Biktim artik israrciliktan

Şimdi camide nişan deyince sanırım herkes müzikli eğlenceli bir tören sandı. Komşumda camide yapmıştı ordan biliyorum bildiğin mevlüt gibi dua ediliyor ilahiler falan.
Vallahi anne sonuçta atsan olmaz satsan olmaz. Zor bir annen var Allah yardımcın olsun ama madem evleniyorsun bir süre daha sabretmek zorundasın. Bu yaştan sonra değişmiyeceğine göre.

Camide nişan olmaz orası ibadet yeridir. İzin vermezler zaten öyle bir şeye.

Merhaba arkadaşlar
Konu annem ve israrciligi..
Her konuda o kadar ısrarcı ki artık dayanamıyorum. Bir şeyde direttiyse asla susmuyor da. Insanın başının etini yiyor.
Bu kez de tutturmuş " camide nişan" ben istemiyorum dedikce öyle bir diretiyor ki çileden çıkıyorum.
Ben camide nişan falan istemiyorum. Bana göre değil. Herkesin bir hayali var. Hayır, hayalim olmasa bile camide istemiyorum ya istemiyorum, istemiyorum!!!!
Istemiyorum diye haykırasım var.
Mesela eski püskü iğrenç bir caydanlik var. Al bunu ceyizine koy der. Istemeyince kizar, uzatır. Konu kapansa bile birkaç gün hatta ertesi gün hiç açmamış gibi tekrar o konuyu acar .
Annemdir diyorum, sabretmek istiyorum, kırmayayım diyorum, anne baba rızası onemli diyorum ama bazen sabredemiyorum.
Annesinin bu veya herhangi bir rahatsiz edici davranışına karşı sabırlı olabilen,evlat gibi evlatlar, bunu nasıl başarıyorsunuz?
Allaha hep duam: Ana babamin rızasını almadan canımi alma.
Ama olmuyor iste o beni deli edince ben de onu kırıyorum.
Camide nişan nedir allahınızı severseniz ya ? Cami ibadet yeri mi eğlence yeri mi?

Acaba itiraz etmek yerine siz de istiyomuş gibi yapsanız hatta daha çok sizin fikrinizmiş gibi sahiplenseniz acaba fikrini değiştirir mi? Mesela "camide nişan süper olacak ama namaza gelenleri başka camiye yönlendirmemiz gerekecek. İmamla sen konuşur musun? Müzik ve yemeği cami avlusunda açık havada yaparız." gibi absürt fikirlerle onun fikrini desteklersen belki saçma bulur vazgeçer.

Anne gurban olayım babamla nişan, nikah, düğün, ne varsa hepsini tazele, ne hayal ediyorsan hepsini yaşa da beni rahat bırak diye isyan edebilirsiniz. =) Bence bazı şeyler içinde kalmış kadının.

Acaba itiraz etmek yerine siz de istiyomuş gibi yapsanız hatta daha çok sizin fikrinizmiş gibi sahiplenseniz acaba fikrini değiştirir mi? Mesela "camide nişan süper olacak ama namaza gelenleri başka camiye yönlendirmemiz gerekecek. İmamla sen konuşur musun? Müzik ve yemeği cami avlusunda açık havada yaparız." gibi absürt fikirlerle onun fikrini desteklersen belki saçma bulur vazgeçer.
Öyle bir kafa yapısı yok ki

Camiler ibadet yeridir. Bazı camilerde bitişik alanlar vardır mevlüt okutulan. Ama bana göre nişan mevlüt apayrı şeyler..
Siz net olun mutlaka susacaktır..

Camiler ibadet yeridir. Bazı camilerde bitişik alanlar vardır mevlüt okutulan. Ama bana göre nişan mevlüt apayrı şeyler..
Siz net olun mutlaka susacaktır..
Netim zaten konu onun dediğinin olması değil ama asla susmaması mesele :(
Bu konuya özel değil hep böyle

Evet suan bütün yaptiklarini dusunup, aglayarak yazıyorum.
Annenizle böyle tatlı dilli duygusal bir konuşma yapsanız. Çocukluğunuzda nasıl etkilendiğinizden, bu tavrının hem onu hem çevresini yıprattığından, nişanı istediğiniz gibi yapmayıp içinizde eksik kalmasını istemediğinizden falan dem vurarak. Gerçekten zor yani . İlla hatır için idare edilecek istekleri olur da annenizinkiler çok fazla.

Allah sabir versin demek geldi icimden.
Annem oyle degildi cok sukur ama buna benzer bi halam var.
Su bi care olabilir mi?
Annene gidip " fikrini ben sordum hocaya anne, olmaz oyle bisey izin vermeyiz dedi" desen?
Caydanlik dedin mesela. Tm tm gotururum diyip unutsan yalandan son dk, yada alip cope bassan?
Hani soyle bi gercek var k anneni degistiremeyiz biz burdan. Hos sen yanindasin ama sende asla degistiremezsin, karakteri bu iste. Degistiremedigine gore o zmn sen taktiklerini degistireceksin bu konuda.

Allah sabir versin demek geldi icimden.
Annem oyle degildi cok sukur ama buna benzer bi halam var.
Su bi care olabilir mi?
Annene gidip " fikrini ben sordum hocaya anne, olmaz oyle bisey izin vermeyiz dedi" desen?
Caydanlik dedin mesela. Tm tm gotururum diyip unutsan yalandan son dk, yada alip cope bassan?
Hani soyle bi gercek var k anneni degistiremeyiz biz burdan. Hos sen yanindasin ama sende asla degistiremezsin, karakteri bu iste. Degistiremedigine gore o zmn sen taktiklerini degistireceksin bu konuda.
Aynen bazen gizlice alıp çöpe attığımız da oluyor bazı şeyleri. Cami olayında Da onun dediği olmayacak da zaten. Iste sinirlendiriyor ve kırmak istemiyorum bu tür olaylarda .
Teşekkür ederim

Annenizle böyle tatlı dilli duygusal bir konuşma yapsanız. Çocukluğunuzda nasıl etkilendiğinizden, bu tavrının hem onu hem çevresini yıprattığından, nişanı istediğiniz gibi yapmayıp içinizde eksik kalmasını istemediğinizden falan dem vurarak. Gerçekten zor yani . İlla hatır için idare edilecek istekleri olur da annenizinkiler çok fazla.
Kabul etmez , ağlar ve bunu da günlerce takar.

Allah size ve en çok da babanıza sabır versin. Ona da yapabiliyor mu size yaptıklarını? Ufacık çocuğa babanneni seçtin diyerek yapılacak şeyler mi bunlar Allah aşkına. Baya psikoljisi bozuk.

bagirip cagirmayin tabi ki,

guzelce oturtun konusun,
ve daha israr ederse bundan sonra ona danismayacaginizi soyleyin,
anlayana kadar da bu tavrinizi surdurun.

bir arkadasimin annesi aynen boyle biri,
ama arkadasim cizgiyi cok net cekti,
asla arkadasima oyle davranamiyor.

Back
X