• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıçak kemiğe dayandı artık

oncelıkle her ne kadar kendı evınızde degıl aılelerde de kalsanız esınız yokken evınız dısında kalmanız en basından hos degıl
ha durum bunu gerektırmıs ve kalmayı kabul etmıssınız ve esınız sıze gıt dedıgı halde sız annenıze gıderken bır de onlardan ızın alarak ellerıne zaten kendınız bu kozu vermıssınız
dısarıdan bakıldıgında annenız yokken kendı evınız ya da kayınvalıdenız yerıne bır akrabanın evınde kalmak hos bır goruntu olusturmuyor

gorumcenız bekar mı bılmem ama sızın gelıp gelmeme kararınızı o vermıyor
o gelme dedı dıye sızın gurur yapıp gıtmemenız sızı haklıyken haksız duruma dusuruyor ıcınde bulundugunuz durumda

bana kalırsa durumunuzun en toparlanabılır halı yıne de annenızden sonra kayınvalıdenız de kalmanız olurdu
su durumda gorumcenızın soyledıgı degıl sızın yaptıgınız hata gıbı gorunur esınızın aılesınde
ama artık esınızı beklemekten baska care yok
ınsa allah bu da bır tecrube olur sıze

Konuşma diliniz de böyle midir?
Sesli harfler yok,cümleler devrik,uzatılmış harfler...
Nasıl anlaşıyorsunuz çevrenizdeki insanlarla?

cok ilginç gercekten
sen annene giderken neden kaynanandan izin alıyorsunki
tamam kaynanaya saygı olsun ama bir yere kadar
kocan değil ki senin sana karıssın..
bence kaynananda kalma yaa görümcen kafa dengiyse onu cağır beraber kalın..

izin almıyorum ama solemeyınce olmuyoo mantıklı olun lutfen zaten esımde gıt ızın al demedıı bn gonderıyorum bılgılerı olsun dedı fazla kalmamı ıstememıslerr gel deyınce gelmemsım ama bunu arayıpta bana solemek gorumceme dusmez gcık gıcık madem gelmıyon hıc gelme denmez

oncelıkle her ne kadar kendı evınızde degıl aılelerde de kalsanız esınız yokken evınız dısında kalmanız en basından hos degıl
ha durum bunu gerektırmıs ve kalmayı kabul etmıssınız ve esınız sıze gıt dedıgı halde sız annenıze gıderken bır de onlardan ızın alarak ellerıne zaten kendınız bu kozu vermıssınız
dısarıdan bakıldıgında annenız yokken kendı evınız ya da kayınvalıdenız yerıne bır akrabanın evınde kalmak hos bır goruntu olusturmuyor

gorumcenız bekar mı bılmem ama sızın gelıp gelmeme kararınızı o vermıyor
o gelme dedı dıye sızın gurur yapıp gıtmemenız sızı haklıyken haksız duruma dusuruyor ıcınde bulundugunuz durumda

bana kalırsa durumunuzun en toparlanabılır halı yıne de annenızden sonra kayınvalıdenız de kalmanız olurdu
su durumda gorumcenızın soyledıgı degıl sızın yaptıgınız hata gıbı gorunur esınızın aılesınde
ama artık esınızı beklemekten baska care yok
ınsa allah bu da bır tecrube olur sıze
kendı evım bos suan ama hem bn tek kalamam hmde bırakmazlar ama dedıgınız gibi pire için yorgan yakmak oldu benimkii görümcemin lafına küsüp gitmemek beni suçlu çıkardıı ayıp etti ama bunlar onu öyle görmüyor suan hatta bana niye gelmiyor diyorlarmış ama varsa yoksa benim sucum kaldığım akrabalarıda gül geç görümcenin evimide darıldın diyorlar ama onun herşeye karışması niye gelmedin diye kocam gibi hesap sormasıı gitmek istemedim işte

konu sahibi arkadaşım, benim de eşim ankara dışında çalışıyor. ben de yeni gelinim, ailemle de aynı sitede oturuyorum. ama bir kere ağır hastalanmam dışında ailemin evinde kalmadım. benim evim var ya, kocamla bize ait olan bir ev. başka yerde misafirim. neyden korkuyorsunuz anlamadım ki? neden kalamıyorsunuz? evlenip barklanacak kadar büyümüşsünüz, yarın öbür gün anne olacaksınız. çanta gibi ordan oraya savrulmanın ne anlamı var? yazık etmeyin kendinize. biraz güçlü olun, güvenin kendinize.

bırakmazlar tek evde hem kendı ailemin hem eşimin hem onun ailesinin razısı yok ne yer ne içer diyemi düşünüyorlar yada çalışıyorum ben eve geldimim gelmedimi aklımız kalır diyee mi yapıyolar bilemem ama o dediğiniz söz konusu bile değil maalesef.suan kendi ailemde ankara dışında onlarada gitmek istemediğim için akrabalarında kalıyorumm bizim burda protesto ettiğimiz konu görümcemin kaynanalık yapmasıı herşeye onun karışmasıı

aferın harıkasın süpersin bekle kocanı gitme ne laf duycan kocan gelsın alsın öyle git kocansızda birdaha gitme
ay ankarada kocanda sen napıyon orada ank. ev tut kocanla (eski mevzuyu bilmiyorum gerci) öperım tebrik ederim :46:

bnde zaten kocamsız gitmek istemiyorum tamamen kopmak olmaz dimi sadece hep onla gidip gelicem artıkk bide mesafe koyup görümceme sen kimsin diyee bu seferde zoruna gidiyo sen bana sen kimsin dedin diye sen kim olduğunu bilmezsen oda der

kimde kalacağına ancak kendin karar verebilirsin eşinde karışamaz bu konuda sonuçta rahatın nerdeyse orada kalırsın. şahsen bende ailemde pek kalmam kendi evimde daha huzurluyumdur. ama aileme gitmek istersemde kimseden izin almam. kime gidip gitmeyeceğime onlar karar veremezler. benim kaynanamda çok karışır hatta en sonuncuda eşim bayramda dayısına gitmek istemedi sebepte bizim yuvamızı bozmaya çalışmaları kaynanam nedne gitmedin diye kavga çıakrtmış eşim o günden beridir ailesinede gitmiyor mesela. briazda çocuk olmadığımızı anlamaları gerekiyor sanırım.

Eşin çok mu borç yapıp evlendi sonra iki aralarında konuşdu ondan annesi sana baskı yapıyor oğlundan yüz bulduğu için ? Eşin seni değil annesini önemsiyor,bilesin senide ayakta uyutmasınlar eşin iki yüzlülük yapıyor!

bence görümcen değilde kayınvalidene kızmalısın, görümcenede o söyletmiş gibi geldi bana. kız sonuçta annem hiç gelmesin diyor demedimi sana? yani bencede çok sinir bozucular ama ilk başta görümcene değil kayınvalidene kızmalısın o aratıyordur. yoksa görümcene ne ki??

Bayanlar bu kadar başkalarının himayesi altına girmeyelim bence. İster eşimiz olsun ister akrabalarımız. Gelmişiz bu yaşa. Evlenecek kadar büyümüşüz. Artık kendi sözlerimizin ve düşüncelerimizin de önemli olduğunu önce kendimize sonra çevremizdekilere anlatalım, öğretelim.

Birincisi kullandığın cümleler çok yanlış. Eşim beni bıraktı, eşim annemde kalmama izin verdi gönderdi, evde tek kalmama izin vermezler,... çok yanlış. Elbetteki evlisin ve eşinin bilgisi dışında hareket edemezsin. Ama bu onun insiyatifi ile değil senin insiyatifinle olmalı. Sen zaten kendin himaye altına girmeyi kabul etmişsin onlarda kullanıyorlar tabi.

İkincisi; bir birey olduğunu hem kendin kabul et hemde onlara kabul ettir. Çalışan ev geçindiren bir ailenin bireyisin. Büyük sorumlulukların var. Evlilik gibi bir sorumluluğu kaldırabilecek durumdasın ki evlendin. Şimdi kalkıpda eşin bile olsa kimseden birşeyler için İZİN alma. Ancak fikir danışabilirsin. Ortak noktada anlaşırsınız. Yoksa ben izin vermedim o izin vermedi olayına girerseniz hata edersiniz.

Son birşey lütfen kelimeleri düzgün yaz.

Son düzenleme:
eşini kendi evinde kalmak için ikna et bütün bu sıkıntılardan kurtul canım yoksa daha çok laf duyarsın :97:evinde kal kimsenin konuşmasına izin verme:31:

kızlar oncelıkle esımın işi sureklı ankara dısında degıl gıdıyo ıkı uc ay kalıp gelıyoo bnde kendıı annemlere gttm 3 gun degılde 5 gun kaldımın hesabını yaptılar burnumdan geldıı bıdaha gondermezlerde ayrıce kendıı evımde tekk kalamm yenı gelınım hem bırakmazlar hemm korkarım evlerımız cook yakın zatenn eşim benıı anneme gnderdı ama saygıdan dolayıı onlarada sordumm cnkuu bz essek basımıyız dıye oda laf olurduu gerii kandıı annemde kalamadım cnku bn calısıyorumm onlarda ankara dısına dugune gttıler sımdı bı akrabalarında kalıyorum bana nıye gelmıyoo dıyee haber gnderıyolarr gorumcem kaynanamdan beter madem gelme dedı gıtmıyorum esım gelcek pazartesi onu beklıyorum

hala bidahakine göndermezler diyor ya boşa düşünme o zaman böyle gelmiş böyle gidecek neyi dert ediyorsun bu durumda ne için konu açtın

anlayamıyorum ya bende mi sorun var seni doğuran bakan büyüten insanların evine gitmene elalem ne karışabilir allah allah

kızlar oncelıkle esımın işi sureklı ankara dısında degıl gıdıyo ıkı uc ay kalıp gelıyoo bnde kendıı annemlere gttm 3 gun degılde 5 gun kaldımın hesabını yaptılar burnumdan geldıı bıdaha gondermezlerde ayrıce kendıı evımde tekk kalamm yenı gelınım hem bırakmazlar hemm korkarım evlerımız cook yakın zatenn eşim benıı anneme gnderdı ama saygıdan dolayıı onlarada sordumm cnkuu bz essek basımıyız dıye oda laf olurduu gerii kandıı annemde kalamadım cnku bn calısıyorumm onlarda ankara dısına dugune gttıler sımdı bı akrabalarında kalıyorum bana nıye gelmıyoo dıyee haber gnderıyolarr gorumcem kaynanamdan beter madem gelme dedı gıtmıyorum esım gelcek pazartesi onu beklıyorum

sozce calisan akli basinda bir kadinsiniz ama kucuk bir cocuktan farksizsiniz aslinda...
sizin hakkinizdaki kararlari baska insanlar veriyor...siz yetiskinsiniz, evlenmissiniz koskoca insan olmussunuz guya ama hala baska insanlarin sizin hakkinizda kararlar almasi oraya buraya gondermemesi ya da evde yalniz birakmamasi size ilginc ve yanlis gelmiyorsa sizde bir sorun var demektir bana gore...
bir kendinize gelin yahu bu nasil bir hayat...evde birakmazlar, ailenizin yanina gitmenize laf ederler vs...
bir kere aileniz sizi buyutmus yetistirmis bugunlere getirmis, aileniz varken esinizin ailesinin yaninda kalmaniz cok sacma zaten...gidin kendi ailenizle hasret giderin...
evde yalniz kalmaktan korkuyorsaniz size soyle soyleyeyim, ben de korkuyorum biraz aslinda ama bir kac kucuk seyle korkumu yeniyorum...
sunlari deneyin: yatak odaniza en yakin yerin isigini acik birakin, ama bu isik gozunuze vurup sizi rahatsiz ediyorsa odanizin kapisini aralik birakarak kapatin ki isik gozune gelmesin rahat uyuyun...
ya da odanizda televizyon ya da bilgisayar varsa izleyecek bir seyler acin uyuyana kadar...sonra cok uykunuz gelir, goz kapaklariniz agirlasir ve onlari acik tutamayacak duruma gelirsiniz tvyi ya da bilgisayari kapatir direk uykuya dalarsiniz...misil misil uyursunuz...
bir iki gece deneyin yalniz kalmayi sonra alisirsiniz ne var ki bunda...
''esiniz de dahil'' olmak uzere size kimsenin karismasina izin vermeyin yoksa piyon gibi oynarlar sizle hep cocuk gibi onun bunun lafiyla yasar gidersiniz...

Son düzenleme:
Asla kendi ailenle ilgili bir konuda eşine ve kayınvalidene danışma.Helede ailene gidip kalma konusunda.Çünkü danışmak bile onlara konuşma hakkı verdiğin anlamına geliyor.Tabiki eşine gideceğini haber vereceksin veya şuan gitmem de bir sorun var mı diyeceksin ama ailesine neden sorasın ki?Senin ailen le ilgili bir şeye karışamazlar.Tavrını en başta çok ciddi şekilde koy.Bir daha konusu bile açılmasın.Yoksa asla sonu gelmez emin ol buna.İnsanın kendine saygısı olması lazım.Sen de bir bireysin ve kimseye hesap vermek zorunda değilsin.Bırak sen değil onlar düşünsün...

Yeni Gelin Tek Başına Kendi Evinde Kalamaz, Laf Ederler...
Ama Yeni Gelinlerini Akrabalarının Evinde Yatmasına İzin Veriyorlar..

Enteresan Aileymiş..

aslında yorum yapacak çok şey var ama arkadaşlar zaten güzel güzel açıklamışlar. sadece benim takıldığım bir nokta var ve bir çok arkadaş söylemiş olsa da ben bir kere daha yazacağım. Allah aşkınıza neyi düşünerek ve neden kendi ailenizin- annenizin yanına giderken izin alıyorsunuz, hem de kendilerine hiç laf düşmeyen insanlardan. anlayamıyorum bu kadınları, kendinizi bu kadar değersiz yapmayın. seni yetiştiren annenin yanına giderken birinden izin alacaksın ve o biri de kalkıp gitmene surat asacak durup dururken 2 gün fazla kaldın diye olay çıkartacak ve en önemlisi sen bir daha göndermezler diye düşüneceksin. yapmayın Allah aşkınıza. değil kaynanam kocam dahi bana bu konuda bir şey diyemez. onlar beni büyüten insanlar istediğim zaman gider istediğim kadar kalırım, laf eden biri olursa hadi sana güle güle derim.

kızlar dün eşim geldi döndü sehir dışından sımdi kendi evimizdeyiz bana nolur yardım edin hepiniz haklısınız dediğiniz dogru doğuran büyüten aileme giderken izinmi alcam bu banada mantıklı geliyor ama yapamıyorum bende öyle düşünüyorum ama uygulayamıyorum nolur yardım edin.ayrıca dün ben gitmedim annesigile eşim uğradı geldi çünkü bana gelme demişlerdi görümcem sürekli iş yerimi arıyor uyarı aldım demiştim bilen bilir konuyu dünde aradılar ama sesleri geldi geri kapandı ve kaynanam ne arıyonuz şu o....yu dedi büyük ihtimalle tekrar kapattılar hat düşmedi sanıp iyce tiksindim napıcam bilmiyorum eşim onlara kızınca onlarda beni arıyor sen böylemi dedin şöylemi yaptın doldurdun falan diye yani beni korksun olay bana geri dönüyor diye düşünüp eşim bida onlara kızmasın beni arıyorlar bidaha kızma deyim diye yapıyorlar bunu bildiğim halde inadına üstlerine salmam lazımken mantığım böyle düşünüyor ama uygulamada eşime bişey söyleme beni ararlar fala diyorum

Eşinin yanında sana ne arıyon şu o.....yu diyor ve eşin hala onlarla görüşüyor haa !!!! Hayretler içindeyim..
Ben olsam kesinlikle keserim irtibatımı.

hayır yanlış anladınız eşimin yanında arayamazlar beni işteyken işyerimi arıyorlar sürekli tekken.iş yerinden uyarı aldım namlarını duymayan kalmadı banada güvenleri kalmadı cebimde var ama nedense gıcıklığına iş yerimi arıyorlar eşim yokken ben işte tekken yani ağzına geleni diyolar ben güya eşimi dolduruyorum onlara göre onlarda sineye çekmeyip kendilerine bana dirlik vermiyorlar

Anladım görümcene diyor yani ne arıyon şu o....yu diye olsun farketmez sana nasıl öyle bir laf kullanabilirler. sen bunu duyup nasıl bişe demezsin eşine söyle bunu ve irtibatınıda kes o insanlarla(??) İspatlıyamıyorum diyorsanda telefonların konuşanları kayıt etme özelliği olanlar var kaydet eşinde duysun....

Back
X