Tatlı Tarifi Bıçak Tatlısı

dilber

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2007
6.067
3.552
448
Bıçak Tatlısı

Malzemeler:
1 paket tereyağ
2 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 adet yumurta

Şerbeti İçin:
500 gram şker
1, 5 su bardağı su
Yarım limon suyu

Üzeri için:
Kaymak
Toz fıstık

Hazırlama:
Şerbet için tencereye şeker ve su koyalım, şerbeti kaynatalım. Kıvama gelince limon suyu sıkıp, ocak’tan alalım ve soğumaya bırakalım.
Tencereye tereyağ koyup eritelim, Yağ eriyince süt ekleyelim. Kaynayınca unu ilave edelim. Un kavrulup kokusu gidince ocaktan alıp soğumaya bırakalım, hamura yumurtayı ekleyelim, yoğuralım. Hamuru küçük diktörtgen borcama yayalım( borcamı yağlamayın ). Elimizle düzeltelim. Bıçakla dilimlere keselim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika pişirelim. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirelim. 4 saat dinlendirip, toz fıstık ve kaymakla servis yapalım. Afiyet olsun.

7f121358_l.webp

98de8ade_l.webp

c7b604ea_l.webp

unlu tatliları sevmiyorum ellerine sağlık

Un kullanmadan hangi tatlıları yapıyorsunuz? Çok merak ettim. Tatlıları çok severim, ben de yapmak isterim unsuz tatlı :KK22:
Unlu tatli derken hamur işi tatliları kasteddi sanırım

Bende aynı sekildeyim sütlü tatlıları daha çok severim
Sutlaç ,profiterol ,kazandibi gibi

Ellerinize sağlık güzel görünüyor

İlk defa gördüm bu şekil tatlı
Tadı şekerpare gibi mi oluyor?

Unlu tatli derken hamur işi tatliları kasteddi sanırım

Bende aynı sekildeyim sütlü tatlıları daha çok severim
Sutlaç ,profiterol ,kazandibi gibi
Ben de şerbetli tatlı mı demek istedi acaba yoksa unsuz, glutensiz tatlılar var ya ondan mı yapıyor dedim :KK48:

Bu arada eline sağlık canım, çok güzel görünüyor tatlın dilber dilber :KK36:

Un kullanmadan hangi tatlıları yapıyorsunuz? Çok merak ettim. Tatlıları çok severim, ben de yapmak isterim unsuz tatlı :KK22:[/QUOTE
daha çok kadayıf severim unlu derken yani böyle şekerpare revani gibi demek istedim sütlü tatlılar severim muhallebili daha çok tercihim

Back
X