Bıktım ailemden

yarenturk

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2019
193
140
23
34
Merhaba KK üyeleri. Şu zor günlerde hayatımı berbat eden ailemden bıktım yahu. İnsan ana babadan kardeşten bıkar mı demeyin, bıkar. Bunlarla artık uğraşamıyorum. Sürekli maddi yük olmaları bir yana, en ufak bir şeyi bana söylüyorlar. Bıktım, ne lanet bir sorumluluk bu aile. Hayatım zaten berbat, bu mudur olay. Tamam anadır babadır, doğurdun hakkı ödenmez de, 30 yaşındayım hep bunların derdiyle mı uğraşacağım...
Atanıp bir an önce ayrı eve çıkmam gerek. Kötü durumlarda insan karakterini daha iyi görürsünüz derler ya.. son birkaç gündür onu yaşıyorum. Delirttiyorlar beni. Bir de kalabalığız, anne desen elinden iş gelmez, kardeşler söz dinlemez bana inat, baba hepsinden beter. Konu komşuyla kavga eder. Gider arkasını toplarım, kaç defa bunlar yüzünden taşındık. Bir babam olacak adam değil ki, kardeşlerim de öyle, bunlar yüzünden yüzüm kaç defa kızardı ben bilirim. Yıllardır resmen evdeki herkese analık babalık yapıyorum. Aile yaşamından soğudum, evlilikten soğudum, çocuk çocuktan soğudum. Böyle bir durumda olan var mı? Nasıl başa çıktınız?

Son düzenleme:
Bende biktim annemin babamin yoklugundan.....Keske olsalardi da bende varliklariyla bunalsaydim.Herkesin derdi turlu turluSabret onlar ailen incitmeden acitmadan sorumluluklarindan yavas yavas el çek.Sonra ins atan hayatina bak

Muhtemelen en akıllı uslu ve birazda mükemmeliyetçi sensin bu evde.Sen en ufak sorunda yaygara koparmadığın için kendi başına yağan karı kendin erittiğin için durum böyle yanılıyor muyum?
Evden ayrılmak en mantıklısı.Ama bıkma onlar senin ailen.Yokluklarını yaşamak daha korkunç olur.

Kardeş ne mükemmeli ya? Olayları detaylı yazmadım belki sana öyle görünüyordur, ben de hata vardır da bu dediğinle hiç alakası yok. Gerçi sana hata vermiyor. Nereden bileceksin değil mi? Yazılana göre yorum yatın.

Aman Allah'ım!
Hakaret etmişim gibi tepki vermek neden?

Çok basit. Yapma. Arkalarını toplama, sorunlarla kendileri yuzlessin.

Üzgünüm adınıza, sonuçta kimse ailesini seçemiyor.
Yapacağınız tek şey o evden en kısa sürede ayrılmanız ama kırıp dökmeden sonuçta aileniz.

Çok basit. Yapma. Arkalarını toplama, sorunlarla kendileri yuzlessin.
yaptıkları her şey bizi de etkiliyor. Kırmayayım diyorum ya kardeşim her şey bir insandan beklenmez ki... Çocuk yapmak hayatın boyunca ondan faydanlanmak demek mi? Çözemedim. Sağ olun yorum için.

Reactions: Kuf
Hic cevren yok mu ? Ev arkadaşlığı yapip kirayi masraflari bolusebilecegin?
Annenin elinden iş gayette geliyordur da bakma tabiri caizse safa yatiyodur.

Canım bi insanın kendi evinde huzurunun olmaması iğrenç kötü bir durum seni anlıyorum. Bazen böyle dışarı çıkarsın geri o eve dönmek istemessin hissi oluşuyor insanda. Belli bi yaştan sonra bir de böyle huzur olmadığı zaman insan kendi evinde tek yaşamak istiyor. Hele ki bide imkanın yoksa daha kötü bi durum. Allah yardımcımız olsun inşallah atanırsın rahat edersin.

Sormayın aşırı bunaldım bunların sorumluluklarından. İnan şöyle bir on günlüğüne uzaklaşsam sanki dünyalar benim olacak. Her şeyleri aynı bir dert.

Ben de 31 yaşındayım ailemden çok çektim. Seni çok iyi anlıyorum. Böyle ailelerde genelde 1 tane kendini bilen düzgün birisi çıkıyor. Onun da el birliğiyle psikolojisini mahvediyorlar. Atsan atamiyorsun satsan satamıyorsun. Kendimi bildim bileli anamın babamin abimin yediği haltlari ben topluyorum. Bunlar olmasaydı şimdiye evim arabam olurdu o derece. Hiçbir şeyim yok. Ömrümü bunlara adadim. Eğer bencil olamıyorsan ömür boyu çekmeye mahkumsun. Ben olamadığım için çekmeyi kabullendim... sen olabiliyorsan ol kurtar kendini..

Ömrünüzü kimseye adamayın. Hayatınızı yaşayın. Hemen kendinize planlar yapın ve planları paylaşmayın. Sizin pasif kalmanız, bunların daha rahat davranmasına ve size güvenerek yaşatmalarına devam eder. Bir ev arkadaşı bulun ve uzak bir yere taşının, en kısa zamanda bir psikiyatristten destek alın kendiniz için. Sizi manipüle etmek için yaptıklarına da dikkat edin. Aldığınız maaşı kredi vs ile bir şeye bağlayın veya her ay altına çevirin, banka kasasına koyun.

Benim ablam.bunu yasadi bakti olmuyor kurtulamadi.birakip gitti.vefat etti 50 yasinda.ben evlenip kurtuldum.bu baskiyi yillarca yasadik hem ablam hem ben.ama dedigim gibi ben kendimi kurtardim

Aynen ben de durum bu. Ciddi şekilde yardım almayı bile düşündüm. Bu kadar agresif biri degilim ama delirtiler beni arkadaş. benim de çok çektiğim bir abim var, evlendi de rahatladık diyordum her ay para ister. Küçüğü ünv gider, harçlığı, mezuniyeti eksiği gediği. Kıyafetlerini bile ben alıyorum. Yıllardır durum bu, sanki ben doğurdum.
Arkamı dönüp öylece gitsem müstehak bunlara.

Bir yerde haklısınız da anna baba, kardeş. Bakıyorsun ben gitsem, bunlar zorda kalsa yahu bunlar marketten kartla alış veriş yapamaz. O kartı ödeyemez,takip edemez. Hadı gençler neyse zamanla öğrenir. Bir de biliyorsun sorumsuzun tekiler, yaşlıları umursamayacaklar. İnsanın içi elvermiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…