Mutfak Püf Noktaları Biber kurutanlardan yardım

acemikus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2011
9
0
36
İstanbul
Arkadaşlar, yaz aylarında kışlık biber kurtuyorum. Ancak büyükşehirlerde sanırsam nemden ötürü çok fazla küfleniyor atmak zorunda kalıyorum. Aklıma takılan bir şey var. Biberlerin çekirdeklerini çıakrtırken içinde kalan süngerimsi dokuyuda çıkarmalı mıyız? Acaba orayı çıakrttığım için mi küfleniyor. Tecrübeli arkadaşlarıdan yardım bekliyorum.

merhabalar. annem de bana kurutur ve yollar.annem bana bezden bir kese dikmişti.onun içinde saklıyorum.karadenizde olmama rağmen küflenmiyor.bi de ben kilerimde kalorifer borusu var ona bağlıyorum sıcak sıcak hiçbir şey olmuyor

ister temizle içini ister temizleme nemi çok olan bir şehirde yaşıyorsan çürümesi çok doğal ben izmirdeyim kilolarca kuruturuz. kışın dışarıda tutarız hatta hiçte birşey olmaz .

bende annemin kuruttugu biber patlican vs. kurulari derin dondurucuya koyuyorum cok daha uzun sure kullanabiliyorum bizim biberlerin de icleri var ondan kaynaklandigini sanmiyorum bez torbalarda da uzun sure bekliyor aslinda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…