Tatlı Tarifi Bicibici (Adanaya özgü, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi)

kasiope

kalbimin komutanı
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
1.220
3
116
Diğer
2 bardak nişasta
8 bardak su
2 bardak toz şeker
üzeri için pudra şekeri
kırmızı gıda boyası (bici boyası)

nişasta suda eritilip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirirlir, eğer katı oluyorsa göz kararı üzerine soğuk su ekleyebilirsiniz.
pişen karışım tepsiye dökülerek buz dolabına koyulur.
1,5 lt veya daha fazla suya yarım çay kaşığı bici boyası ve şeker eklenir. şeker eriyinceye kadar karıştırılır.(tercihe bağlı olarak gül suyuda ilave edebilirsiniz) dolapta muhafaza edilir.

kalıp gibi donmuş olan nişastadan 1 parmak kalınlığında şeritler kesilerek kaseye küp küp doğranır. üzerine suyu eklenerek 2 kaşık pudra şekeri ve kar haline getirilmiş buz parçacıklarıyla servis edilir. afiyet olsun.

Son düzenleme:
bugün bicibici yaptım ama tüm denemelerime rağmen maalesef eklenmiyor fotoğraflar, denemeye devam ediyorum.

bugün bicibici yaptım ama tüm denemelerime rağmen maalesef eklenmiyor fotoğraflar, denemeye devam ediyorum.

neki bu çok merak ettim tadını..CADIARZUcanım nette böle bişi buldum...

Eklentiler

• $merali_manarala.webp
    $merali_manarala.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 95
sen çok yaşa karafesleğen ben netten yüklemek istemedim kendi yaptığımı yüklicektim ama olmadı maalesef , yinede çok sağol canım.

nasıl bişey olduğuna gelince, valla adana mersin dışında çok fazla bilen yok bu tatlıyı, ya denemekte fayda var hani ben 2 bardak nişasta dedm ya o bir tepsilik bir tarif, eğer denemek istersen küçük bir tepside 1 bardak nişastayla 4 bardak suyla yapabilirsin. yani şimdi ben çok beğenirsin yada beğenmezsin diyemicem heresin damak tadı farklıdır ama bu adananın vazgeçilmez bir tatlısı. heleki yazın o kavurucu sıcaklarında serinlemek amacıyla çok yenir.

sen çok yaşa karafesleğen ben netten yüklemek istemedim kendi yaptığımı yüklicektim ama olmadı maalesef , yinede çok sağol canım.

nasıl bişey olduğuna gelince, valla adana mersin dışında çok fazla bilen yok bu tatlıyı, ya denemekte fayda var hani ben 2 bardak nişasta dedm ya o bir tepsilik bir tarif, eğer denemek istersen küçük bir tepside 1 bardak nişastayla 4 bardak suyla yapabilirsin. yani şimdi ben çok beğenirsin yada beğenmezsin diyemicem heresin damak tadı farklıdır ama bu adananın vazgeçilmez bir tatlısı. heleki yazın o kavurucu sıcaklarında serinlemek amacıyla çok yenir.

hmm.ellerine sağlık canım , ben değişik tatları severim boshayallersmile cokacimcoook olsada yesek sositososito

gel canım bende var :) hatta şu an yiyorum :) kırklareline yolun düşerse yaparım sana :)

ya ben ve eşim bunu çok seviyoruz biz. burda kasesini 1tl ye satıyolar :)

baylıyorum bicibiciye sıcak adananın vazgeçilmezi
geçen yıl iki güne bir eşimle her akşam bicici yemeye gidiyoduk.bu yaz hamile olduğum için eşim fazla yedirmeye götürmedi çok çabuk üşütüyorum.
canım istedi şimdi cokacimcoook
akşam kandırırsam eşimi yemeye gideriz

baylıyorum bicibiciye sıcak adananın vazgeçilmezi
geçen yıl iki güne bir eşimle her akşam bicici yemeye gidiyoduk.bu yaz hamile olduğum için eşim fazla yedirmeye götürmedi çok çabuk üşütüyorum.
canım istedi şimdi cokacimcoook
akşam kandırırsam eşimi yemeye gideriz

canım yemeye gitme sen yap işte tarifi yazıyo çokta kolay fazla uğraştırmıyor.

ilk kez duyuyorum. çokta güzel görünüyor.
mutlaka deneyeceğim.
teşekkürler

Adana'mıza özgü harika bir tatdır bicici.cokacimcoookYemeyenlerin yapıp yemelerini tavsiye ederim bir Adana'lı olarak.Tarif içinde teşekkürler..a.s.

harika bisey gibi paylasim icin tskkr
peki bu gul suyu hazir yediklerinizde varmi ona gore koyalim

Back
X