Tatlı Tarifi Bicibici (Adanaya özgü, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi)

yaptım çok güzel oldu akannehir ama kesinlikle koyu yapmayın nişastayı benim biraz koyu oldu akannehir bide katı meyve sıkacağı ile buzları kırdm

canım nişasta koyu olduğunda yani karıştırması zorlaşıyor ya o arada su ekleyebilirdin kıvama getirmek için hiç bişey olmaz bidahaki sefere aklında olsun çok sert olur koyu bıraktığında ayrıca dolapta kaldığında dahada sertleşir. birde şimdi dolaba koymuşsundur ya umarım üzeri kapalıdır streçle kapa üzeri sertleşmesin. ha bide meyve sıkacağını bozarsın onda buzmu çekilir canım dövseydin ya benim gibi. hem zevkli oluyo dövmek:roflol: neyse tatlım ellerne sağlık afiyetle ye

canım nişasta koyu olduğunda yani karıştırması zorlaşıyor ya o arada su ekleyebilirdin kıvama getirmek için hiç bişey olmaz bidahaki sefere aklında olsun çok sert olur koyu bıraktığında ayrıca dolapta kaldığında dahada sertleşir. birde şimdi dolaba koymuşsundur ya umarım üzeri kapalıdır streçle kapa üzeri sertleşmesin. ha bide meyve sıkacağını bozarsın onda buzmu çekilir canım dövseydin ya benim gibi. hem zevkli oluyo dövmek:roflol: neyse tatlım ellerne sağlık afiyetle ye

EVET çok olmasın diye su eklemedim şakkıdı
bide büyük katı meyve sıkacağı narı bile parçalıyor unutmuşum ben onu dün annem hatırlattı alkisalkisalkis

adana cok sıcak biyer oldugu için sade buz koysanız o bile yenir yani:) ama benim tatlı anlayısıma hiç uyan bişey değil.yine de yapanın eline saglık

adana cok sıcak biyer oldugu için sade buz koysanız o bile yenir yani:) ama benim tatlı anlayısıma hiç uyan bişey değil.yine de yapanın eline saglık

ya zaten buna tatlıda denmez açıkçası soğuk bi yiyecek işte :) bende fazla arayan biri değilim adanalılar ayıla bayıla yer genelde ama ben o kadar çok yemem ara sıra , eşim çok seviyor ona yapıyorum her hafta bıktım görmekten diyebilirim. neyseki kış geliyo.

aa çarşıda cok gördüm ama yemedim merak ettim tadını şindikkk

mısır nişastasımı buğday nişastasımı koyuyorsunuz bide kara büyük borcam var verdiğiniz tarif ona tam uyar mı? kurabiyelere konan gıda boyasından olur değilmi?

mısır nişastasımı buğday nişastasımı koyuyorsunuz bide kara büyük borcam var verdiğiniz tarif ona tam uyar mı? kurabiyelere konan gıda boyasından olur değilmi?

nişasta farketmiyor canım ama mısır nişastasıyla yapıyorum ben genelde, buğday nişastasıyla yapacaksan miktarı azaltıyrosun onuda göz kararı yapabilirsin koyu bi kıvam olursa karıştırması zorlaşırsa su ekleyebilirsin. birde uzun dikdörtgen borcamdan bahsediyosun sanırım ona olur ama kare borcama kalın olur olmaz yani. gıda boyasda kırmızı olacak ayrıca.

suyu cok gusel.......ama ıcıne attıkları seyın tadını hıc sevmedım

Hımmmm bi Adanalı olarak ben de bayılırım ve hatta şimdi de inanılmaz canım çekti.
Kalkıp yapsam ve de yesem hasta olur muyum ki acaba ?

Back
X