Bıktım eşimin anne baba sevdasından!

Cok sinir oluyorum bi kendinin ailesi varmis gibi davranan erkeklere.kadinin ailesi evlendikten sonra yerini haddini bilir ama bu erkekler ailem de ailem.al doy anana babana diyeceksin boylesine duzelecek hali yok gibi gorunuyor.
Benim ailem kız ailesi hep bir adım geride durmalıymış.Türklerin yüzde 90 ı erkek silesine yakın yaşıyormuş...Yakın yaşayıp da denge kurabilse keşke...

Bu arada aynı benim durumumda olan arkadaşımın da eşi çok anacı babacıydı. Benim evdeki kavgaların hepsi onda da vardı. Çalışma arkadaşım kız çalışıp yani ama eve gidilip yemek yapılıp apırlamalar bekleniyor ve zırt pırt. O çözüm olur diye çocuk doğurdu. Hamileliğin son zamanlarından beri ayrı eşinden kardeşine gecti onda kaldı. Kardeşi ve annesi doğuma götürdüler. Baba müsveytesi çocugu görmeye bile gelmedi. 40ı çıkana kadar beklicem dedi. Bekledi hala kims eoralı olmayınca açtı davayı boşanıyorlar. Yani ne diim Bilmiyorum ki ben böle aileci kocalara. Alın ananıza ablanızla oturun karıymış çocukmuş ne laızmki
Evet benim de korkum çocuk olduktan sonra boşanmak.Bile bile onun mutsuzluğuna sebep olmak istemiyorum....

Şöyle düşün sağlık durumumuza dolayı da çocugu muz ömrümüz boyunca olmayabilirdi. Yani evliyken korkudan yapamadım, Bi kere oldu düştü kürtaj oldum. Ama insanız işte gelio başa nspalım. Yani Allah yazdı bize Bi yol düşünme hiç ya hiç cocugum olmazsa falan diye. Ümitsizlik şeytanın kendisi. Allaha sığın

Canım sen gelin gittiğini mi sanıyorsun? Artık erkekler gelin olarak alınıyor haberin yok mu ?😂😂 neyse ciddi olalım 🤔 şaka bir yana da böyle sorunlar her evlilikte var. Allah yardimcin olsun sabret, çocuğunuz olunca evlilik oturur zamanla. Artık kendi aileniz olduğu sorumluluklariniz olduğu gerçeği kabullenilmeye başlar. Ama garantisi var mi hiç emin değilim hemde hiç
Yahu nerden cikariyorsunuz her evlilikte oldugunu? Pek cok evlilikte yok yani olgun , akli basinda insanlarin yaptigi evliliklerde boyle sorunlar yasanmiyor
Kac yasinda adam , evine sahip cikamayip hala anne baba diye zirliyorsa olgun bir adam degildir
Boyle bir evlilige de cocuk yapilmaz , yazik degil mi o cocuga?
Oyuncak bebek mi doguruyor insanlar saniyorsunuz anlamadim ki , bir insan yavrusu , o gerginlik , o huzursuzlukta buyuyecek bir canlidan bahsediyoruz

Hanımefendicigim, sakın yasınız sızı korkutup anne olmak ıcın bu adama boyun egmeyın. Bu evlilikle curutmeyın kendinizi.

Bende 35 yasındayım evliyken Cocugum olmadı olma ihtimali de bildiginiz mucizeydi. Sımdı yalnızım, belki de Allah bana anne olmayı nasip etmedi. Sırf cocuk ıcın kafesin İcinde saygı görmediğiniz ortamda omrunuzu heba etmeyin, yolun yarısına geldık. Neden kalan ömrumuzde sevilip sevme olasılıgımız varsa onu yok edelim ki, saglııksız evlilige illa cocuk dogurucam diyerek? Bu adamdan Cocugunuz olsa dahi, bosanacaksiniz adam degısmeyecek ki.

İlerde karsınıza kıymetinizi bilen duzgun bırı cıkabılır kendinize sans vermek varken, bogulmak niye?

Guzel seven kıymet bilen adamlar var ve anne olmak ıcın asla yaslı degılsınız
Oncelıgınız anne olmak degıl, mutlu olmak olsun.
Kurtulun bu adamdan.

İyi geceler herkese
Artık son noktadayım.Boşanma aşamalarına geldik,tekrar tekrar fırsat verdim ama olmuyor.Evlendiğimiz günden beri sırf yakın oturmayı kabul etmedim diye onları soyutluyorsun,onları istemiyorsun.Annem de annem babam da babam.Ben de varım dediğim de sen onları yok sayarsan ben de seni yok sayarım diyen bir adam.Evlendiğimiz günden beri onlara gittim kaldım,aradım ettim ama nişanlıyken yakın oturmak istemedim evlendiğimizde iki aile de tel açıp gelsin toparlanırız dedim diye benden kötüsü yok.Yapıcı da konuşsam sanki onları sil demişim gibi tepki gösteriyor.Örneğin sinirli bir şekilde onları hastaneye götüreceğim yakın oturup her gün görüşeceğim diyor.Ben bir şey mi diyorum dediğimde diyemezsin zaten deyip sürekli tersleniyorum.Boşanma aşamasında evlerimiz ayrıyken bile yuvayı kurtarın diye bir kere bile ne beni ne ailemi aradılar.Eski günlerin hatrına da yaşım 35e geldiğinden de bir türlü bitiremiyorum.Çocuk sahibi olmak için de çok geç kaldım.Bu bağımlılıktan kurtulamıyorum.Ne olur bana biraz cesaret verin hanımlar!
Madem bu bağımlılıktan kurtulamıyorsunuz, Yakın oturun o zaman.. bağımlılık dediğiniz çile yani.

Eşiniz bana çok normal gelmedi, sanki içten size karşı bir düşmanlık besliyor gibi.

Valla canım sen böyle bir adama çocuk doğurursan oda çocuğu annem büyütecek der Net.. Böyle adamları çok iyi bilirim kocadan yana zından olan hayata masum bir bebeği zından etme derim Yakın oturmak zorunda değilsin!!!! O senin ailene yakın otursun madem öyle oda Aile..

Bu tip adamlar değişmez anasının eteğinin altında çıkamamış adamı sen oradan çık desende yeri gözü ve ruhu orada kaldıysa mutluysa gel demiyeceksin,
Gidip bizzat boşanma davası açıp ananla mutlu ol deyip önüne bakacaksın
Artık kısır döngüye dönmeden hayatına bakacaksın, kişiliği gelişmemiş seni mutlu etmeye çabalamaya adamın peşinden gitmenin manası yok

Şöyle düşün sağlık durumumuza dolayı da çocugu muz ömrümüz boyunca olmayabilirdi. Yani evliyken korkudan yapamadım, Bi kere oldu düştü kürtaj oldum. Ama insanız işte gelio başa nspalım. Yani Allah yazdı bize Bi yol düşünme hiç ya hiç cocugum olmazsa falan diye. Ümitsizlik şeytanın kendisi. Allaha sığın
Evet Allah takdir ettiyse tadarım elbet,etmediyse de evlilikte bile olmaz.Teşk ederim yorumunuz için...

Ailem destek çalışıyorum da ömür boyu çekilmez diyor onlar da bekar kal daha iyi diyorlar...
Aynen öyle canım düşünsene bencilim belki ama mutsuz bir eviliği zar zor sürdür bide yaşlanınca haketmeyen o adama bak yok öyle bir dünya ne güzel işinde var

Hanımefendicigim, sakın yasınız sızı korkutup anne olmak ıcın bu adama boyun egmeyın. Bu evlilikle curutmeyın kendinizi.

Bende 35 yasındayım evliyken Cocugum olmadı olma ihtimali de bildiginiz mucizeydi. Sımdı yalnızım, belki de Allah bana anne olmayı nasip etmedi. Sırf cocuk ıcın kafesin İcinde saygı görmediğiniz ortamda omrunuzu heba etmeyin, yolun yarısına geldık. Neden kalan ömrumuzde sevilip sevme olasılıgımız varsa onu yok edelim ki, saglııksız evlilige illa cocuk dogurucam diyerek? Bu adamdan Cocugunuz olsa dahi, bosanacaksiniz adam degısmeyecek ki.

İlerde karsınıza kıymetinizi bilen duzgun bırı cıkabılır kendinize sans vermek varken, bogulmak niye?

Guzel seven kıymet bilen adamlar var ve anne olmak ıcın asla yaslı degılsınız
Oncelıgınız anne olmak degıl, mutlu olmak olsun.
Kurtulun bu adamdan.
Evet belki de çok mutlu olma şansımı kaçırıyorum.Ya mutlu olamazsam ya pişman olursam diye diye idare ettim.Sanırım şimdi daha pişmanım.Çocuk olursa da onu mutsuz ettiğimden o vicdan yükünü hiç taşıyamayacağım.Çok sağolun...

Bu tip adamlar değişmez anasının eteğinin altında çıkamamış adamı sen oradan çık desende yeri gözü ve ruhu orada kaldıysa mutluysa gel demiyeceksin,
Gidip bizzat boşanma davası açıp ananla mutlu ol deyip önüne bakacaksın
Artık kısır döngüye dönmeden hayatına bakacaksın, kişiliği gelişmemiş seni mutlu etmeye çabalamaya adamın peşinden gitmenin manası yok
Çok iyi tespit etmişsiniz gerçekten benle ne yaparsa yapsın gözü hep orada ve onlarla geçiremediği anlara olan üzüntüsünden bana çatıyor.3 yıldır evliyim.2 yılı ayrı evlerde vazgeçtim ben de artık...

Şimdi ayrılırsan başka evlilik ve çocuk yapma şansın olur. Bu adamdan çocuk yaparsan çocuğu annesinin istediği gibi büyütmeni isteyecek. O ne derse onu yedireceksin, ne derse onu giydireceksin. Yapmadığında kocan olacak davar, annemden iyi mi bileceksin diye üstüne gelecek. Anne olmadan anlaşılmıyor, çocuğuna istemediğin bir şey yapıldığında ve elin kolun bu şekilde bağlandığında ölüyorsun acıdan.

Yahu nerden cikariyorsunuz her evlilikte oldugunu? Pek cok evlilikte yok yani olgun , akli basinda insanlarin yaptigi evliliklerde boyle sorunlar yasanmiyor
Kac yasinda adam , evine sahip cikamayip hala anne baba diye zirliyorsa olgun bir adam degildir
Boyle bir evlilige de cocuk yapilmaz , yazik degil mi o cocuga?
Oyuncak bebek mi doguruyor insanlar saniyorsunuz anlamadim ki , bir insan yavrusu , o gerginlik , o huzursuzlukta buyuyecek bir canlidan bahsediyoruz
Begenmedim ifadelerini görünce ne yazdım acaba ki acaba dedim. Yorumlarida okuyunca aynen doğru çocuk falan yapılmaz. Kii ben böyle konularda hassas iken kafam nereye gittiyse artık sacmalamisim kabul ediyorum

Back
X