Bıktım bu sokak satıcılarından!!!

Yazlıkta geçtiklerinde çıldıryorum megafonla bağırıyorlar bir de.Alışveriş yapıyor muyuz onlardan,elbette...Sadece car car bağırmasınlar.

simdi insaatci vergi veriyor ona sesimiz cikmaz,
digeri vergi vermiyor gucumuzde ona yetiyor,
sanki her yerde akin akinn is varda millet rahat iste calismiyor...

Zaten konu gürültüden vergiye döndü.. Başlığı değiştirse baari arkadaş "Bıktım bu vergi kaçıranlardan" falan dese belki bir parça haklı bulurum..

Tabiki işini yapsın. Başkalarına rahatsızlık vermeden.

Pazarlarda kazancının bir kısmını vergi olarak veren esnafa yazık değil mi?

Tamam, siz olmuyorsunuz buna saygım var olmadığını da nereden çıkardınız? Bizim bu konudan rahatsız olduğumuzu da siz anlayın mesela...

suan vergi vermedigi icin bunlari soyleme hakkini kendinde buluyorsun ama oda vergi veriyor olsaydi boyle isin yapsin rahatsizlik vermesin diyemezdin...
rahatsiz olan gitsin kendine kimsenin olmadigi sakin bir yerde yada sitede filan otursun kimsenin ekmegiylede oynamasin...

Olaya ekmek parası olarak bakacak olursak... Pazarlarda sergi açanlar bildiğim kadarıyla hem yer ücreti hem de vergi veriyor. Sokak satıcıları neden pazarda satış yapmayı tercih etmiyor acaba? Vergi kaçıran tipleri masummuş gibi göstermeyin.

Vergi vermemek için sokak aralarında insanları rahatsız ederek dolaşan satıcılar vergi vermese bile ülke geçinir evet. Asıl sorun başkaymış meğer. Ülkemin insanları reel çalışmak adına çalıştığının ciddi bir kısmını vergi olarak verenleri değil de vergi vermemek için illegal satış yapanları destekliyor. Artık sokak satıcılarından şikayet etmeye gerek bile kalmadı ülkemin güzel insanları... Bende kime ne anlatıyorum. İlahi ben... :19:

Konu onlara "yazıııık ama ekmek parası napsın adamlar" diye yaklaşarak yaptıklarını haklı çıkarma çabaları. Aynen konudayım. :40:

sen benim yazımı bi tamamen oku.. evet tabiki de vergi vermeyeleri koruyor ya da savunuyor değilim, ama kalkıp da burada ŞIMARIKLIKLA VE UKALALIKLA konu açıp bağırmalarından rahatsız oluyorum diyen üstüne bir de espiri gibi kendimi ruyamda tarlada manavda görüyorum derse kişi kusura bakma ama korurum da lafımı da söylerim.

konuyu vergiydi bilmemneydi diye dramatize edeceğine bence bizim yaklaştığımız yerden dramatize et.. konu vergi değil çünkü apaçık ŞIMARIKLIK.
'sesten rahatsızlık'

bi konuda da çokbilmiş biri çıkmasın illa muhalefet olacağım diye konuyu başka yöne çekmeye çalışmasın...

vergiyle ilgili bir sıkıntınız varsa eğer bence bir konu başlığı açın orada sıkıntıları paylaşalım.. bakalım görelim sokak satıcıları vergi kaçakçılığında kaçyüzbininci sırada çıkacak.. ha onlara da yorumumuzu yapalım.. ama burada konu farklı...

tabi siz de evinizde yayılıp sokaktan geçen satıcıların sesinden bıkıp şımarıkça düşüncelerde iseniz en büyük kabuslarınız kendinizi tarlada manavda görmeniz ise ne diyim siz de haklısınız:51:

Pazarlarda kazancının bir kısmını vergi olarak veren esnafa yazık değil mi?

peki nereden biliyorsunuz seyyar satıcıların vergi vermediklerini? belki veriyorlardır.. ya da pazarcıların vergi verdiklerini nereden biliyorsunuz bazıları vermiyor mesela..diyeceğim o ki, konu vergi mükellefi olup olmamak değil, burada bayanın sesten rahatsız olması ve bu da beni sinirlendirmesi!

seyyar saticilar bir kac kasayi alip satiyorlar
pazarcilar kamyonlarca mal yukleyip satiyorlar
sabit tezgahlari var vergileri odeyecekler herhalde
iki legen iki domates satacak seyyar satici nasil yer tutsun pazardan?

hem adi ustunde seyyar ))

bu aradan burjuva sitesine benzemis :)

car car diye bagirmasalar nerden bileceksin ne sattigini iki kurus icin bogazini yirtiyor adamlar ne insafsizsiniz..

Biz anlarız merak etmeyin her şeyin bir usulü vardır.Sitede en hareketli yer neresi ise orda durur,gören de gelir alır.Kaldı ki azlıkta herkes bahçesinde zaman geçiriyor,satıcıları da doğal olarak görüyorlar.Bu kadar basit.insafla alakası yok.Sizin kafanız kaldırabilir,ama ben tatile gidiyorum oraya.Mecbur değilim gürültü dinlemeye.

Biz anlarız merak etmeyin her şeyin bir usulü vardır.Sitede en hareketli yer neresi ise orda durur,gören de gelir alır.Kaldı ki azlıkta herkes bahçesinde zaman geçiriyor,satıcıları da doğal olarak görüyorlar.Bu kadar basit.insafla alakası yok.Sizin kafanız kaldırabilir,ama ben tatile gidiyorum oraya.Mecbur değilim gürültü dinlemeye.

sizin yazlikta usulu varda normal illerde oyle bi usul yok...
sitenize almayin o zaman saticilari,bana gore car car demen bile insafsizlik...

bizde tatile gittiğimizde plajda satıcılar oluyor mısır kola vs. durmadan sesleniyorlar hiç rahatsızlık duymadım...adam seslenmese kim ne bilsin ne satıyor ne ediyor
yani aman başınız ağrımasın aman rahatsız olmayın insanların 3 5 kuruşu kazanmasını çok görün

sizin yazlikta usulu varda normal illerde oyle bi usul yok...
sitenize almayin o zaman saticilari,bana gore car car demen bile insafsizlik...
Bağırmamaları koşuluyla alınıyorlar içeriye,artık gerisi onların insafına kalmış.Hadi kendimi geçtim yaşlısı ,hastası var...Pazar yeri değil ki orası ,kaldı ki artık pazarda bile satıcıların car car bağırması yasak !..Medeni ülkelerde böyle oluyor. ;)

Bağırmamaları koşuluyla alınıyorlar içeriye,artık gerisi onların insafına kalmış.Hadi kendimi geçtim yaşlısı ,hastası var...Pazar yeri değil ki orası ,kaldı ki artık pazarda bile satıcıların car car bağırması yasak !..Medeni ülkelerde böyle oluyor. ;)

o zaman bagirinca geri cikarin o kosulla iceri alinip nasil bagiriyorlar anlamadim...
ne yani biz medeniyetsiz mi oluyoruz...
sen car car demeye devam et bosa konusuyorum zaten !

o medeni yerlerde kartonlarda yaşayan insan sayısı o kadar çok ki
medeniyet anlayışınız demekki merhameti hoşgörüyü yok etmek yönünde

bizde tatile gittiğimizde plajda satıcılar oluyor mısır kola vs. durmadan sesleniyorlar hiç rahatsızlık duymadım...adam seslenmese kim ne bilsin ne satıyor ne ediyor
yani aman başınız ağrımasın aman rahatsız olmayın insanların 3 5 kuruşu kazanmasını çok görün

onlar medeni canimmm biz medeniyetsiziz CAR CAR bagirmayi normal karsiliyoruz ya :12:

demekki neymiş insan 'yazlığında' bile rahat rahat keyif yapamayacakmış.. :51::51:

medeni ülkelerdeki kişi başı gelire bak bizim ülkedekine bak.. hadi ben de yeni bi tartışma başlatayım o zaman biz sence medeni bir ülke miyiz? adam-kadın ailesini geçindirecek para kazanıyor olsa deli mi manyak mı sıcakta beynine güneşi yiye yiye bağıra bağıra üç kuruş için kan ter içinde dolaşsın??

ha bir de dünya sizin 'site'nizden ibaret değil küçük hanımefendi.. siz şu an yazlıktasınız ama sokaktaki satıcılar çok daha fazla.. sahi siz yazlığınızdan sitenizden evinize dönünce ne yapıyorsunuz? sokaklarda daha çok seyyar satıcılar...

onlar medeni canimmm biz medeniyetsiziz CAR CAR bagirmayi normal karsiliyoruz ya :12:

boşver canım ben daha fazla cevap verme gereği duymuyorum konu bir vergiye bir medeniyete giriyor biraz daha zorlasak satıcıları hain falan ilan edecekler
Allah hepimize insan sevgiisi versin..şımarıklık çok kötü Allah yardım etsin ne diyim

Back
X