Bebek Beslenmesi biberon mu kaşık mı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hadeng

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2009
19
0
86
İzmir
arkadaşlar kızım 1 aylık mecburen mamaya başladık.canım çok sıkkın bu olaya.kaşıkla mı vermeliyim biberonla mı herkes bişey söylüyo.anne sütü de alıyor.anne sütünü bırakmaması için kaşık mı biberon mu daha uygun

bence biberon alıyorsa biberonla ver arkadaşım..ilerde kaşıkla sorun yaşayabilirsin..hani hep biberonla vermeyin emmeyi bırakır derler ya mamayla beslenmek zorundaysa bırak da biberonla beslensin..benim bi arkadaşımın kızı biberon almadı ona mama yedirmek bi ölümdü..tabi yinede sen bilirsin ama ben kızıma suyu bile biberonla içiriyorum..bi damla su verin dedikleri dönemde bile:))

bende biberonla veriyorum kaşıkla çok zordu chıconun anne göğsüne benzeyen kauçuk uçlu cam biberonundan aldım gerçekten çok iyi tavsiye ederim...

Memeyi bırakır olayı yoğunlukla anne sütü ile beslenen bebeklerin ek gıda dönemine geçtiklerinde memeyi bırakmaması için söylenir.
Ama sizin bebeğiniz mamayla besleniyor ve kilo alımı buna bağlı olarak gelişiyor.
Biberonla besleyin bebeğinizi.
Anne sütü bırakana kadar alsın.
Ama önemli olan mamayı alıp almaması şu an

merhaba araniza yeni katildim ve bu konuya cevap yazmadan edemedim benim oglum 4 aylik biz de ilk ay mama takviyesi yapmak zorunda kaldik kasikla almadi biberonu sadece 2 defa vermemize ragmen meme vermeye kalkinca alamadi agzinin icinde memeyi bulamiyordu o agladi ben agladim on gun kabus yasadik sonunda ben kazandim demem o ki biberonla zorunlu kalmadikca verme vereceksen de agzi en dar biberonun sadece bas kismini ver hepsini alip rahatliga alismasin bu bebisler islerne gelene hemen alisirlar

merve ege ozel mesaj hakkim yok daha yazamiyorum sakin pes etme. uyurken yada yari uyanikken ver. tam uyanana kadar emer yavas yavas uyanikken de emmeye basliyor. baska da bir yolu yok zaten. aglarken zorlama cok gicik oluyolar ))) cok acikir da panik olursa sagip kasikla verebilirsin daha cok kucukmus bebegin unutur biberonu allah yardim etsin cnm

ben oğlum 20 günlükken mecburen mamaya başladım.kaşıkla vermeyi denedim çok zor oluyordu.sürkli genzine kaçtı yarısı üstüne döküldü vs.. dr brows un en küçük biberonuyla başladım hiç sıkıntı yaşamadım.benide hiç bırakmadı.biberonla vereceksen kesinlikle dr.brows un bibeeronlarını tavsiye ederim.anne memesinin akışına benziyor.bebek emmeden gelmiyor..

merhaba, benim kızımada ilk günden itibaren mama vermeye başladık. Sütüm yetersizdi. Doktor önceleri kaşıkla ver dedi. Aman allahım ne günlerdi. kaşıkla beslerken ağlar mama her tarafa dökülür... kızar dururdu. sonra bende artık usandım. Biberona başladım. takvisiyem arkadaşın dediği gibi chiconun cam bireborunu çünkü annenin meme ucu gibi benim kızım hem memeyi hemde biberonu alıyor.. bırakmadı yani...
:ecrin_bebek:

Memeyi bırakır olayı yoğunlukla anne sütü ile beslenen bebeklerin ek gıda dönemine geçtiklerinde memeyi bırakmaması için söylenir.
Ama sizin bebeğiniz mamayla besleniyor ve kilo alımı buna bağlı olarak gelişiyor.
Biberonla besleyin bebeğinizi.
Anne sütü bırakana kadar alsın.
Ama önemli olan mamayı alıp almaması şu an

Ek gıdaya geçmesiyle memeden soğurlarmı bende bu olayı yaşıyorum da. 10 aylık ek gıdalara yoğunluk verdim ve şuanda asla emmiyor.

merhaba, benimde kızım 1 aylık ve mamaya başlamaka zorunda kaldık. bir haftadır dr tavsiyesiyle 4 saatte bir 60 cc mama veriyorum. kilosu oldukça farketti. her uyandığında da meme emiyor ve hiç bırakacak gibi durmuyor. Sütümün gelmediği ilk günler kaşıkla mama denemiştik ama 1 ay boyunca emmeye de alıştığı için memeden kesmedi. Biberon olmadan karnının doyması mümkün değil. arada sürekli emziemeye devam ederseniz memeyi bırakmayacağına inanıyorum. hepimize kolay gelsin:))

Merhaba,
Her bebek farklıdır. Bu nedenle bebeğinize uygun olanı yine kendinizin bulması lazım. Kızımı 3 aylıkken bırakıp çalışmaya başladım. Mama almadı, biberon almadı, sağdığım sütü kaşıkla zor içti. kabus gibiydi ama zamanla biberona alıştı. Geniş ağızlı, dar ağızlı birkaç tane biberonu birlikte kullanırken aynı zamanda beni de emdi. hiçbirini bırakmadı.
Çok zor ama biraz sabretmek, kararlı olmak ve dayanmak lazım. Kolay gelsin
sevgiler

bence biberonla ver.benim oglumda hemen hemen 1 aylikken mamaya basladi.benim sütüm cok azdi zaten ve kesildi cabucak.kasikla cok zor olacak.bebeginin doyup doymadigindanda emin olamayacaksin.ama tabi anne sütün yeterli ise o zaman baska..

doktorum Aventin biberonunu kullan,bunu kullanan hiçbir hastam memeyi bırakmadı demişti ama bebeğim 2 hafta önce emmeyi bıraktı,şu an 3 aylık olduk.Sadece mama veriyorum.Ama sütüm çoook azdı benim.Mecburdum biberona.70-90 cc mamayı kaşıkla vermek hem imkansız hem de mamanın formülü bozulur uzun sürerse demişti doktorumuz.

aventle bıraktı benim kız memy,dr.brown iyi geldi bana.avent tek delik olmasına ragmen şakır şakır akıyo.dr brown cocuk cekerse akıyo.

benim bebeğim de 2,5 aylık. 10 günlükten beri hem biberon hemde meme emiyor. Memeye alıştırmak için 40'ı çıkana kadar uğraştım ama:( Emzirmeyi asla atlama mamadan önce mutlaka emzirirsen seni bırakacağını sanmıyorum canım

bukonudan muzdarip biri olarak yazmadan edemedim,benim oğlumda beni 4 aylıkken bıraktı okadar inatçılığıma karşı o benden inatçı çıktı yalnız.bende dr.browns biberonunu kullanıyordum ve chicconunda emzik ucunuda denedim yani denemediğim bişey kalmadı ama biberonu tercih etti.aslında her çocuk farklı oluyor bazıları biberonu alınca anneyi hemen bırakıyor bazılarıda bırakmıyor,en iyi bebeğinizi siz tanırsınız bence ona göre davranın inanın sonra insan çok üzülüyor ben bıraktığı için çünkü çok ağlamıştım ama napalım yapacak bişeyde olmuyor hep kazanan onlar oluyor.

Yardım edın ne olur kızım meme bırsktı bıneron da hıc almıyor 3 aydır sutumu sagıyorum uykuda zor ısırıyorum hayatım bıtı resmen ne yapcsım bılmıyorum 3 ay oldu hala alışmadım denemedgım bıberon da kalmadı bana bı çözüm yolu bulacak var mı lutfen cpk acıl yardım edın bebegım hep ac uyumuyor ne gece ne gunduz

Back
X