bıktım artık sigara yüzünden küsmekten!

benımde aynı problemım varrr :43::43: ben ıcıyorum esım ıcmıoo.. bırak dedı bırakamadımm ne yapım.. gızlı ıcıyorummm :1::1:

Canım bırakamadıysan zorlama gizleme de Allahın bildigini kuladan neden saklıyorsun.Herkesin aklı mantıgı var de bende biliyorum ama şimdilik durum bu de anlayış beklediğini gizli olması cok daha kötü.

eşiniz siz tanıştığınızda sigara içiyor muydu ? eger bunu bile bile evlendiyseniz şuan onu değiştirmeye calısmanız cok saçma. bi söz vardı erkek bi kadınla hiç değişmez diye evlenirmiş kadın da erkeği inşallah değişir diye kabul edermiş. sizinki de o hesap :ssz:

evet, içiyordu ama bırakacağına söz vermişti nişanlıyken... :(

Esinize cocuk muamelesi yapmaya devam ettiginiz surece sizden kacacaktir. Hele ki onun sigara birakmak gibi bir niyeti yoksa... Emin olun sigara icenler de en az icmeyenler kadar sigaranin zararlararini biliyorlar. Onlar zaten yararli oldugunu sandigi icin icmiyor bunu. Sigara icen bir insana sigaranin zararlarini anlatmak ve ustune baskiyla sigara biraktirmaya calismak, benim gozumde o insani aptal yerine koymaktir. Karsinizdaki kisi kara cahil degilse tabii. Seni doktora goturcem demek, baskiyla kavgayla biraktirmak yerine ona destek olarak ikna yoluna gidebilirsiniz. Mesela sorun onun birakmak istememesi mi, yoksa isteyip de basaramamasi mi? Oncelikle bunu belirleyin. Istemiyorsa bosa ugrasmayin, artik ona sigaranin zararlarini anlatmaktan vazgecin, cok bayiyordur onu artik bu konular.
Ha yok, isteyip de birakamiyorsa, sigara biraktirma tedavilerini arastirip sakince onun yaninda destek olabilir, desteginizi hissettirebilirsiniz.
Su anda sizin yaklasiminizi sonuna kadar haksiz buldum. Karsinizdaki cocuk degil cunku, sizin gibi bir yetiskin, kendine ne yaptiginin da bilincinde. Artik gerisi ona kalmis.

Ben ona çok destek oldum, her seferinde düzgünce anlatıyorum inanın ama artık bıktım gerçekten. Bırakmak istediğini söylüyor anlattıklarımı haklı buluyor ama gayret göremiyorum. Sigara bırakma tedavilerini araştırdım ve doktora gidecekken kliniğe düşmeyeyim kendim halledeyim diye biraz gurur meselesi yaptı galiba. Sanki deli gömleği giydirecekler :))

Bu konuda çok tecrübeli biri olarak söylüyorum kendini hiç yıpratma canım ve daha fazla küs kalıp kendini üzme.Ben eşimle bu problemi tam 10 yıl yaşadım desem yeridir ve bıraktı mı HAYIR.Dr a da gittik hatta kendi gitmeyi isteyene kadar bekledim ve istedi gittik sonra yine başladı, ilaç kullandı olmadı , söz verdi ama o zamanlarda gizli içti.Eşimi çok seviyorum ve tek kavgamızın sebebi yıllardır sigara illeti oldu ama aşamadık.Güzellikle anlattım, zararlarını zaten o da biliyor belki bebişimiz olunca onu düşünür içmez dedim yok balkonda içiyor ama yine içiyor.Evliliğimizin en güzel günleri sigara kavgalarıyla geçti sen aynı hatayı yapma sonuç değişmiyor çünkü.Evlenmeden önce çok söz verdi bırakacağım diye ama olmadı.Şimdi düşünüyorumda keşke baştan böyle kabullenseymişim bu kadar yıpranmazdım.Bende eşimi çok seviyorum ve yaşlandığında bu yüzden sağlık problemleri yaşasın istemiyorum ama o kendini düşünmüyorsa artık elimden fazlası gelmez.Üstelik ben hemşireyim ve tüm sağlık bilgilerimi ve imkanlarımı kullandım yinede başaramadım, üstelk eşimde bırakmak istiyor ama stres durumlarında başka türlü başedemediğini sanıyor ve Dr kontrolünde bıraktığımızda ilaç verdi ve ilaçlarında etkisiyle iştahı açıldı 15 kilo aldı.Sonra tekrar başladı kilolarda kaldı işin kötüsü.İlişkinizi yıpatmaya değmez.

Hayret bişey insanları bir rahat bırakın ya :) herkes eminim zararlarını biliyordur bende içiyorum erkek arkadaşım içmiyor bıraktı.ve bu yüzden belki defalarca kez kavga ettik sonuç değişmedi biz yıprandık ilişkimiz yıprandı.ben hala içiyorum o içme dedikçe de daha bi içesim geliyor.herkesin aklı kendine yeter insanların üzerine gitmeyin. Sevdiklerinizde istediğiniz iradeyi bulamamak sizi üzüyor eminim ama ya onların sizden beklediği anlayış ne olacak !!!

ne demek rahat birakin :19: eslerden biri cocuk istiyorsa nasil rahat biraksin??? neden rahat biraksin??? esi dahi olsa bir insanin gelecegiyle oynamaya kimsenin hakki yok :34:

ben de sigara kullanıyordum 2 aydır bıraktım çok şükür. eşim sigaradan nefret eder. her sigaramda kavga ederdi benle. ama ne yalan söyleyim o bana baskı yaptıkça daha çok içerdim. sonra mecburen bıraktım. bana kalsa bırakmayabilirdim onun sayesinde oldu ama baskı yapmasından hiç hoşlanmıyordum.

Herkesin iradesi farklıdır. Aslında bağımlılık diye bir olaya da inanmıyorum ben. Tamamen psikolojik bir şey. İstersen içersin, istemezsen içmezsin. Bu kadar basit. Kendim de içiyorum ama saatler geçti bak konuyu görünce aklıma geldi bir tane yakmak :) Bence kızmaktan, küsmekten öte güzelce açıklarsanız belki etki eder. Ben sevgilime bu şekilde azalttırmıştım. Hoş, içmese de yan yana gelince yine paketler bitiyor muhabbet sarınca ama... Umarım siz güzel bir çözüm bulursunuz. Doktor iyi bir yöntem aslında bu konuda.

benimde erkek arkadaşım bıraktı 6 yıldır içmiyor çünkü ben hiç kullanmadım ve tiksiniyorum sarılamam öpemem odamda evimde içtirmem böle bi hayatı geçiremeyiz oyüzden bıraktı ki zaten karşı tarafın içmesimi normal olan içmemesimi 2 kişininde sağlığı önemli tek kendisinin değil pasif içicilerin sağlığı daha çabuk bozuluyor haklısın canım öpemem de kokuyo de bişiler de bıraktır helede çocuk düşünüyosunuz :19::20:

Emin ol en az senin kadar biliyor sigaranın zararlarını. O yüzden ne kadar anlatsan da boşa anlatıyorsun. Kafada bitmedikçe olmaz.. Ayrıca küs kalmanız için oldukça gereksiz bir sebep bana kalırsa.. Bu kadar uzatma, bu irade meselesi , tiryaki meselesi. Sen kolayca bıraktıysan demek ki tirkayisi değildin. Ama o bırakamıyorsa anlayış göster... Bırakılması kolay olsaydı neden 171 hattı var? Neden nikotin bantları var? Bir de böyle düşün... Yapacağın şey, içişini aza indirge.. Yanında içmiyorsa, sen de yanında daha çok dursun sigara içmeye gitmesin diye küçük atılımlar yap.

Bakın ben 5.sınırfta başladım 11 yaşında !... 6 sene içtim ki bu yaşta okadar zorki bırakmak.. Ben bıraktım hemde Sevgilm sayesinde ama içimde avrdı bırakma öpmüyordu beni.. Saçalrım banyodan sonra bile sigara kokuyor.. Birgün dediki ağzın kül tablası vesselam.. Bende ogün bugundür i.çmiyorum biraz morelini boz!:34::34:

Ben ona sadece şunu dedim; "Senin bencilliğin yüzünden birlikte yaşayacağımız mutlu günlerin sayısı azalıcak.. Ben sana doyamadan gidersen.." diye devam eden bi cümle kurdum ve çok şükür şimdi 2 günde 1 tane içiyor.. Zamanla bırakacak söz verdi:ssz:

Back
X