- 19 Şubat 2007
- 8.459
- 9.530
- 723
- Konu Sahibi Dolunay3536
gerekirse kırılacaklar yapacak bişey yok
siz üzüleceğinize onlar üzülsün
siz üzüleceğinize onlar üzülsün

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Maddi durumunuz iyi mi? Yada ilk fırsatta pro bakıcı tut. Hem onlarla uğraşmamış olursun hem bu sayede sadece sen gittiğinde ziyarete bebeğinizi görürler .
bak bu şekilde yetişen çocuklar arsız oluyo.
çocuk annenin kurallarına göre yetişmeli.
terbiyesini annesi vermeli hala babanne değil.
çocuğun gelişiminde bir aksaklık olduğunda önce anneye bakılıyor çunkü.
tabiki halasını sevsin saysın ama bu kadar vıcık vıcık olmanın bir anlamı yok.
bende ablamın çocuğunu kendim doğursam ancak bu kadar sevebilirim ama yerinde haddimi bilerek.
ama ne yazıkki bazı kendini bilmezler o çocuğu kendi doğurmuş sanki gibi sahipleniyor.
ve asıl mesele bence senin kaynanan ve görümcen senin eşinle yalnız kalmanı çekemiyorlar.
Gelip yattiginda sabah erkenden al çocuğunu çık , nereye gideceksin mesela çocuk büyükse sosyal aktivite gibi bir şeye , küçükse ne biliyim annene , tanıdığına, yalnız kalsın evde. Birşey derse de a kusura bakma bilmemkim çocuk gelişmem zorunda filan de. Akşam çat kapı mi geliyor ? Arayıp soruyor mu ?
Valla benim kayinvalidem ilk baslarda her pazar e napiyorsunuz? Ben geliyim , siz gelin , ya da bir yere gideceksek beni de alın modundaydi. Yeni gelinim ya sesimi çıkarmıyordum ,bir kaç ay devam etti , sonunda rahatsiz olduğumu belli etmeye başladım , ama baktım bana misin demiyor , sen misin anlamayan , bir gün yine aynı muhabbet , aradı pazar e ne yapıyorsunuz? Napacaksiniz?
Valla anne dedim , pazar günü geldi diye seviniyorum napayım, kocamla başbaşa bütün gün yatakta keyif yapcaz, sonra başbaşa akşam yemeğe gideceğiz. Karar verdik pazar günleri birbirimize vakit ayıracağız dedim . Sonra da ee sen napıyorsun?![]()
Ben yazmadan konusulmus aslinda da yazayim. Siz kolay kolay hayir diyemeyen, yemektir, temizliktir ev duzenini bilen, insan iliskileri duzgun birisiniz ve onlar da siz de cook RAHAT.
Guzel bir sey aslinda. Ne guzel iyi gecinmek. Yasli yasliligini, genc gencligini bilse, nezaket kurallari isletilse, evladin evi kendi evinin bir odasi bir uzantisi gibi dusunulmeden empati kurulabilse...
Tecrubeyle sabittir ki boyle olmuyor iste. Sinirlar asildi mi bir taraf hep magdur. Bir de elin yaslisi memleket memleket gezer bizimkiler cocuklar evlenince kimin yanina siginsam derdine dusuyor. Hastalik cagirmalar. Sosyal hayattan geri cekilme.
Psikolojide delilik zirhina burunme diye bir sey var. Lohusaliktir, maddiyattir bir vesileyle bir patla bir delir en iyisi sen bir agzina geleni soyle. Depresyona gir. Kendini bile cekeme. Bir geri dursunlar.
hahahahaValla benim kayinvalidem ilk baslarda her pazar e napiyorsunuz? Ben geliyim , siz gelin , ya da bir yere gideceksek beni de alın modundaydi. Yeni gelinim ya sesimi çıkarmıyordum ,bir kaç ay devam etti , sonunda rahatsiz olduğumu belli etmeye başladım , ama baktım bana misin demiyor , sen misin anlamayan , bir gün yine aynı muhabbet , aradı pazar e ne yapıyorsunuz? Napacaksiniz?
Valla anne dedim , pazar günü geldi diye seviniyorum napayım, kocamla başbaşa bütün gün yatakta keyif yapcaz, sonra başbaşa akşam yemeğe gideceğiz. Karar verdik pazar günleri birbirimize vakit ayıracağız dedim . Sonra da ee sen napıyorsun?![]()
hahahaha
benimkide her pazar gelin gelelim yapıyodu
bende artık her geldiklerinde veya gittiğimizde ya bende çok yoruluyorum
bir pazar günü evdeyim ondada iti çamaşır bulaşık kendime hiç vakit ayıramıyorum diye laf soka sokaaa anlattım durumu.
önceden haftaiçi bile akşamları pat diye kızıyla çıkar gelirdi.
bide sofraya oturamıyomuş hanfendi sehpaya çayını kahvesini koymamı beklerdi tabi bende yapmazdım.
bide çalışıyorum bi pazar evdeyim bi gün beni aradı sen nasıl insansın diye ağlıyo telefonda noldu ya naptım ben sana dedim arkadaşlarım gelinini ne zaman görücez diyolar bana yerin dibine girdim dedi.
eee dügünde gördüler ya dedim.
yok işte sen benle koluma girip mevlütlere düğünlere gelmiyosun dedi.
bende attı şalterler dedim benim bi pazar günüm var senin dengesiz arkadaşlarınla mı uğraşıcam ya kafayımı yediniz siz, kocamla evde vakit geçirmek varken ne işim var senin kolunda dedim. ozaman gel temizle hafta içi evimi dedim sustu kaldı.yani aklı sıra benden tam bi gelinlik bekliyo.şimdiki aklım olsa ilk evlendiğimizden beri sesimi çıkarırdım.valla konu sahibi sende sessiz kalma onlar bir diyosa sen yüz söyle bunlar bu dilden anlıyo.
hahahaha
bir pazar günü evdeyim ondada iti çamaşır bulaşık kendime hiç vakit ayıramıyorum diye laf soka sokaaa anlattım durumu.
bide sofraya oturamıyomuş hanfendi sehpaya çayını kahvesini koymamı beklerdi tabi bende yapmazdım.
bide çalışıyorum bi pazar evdeyim bi gün beni aradı sen nasıl insansın diye ağlıyo telefonda noldu ya naptım ben sana dedim arkadaşlarım gelinini ne zaman görücez diyolar bana yerin dibine girdim dedi.
bende attı şalterler dedim benim bi pazar günüm var senin dengesiz arkadaşlarınla mı uğraşıcam ya kafayımı yediniz siz, kocamla evde vakit geçirmek varken ne işim var senin kolunda dedim. ozaman gel temizle hafta içi evimi dedim sustu kaldı.yani aklı sıra benden tam bi gelinlik bekliyo.şimdiki aklım olsa ilk evlendiğimizden beri sesimi çıkarırdım.valla konu sahibi sende sessiz kalma onlar bir diyosa sen yüz söyle bunlar bu dilden anlıyo.
Süperhahahaha
Geçenlerde bir programda çocuk tacizleri konuşuluyordu. Bir psikolog şunu söyledi: Bizim ülkemizde kişisel sınırlarla ilgili eğitim verilmiyor. Ülkenin sorunlarına (bireysel. toplumsal, ekonomik, siyasi, dinî, ailevi vb.) bakarsanız yüzde 99’u insanların sınırlarını, özgürlük alanlarını bilmemesinden kaynaklanıyor.
Aile içinde de kaynanalar, görümceler, eltiler, kardeşler, ana-babalar, eşler, çocuklar vb. sınırlarını bilseler gerçekten bu sorunlar olmazdı.
neden arada 5 dk mesafe varken sizde kalmak istiyor ki![]()
Haklisiniz kötü olmak istemedigimden hayir diyemiyorum ama baska bi care kalmadi galiba bide cocukta bende soguyo durmadan hala hala hala sinir oluyorum ya. Nasil ve ne sekilde hayir diyebilirimki sizce kirmadan yani hertürlü kirilirda zaten
sen nasıl alttan larak söylesende laf olacak
en iyisi dümdüz söyle istemiyorum herkes evinde kalsın de
böylelikle küsüp süreklide gelip gitmezler
dümdüz söylediğinde eşin ilkden bir iki gün surat asar aman sakın geri adım atma
evladının annesinden uzaklaşması demek ne demek boşver çocuğunu düşün onlar zaten kimseyi düşünme onlar için üzülmesinler diye düşünme