Bebek Beslenmesi biberon nasıl seçilir

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gingerr

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
444
7
318
- Yurtdışı
arkadaşlar konuyu doğru yere açtığımdan emin değilim. 4 ayllık bebeğim var. yakında çalışmaya başlayacağım. sütümü sağıp eve bırakacağım. biberonla içecek ama nasıl biberon seçeceğim bilemiyorum.cam olması gerektiğini biliyorum sadece. emdiği yer nasıl olmalı çeşitleri varmış damaklı damaksız diye. delik sayısı varmış. bunları hiç bilmiyorum. bana fikir verirmisiniz.

evet biberonu cam olmali,emdigi yer de kaucuk olursa daha saglikli ama her bebek kaucuk kabul etmiyor(benim kizim gibi).Deligi bebeginin ayina uygun olmali,aldigin yerde bu konuda yardimci olurlar,uzerinde de yazar zaten.

chicconun açılı biberonları var bebeğin gaz yutmasını englelliyor eğimli. onlardan tavsiye ederim, emzik kısmı ise kauçuk, ama bebedor un emziği de uyuyor chicco nun biberonuna silikon. o şekilde de kombinasyon yapabilirsin..

ben bebedorun 120 lik cam normal uçlu olanlardan kullanıyorum sorun etmedi hiç kızım çok şükür. daha küçük olduğu için yavaş akışkanlı normal uçlardan kullandım çünki cuk cuk emerken nefes almayı unutuyolar genizlerine kaçıyor.

Canım, cam biberonlar her zaman için daha sağlıklı, bebeğin 4 aylık olduğu için yavaş akışlı yani tek delikli tercih etmelisin. Damaklı, damaksız, silikon veya kauçuk...biberon ucunu sen değil bebeğin seçecektir. Umarım ilk aldığın biberona uyum sağlar bebişin.

damaklı ve damaksız olmasının ne gibi avantajları var?

damaklı, damla uçlu, kiraz uçlu olarak çeşitleri var ve bu tamamen çocuğunuzun isteğine bağlı...
damaklı çok tercih edilen bir ürün hava alabilen ve daha basık bir görünüme sahip olan bu emzik daha kullanışlı olabiliyor çocuk için :)

arkadaşlar biberonumuzu aldım ama birşey soracam emzik kısmı damaklı tek delik var. o delik üste gelecek şekilde mi vericem bebişe. (bu ne saçma bi soru diyenleriniz olabilir:) ama napıyım...

fistigim biberonu da emzii de kabul etmiyor agzina koyunca ceyniyor ve yere atiyr suyu kasikla veriyorum ama fincani elimden alip kafasina dikisi yokmu tum ustu su oluyor sonra bana bakip gugu diyor:68: tum emziklrden aldidim ama hicbirini kabul etmedi

slm benim oğlumda 6 ayın içinde ben nuk marka biberon kullanıyorum..hem cam hemde gaz önleyici yeni bir ürünü var ucu anne memesi gibi.bence onu al rahat edersin.senide emmeye devam eder...

bende bugun kaşık biberon aldım yer gök mama oldu biberonu chıcco aldım onuda sevmedi nasıl alıştırcam mamaya bilmiyorum

Back
X