Bıktım bu sokak satıcılarından!!!

siz cozumu bulmussunuz davul sesini sevmeyen turkiyeyi terketsin vay be:9:
bu ulke benim vatanım canım ya zor o biraz yani terketmem falan bir davulcu yuzunden cok hasta olan insanın davul sesi yuzunden yataktan fırladıgını duyuyorum bilmeden konusmamak lazımmıs demekki zaten bazı yererde yasaklandı bile birinci katta oturuyoruz sanki evin icinde calısyorlar cocuklar korkarak uyanıyor yahu siz ne diyorsunuz:31:

Olabilir... Ben cami karşısında bir apartmanda oturuyorum.Eğer senin mantığınla yaklaşacak olursam ezan evin içinde okunuyomuş gibi olduğundan imamı da susturmalıyım.Sonuçta hastası var, bebişi var... Evet gürültülü olabilir... Ama bizim ananevi görgümüzdür davul...Yani dinde, Kur'anda kitapta farz olmaması sahip çıkmamamızı gerektirmez...Sahip çıkmadık, baklavamız, kahvemiz, yoğurdumuz, hacivat - karagöz oyunumuzunun Yunanistan üstüne oturdu benim diye... Biraz duyarlılık sevgili gwencooper:34:

oturduğum apartmanda gerçekten abartmıyorum 30 tane falan çocuk var.en büyüğü 15 yaşındadır.

iftar sonrası kapı önüne inip sahura kadar bağırıyorlar.kızlar ayrı erkekler ayrı grup kuruyor,karşılıklı atışmalar,oynaşmalar neler neler.Ramazanın hatrına susuyorum ama inanın dayanamıyorum.benim de bebeğim var 19 aylık.seslerinden uyutamıyorum,mecburen camı kapatıyorum sıcaktan pişiyor yavrum.mübarek gün bitti sayılır,başka zaman böyle değiller ama devam edecek olularsa ben de hır çıkaracağım az kaldı.

anlamıyorum,10 -12 yaşında kızlı erkekli saat 2 ye kadar dışarda durmalarına aileleri nasıl müsade ediyor..ramazan hoşgörüsünü abartıyoruz bazen sanırım.

Cocukların aılelerınden gorduklerı terbıyeyı tartısıyorsunuz sonucta. madem onlar torpıl atan cocuklar gırtlak sıkarak bızde cocukların ''terbıyesızlıgıne'' canak tutmus oluruz dıye dusunuyorum. mecazı anlamdada olsa.
o cocukların aılelerınden gorduklerı oysa cocukların gırtlagını sıkmak mı cozumdur??

Sızın kapınızın onunde bagırmasın, bızımkınde bagırmasın. komsununkınde bagırmasın.
o zaman buraya konu acmak yerıne zabıta mudurlugune dılekce yazın. vıcdanınız rahatsız edılmemeyı daha onemlı goruyorsa.

sızı yargılamıyorum, oyle bı hakkımda dusuncemde yok. ınsanın rahatsız edılmemesı en dogal hakkı dıye dusunerek o dılekceyı yazıp bunun durdurulması ıcın caba verebılırsınız. ama mesela ben bunu yapamam. bunu rahatsız olmadıgım ıcın degıl vıcdanım kaldırmadıgı ıcın yapamam. herkesın dusuncesı farklı dıye ozellıkle yazmıstım. saygım var dıye belırtmıstım okuduysanız.

okul calısma uyku duzenınıze gore yorgun, dınlenmek ıstıyor olmanız evet cok normal.ama benımde soylemek ıstedıgım boyle bır duzen varsa bız burda tartısarak hıc bır sonuc elde edemeyız.! sız gıdıp yetkılı mercılere bıldırın sıkayetınızı.

ben humanıst dusundugumude ıddıa etmıyorum. bende ınsanlar kaynassın herkes bagrıssın modunda gezmıyorum.
ama benım kafa yapıma gore rahatsızlık sevıyem dusuk. bıraz daha anlayısla karsılamaya calısıyorum dıyelım.

bızım burda mesela gecenlerde yaslı bır amca arka tarafta sahur vaktı cok yuksek sesle tv ızlıyordu. kulakları duymuyor cıhazı olmasına ragmen adamın bırısı oyle kufurler edıp oylesıne bagırdı bırseyler fırlattı kı tv nın sesınden cok herkes adamın sesınden rahatsız oldu. kufurlerınden. burdada oluyor. sabah 6 da 3 aylık bebek aglıyor dıye yeter sus dıye bagıranlar var. ama bagıranlardan daha cok rahatsız olunuyor malesef.
valla ben de çocuk oldum ve çocukluğum o kadar geride kalmadı yani gayet iyi hatırlıyorum ki biz sokakta oynarken kimseyi bu şekilde rahatsız etmezdik.hem bunun vicdanla ne ilgisi var?o zaman çocuğuyla evde uğraşmamak için gece yarısına kadar sokağa salan bir de camdan çocuğa bas bas bağıran annenin ya da yaşlıyı,hastayı,bebeği,çalışanı düşünmeden bağıra bağıra satış yapan adamın vicdanı nerede?kimsenin ekmek parasında gözüm yok ama herşeyin bir sınırı var.ben zaten burada tartışma çıkarmak için açmadım bu konuyu.çok yorgun olduğum ve sabrımın taştığı bir anda paylaşma ihtiyacı hissettim.zaten kısıtlı olan dinlenme saatlerimde rahatsız edilmemek en doğal hakkım.ama burada söyleyince ne bencilliğim kaldı ne şımarıklığım..."rahatsız oluyorsan insanlardan uzakta yaşa" demekle olmuyor bu işler.herkes sınırını bilecek.taş devrinde değiliz ama insanlarımızın çoğu mağaradan yeni çıkmış gibi davranıyor.üstelik bu davranışlar herkes tarafından o kadar alışılmış ki rahatsız olan da dokuz köyden kovuluyor.

valla ben de çocuk oldum ve çocukluğum o kadar geride kalmadı yani gayet iyi hatırlıyorum ki biz sokakta oynarken kimseyi bu şekilde rahatsız etmezdik.hem bunun vicdanla ne ilgisi var?o zaman çocuğuyla evde uğraşmamak için gece yarısına kadar sokağa salan bir de camdan çocuğa bas bas bağıran annenin ya da yaşlıyı,hastayı,bebeği,çalışanı düşünmeden bağıra bağıra satış yapan adamın vicdanı nerede?kimsenin ekmek parasında gözüm yok ama herşeyin bir sınırı var.ben zaten burada tartışma çıkarmak için açmadım bu konuyu.çok yorgun olduğum ve sabrımın taştığı bir anda paylaşma ihtiyacı hissettim.zaten kısıtlı olan dinlenme saatlerimde rahatsız edilmemek en doğal hakkım.ama burada söyleyince ne bencilliğim kaldı ne şımarıklığım..."rahatsız oluyorsan insanlardan uzakta yaşa" demekle olmuyor bu işler.herkes sınırını bilecek.taş devrinde değiliz ama insanlarımızın çoğu mağaradan yeni çıkmış gibi davranıyor.üstelik bu davranışlar herkes tarafından o kadar alışılmış ki rahatsız olan da dokuz köyden kovuluyor.

valla ben de anlamadım sokaktan gelen bu gürültüden rahatsız olmak suç oldu herhalde? benim sınavım oluyor, projem oluyor, veya çok yorgun oluyorum dinlenmek istiyorum, ayrıca konsantrasyon bozukluğu yaşayan biriyim. devamlı bağırıp duran satıcıların sesini dinlemek zorunda mıyım? benim onların sessiz olmasını istemeye hakkım neden yok? bari belli bir saat koyulsun, o saatlerde geçsinler...

sıze gayet kıbar cevap yazmaya calıstım. ama bence sızde sınırınızı bılmelısınız.
sıze rahatsızsanız ınsanlardan uzak yasayın cumlesını kurmadım!
ayrıcada magaradan yenı cıkmıs gıbı yasayan ınsanlara alıstıgımız ıcın boyle yorum yapmıyoruz!!
sızınle aynı fıkırde olmak zorundada degıl hıc kımse. kusura bakmayın.
sız rahatsız olabılırsınız. defalarcada belırttım haklısınızdır dıye yazdım.. ısınıze gelen kısmını cekmeyın cumlelerın.
bencıl ve sımarık dıyende ben degılım. benım mesajıma bırden fazla cevap sıgdırmaya calısmıssınız.

ayrıca benım dedıgım vıcdan muhasebesı cocuklar ıcın degıl satıcılar ıcındı.
sızede vıcdansız kalpsız gıt ekmek paralarıyla oyna gıbı bır tarzda yazmadım. ben yapamazdım dedım.
kendı adıma fıkrımı yazdım.

burda hep beraber aa evet aman ne bu bayagılık rahatsız oluyoruz dememız gerekmıyor oyle bı zorunlulugu yok hıc kımsenın.
sızde farkındasınız bunun. fıkrımızı yazdık. rahatsız oluyoruz tabıkı ama anlayıslı olmaya calısıyoruz Kendı Adıma dıye anlatmaya calısmıstım. bence olayda sızı dokuz koyden kovan yok. en azından ben her fıkıre karsı acıdan bakmaya calısırım. mesela sızın hastası olan varken bagıran satıcılar lafınızı dusundum bızım burda cok gecmez oyle satıcılar ama hastası olan oldumu gectıgı zaman hastamız var dıye belırten oluyordu oncekı zamanlarda. koru korune burda sıze laf yetısrmek gıbı bır derdımde yok her neyse herkes kendıne gore haklı. ıyı aksamlar.

Oooo ortalık karışmış satıcıya çocuğa vergiye nerelere gelmiş..
Şuan sokakta işini yapmaya çalışan satıcılar burada birbirinize düştüğünüzü görseler ne gülerlerdi..
Onlar işlerini yapıyorlar yasal olarak bir kısıtlama getirilmediği sürece de yapacaklar..
Rahatsız olan rahatsız olmasıyla kalacak.. Çok rahatsızsanız da ilgili makamlara başvuracaksınız bizim elimizden gelen birşey olmadığı için burada bunun tartışılması yersiz ve gereksiz...

Olabilir... Ben cami karşısında bir apartmanda oturuyorum.Eğer senin mantığınla yaklaşacak olursam ezan evin içinde okunuyomuş gibi olduğundan imamı da susturmalıyım.Sonuçta hastası var, bebişi var... Evet gürültülü olabilir... Ama bizim ananevi görgümüzdür davul...Yani dinde, Kur'anda kitapta farz olmaması sahip çıkmamamızı gerektirmez...Sahip çıkmadık, baklavamız, kahvemiz, yoğurdumuz, hacivat - karagöz oyunumuzunun Yunanistan üstüne oturdu benim diye... Biraz duyarlılık sevgili gwencooper:34:

siz ezanla davulu bir tutuyorsanız ne diyeyim allahaskına benimde babanemin evi caminin yanındaydı ezan okundugunda hicde uyandırmazdı valla davul dedigin gum gum diye bir ses bir tutulamaz..ben ezan okundugunda hic yataktan fırlamadım korkudan ama o davul yuzunden cok uyandım..

duyarlılıktan bahsederken begenmiyorsanız turkiyeyi terkedin gibi buyuk laflar etmeyeceksiniz sayın kyble35..

Son düzenleme:
sıze gayet kıbar cevap yazmaya calıstım. ama bence sızde sınırınızı bılmelısınız.
sıze rahatsızsanız ınsanlardan uzak yasayın cumlesını kurmadım!
ayrıcada magaradan yenı cıkmıs gıbı yasayan ınsanlara alıstıgımız ıcın boyle yorum yapmıyoruz!!
sızınle aynı fıkırde olmak zorundada degıl hıc kımse. kusura bakmayın.
sız rahatsız olabılırsınız. defalarcada belırttım haklısınızdır dıye yazdım.. ısınıze gelen kısmını cekmeyın cumlelerın.
bencıl ve sımarık dıyende ben degılım. benım mesajıma bırden fazla cevap sıgdırmaya calısmıssınız.

ayrıca benım dedıgım vıcdan muhasebesı cocuklar ıcın degıl satıcılar ıcındı.
sızede vıcdansız kalpsız gıt ekmek paralarıyla oyna gıbı bır tarzda yazmadım. ben yapamazdım dedım.
kendı adıma fıkrımı yazdım.

burda hep beraber aa evet aman ne bu bayagılık rahatsız oluyoruz dememız gerekmıyor oyle bı zorunlulugu yok hıc kımsenın.
sızde farkındasınız bunun. fıkrımızı yazdık. rahatsız oluyoruz tabıkı ama anlayıslı olmaya calısıyoruz Kendı Adıma dıye anlatmaya calısmıstım. bence olayda sızı dokuz koyden kovan yok. en azından ben her fıkıre karsı acıdan bakmaya calısırım. mesela sızın hastası olan varken bagıran satıcılar lafınızı dusundum bızım burda cok gecmez oyle satıcılar ama hastası olan oldumu gectıgı zaman hastamız var dıye belırten oluyordu oncekı zamanlarda. koru korune burda sıze laf yetısrmek gıbı bır derdımde yok her neyse herkes kendıne gore haklı. ıyı aksamlar.
pardon yorumun belli bir kısımdan sonrasını size yönelik yazmadığımı belirtmeliydim gerçi anlamışsınız da işinize gelmemiş gibi ama neyse.zaten size yönelik olmadığı için bu yazdıklarınıza da cevap vermeme gerek yok sanırım.kimse benimle aynı fikirde olmak zorunda değil elbette ve herkes fikrini beyan etmekte özgür.bana hakarete varan kelimeler sarfetmediği sürece tabi

Annem bir kere hurdacıya takmıştı kafayı. Ama takılmayacak gibi değil ki. Bir gün adama iyi bir saydırmış. Diğer gün adam artık yanlış yola mı girdi ne oldu yine kapının önünden geçerken annem "yine mi sen" diye çıkışınca nasıl topukladı görmeliydiniz :52: Tamam ekmek parası ama sıradan bir mahallede her gün iki defa insanların hurda çıkarmasını mı bekliyorlar anlamıyorum ki. Zaten çoğu kez dedikleri de anlaşılmıyor. bgjsgnserjgergccciiiiiiiiiiiiiiii.......

:52::52::52:akşam akşam çok güldüm ya,gerçektende öyle özellikle eskicilerin ne dediklerini anlamıyorum bende hep şöyle anlardım siiiggggiiijjjjiiiiiiiii:1:

ilk iki sayfadan sonra okumayı bıraktım arkadaşlar ama anladığım bu durumdan şikayetçi olanda var olmayanda,benim çocukluğumda da bizim mahalleden eskiciler,mısırcılar,kavun karpuzcular vs...geçerdi,şimdi evlenip geldiğim yerde bunların bir tanesi bile yok,keşke olsaydı şahsen ben mutlu olurdum,sabahları simitçi diye bağıran birisi,öğlen eskicisi,akşam işten dönüşte köşe başından alacağım kamyonda karpuz satan karpuzcu vs...işte bunların hepsi olsun isterdim,bilmiyorum belkide çocukluğumu bana hatırlattıkları için seviyorum.5 senedir burada yaşıyorum ve bir kere bile ramazanda davul sesi duymadım ama duymak isterdim.bazı arkadaşlar bunlara karşı,evet kendilerince haklı sonuna kadar onları destekliyorum ama ben tüm bunların olmasını isteyenler tarafındayım,çünkü herşey yozlaştı,bunlar bizim maneviyatımız geleneğimiz gibi geliyor,düşünsenize o sesler olmadan sokaklar çıplak gibi olur.

Saticilar sokakta bagrirken benim cok hosuma gider.
Nede olsa, ulkemizin kulturunden bir parcasi.
"Geeeeeh vatandas gehhhhh, mis gibi domates var, geeeeeh" :)
Ozledim ya :72:

siz ezanla davulu bir tutuyorsanız ne diyeyim allahaskına benimde babanemin evi caminin yanındaydı ezan okundugunda hicde uyandırmazdı valla davul dedigin gum gum diye bir ses bir tutulamaz..ben ezan okundugunda hic yataktan fırlamadım korkudan ama o davul yuzunden cok uyandım..

duyarlılıktan bahsederken begenmiyorsanız turkiyeyi terkedin gibi buyuk laflar etmeyeceksiniz sayın kyble35..

Bir tutmuyorum, ama dinimize özgü bir gelenek olduğunu vurgulamaya çalışıyorum.Ben bu platformda ne kadar anlatmaya çalışsam da anlatmak istediklerimi, inatla yanlış anlamaya devam edeceğinden, birşey demek istemiyorum sevgili gwencooper.:34:

Son düzenleme:
Bir tutmuyorum, ama dinimize özgü bir gelenek olduğunu vurgulamaya çalışıyorum.Ben bu platformda ne kadar anlatmaya çalışsam da anlatmak istediklerimi, inatla yanlış anlamaya devam edeceğinden, birşey demek istemiyorum sevgili gwencooper.:34:

yahu en basda yaptıgınız yorumda rahatsız olanlar turkiyeyi terketmeli diyorsunuz simdi de ne kadar anlatmaya calıssamda yanlıs anlıycaksınız diyorsunuz siz bence sectiginiz kelimelere dikkat edin farklı bir sekilde yapmıs olsaydınız o yorumu kendi fikridir deyip bu kdr uzerine dusmezdim ama o cumleniz insanı cileden cıkartan cinsden!!!! neyse bundan sonrada cevap yazmıycam siz ayrı telden calmaya devam edin..

Dinimizde davul çalmak farz yada sünnet değildir. Hele dinimizin gerekliliği hiç değildir. Gelenekler günümüz dünyasına uygunsa yaşar mesela bayramda bütün köyün yada mahallenin evini tek tek dolaşıp ellerini öpmek gibi. Şuan günümüzde bütün mahallelinin elini öpmemiz mümkün olmadığı gibi davul çalınması da günümüz toplumuna uymayan bir durumdur. Eskiden köylerde çalar saat yokken imsak vaktini takip edemiyorken davul çalınarak insanların sahura kalkması sağlanmış. Şuan her evde en kıçıkırık telefonlarda bile çalar saat var. Çok gelenek meraklısı iseniz eski türk kadınları gibi giyinin, onlar gibi yaşayın yazmalar şalvarlar feraceler falan... Olmaz değil mi ortam müsait değil.

kimileri ne kadar tartısmaya meraklı ya hu:19:
hangı topıgı acsam bellı kısılerı tartısma halınde goruyorum.
baska seylere olan sinirinizi buradan mı cıkarıyorsunuz nedır anlamadım :20:
elbette bagıracak satıcılar. sokakta cocuklar da ıstedıgı gıbı oynayacaklar.
buraya yazanların% 99u bagırmıstır oyunda ne var ki bunda?:27:

Son düzenleyen: Moderatör:
Dinimizde davul çalmak farz yada sünnet değildir. Hele dinimizin gerekliliği hiç değildir. Gelenekler günümüz dünyasına uygunsa yaşar mesela bayramda bütün köyün yada mahallenin evini tek tek dolaşıp ellerini öpmek gibi. Şuan günümüzde bütün mahallelinin elini öpmemiz mümkün olmadığı gibi davul çalınması da günümüz toplumuna uymayan bir durumdur. Eskiden köylerde çalar saat yokken imsak vaktini takip edemiyorken davul çalınarak insanların sahura kalkması sağlanmış. Şuan her evde en kıçıkırık telefonlarda bile çalar saat var. Çok gelenek meraklısı iseniz eski türk kadınları gibi giyinin, onlar gibi yaşayın yazmalar şalvarlar feraceler falan... Olmaz değil mi ortam müsait değil.

Şalvar, ferace falan deyip de konuyu saptırmanın bir lüzmu yok sayın secgicankurt.:34: Onun bir gelenek olmadığını kk daki ergen kızlarımız bile biliyor.:34:

Back
X