Biberon emzik

Sütü artıran tek şey emzirmektir
Gün içinde filan öyle süt azalmaz
Sürekli emilen memede de süt bitmez
Bol bol emzirin
1. aydan sonra doyma kriteri çişli bezleri ek gıdaya kadar
24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında oluyorsa doyuyordur
Ayrıca biberon ve sadece uyurken bile olsa emzik vermeyin
Bunlar meme bırakmaya sebep hep
Ayrıca çene yapısının bozulmasına ve enfeksiyona da sebep olabilir.
Ya sanki göğsüm dolmuyor gibi geliyor o yüzden doymaz gibi geliyor bebeğim korkuyorum aç kalacak diye. Yeni enfeksiyon oldu acaba ondan mı ki yaaa aklıma takıldı bak şimdi. Ama emzikle daha iyi uyuyor kendi kendine uyuyor en azı dam öyleydi yani

Hmm o konuda bilgim yok ya, ben oğluma ninni açıyorum öyle uyutuyorum. İyice dalınca da bırakıyorum. Benimki de 4 aylık falandı memede dalamıyordu, memeyi ağzından çekince ağlıyordu uyuyamıyordu falan, beşikte sallanarak uyutmaya alıştırmıştım. Onun sayesinde rahat ettim valla, bi daha öyle memede dalamama problemi yaşamadım.
Öncelikle Allah bağışlasın. Şuan nasıl uyuyor peki bende beşikte sallıyorum bazen ayakta dün gece hep ayaktaydı uykusunu alamadı bir türlü basıl denk gelirse kızım öyle uyuyor :-) değişik bir bebek oldu çıktı ortaya vallaa

Öncelikle Allah bağışlasın. Şuan nasıl uyuyor peki bende beşikte sallıyorum bazen ayakta dün gece hep ayaktaydı uykusunu alamadı bir türlü basıl denk gelirse kızım öyle uyuyor :-) değişik bir bebek oldu çıktı ortaya vallaa

Valla dün gece rezaletti benim açımdan. 3 saatte birden başladı en son yarım saatte bir uyanıyordu. Bacağımda salladım, yatağına koymadım, yastığıyla bizim yatağın üzerinde bıraktım, yanına da kıvrıldım yattım ama yatağın en ucu da ben, hemen dibimde o, öte tarafta da yorgan vardı düşmesin diye. O şekilde 1.5 saat uyuyabildim şükür:) ama genelde memede uyuyor, bazen de sallanıyor o kadar. Önceden babasında uyurdu 5-6 aydır onu da bıraktı sadece bende uyuyor.

Ya sanki göğsüm dolmuyor gibi geliyor o yüzden doymaz gibi geliyor bebeğim korkuyorum aç kalacak diye. Yeni enfeksiyon oldu acaba ondan mı ki yaaa aklıma takıldı bak şimdi. Ama emzikle daha iyi uyuyor kendi kendine uyuyor en azı dam öyleydi yani
Dolmaması bir anlam ifade etmez
Memelerin yumuşak olması terbiye olduğu anlamına gelir bu da iyi bir şey
Bebeğe gereken miktarda üretim demek.
Ayrıca emzik tokluk hissi vererek bebeğin açlığını hissetmemesini, daha az emmesini sağlar
Daha az emmesi de süt üretiminin azalmasına sebep olur
Atın o plastikleri evinizden
Açlık kriterini yazdım zaten

Valla dün gece rezaletti benim açımdan. 3 saatte birden başladı en son yarım saatte bir uyanıyordu. Bacağımda salladım, yatağına koymadım, yastığıyla bizim yatağın üzerinde bıraktım, yanına da kıvrıldım yattım ama yatağın en ucu da ben, hemen dibimde o, öte tarafta da yorgan vardı düşmesin diye. O şekilde 1.5 saat uyuyabildim şükür:) ama genelde memede uyuyor, bazen de sallanıyor o kadar. Önceden babasında uyurdu 5-6 aydır onu da bıraktı sadece bende uyuyor.
Ah ah bizim işler çok kötü öoookk :-) inşallah düzene girerler ya çok takılıyorum uyku konusuna

Dolmaması bir anlam ifade etmez
Memelerin yumuşak olması terbiye olduğu anlamına gelir bu da iyi bir şey
Bebeğe gereken miktarda üretim demek.
Ayrıca emzik tokluk hissi vererek bebeğin açlığını hissetmemesini, daha az emmesini sağlar
Daha az emmesi de süt üretiminin azalmasına sebep olur
Atın o plastikleri evinizden
Açlık kriterini yazdım zaten
Yaaa hep tersini düşünmüştüm sanki dolgunsa çok süt var gibi geliyordu ama bunu duyduğum iyi oldu teşekkür ederim :-) uyku için artık bir çare bulacağım inşallah

Bebeğim 3,5 aylık geçen hafta biberonu emziği memeyi reddetmişti. Memeyi şükür aldı fakat diğerleri hala yok emzik uyurken kullanıyordu ve kendi kendisine uyumasına yardım ediyordu şuan sallanarak uyuyor başka türlüsü yok ayrıca bazen sütüm olmuyor daha önceden sağdığım sütü veriyordum biberonla şuan o da yok bu durumu nasıl aşabiliriz. Ek gıdaya geçince biberon almadığı için sorun yaşar mıyım bir şeyler için geç kalmak istemiyorum. Acaba alışmalı mı bırakmalı mıyım yoksa bilginize ihtiyacım var

Ne kadar sanslisiniz aslinda, biberon ve emzik kabul etmemis bebeginiz. Meme reddi diye birsey var insallah sizinle bebeginizin arasina hic girmez. Bol bol emzirin, sutunuz ancak oyle artar. Memeler talebe gore calisir ve bebegin emmesi ile sizin sagmaniz bir degil.

Ne kadar sanslisiniz aslinda, biberon ve emzik kabul etmemis bebeginiz. Meme reddi diye birsey var insallah sizinle bebeginizin arasina hic girmez. Bol bol emzirin, sutunuz ancak oyle artar. Memeler talebe gore calisir ve bebegin emmesi ile sizin sagmaniz bir degil.
Aslında geçen hafta cumartesiydi yaşadık meme reddi berbat bir durumdu allahım dünyan karardı sanki öldüm öldüm dirildim hatta ilk işim buraya yazmak oldu korkunçtu Aslında akıllanmam lazım ama hala sanki bebeğim doymuyor mama vermeliyim sağdığım sütten vermeliyim gibi hissetiyorum kilo alımıngösterevek gerçi ama geçen ay sadece 600 gr almıştı

Aslında geçen hafta cumartesiydi yaşadık meme reddi berbat bir durumdu allahım dünyan karardı sanki öldüm öldüm dirildim hatta ilk işim buraya yazmak oldu korkunçtu Aslında akıllanmam lazım ama hala sanki bebeğim doymuyor mama vermeliyim sağdığım sütten vermeliyim gibi hissetiyorum kilo alımıngösterevek gerçi ama geçen ay sadece 600 gr almıştı

Ilk 6 ayda bebegin dogum kilosunu ikiye katlamasi yeterli diye biliyorum. Face de emzirme sanati grubu var. Formu doldurup uye olun, emzirme danismanlari ve kafaniza takilan bir cok konuda anneler adminler yardimci olurlar. Bebeginizi doydugunu nereden anlarsiniz, butun gun neden memede durmak ister, emzik verdiginizde biberon verdiginizde neler olur ve meme reddini asmanin yollari vs . Bir cok konuda yardimci oluyorlar.

Bebek ile anne yan yana ise yani ise baslamadiysaniz her istediginde emzirebilecek durumdaysaniz sagin onerilmez cunku bir sure sonra sut tazzikli gelmeye baslar ki bu da ayri bir meme reddi sebebi. Elle sagim oneriyorlar bi durimlarda ama en guzeli emzirmek.

Doymuyor diye dusunuyorsaniz tavsiyem memelerde turlatin, birini emzirdiniz digerine alin bebeginiz talep etmeyene kadar. Ille sagdiginiz sutten verecekseniz kasikla icirin. Biberon bebeginizde kafa karisikligina sebep olur meme reddi yapar. Kasik yapmaz, siringa yapmaz..

Back
X