• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biberonu biraktirmak istiyorum ama

schatzi ama dişleri cok cürüdü bira daha devam ederse hepsi cürüyecek

schatzi ama dişleri cok cürüdü bira daha devam ederse hepsi cürüyecek

Irsi olabilir mi? Anenm bana hamileliğinde aşırı vitamin aldığı için benim süt dişlerim çürük çıktı.Kum gibi dökülüyormuş ağzımda hepsi simsiyah o derece:1: Ama şuan çok sağlam dişlerim var maşallah diyim. Diş hekimine gittiniz mi.Diş çürüğü başka sıkıntılara sebep olabiliyor.Dr bize dediği şeker koymadıkça biberon çürük yapmaz biberon çürüğü denen şey şekerli gıdanın ağızda kalmasıdır.Ben emziğinin ucunu kestim köpekler ısırmış dedim hiç zatmadan emziği bıraktı 2 yaşındayken ama sonrasında tik oluştu.Bir dönem parmağının kenarındaki etleri kopardı o geçti burnunu eliyle silip saçına sürdü :52: Birşeyi zorla bırakırsa tik oluşabilirmiş.Sen bilirsin tabi canım

Ben de 5 yaşına kadar annemin türlü çabalarına rağmen biberonu bırakmadım:26:
Fakat bir gün annem gelmişti biberonun lastik kısmını gösterip bak burdan küçük kurtçuklar ağzına geçer dişlerini yer demişti nasıl korktuysam bırakmıştım:51:
Aynı durumu yaratmaya çalışan teyzemse başarılı olamadı ama gerçekten biberona parktan kum ve küçük bi böcek koyup gelmişti etkili oldu tabii:ssz:

Bılgıler ıcın cok tesekkur ederım evet cok haklısın
ama sencede bıraz abartmıyormuyuz
yanı bende bıberonu emzıgı bıraktım elbette ne bılım tuvalete alsıtım hatat bende kekeledım
yanı annemlerın benı doktora goturdugunu fılan bılmıyorum
herseyde pedegog bıraz hassaslık olkmuyormu ne bılım etrafımda hıc boyle seyler duymadım cocuk bıberon bırakcak doktora gıt , gece sık uyanır doktora gıt kendımı cocuklar duymasındakı meltem gibi hissetmemek imkansız :)

bunlardan sadece biri olsa böyle bir şey söyleme gereği duymazdım zaten tabii ki çocuğum ağladı şöyle oldu böyle oldu gibi her şeyde gidilmez doktora . kekemelik, biberon gibi ağza alınan yapay aletlere aşırı bağlılık ve de en önemlisi yeme bozuklukları(aşırı yeme/az yeme/tek bir besine gereğinden fazla bağlılık gibi oral problemler teoride genellikle duygusal yetersizlikten doğan atlatılamamış oral dönem travmalarının sonucu olarak yorumlanır. oral dönemden hemen sonra gelen anal dönemin en belirgin günlük yansıması tuvalet eğitiminde de sorun olması halen devam eden bir durum olduğunun göstergesi olabilir. çocuk psikolojisi -pedagoji- yetişkinlerden farklı ve benim uzmanlık alanımın dışında kalıyor ama teori ve yorumu genellikle bu şekilde yapılıyor o nedenle bir uzmanla kontak kurmanızı önermiştim çünkü bunlar kendiliğinden geçebileceği gibi çocuğunuzda derin ruhsal yaralar da bırakabilir bir anne olarak şansa bırakmak istemeyeceğinizi düşünmüş ve bunu önermiştim.

Back
X