Bi sorunum var, yardımcı olurmusunuz ?

merve_uk

Ayyıldızı'M
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
1.804
222
173
Bu sorunu daha önce burda gene tartışmıştık '' Kızlık Soyismi ''
Sürekli takip edenler belki hatırlarlar.
Neyse nişanlıma evlenmeden önce kızlık soyismimi zar zor kabul ettirmiştim.
Belediye'ye nikah işlemleri için başvuru yaptığımızda bunu memura belirtmiştim ve nikah masasında memur bana soyismimi kullanmam için dilekçe imzalatmıştı.
Evlilik cüzdanımda soyisim hanemde önce kızlıksoyismim daha sonra eşimin ki yazmakta.
Buraya kadar herşey normal...

Takiiii nüfus müdürlüğüne başvurup yeni nüfus cüzdanlarımızı çıkartana kadar
Nüfusumuzu hazırlayan aklı kıt, insan sıfatına bürünmüş mahlük, belirtmeme rağmen soyisim kısmına sadece eşimin soyismini yazdı.

Benim soyismimi nüfusumun arka en alt köşesine yazdı.
Uyardığım halde beni hiçe saydı.Başka kurumlara başvurmam ve dava açmam gerektiğini söyledi, oysaki öyle bi şey yok !!!

Şimdi ben nasıl değiştiricem bunu ?
Nüfusumu kaybettim diyip tekrar başvursam, daha yeni çıkarttım 16 aralıkta...
Ceza ödemeye razıyım.

Şimdi size göre belki basit ama benim uykularımı kaçıran bu olayı nasıl halledicem...

bu konuyla ilgili bilgim yok ama nufusa direk dilekce yazsan kisinin yapmis oldugu hatayi kisaca bahsetsen cozulur heralde.cunku zaten kendi soyismini kullanacagina dair dilekce doldurmussun ve soyismini almissin. baska makamlara basvurmana gerek yoktur heralde.

ayrica ne sacma cuzdanin arka alt kosesine yazmis.ben de kendi kizlik soyadimi kullaniyorum ve soyisim bolumunde hem kizlik hem de esimin soyismi var.

esrasofo dediğini yapıcam, tekrar nüfus dairesine gidicem, evlilik cüzdanımı göstericem ve benim zaten daha önce dilekçe ile başvurduğumu anlatıcam.

Allah daha büyük dert versin uykuların kaçacak kadar büyük bir sorun göremedim kocan iyi olsun evliliğin iyi olsun bular teferruat... ben olsam kocamın soyadını gururla taşırdım ne o levha gibi 1 isim 2 soyisim

MuzipRakkasse dediğin gibi Allah daha büyük dert keder vermesin.
Ama eğer ticari kimliğin varsa, ister istemez bunu arıosun

Rabbım baska dert vermesın canımm
nufusu mudurlugune tekrar basvur dıkelce yazar duzeltırsın hemen bu kadar canın sıkılacak bısey yok sevgıyle kal canım.

Çok can sıkıcı bir durum..
Çok iyi anlıyorum sizi...
Mahkeme falan demişler,kanunlar mı değişti ne?
Benim zamanımda tek dilekçe ile halledilebiliyordu..
Dilerim en yakın zamanda halledersiniz bu işi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…