Bıktım bu ÖNYARGILARDAN!...

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
Selam Arkadaşlar

Önyargılı insanları hiç sevmiyorum kendim asla önyargılı biri olmadım..Önce bir tanırım şans veririm hemen önyargılı davranmam. Ama neden kimse bana böyle gelmiyor. Herkesde bana karşı bir önyargı var..kendi içlerindeki art niyet belkide? Çok yaşıyorum bu önyargıyı. Eşim bile bana karşı hep önyargılı..Sen kızarsın şimdi,sen bunu düşündün böyle edecektin böyle yapacaktın dimi? Demesinden usandım artık..

Benim yeğenim anası babası ayrı. Eski gelinimize diyorum sen çalışıyorsun yorgunsun herzaman çıkıp gelemiyosan beni ara ben gelip alırım çocuğu. Çünkü getirmiyor hatta yeğenim bugün ağlamaklı bir tonla"Annem getirmiyor hala" dedi bana ve kuzenlerine. E bende üzüldüm..Annesine direk çocuğun dediklerini anlatmadım kardeşime söyledim onlar halletsin diye beni ilgilendirmez..Ama eski gelinimize dedim hani beni ara ben gelir alırım yani yorgun olsanda ara sen dinlen çocuk gelsin bize..ozluyorlar kuzenler dedim..

Herneyse biz eşimle konuşuyoruz birden bana dediki "yeğenin senden korkuyor senden çekiniyor bence ondan gelmiyor buraya" şok geçirdim çok sinirlendim birden. Yahu be adam ben ne yapıyorum yeğenime? Çocuk benim yanımda evimde mutlu olmasa buraya gelmek ister mi? İnanılmaz kırıldım inanılmaz!... Daha öncede böyle şeyler dedi eşim oz çocuklarım için
.sen benim arkamdan çocuklara bişey yapmıyosun kotu davranmıyosun dimi? Bende dedim sen ne diyorsun ben Anayım Anneyim ..Bana guvenmiyorsan eve kamera taktır izle napıyorum dedim...

İnanın çocuklarıma ne komiklikler ne oyunlar yapıyorum. Çocukla çocuk olurum ki;çocuklarım bile okulda annenizi tek kelimeyle anlatın dediklerinde Annemiz çok eğlenceli ve komik derler oğretmenleri dedi..Arkadaşları bile beni çok severler..kucucuk çocuklar el sallar beni görünce hepsine sevgi dolu sıcacık davranırım.
AMA eşimin bu lafı tutumu beni çok yaralıyor.
Sanki ben canavarım,zalimim...şuanda konuşmuyorum odamda koşeme çekilmiş düşünüyorum neden bana bu önyargı diye???

Bu önyargı değil. Eşinizin yaptığı resmen terbiyesizlik.. :KK57:

Evet bencede öyle terbiyesizlik saygısızlık..çok kızdım çok sinirlendim bu seferde diyor ki ben ne dedim ki? Çocuk öyle dusunuyordur belki diyor konuştukça battı!!

Evet bencede öyle terbiyesizlik saygısızlık..çok kızdım çok sinirlendim bu seferde diyor ki ben ne dedim ki? Çocuk öyle dusunuyordur belki diyor konuştukça battı!!

Güzelce söyleyin, eğer güzellikten de anlamazsa tavrınızı koyun. Bir iki gün hiç konuşmayın. Belki anlar.

Insanlarin agzi torba degilki buzesiniz.
Hic bi zaman kacamazsiniz bu onyargilardan.
Hepimizin hayatinda vardir bu.
Ben artik alistim ve kendimi egittim.
Bana birisi sen bunu yapamazsin dese ben inada bindiririm ve yapamasam bile cabalar cabalar onune sunarim.
Sirf o kisiyi haksiz cikarmak icin.

Cocuklarla anlasamiyomusn diyor esin?
Gel bakalim bi sen otur ben oynuyum cocuklarla bide tam tersini yapalim.
Kimle daha guzel vakit geciriyor cocuklar gorelim derim.

Bundan ayri, birzda alingansiniz galba.
Burcunuz ne?

Güzelce söyleyin, eğer güzellikten de anlamazsa tavrınızı koyun. Bir iki gün hiç konuşmayın. Belki anlar.

Güzellikle söyledim anlamadı ki hala uste çıkıyor ben değil çocuk öyle düşünüyordur belki demek istedim diyor..çocuğu annesi getirmiyor benle alakası yok ki...
Çok nankörmüş eşim bunu anladım ben...

Zaten tavır yapıyorum şuan bile odamda duruyorum konuşmayı da düşünmüyorum gururum kırıldı.
Ben bu lafı hak etmedim

Güzellikle söyledim anlamadı ki hala uste çıkıyor ben değil çocuk öyle düşünüyordur belki demek istedim diyor..çocuğu annesi getirmiyor benle alakası yok ki...
Çok nankörmüş eşim bunu anladım ben...

Zaten tavır yapıyorum şuan bile odamda duruyorum konuşmayı da düşünmüyorum gururum kırıldı.
Ben bu lafı hak etmedim

Çocuğun öyle düşündüğünü nerden anlamış ki? Gelip özür dileyene kadar tavır yapın ama kavga etmeyin..

Bu önyargı değil kesinlikle. Acaba biraz paranoyak falan mı hep en kötüsünü düşünmez ki insan. Düşünse de söylemez. Yeğene tamam da öz çocuklara da böyle demesi çok tuhaf geldi bana. Patavatsızlığın ileri versiyonu sanırım. :KK43:

Insanlarin agzi torba degilki buzesiniz.
Hic bi zaman kacamazsiniz bu onyargilardan.
Hepimizin hayatinda vardir bu.
Ben artik alistim ve kendimi egittim.
Bana birisi sen bunu yapamazsin dese ben inada bindiririm ve yapamasam bile cabalar cabalar onune sunarim.
Sirf o kisiyi haksiz cikarmak icin.

Cocuklarla anlasamiyomusn diyor esin?
Gel bakalim bi sen otur ben oynuyum cocuklarla bide tam tersini yapalim.
Kimle daha guzel vakit geciriyor cocuklar gorelim derim.

Bundan ayri, birzda alingansiniz galba.
Burcunuz ne?

Çocuklarımda mutlu benle kendileri de diyor herkese..Babalarl bikere katlanamıyor çocuklarına stress sıkıntı yapıyor ..ben sabırlıyım..
Alınganlık değil inanın sahiden zoruma gitti..
Burcum: Boğa..

Çocuğun öyle düşündüğünü nerden anlamış ki? Gelip özür dileyene kadar tavır yapın ama kavga etmeyin..

Bilmem nerden anlamış acaba? Valla zoruma gitti ya. Benim yeğenim benden niye korksun ben ona hep sevgi doluyum... :KK43:(( özür dile dedim ozur bile dilemedi sen yanlış anlıyorsun diye diretiyor bide

Bu önyargı değil kesinlikle. Acaba biraz paranoyak falan mı hep en kötüsünü düşünmez ki insan. Düşünse de söylemez. Yeğene tamam da öz çocuklara da böyle demesi çok tuhaf geldi bana. Patavatsızlığın ileri versiyonu sanırım. :KK43:

Evet arkadaşım doğru dedin
İnan hep en kötüsünü düşünür..Biz biyere gidicez çocuklarımla hep kotu şeyler aklına getirir aşırı evhamlı pinpirik..aman dikkat et aman bişey oldumu aloooo iyisiniz dimi!

İnan yoruldum paranoyaklık bencede

Çocuklarımda mutlu benle kendileri de diyor herkese..Babalarl bikere katlanamıyor çocuklarına stress sıkıntı yapıyor ..ben sabırlıyım..
Alınganlık değil inanın sahiden zoruma gitti..
Burcum: Boğa..

hm, kocaniz acaba kendince sakami yapiyor?
Olabilirmi?

Konunun içeriğiyle alakasız oldu biraz ama, bu da bir ön yargıyı içeriyor

Canım sen öyle dusunmuş olabilirsin ama ben hep böyle durumlarla karşılaştım yıllarca ondan öyle dedim benim bu attığım başlık önyargı değil doğru. Bizzat yuzume kaç kez dediler sana karşı önyargılı olmuşuz diye...

İnsanlar böyle genel olarak bu sorunu bende yasiyorum. Akraba ortamlarında sessiz sakinimdir ama kendi özel hayatimda çok eğlenceli, komik, geçimli bir insanimdir. Ama o ortamlarda böyle davrandigim icin kendi annem bile kimse senle geçinemez, senden ev hanimi olmaz, kocanin ailesi seni sevmez falan diye tanimliyor kiriliyorum. Ama erkek arkadaşımla 7 24 beraber olduğumuz için beni çok iyi taniyor hatta çoğu zaman o der anneme hayir Queen aslında öyle biri değildir diye.. Benim anlamadigim insani annesi bile taniyamaz belki ama esi, hayat arkadasi tanir. Madem bahsi geçtiği gibi biri değilsiniz esiniz sizi nasil yanlis taniyabiliyor ?

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla size karşı ön yargılı tutum sergileyen tek kişi eşiniz o_OVe eğer böyleyse eşinizde size karşı bence bir ön yargı değil ,apaçık bir 'çocuklara karşı merhametsiz' yargısı var. Eşiniz herhangi birinden sizin hakkınızda çocuklara şöyle kötü davranıyor vb. uydurmada olsa bir itham duymuş olabilir mi ? Ya da sizin herhangi bir davranışınızı yanlış anlamış ve bunu takıntı yapmış olabilir mi ?o_ONitekim bence eşiniz yeğeniniz konusunda da size bu doğrultuda bir iğneleme yapmış. Bence eşinize direkt olarak sakin bir şekilde ona böyle düşünmesine neden olan şeyi sorun ve somut bir örnek göstermesini isteyin. Var bu işte bir bit yeniği o_O

Eşinizin yaptığıda yani gerçekten çok sinir bozucui bir kere mantık diye bir şey var çocuk öyle düşünse neden gelmek istesin annem göndermiyor desin ki.

Selam Arkadaşlar

Önyargılı insanları hiç sevmiyorum kendim asla önyargılı biri olmadım..Önce bir tanırım şans veririm hemen önyargılı davranmam. Ama neden kimse bana böyle gelmiyor. Herkesde bana karşı bir önyargı var..kendi içlerindeki art niyet belkide? Çok yaşıyorum bu önyargıyı. Eşim bile bana karşı hep önyargılı..Sen kızarsın şimdi,sen bunu düşündün böyle edecektin böyle yapacaktın dimi? Demesinden usandım artık..

Benim yeğenim anası babası ayrı. Eski gelinimize diyorum sen çalışıyorsun yorgunsun herzaman çıkıp gelemiyosan beni ara ben gelip alırım çocuğu. Çünkü getirmiyor hatta yeğenim bugün ağlamaklı bir tonla"Annem getirmiyor hala" dedi bana ve kuzenlerine. E bende üzüldüm..Annesine direk çocuğun dediklerini anlatmadım kardeşime söyledim onlar halletsin diye beni ilgilendirmez..Ama eski gelinimize dedim hani beni ara ben gelir alırım yani yorgun olsanda ara sen dinlen çocuk gelsin bize..ozluyorlar kuzenler dedim..

Herneyse biz eşimle konuşuyoruz birden bana dediki "yeğenin senden korkuyor senden çekiniyor bence ondan gelmiyor buraya" şok geçirdim çok sinirlendim birden. Yahu be adam ben ne yapıyorum yeğenime? Çocuk benim yanımda evimde mutlu olmasa buraya gelmek ister mi? İnanılmaz kırıldım inanılmaz!... Kavga ettik az önce sen nasıl bunu dersin dedim??? E SEN BENİ YANLIŞ ANLADIN BEN DEĞİL ÇOCUK OYLE DÜŞÜNÜYORDUR demek istedim demez mi??? Yahu çocuk 8 yaşında sen nerden biliyorsun çocuk böyle düşünüyor? Çocuğun böyle birşey düşünüyor olabileceğini de sen düşünüyorsun sonuçta????

Daha öncede böyle şeyler dedi eşim oz çocuklarım için
.sen benim arkamdan çocuklara bişey yapmıyosun kotu davranmıyosun dimi? Bende dedim sen ne diyorsun ben Anayım Anneyim ..Bana guvenmiyorsan eve kamera taktır izle napıyorum dedim...

İnanın çocuklarıma ne komiklikler ne oyunlar yapıyorum. Çocukla çocuk olurum ki;çocuklarım bile okulda annenizi tek kelimeyle anlatın dediklerinde Annemiz çok eğlenceli ve komik derler oğretmenleri dedi..Arkadaşları bile beni çok severler..kucucuk çocuklar el sallar beni görünce hepsine sevgi dolu sıcacık davranırım.
AMA eşimin bu lafı tutumu beni çok yaralıyor.
Sanki ben canavarım,zalimim...şuanda konuşmuyorum odamda koşeme çekilmiş düşünüyorum neden bana bu önyargı diye??

İnanın önyargılı çok insan var etrafımda..Düşünmediğim şeyi sen böyle dusundun kesin dimi? Hah sen böyle diyecektin dimi? Yok arkadaşım yok benim dusunmediğim aklıma bile gelmeyen şeyi bana dusundun dusunmuşssundur diye zorla dayatma yapıyorlar (bilhassa eşim)

Çok ama çok kırgınım...
Bende aynı şeyi yaşıyorum. Farkettiğim şeyse karşınızdaki insan onun söylediklerini umursadığınızı farkediyor sa bunu daha çok yapıyor. Benim eşimde böyle.

X