- 8 Mart 2010
- 1.804
- 222
- 173
Bu sorunu daha önce burda gene tartışmıştık '' Kızlık Soyismi ''
Sürekli takip edenler belki hatırlarlar.
Neyse nişanlıma evlenmeden önce kızlık soyismimi zar zor kabul ettirmiştim.
Belediye'ye nikah işlemleri için başvuru yaptığımızda bunu memura belirtmiştim ve nikah masasında memur bana soyismimi kullanmam için dilekçe imzalatmıştı.
Evlilik cüzdanımda soyisim hanemde önce kızlıksoyismim daha sonra eşimin ki yazmakta.
Buraya kadar herşey normal...
Takiiii nüfus müdürlüğüne başvurup yeni nüfus cüzdanlarımızı çıkartana kadar
Nüfusumuzu hazırlayan aklı kıt, insan sıfatına bürünmüş mahlük, belirtmeme rağmen soyisim kısmına sadece eşimin soyismini yazdı.
Benim soyismimi nüfusumun arka en alt köşesine yazdı.
Uyardığım halde beni hiçe saydı.Başka kurumlara başvurmam ve dava açmam gerektiğini söyledi, oysaki öyle bi şey yok !!!
Şimdi ben nasıl değiştiricem bunu ?
Nüfusumu kaybettim diyip tekrar başvursam, daha yeni çıkarttım 16 aralıkta...
Ceza ödemeye razıyım.
Şimdi size göre belki basit ama benim uykularımı kaçıran bu olayı nasıl halledicem...
Sürekli takip edenler belki hatırlarlar.
Neyse nişanlıma evlenmeden önce kızlık soyismimi zar zor kabul ettirmiştim.
Belediye'ye nikah işlemleri için başvuru yaptığımızda bunu memura belirtmiştim ve nikah masasında memur bana soyismimi kullanmam için dilekçe imzalatmıştı.
Evlilik cüzdanımda soyisim hanemde önce kızlıksoyismim daha sonra eşimin ki yazmakta.
Buraya kadar herşey normal...
Takiiii nüfus müdürlüğüne başvurup yeni nüfus cüzdanlarımızı çıkartana kadar

Nüfusumuzu hazırlayan aklı kıt, insan sıfatına bürünmüş mahlük, belirtmeme rağmen soyisim kısmına sadece eşimin soyismini yazdı.
Benim soyismimi nüfusumun arka en alt köşesine yazdı.
Uyardığım halde beni hiçe saydı.Başka kurumlara başvurmam ve dava açmam gerektiğini söyledi, oysaki öyle bi şey yok !!!
Şimdi ben nasıl değiştiricem bunu ?
Nüfusumu kaybettim diyip tekrar başvursam, daha yeni çıkarttım 16 aralıkta...
Ceza ödemeye razıyım.
Şimdi size göre belki basit ama benim uykularımı kaçıran bu olayı nasıl halledicem...