• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bikornuat uterus

melikelike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
317
72
98
Merhaba kızlar lütfen bana yardım edin. Esimde azosperm zaten tüp bebek olucakti. Rahim filmi sonucum y şekli ve bikornuat uterus yazıyor tupler açık gözüküyor. Histeroskopi ve laparoskopi olucakmisim. Sizce bi kaç doktora gösteripmi ameliyat olmalıyım. Bu şekilde rahimi olup sağlıklı gebelik geçiren varmı cevap verirseniz çok sevinirim.

Canim 16.01.2016 yani dun bende hsg cektirdim ve sonucum seninle ayni y seklinde rahim.parsiyel bikornuat uterus,parsiyel septali uterus.benim 2 kurtaj 1 dusukle sonuclanan gebeliklerim oldu 1 yil icinde :KK14: sali gunu dr.randevum var bakalim ne onerecek sonucu yazicam.suan tek duam dogru karar ve becerikli ellerle tedavi edilebilmek.sanirim bizden baska kimse yok bu sorunu yasayan.kimse bir yorum yapmamis :(

Canım çok sevindim cevap yazmana istanbuldamisin bilmiyorum ama ben echomarda cekilmistim sen nerde cekildin? Benim hiç dusugum yok hiç hamile kalmadım. Bana histeroskopi ve laparoskopi dediler çapa hastanesine gidiyorum sonucunu gösterip ne derlerse cevap verirsen gerçekten çok sevinirim.

Canım çok sevindim cevap yazmana istanbuldamisin bilmiyorum ama ben echomarda cekilmistim sen nerde cekildin? Benim hiç dusugum yok hiç hamile kalmadım. Bana histeroskopi ve laparoskopi dediler çapa hastanesine gidiyorum sonucunu gösterip ne derlerse cevap verirsen gerçekten çok sevinirim.

Canim oncelikle gecmis olsun,saskinliktan demeyi unutmusum.Evet ben de echomarda cekildim.ist.da oturuyorum.yarin kismetse gidip dr.un gorusunu alicaz.rabbim hepimize sifa versin.ama amelyathane deyince artik tuylerim dikeliyo amelyat istemiyorum yaa :mad: insallahh rabbim yardim eder amelyat iyi gecer.bol bol dua edelim.dr.dan ciktigim gibi sana yazicam.bu arada bence baska bir uzm. Gorusunu de al istersen cunku hem laparoskopi Hem hist. Demis ay belki sadece histeroskopiyle falan atlatilabilir.gerci benimki de laf hangisiyle daha saglikli olacaksa o olsun.bakalim bana ne onerecek.azcok fikrimiz olur.

Son düzenleme:
Evet dr. Hsg sonucumu degerlendirdi ve histeroskopiyle perdeyi yok edeceklerini soykedi.fiyat tuzlu oldugu icin arastir dedi.bakalim insallahh tedavimiz guzel olur onca gecirdigimiz uzuntu ve 3 seneme yaniyorum

Perdemi varmış yani bizde bana sadece rahimde egrilik var dedi histeroskopi ve laparoskopi dedi perde falan var demedi sadece histeroskopi ile duzeliyormuymus bu arada çok teşekkür ederim mesajin icin

Perdemi varmış yani bizde bana sadece rahimde egrilik var dedi histeroskopi ve laparoskopi dedi perde falan var demedi sadece histeroskopi ile duzeliyormuymus bu arada çok teşekkür ederim mesajin icin
Rica ederim canim tabiki yazicam.baska kadin dogum uzm. Tanidigim var kismetse ona da gidicem bide o hastanedeki hekimler degerlendirecek.ama bugunku tel gorusmemde oda ayni seyi soyledi histeroskopiyle duzeltilecek dedi.bence sende baska hekimlerin gorusunu almalisin.histeroskopiyle yapilabilecek bir tedaviyse neden fazladan islem goresin ki.birde ben ozeldense devlette bu isi iyi yapan bir hekime tedavi olmayi tercih ederim.birbirimize burdan yardimci olalim ben seni gorustugum dr.larin dedikleri hakkinda bilgilendiririm.sende yaz bana.rabbim hepimizin yardimcisi olsun.

Amin canim inşallah. Ben çapa hastanesinde olucam. Ameliyat tarihimi 6 nisana verdiler. Y seklinde olması perdedenmi kaynaklanıyormuş. Benim sonucumda aynı seninki gibi yazıyor septali perde mi oluyor yani. Bana niye ikisini birden önerdiler anlayamadım ya gerekirse biyopsi falan aliyorlarmis. Hayırlısı neyse o olsun hakkımızda bende birkaç doktora göstermeyi düşünüyorum ameliyat tarihime daha var bende sana yazarım canim ama sadece histeroskopiyle duzelicek biseyse daha erken bi tarihte olmak isterim bilgi edindikce bana yazarsan çok çok sevinirim.

Ben kadikoy sifa infertilite bolumune birgul sarikamisa gittim dr.umun tavsiyesi uzerine.hsg sonucuma bakip perde var kesilecek dedi.sanirim perde olmasi seklini bozuyo bilemedim ki.yarin yine baska gorus alicam ozellikle sorucam bakalim.devlete bagli calisan bana bu amelyat icin guven verecek hekimin pesindeyim.

Merhaba kızlar ben de aynı durumdayım..
Echomarda filmin sonucunda, rahimde perde olduğu tespit edildi.
Alınması gerekiyormuş, geçen sene erken doğumla bebeğimi kaybettim ..
Bu perde erken doğumlara, ve düşüklere sebepmiş. .

Merhaba arkadaşlar.. Bende haftasonu Echomarda HSG çektirdim. Malesef bendeki bulgu da "Parsiyel bikornuat uterus/Parsiyel septalı uterus" çıktı. Siz bununla ilgili nasıl bir süreçten geçtiniz öğrenebilir miyim?

Daha ben başındayım.. Sonuçlarımı yarın doktora göstericem.. bakalım ne diyecek.. merak ediyorum

N nerdeyim doktorum sonuçlarıma bakarak beni de histereskopiye yönlendirdi.. yaptırmazsam tekrarlayan düşüklere sebep olabilirmiş.. siz de istanbuldasınız sanırım.. nerde yaptırmayı planlıyorsunuz? Ben hiç araştırmadım

Ben İstanbul'da değilim hsg yi orada çektirmiştim , bana da aynısını söylediler ama bu şekilde gebe kalıp Doğum yapan da var mış, Brüksel tüp bebek i çok okudum histereskopi için İstanbul'da , inş çok iyi bir dr a denk gelirsin

Back
X