Doğuma Hazırlık Biberon seçimi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

BolSekerli

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2007
4.015
1.088
698
İstanbul
Arkadaslar merhaba,

Biberon konusunda hic bir bilgim, fikrim yok. Ikiz kizlarim olacak insallah.
En çok Dr. Brown ve Avent duyuyorum, goruyorum. Ama cam, plastik, genis agiz, dar agiz konusunda hangisini tercih edecegimi bilmiyorum yenidogan icin. Tecrubelerinize ihtiyacim var. Kizlarima hangisini almalıyım?

Arkadaslar merhaba,

Biberon konusunda hic bir bilgim, fikrim yok. Ikiz kizlarim olacak insallah.
En çok Dr. Brown ve Avent duyuyorum, goruyorum. Ama cam, plastik, genis agiz, dar agiz konusunda hangisini tercih edecegimi bilmiyorum yenidogan icin. Tecrubelerinize ihtiyacim var. Kizlarima hangisini almalıyım?
Ben Dr. Brown tercih ettim antikolik olandan içinde ekstra pipet gibi bişiy oluyo bebeğin hava yutmasını ve gaz oluşumunu engelliyo

Peki plastik mi ? Bu dar agiz genis agiz olayi nedir?
BPA içermeyen hani şu sağlıklı plastik dediklerinden cam tercih etmedim çünkü sonrasında kendi kendine biberonu tutup kolayca icebilsin diye malum camlar ağır oluyo. Geniş agiz dar agiz mevzusu şu aslında agiz boyutu değil akış durumu. Yani biberonun emzik kısmında ka delik olduğu. Ben yavaş akışlı olanı seçtim ki kesinlikle sende öyle yapmalısın hızlı akıs olduğu zaman bebekler kolayca sütü icebildigi için meme reddi olabiliyor ama yavaş akış da çaba harcadığı için biberon a alıştı meme almayo gibi bi durum olmuyor. Zaten yenidogan olan biberonlar genelde yavaş akistir. 0-3 ay sonra 2 delikli emzik lere geçin derler ama uzmanların önerisi eğer emmeye devam ediyosa emzik değişimine gerek yok yavaş akışlı biberonla devam.. oyy baya uzun oldu :)))

BPA içermeyen hani şu sağlıklı plastik dediklerinden cam tercih etmedim çünkü sonrasında kendi kendine biberonu tutup kolayca icebilsin diye malum camlar ağır oluyo. Geniş agiz dar agiz mevzusu şu aslında agiz boyutu değil akış durumu. Yani biberonun emzik kısmında ka delik olduğu. Ben yavaş akışlı olanı seçtim ki kesinlikle sende öyle yapmalısın hızlı akıs olduğu zaman bebekler kolayca sütü icebildigi için meme reddi olabiliyor ama yavaş akış da çaba harcadığı için biberon a alıştı meme almayo gibi bi durum olmuyor. Zaten yenidogan olan biberonlar genelde yavaş akistir. 0-3 ay sonra 2 delikli emzik lere geçin derler ama uzmanların önerisi eğer emmeye devam ediyosa emzik değişimine gerek yok yavaş akışlı biberonla devam.. oyy baya uzun oldu :)))

Hayiiir cok aciklayici olmus. Cok tesekkurler. Gunlerdir araştırma yapiyorum kafam karismisti simdi netlesti. Bunlarin hepsini dikkata alacagim cok sagol. :21:

Biberon konusunda doktora kivamina gelmis biri olarak:) avent diyorum :rolleyes:

Dr browns, madela, avent,weewell denedim, ama avent kadar rahat etmedim hicbirinde.

Dr browns yikamasi zor, icindeki o cubuklu bolum formul mama kullanirken tozlar yapisiyo filan herseyi parcalayip yikamak gunde bilmem kac kere cok ugrasririyor.

Madela ya verdigim onca para tam bir hayal kirikligiydi. Cocuk tikanip duruyor onunla kendi kendine akmamazlik ya da cok akma filan yapiyor hic sevemedim.

Avent bebegim de cok rahat kavradi. 17 aylik oldu hala avent kullaniyoruz diger hepsi cop oldu.

Bu arada genis agiz ve dar agiz muhabbetini arkadas yukarda aciklamis ama ben minik bir duzeltme yapmak istiyorum.

Bahsi gecen dar ya da genis agiz emzigin akiskanlik saglayan deliklerini ifade etmiyor. Biberonun kapak kisminin genis ya da dar olmasini ifade ediyor. Genis agiz olanlar anne memesine daha yakin, ayni zamanda yikamasi daha kolay olanlardir. Ancak dar olanlar daha klasij biberon stildir.

Cam hic kullanmadim tavsiye etmem. Birincisi cok agir, bebegi gectim sizin bile kolunuz agrir, ikincisi 3. Aydan itibaren bu minikler kendi biberonlarini kendileri tutarak beslenebiliyorlar. Cam olanlarda bu sansiniz olmuyor. Kirilma ihtimali var.

Bpa icermeyen biberonlar hem saglikli hem de kullanimi rahat degerlendirebilirsinjz.

Back
X