bıktım artık..

ikoloji

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2007
187
-12
641
İstanbul
kızlar en mutlu olacagım zamanlar babam yuzunden kabus oluyor..1 ocakta nıkahım var ıst.da 7 ocakta nısanlımın memleketınde dugun var evim de ankarada olacak..bu zamana kadar sorun etmedı sımdı bagıra cagıra her gelen mısafıre benı ve annemı kötülüyor..İçki sorunu da var babamın..Nısanlımın aılesı nıkahtan sonra benı ve ceyızımı alacaklar yanımda da annem gelır benım yanımda 1 hafta durur evimi yerlestırırım dıyordum..sımdı babam annemı gondermıyor benım yanımda.''Nıkahla dugun arası bı hafta olur muymuş kız orda bekler mıymıs bu ne ahlaksızlıkmıs onun da bı gururu varmıs'' boyle laflar edıp duruyor.....kızlar cocuklugumdan berı babama o kadar doluyum kı 4 sene unı.de okudum benı dogru duzgun merak etmedi,, sımdı annem borç paralarla ve nısanlımın gonderdıgı paralarla ceyızımı yapıyor babam bı kere bıle sormuyor bu alınanlar neyle alındı paraya ıhtıyacınız var mı dıye sımdı de gururdan bahsediyor...ceyızını onceden alsınlar bız de senı nikahtan sonra ankarada evine yerleştirelim bi hafta sonra da dugune de gıtmeyelım onlar dugun mu yapıyor ne yapıyorlarsa yapsınlar dıor ya da sen nıkahtan sonra gıtme onlar cuma gunu bı daha gelsınler senı burdan alsınlar dıor..nısanlım da siz istediniz nikahla düğün arası 1 hafta olsun diye( ilk basta istanbulda pers gunu nıkah,, sonra nısanlımın memleketınde cumartesi günü dugun olacaktı oyle konusulmustu sonra bızımkıler hafta ıcı nıkaha kımse gelmez dıye pazar yaptılar nıkahı dugun de bı hafta sonra olsun dedıler onlar da kabul ettı)
Nişanlım sen nıkahtan sonra resmen eşim oluyorsun bunda tuhaf gorulecek ne var o zaman gelsin bı hafta annen veya yengen kalsın senle dugune kadar dıyor.Babamda her gelen mısafıre alkolunde etkısıyle benı kotuluyor benım bı seyden haberım yok kendı kendıne ısler yapıyorlar bu işin altında bi iş var da çıkar kokusu dıyor ben bu lafları duydukca beynımden vurulmusa donuyorum gelen mısafıre boyle denır mı kım bılır arkamdan neler dıyor sankı ben namussuzluk yaptım sankı ayıplanacak bi şey yapmısım gıbı, neler dıyor o gelen mısafır kım bılır ne dusunuyor... bunları dusundukce cıldırıyorum alıp basımı gıdesım gelıyor ama annemı dusunuyorum:(((( offff kızlar bı nebze de olsa içimi rahatlattım napayım sizce iki arada kaldım evlılık stresi bir de bu olaylar cok bunaldım....

Canım sabır...şunun şurasında ne kalmış ki evlendiğinde hersey duzene gırecek..aslında nısanlının dusuncesı cok dogru,sonuçta nıkah sonrası sen onun eşi oluyorsun,evine gidip düzenlemen normal birşey...ama sabır dıyorum yıne,,, cunku babanın alkol sorunu varsa iş daha farklı yerlere gıdebılır,ne bıleyım nişanlının ailesi bu olanları duyarsa(yanı bır yerden kulaklarına gıdebılır bu olası bısey) onlar da sorun cıkartabılır.sen dugune kadar sabret,sakın farklı dusunceler ıcerısıne gırme.Duyma,gorme,biseyleri kulak ardı et,en mantıklı yapılması gereken bu gıbı gorunuyor su an için...

Babanın senin hakkında başkalarına anlattıgı seylere takılma derim,insanlara mahçup olacagını dusunme cunku o ınsanlar babanın alkol problemı oldugunu bılıyordur buyuk ıhtımalle ve senın hakkında kotu dusuneceklerını sanmıyorum.

Sabret şu düğün bitene kadar şimdi babana tepki verirsen dahada ileri gidecektir.
Hırslanacak daha fazla zarar verecektir.
Kontrol altında tutmaya bak birazda dişini sık.
Şurada az kalmış düğüne evlendikten kocanın yanında olduktan sonra zaten susacaktır.

Son düzenleme:
nikahla düğün arasındaki 1 haftalık süreye kafayı takmak bence çok saçma
çünkü nikahlanmış oluyorsun ki zaten

baban dışında aile büyüklerinden daha aklı başında olan biriyle konuş
mesela deden falan, sözü geçen biri olmalı bu kişi
babanıda ikna eder kolaylıkla
yakın akrabalarınızdan aklı başında kim varsa bul ve durumunu izah et
o yönlendirsin olayları...

Yanlış anlama sadece senin baban için söylemiyorum ama niye bazı babalar bi yaştan sonra akıl hastası gibi davranıyo anlamıyorum. Bende de var bi tane ondan. Ne arar, ne sorar. Yanına gitsen göstermelik sevgi gösterisi yapar ama bi ömür kan kusturmuştur halbuki. Seni peydahlamaktan başka bi katkısı olmamıştır hayatta. Hep kıskanmışımdır baba kız ilişkisi iyi olanları. Canım sen gene evlenip kurtuluyosun, annenin başına kalıyo bu sefer. Allah sabır versin.

sabret sonunaa gelmıssın saten dedıklerını yap tamamen kurtulcaksın saten ;)
allahım darısı başıma :5: cunku aynı babadan bende de var :(

Yanlış anlama sadece senin baban için söylemiyorum ama niye bazı babalar bi yaştan sonra akıl hastası gibi davranıyo anlamıyorum. Bende de var bi tane ondan. Ne arar, ne sorar. Yanına gitsen göstermelik sevgi gösterisi yapar ama bi ömür kan kusturmuştur halbuki. Seni peydahlamaktan başka bi katkısı olmamıştır hayatta. Hep kıskanmışımdır baba kız ilişkisi iyi olanları. Canım sen gene evlenip kurtuluyosun, annenin başına kalıyo bu sefer. Allah sabır versin.

Amin canım..anneme cok uzuluyorum geride o kalıyor ben uzakta olucam kulagım duymuyacak belki bazı seylerı ama annem için oyle degıl ne yazık ki...

Back
X