Bıktım artık ne yapıcam bilmiyorum :(

elifhemsiree

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2015
63
90
İyi günler herkese. Neresinden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Kısaca özetlemek istiyorum. Hayata 9 yaşında annemi kaybetmemle ve babamın evlenip boşanmalarıyla beni bastırmalarıyla başladım. Lise sona doğru arkadaşım vasıtasıyla eşimle tanıştık. O dönem babamla olan çalkantılar, benim cahilliğim ve herşey benim evlilik kararı almama neden oldu ve kaçarak evlendik. Herşeyin düzeleceğini sanmıştım ama yağmurdan kaçarken doluya tutulmuşum da farkında değilmişim !
Evlenmeden önce kayınvalidemle tanışmıştık. Çok iyi bi kadındı. Taa ki ben oraya gidene kadar. Babam ben kaçtıktan sonra pişman olduğunu geri dönmemi istedi ben dönmedim. Kayınvalidemler bize düğün yapmaya karar verdiler. Kaçtıktan 1 hafta sonra düğünümüz oldu. Herşey orda başladı. Takılarımız alındı, eşime takıları vermeyelim diye konuşurken kapıda bizi dinlediği için birden içeri dalıp gideceksen git babanın evine diye bağırmalar neler neler. Herşeye rağmen o düğün oldu, maalesef ki..
Kayınvalidemle olan promlemlerimiz çok arttı, bir arada oturduğumuzu söylememe gerek yok sanırım. Eşimin maaşını alıyolardı, elde avuçta ne varsa gitti. Kayınvalidemin beni hor görmesini hazmedemeyip üniversite sınavlarına hazırlanmaya karar verdim. O çalışmamam için ne kadar uğraşsada.. Yaklaşık 6 ay beraber durduktan sonra kvdemin hiç alakasız bi tartışmadan bana para için mi evlendin sen o.. demesiyle işte olan eşime telefon ederek ister gel ister gelme ben babamın evine gidiyorum dedim. Eşim ilk kez! sahip çıkarak beraber gidiyoruz babanı ara bize kira baksın dedi. Biz gitme kararı aldık. O hafta üniversite sınavım vardı. Ve ben iyi bi puan almıştım. Sonra biz geldik o karmaşada. Zaten eşyamız yoktu. Bi süre babamın yanında kalıp ev bulacaktık. Babamın maddi durumu iyi. Babam kaçtığıma onun sebep olduğunu, beni anlayamadığını vs söyleyerek seni okutmak için elimden geleni yapıcam dedi. Yurtdışında çalışıyodu. Siz bu evde kalın kira vermeyin fatura ödemeyin okulun içinde ben sana harçlığını vericem, eşinin çalıştığını biriktirip kendinize ev alırsınız dedi. Bizim ikamet ettiğimiz şehirle benim belki hata yaparak çıkmaz diye yazdığım üniversite birbirine çok yakın sayılmaz. Ama eşime yazarken sormuş olmama rağmen gidip gelmemde bi problem olmayacağını söylemişti. Hemşirelik kazandım ve okulum başladı. Ama eşim çok değişti. Sürekli üniversite seni değiştirdi, hiç bişeyi beğenmez, sinirlendiği zaman sofrada falansak çatal fırlatmalar, ya da eğer fikirlerimiz uyuşmuyosa kendi fikrini kabul ettirene kadar ellerimi bacaklarımı sıkıyo hatta ben tamam demesem morartıp kırana kadar devam edebilir. Benle ilgilenmemesinden bıktım. Bu konuda onla konuşmak istedim, ailesi konusunda da. 3 Konuşma çabalarımın sonucu 3 kez dayak yemem oldu. Boşanmak istiyorum ama doğru mu düşünüyorum bilmiyorum, hislerim törpülendi ama bi korku var içimde. Yaşım 21 bu arada.. Erken evlilik erken hüsran. Uzun oldu k.bakmayın arkadaşlar. Anlatamadığım daha o kadar çok şey var ki.

çok üzüldüm olanlara. keşke evlenmeseymiş en başından demek mutlaka ki yaralarını sarmıyor ancak yine de lise çağında insanlar çok da çocuk sayılmaz. hata vardır hata vardır ki insan düşerken milyon kez düşünür.. neyse bu başka konu. şimdi sen içinde bazı şeyleri bitirmiş gibisin. eşinle bu konuyu konuş açıkça sonrasında daha sağlıklı düşünürsün.

Sanırım. Bunu konuştum onunla. Normal değilsin iyi değilsin ve iyiye gitmiyoruz diye. Ben normalim işine gelirse diyo. Boşanma konusunu konuştum. Benim için fark etmez annem bana nasılsa birini bulur, kadın olarak boşanmışlığın zorluğunu çekecek olan sensin diyo. Her tartışma sonrası yatak ayırır. Gönül kırar, gönül almayı bile bilmez. Bu umursamazlıklarından sonra çok düşünmeye başladım ayrılmayı. Herşeye rağmen götürmeye çalışıyodum ama artık uğraşmaya gücüm kalmadı gibi hissediyorum. O kadar boşluktayımki.

Adam yıllarca seni ailesine ezdirmiş, maaşını dahi annesinin eline vermiş, sana ancak "or*spu" denilince kafasına dank etmiş, şimdi de kompleksleri yüzünden okula gitmeni çekemiyor. Zaten baban okulunu falan karşılayacakmış.
Yaşıtların üniversitede içip gezip en güzel yıllarını yaşarken, baban da arkandayken dayak çekmek neyin kafasıdır be kızım?

Son düzenleme:
Cocukta yok madem neyini cekiceksin bu adamın.bence kurtul adamdan sonrada okukunu bitir maasinda var mis gibi.hayatini mantikli bir şekilde tekrar kur.normalde ayrıl demem ama siddet varsa bitmiştir

Kimseye gidip anlatamadığım için buraya yazmak istedim. Harcamalarına dikkat etmez. Bunu ona söylediğimde artık maaşımı kendim yöneticem, sana baban para veriyo zaten yetmezse benden istersin anca o zaman veririm diyo. Bunu hiç bi zaman yapmadı. Ama söyledikleri bile hep beni yıkmaya yetiyo.

İnanın o kadar dengesizki. Çok yoruldum. Bağırıp çağırıp yüzüme bakmaz 1 gün. Ertesi gün hiç bişey olmamış gibi davranıyo. Düzelecek zaten bu kadar büyütecek ne var ? Dengesizlikleri, ilgisizlikleri. Varsa yoksa bilgisayarda oyun. Aslında evliliğin başlarında da böyleydi. Ama o zamanlarki sevgi diyin ne derseniz diyin fark etmemişim. Şimdi herşeyi batmaya başladı. Sürekli sen benden boşanırsan bi daha benim gibisini bulamazsın, senin kahrını kim çekecek diyo. Konuşmaya çok açık bi insanım. Ona bak okula gidip geliyorum, sende vardiyalı çalışıyosun birimiz girip diğerimiz çıkıyo, bu süre zarfında olabilir insanız başka biri vardır bana söyle ama böyle yapma diyorum. Saçmalama ne alakası var, ben konuşmayı sevmiyorum deyip kapatıyo.

İnanın o kadar dengesizki. Çok yoruldum. Bağırıp çağırıp yüzüme bakmaz 1 gün. Ertesi gün hiç bişey olmamış gibi davranıyo. Düzelecek zaten bu kadar büyütecek ne var ? Dengesizlikleri, ilgisizlikleri. Varsa yoksa bilgisayarda oyun. Aslında evliliğin başlarında da böyleydi. Ama o zamanlarki sevgi diyin ne derseniz diyin fark etmemişim. Şimdi herşeyi batmaya başladı. Sürekli sen benden boşanırsan bi daha benim gibisini bulamazsın, senin kahrını kim çekecek diyo. Konuşmaya çok açık bi insanım. Ona bak okula gidip geliyorum, sende vardiyalı çalışıyosun birimiz girip diğerimiz çıkıyo, bu süre zarfında olabilir insanız başka biri vardır bana söyle ama böyle yapma diyorum. Saçmalama ne alakası var, ben konuşmayı sevmiyorum deyip kapatıyo.

kaç yaşında eşiniz ya bilgisayar oyunları falan... ne sinir bozucu...

Hep bi kısıtlama. Makyaj yapma dedi zaten çok aram yoktu daha dikkat ettim. Parfüm sıkmıcaksın sıkarsan en fazla 2 kere. Başımda bekliyo çoğu zaman ne kadar ne yapıcam diye. Ama artık iş biraz çığrından çıktı. Balkona çıkmama bile karışıyo. E o zaman okula da gönderme ? Nasıl bi mantıktır bu. Elimden gelen herşeyi yapıp verdiğime inanıyorum. Ama ben ondan gelen ne gördüm. Koca bi hiç. Belki de daha bunu hazmedemiyorum. Bilmiyorum. Dengem bozuldu iyice

gerçekten helal olsun sana sınavı kazanman okuman babanın sana sahip çıkması.....bak bir sürü artı var artık hayatında..tek eksi sanırım eşin...belki okumanı kaldıramıyor ondan böyle bilmiyorum ama çok yanlış yapıyor..babanın evinde sana bunları yapamaz...oku canım sonra babana söyle alsın seni yanına..
yaşın çok küçük tekrar başla hayata...

Son düzenleme:
İyi günler herkese. Neresinden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Kısaca özetlemek istiyorum. Hayata 9 yaşında annemi kaybetmemle ve babamın evlenip boşanmalarıyla beni bastırmalarıyla başladım. Lise sona doğru arkadaşım vasıtasıyla eşimle tanıştık. O dönem babamla olan çalkantılar, benim cahilliğim ve herşey benim evlilik kararı almama neden oldu ve kaçarak evlendik. Herşeyin düzeleceğini sanmıştım ama yağmurdan kaçarken doluya tutulmuşum da farkında değilmişim !
Evlenmeden önce kayınvalidemle tanışmıştık. Çok iyi bi kadındı. Taa ki ben oraya gidene kadar. Babam ben kaçtıktan sonra pişman olduğunu geri dönmemi istedi ben dönmedim. Kayınvalidemler bize düğün yapmaya karar verdiler. Kaçtıktan 1 hafta sonra düğünümüz oldu. Herşey orda başladı. Takılarımız alındı, eşime takıları vermeyelim diye konuşurken kapıda bizi dinlediği için birden içeri dalıp gideceksen git babanın evine diye bağırmalar neler neler. Herşeye rağmen o düğün oldu, maalesef ki..
Kayınvalidemle olan promlemlerimiz çok arttı, bir arada oturduğumuzu söylememe gerek yok sanırım. Eşimin maaşını alıyolardı, elde avuçta ne varsa gitti. Kayınvalidemin beni hor görmesini hazmedemeyip üniversite sınavlarına hazırlanmaya karar verdim. O çalışmamam için ne kadar uğraşsada.. Yaklaşık 6 ay beraber durduktan sonra kvdemin hiç alakasız bi tartışmadan bana para için mi evlendin sen o.. demesiyle işte olan eşime telefon ederek ister gel ister gelme ben babamın evine gidiyorum dedim. Eşim ilk kez! sahip çıkarak beraber gidiyoruz babanı ara bize kira baksın dedi. Biz gitme kararı aldık. O hafta üniversite sınavım vardı. Ve ben iyi bi puan almıştım. Sonra biz geldik o karmaşada. Zaten eşyamız yoktu. Bi süre babamın yanında kalıp ev bulacaktık. Babamın maddi durumu iyi. Babam kaçtığıma onun sebep olduğunu, beni anlayamadığını vs söyleyerek seni okutmak için elimden geleni yapıcam dedi. Yurtdışında çalışıyodu. Siz bu evde kalın kira vermeyin fatura ödemeyin okulun içinde ben sana harçlığını vericem, eşinin çalıştığını biriktirip kendinize ev alırsınız dedi. Bizim ikamet ettiğimiz şehirle benim belki hata yaparak çıkmaz diye yazdığım üniversite birbirine çok yakın sayılmaz. Ama eşime yazarken sormuş olmama rağmen gidip gelmemde bi problem olmayacağını söylemişti. Hemşirelik kazandım ve okulum başladı. Ama eşim çok değişti. Sürekli üniversite seni değiştirdi, hiç bişeyi beğenmez, sinirlendiği zaman sofrada falansak çatal fırlatmalar, ya da eğer fikirlerimiz uyuşmuyosa kendi fikrini kabul ettirene kadar ellerimi bacaklarımı sıkıyo hatta ben tamam demesem morartıp kırana kadar devam edebilir. Benle ilgilenmemesinden bıktım. Bu konuda onla konuşmak istedim, ailesi konusunda da. 3 Konuşma çabalarımın sonucu 3 kez dayak yemem oldu. Boşanmak istiyorum ama doğru mu düşünüyorum bilmiyorum, hislerim törpülendi ama bi korku var içimde. Yaşım 21 bu arada.. Erken evlilik erken hüsran. Uzun oldu k.bakmayın arkadaşlar. Anlatamadığım daha o kadar çok şey var ki.
asıl kaynanan para için sizin düğünü yapmış..etraftan altın gelecekya o altınlara el koyacak düğün sebebi ile..
eşinde senin bir meslek sahibi olmanı kıskanıyor hırçınlığı bu yüzden..çünkü ona muhtac olmayacaksın ve hatta ileride boşanabilirsin diye..erkekler erkeğe muhtac kadını sever..aslında sevmezler ..muhtac olursa erkeğin her dediğini yapar kadın bu yüzden isterler..

KPSS sınavlarına hazırlanmak için kitap aldım. Yaz tatilinde işe girip çalışmamı istemediği için evde boş durmak istemedim. Ve öğrendim ki belediyenin dil kursları varmış ücretsiz. Beni orda kursa yazdırmasını istedim. Cevap; sen hem üniversite okuyosun, kitap almışssın onu da kazanırsın hem devlet memuru olacaksın, hemde dil mi biliyo olcaksın kusura bakma bi seferde benim dediğim olsun gitmiceksin kursa. Bende beni tatmin edecek bi sebep söyle gitmiyim dedim. İlla vakit geçirmek istiyosan evi temizleyebilirsin dedi. Belki de bu adama ben mi çok anlam yükledim ? Hazmedemiyorum sadece. Başlarda o kadar hevesliydi ki okulu kazanmama, sınava girmeme. Nasıl bu aşamaya geldik anlayamıyorum.

X