Biktim artik israrciliktan

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Merhaba arkadaşlar
Konu annem ve israrciligi..
Her konuda o kadar ısrarcı ki artık dayanamıyorum. Bir şeyde direttiyse asla susmuyor da. Insanın başının etini yiyor.
Bu kez de tutturmuş " camide nişan" ben istemiyorum dedikce öyle bir diretiyor ki çileden çıkıyorum.
Ben camide nişan falan istemiyorum. Bana göre değil. Herkesin bir hayali var. Hayır, hayalim olmasa bile camide istemiyorum ya istemiyorum, istemiyorum!!!!
Istemiyorum diye haykırasım var.
Mesela eski püskü iğrenç bir caydanlik var. Al bunu ceyizine koy der. Istemeyince kizar, uzatır. Konu kapansa bile birkaç gün hatta ertesi gün hiç açmamış gibi tekrar o konuyu acar .
Annemdir diyorum, sabretmek istiyorum, kırmayayım diyorum, anne baba rızası onemli diyorum ama bazen sabredemiyorum.
Annesinin bu veya herhangi bir rahatsiz edici davranışına karşı sabırlı olabilen,evlat gibi evlatlar, bunu nasıl başarıyorsunuz?
Allaha hep duam: Ana babamin rızasını almadan canımi alma.
Ama olmuyor iste o beni deli edince ben de onu kırıyorum.

Camide nişan mı? İlk defa duydum. Cami ibadet yeridir. Anneniz cidden sağlıklı düşünemiyor sanırım
Mevlütlü düğün duydum mesela ama oda camide yapılmazki.
Sağolsun her konuda çok orijinal fikirleri vardır annemin.
Uğraşmamak için geceden saçımızı bağlardı.Ertesi gün o saçla okula gönderirdi. Delik kapanmasin diye utanmama ragmen zorla kulağıma ip takar gönderirdi. O zaman cocuktum direnemezdim yoksa dayak. Ama şimdi onun bu fikirlerine tahammül edemiyorum.

Camide derken camilerin altında yanında düğün için vs.yapılan salonlar oluyor ondan bahsediyorsunuz sanırım ufak tefek seylerde gönlü olsun diye istenmeyen seyler yapılır ama nişan yeri için kırmadan incitmeden sizde ısrarcı olun.

Camide derken camilerin altında yanında düğün için vs.yapılan salonlar oluyor ondan bahsediyorsunuz sanırım ufak tefek seylerde gönlü olsun diye istenmeyen seyler yapılır ama nişan yeri için kırmadan incitmeden sizde ısrarcı olun.
Hayır caminin içi. Annem her konuda böyle biri

Konu komşu gelince annem bana çeyiz yapıyor durum size göstereyim de çıkar çaydanlığı önlerine.
Sanırım dindar bir ailesiniz yine öyle dindar ama açık görüşlü bir ailenin yanında da camide yapmak istiyor annemler camide nişan hiç duymadım olur mu, ben pek uygun görmüyorum ama de.
Senin sözünü dinlemiyorsa elalem ne derci çıkar belki. O zaman rahatlarsın.

İbadet yeri millettt ayakkabılarını kapıda bırakıyor birde camide halay oyun havası askılı elbiseliler makyajlar falan toptan çarpılmayın tövbe est.( gülesim geldi k bakma):KK12:
Aman Allah’ım daha neler Görücez!! Mevlid tarzı olsa hadi camide vaaz dinleyin mevlid dinleyin tamam da nişan yani. Hayalin nasıldır şimdi.. annene hocaya sordum çok günahmış çarpılırsınız dedi bana de:işsiz:

Konu komşu gelince annem bana çeyiz yapıyor durum size göstereyim de çıkar çaydanlığı önlerine.
Sanırım dindar bir ailesiniz yine öyle dindar ama açık görüşlü bir ailenin yanında da camide yapmak istiyor annemler camide nişan hiç duymadım olur mu, ben pek uygun görmüyorum ama de.
Senin sözünü dinlemiyorsa elalem ne derci çıkar belki. O zaman rahatlarsın.
Dışardan biri olumsuz konuşsa iyice hırslanıp burnunun dikine gider.

anneniz gerçekten saçmalamış kusura bakmayın da... cami de nişan falan bide beğenmediğiniz bir şeyler için uzatması da hiç doğru değil. karşı taraf istese bunu kasıtlı mı yapıyor arayı bozmak için düşünürüm şahsen ama anneniz işte..

Caminin içinde mevlüde izin verirler. Mevlütlü nisan duymadım ben. Sen rahat ol yani buna izin vereceklerini sanmam.

anneniz gerçekten saçmalamış kusura bakmayın da... cami de nişan falan bide beğenmediğiniz bir şeyler için uzatması da hiç doğru değil. karşı taraf istese bunu kasıtlı mı yapıyor arayı bozmak için düşünürüm şahsen ama anneniz işte..
Yok annemin huyu bu.

Konu zaten nişan degil. Ben nisan odaklı yazmışım kusura bakmayın . Konu aslında annemin aynen bunun derecesinde saçma seylerde diretmesi, laf anlamamasi ve karşısındakini delirmedi. Sonra da kirilmasi.

İbadet yeri millettt ayakkabılarını kapıda bırakıyor birde camide halay oyun havası askılı elbiseliler makyajlar falan toptan çarpılmayın tövbe est.( gülesim geldi k bakma):KK12:
Aman Allah’ım daha neler Görücez!! Mevlid tarzı olsa hadi camide vaaz dinleyin mevlid dinleyin tamam da nişan yani. Hayalin nasıldır şimdi.. annene hocaya sordum çok günahmış çarpılırsınız dedi bana de:işsiz:
Sorun değil, bence gülünecek bir konu . Ben utanarak açtım.

Cami gerek peygamber efendimiz ve ashap gerek geçmiş müslüman topluluklarda sadece ibadet yeri olarak kullanılmamış yeri gelmiş toplantı yapılmıs yeri gelmiş taziye yeri olmuş yeri gelmis devlet işleri orada konusulmus yeri gelmis dugünler orda yapilmıs ( tabiki mevlütlu )suan gunumuzde pek yapılmiyor ama yapılabilir tabiki de ama bu sizin isteginizle olmalı annenizin degil kırmadan kendi isteginiz icin konusun

Mesela evlenince kedi sahiplenicem. Nişanlımla da anlaştım.
Hakkımı helal etmem diyor.
Yeni eşyalarına zarar verecek diyor.
Yahu benim evim, sanane? Hak nedir?

bir yasima daha girdim camide nisani diretecek kadar israrciysa vay halinize...karsiniza alip guzelce sakin bi sekilde anlatin seni seviyorum benim icin degerlisin ama nolur boyle yapma diyin

Back
X