sevdiğin meslek dalıyla devam edersin başarılar :)

Back
X