Çocuk Hastalıkları Bıktım hastalıktan, enfeksiyondan...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
çok geçmiş olsun.okur okumaz aklıma ilk gelen pediatri portalı diye bir site var.siz de biliyorsunuzdur belki.her branşa göre uzman çocuk dr larına soru sorup cevabınızı kısa bir süre de alabiliyorsunuz.isterseniz bir de o sitedeki dr larla fikir alış verişi yapın. belki onların tavsiye edebileceği sizin denemediğiniz doğal bir yöntem vardır.tekrar geçmiş olsun.a.s.

Ben alerjik burun tıkanıklığı sebebiyle şu okyanus suyu dediğimiz
STERIMAR spray ı kullanıyorum. İyi geliyorda bunlar hep geçici
çözümler. Bebeğindeki geniz etinden bahsetmişsin ya bu yapısal sebepten
oluyordur heralde. En basit önlem soğuktan korumaktır sanırım.:uhm:
Bilemiyorum ki benim çocuğum yok:çok üzgünüm:

canım benım oglumda cok sık bogaz enfeksıyonu gecırıyordu. bu sene anaokuluna basladı ve hastalıktan yakamızı kurtaramadık. öksürük, bogaz enfeksıyonu, kulak enfeksıyonu.burun tıkanıklıgı derken 2 ay antıbıyotık ve yanında bilimum ılac kullandı. son goturdugumde doktora ne olur bagısıklık sıstemını kuvvetlendırecek bır ılac verın dedım o da ban yenı pıyasaya cıkan bır ılac yazdı. burdan ısmını yazmak dogrumu bılmıyorum ama ıstersen ozelde atarım ilacın içeriğini ve içindekıleri zaten vıtamın ve bıtkısel karısımı bır ılac sımdı benım oglum maaşallah ıyı o ılacı kullandıgımızdan berı her hangı bısey olmadı ben memnun kaldım yanı.acıl şifalar tosununa.

Uzun uzun yazdim,mesaj kayboldu.:1no2:Geniz eti var mi diyecektim varmis.Kesinlikle sorun o dur.Kizim da yasadim aynisini.

slm canim,ilk once cok gecmis olsunn,bazen bnm kizda olunca buruna damlatmak icin damla var onu damlatiyorum,hic birseyi kalmyiorr,bir komsumunda kizi 3 yasinda ondada sik olur,komsumda hep yatmadan once bu damladan burnuna damlatir kizin hicbirseyi kalmadi,,,
sen hic damla kullandinmii,bnce bu yastaki cocuga bu kadar antibiyotik vermen normal ve dogru degilll,sevgilerimle canimmmm

canım benım oglumda cok sık bogaz enfeksıyonu gecırıyordu. bu sene anaokuluna basladı ve hastalıktan yakamızı kurtaramadık. öksürük, bogaz enfeksıyonu, kulak enfeksıyonu.burun tıkanıklıgı derken 2 ay antıbıyotık ve yanında bilimum ılac kullandı. son goturdugumde doktora ne olur bagısıklık sıstemını kuvvetlendırecek bır ılac verın dedım o da ban yenı pıyasaya cıkan bır ılac yazdı. burdan ısmını yazmak dogrumu bılmıyorum ama ıstersen ozelde atarım ilacın içeriğini ve içindekıleri zaten vıtamın ve bıtkısel karısımı bır ılac sımdı benım oglum maaşallah ıyı o ılacı kullandıgımızdan berı her hangı bısey olmadı ben memnun kaldım yanı.acıl şifalar tosununa.

canım benimde 4 yaşında oğlum var ve kreşe gidiyor sürekli hasta,senin anlattığın rahatsızlıkların hepsi oğlumda mevcut..doktorlar geniz etinin yaptığını söylediler,geniz etini,bademciğini aldırdık yine düzelmedi,sürekli hasta.o ilacın adını banada yazarsan sevinirim.teşekkürler...

canım benimde 4 yaşında oğlum var ve kreşe gidiyor sürekli hasta,senin anlattığın rahatsızlıkların hepsi oğlumda mevcut..doktorlar geniz etinin yaptığını söylediler,geniz etini,bademciğini aldırdık yine düzelmedi,sürekli hasta.o ilacın adını banada yazarsan sevinirim.teşekkürler...

canım senın özel mesaj sistemın kapalı herhalde actıgın zaman haber ver sanada yazarım özelden sevgiler....

Valla 15 yaşında ve 8 yaşında 2 oğlum var.Tecrübeli sayılabilecekbir anne olarak tavsiyem sık soğukalgınlığı ve kulak enfeksiyonu geçiriyorsa kulak burun boğazcıya götür buna sebep olan büyük geniz eti olabilir ya da büyük bademcik benim her iki oğlum da öyle.En son 8 yaşındaki oğlum hem çocuk dr u hem de kulak burun boğazcı tarafından muayene oldu.Büyük geniz eti varmış ama cerrahiye gerek yok bu yaşta böyledir küçülür dedi.Sık soğukalgınlığına sebep olurmuş bir de ayrıca böyle zamanlarda burnunu sık boşaltmak lazımmış .Çünkü çocuklarda kulak kanalı kısaymış çabuk kulağa geçiyormuş.Bir de bize E.N.formula isimli bitkisel bir ilaç verdi kulak iltihabını önlemek ve geçirmek için bir dr a danış bence yazık çocuğa fazla antibiyotik te zararlı. Geçmiş olsun......

burda yazilanlari mutlaka oku faydali olabilecegini dusunuyorum..eh cocuk buyutmek kolay degil Allah yardimcin olsun..

Erişkinlerde çok iyi bilinen sinüzit hastalığı çocuklarda da sık rastlanılan önemli bir sağlık sorunudur.

Sinüsler burun etrafındaki kemikler, üst çene kemikleri ve alın kemiği içinde bulunan hava dolu boşluklardır. Bu boşluklar iltihaplandığında ortaya çıkan enfeksiyona sinüzit adı verilir. İltihaplanmanın nedeni, bakteri veya virüs cinsi mikroplardır, bazen de her iki tür birlikte bulunabilir.

Çocuklarda bağışıklık sisteminin henüz tam gelişmemiş olması, alerjik eğilimlerin sıkça görülmesi ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının daha sık görülmesi sinüzite yatkınlık sağlamaktadır.
Ayrıca çocuklarda burun gerisinde irileşerek burun tıkanıklığına yol açan geniz eti mikrobik odak olarak ya da kitle etkisi ile sinüslerin temizlenmesini bozar. Bu durum da çocuk sinüzitlerinin oluşmasına yol açabilir. Sinüzit, çocuklarda orta kulak iltihabından sonra ikinci en çok antibiyotik kullanım sebebidir. Bu iki hastalık bazen birlikte ve birbirleri ile ilişkili olabilirler.

Çocukların çoğunda akut sinüzit ya kendiliğinden, ya da antibiyotik tedavisi ile genellikle 2-3 hafta içinde iyileşir.
Belirtiler nelerdir?
10-14 günden fazla süren soğuk algınlığı (nezle/grip), bazen hafif ateş yükselmesi ile birlikte olabilir.
Burun tıkanıklığı, horlama,
Koyu kıvamlı, sarı-yeşil renkli burun akıntısı,
Geniz akıntısı, bazen boğazda yanma ile kendini belli edebilir.
Nefeste kötü koku, mide bulantısı ve/veya kusma,
İnatçı öksürükler,
Baş ağrısı (genelde 6 yaşından büyüklerde),
Huzursuzluk, bitkinlik, kişilik değişimleri, dikkat dağınıklığı
Gözlerin çevresinde şişme, gözaltlarında morluk.

Küçük çocuklarda da yukarıdaki şikayetler bulunabilir, ancak genellikle bu şikayetlerini iyi ifade edemezler. Hastalık, yüksek ateş ve iltihaplı burun akıntısı nedeniyle her zamankinden biraz daha şiddetli ve 10 günden daha fazla uzamış bir "soğuk algınlığı" zannedilebilir.

Tanı nasıl konmaktadır?
Yine de çocuklarda sinüzit tanısını koymak artık daha da kolay yapılabilmektedir. Çocuk sinüzitlerinin tanısında çoğu kez klasik röntgen incelemeleri yapılmamaktadır. Muayenehane koşullarında ve çocuğa her hangi rahatsızlık vermeden deneyimli uzman tarafından yapılabilen endoskopik muayenede sadece sinüzit değil, geniz etinin varlığı ve büyüklüğü de kesin bir şekilde saptanabilmektedir. Böylelikle tedavi kararı da uygun olarak alınabilmektedir.

Sinüzit riski azaltılabilir mi?
Günlük hayatınızdaki koşullarda küçük değişikler yaparak çocuğunuzda sinüzit riskini azaltabilirsiniz. Örneğin, kış aylarında, özellikle kaloriferli evlerde iyice kuruyan havayı, solunum yolları için ideal olan %35-%50 nem oranına ulaşacak şekilde bir nemlendirme cihazı ile nemlendirmek yararlıdır. Yaz aylarında çocuğunuz yüzme havuzuna giriyorsa, başını suyun dışında tutmasını ve derine dalmamasını tavsiye ediniz. Sigara içiyorsanız, bırakınız. Çocuğunuz allerjik bünyeliyse, allerji önlemlerine ve tedavisine her zaman özen gösteriniz. Kreş ortamları da sağlıklı değilse meydana gelebilecek üst solunum yolu enfeksiyonları sinüziti tetikleyebilir.

Tedavi nasıl yapılmalı?
Çocuk sinüzitleri, kullanma süresi 3 haftaya kadar çıkabilen ve genellikle ağızdan verilen antibiyotikler ile tedavi edilir. Antibiyotikle birlikte, dekonjestan (burun açıcı) maddeler içeren ve daha çok soğuk algınlığı ilacı olarak bilinen ilaçlar yararlı olabilir. Allerjiye karşı kullanılan antihistaminikler, allerjik bünyeli çocukların tedavisinde yeri vardır.
Evde sizin de uygulayabileceğiniz öneriler ise; eğer doktorunuz antibiyotik tedavisi önerdiyse, ilaçları önerilen doz ve sürede kullanınız. Böylece sinüzite neden olan bakteri türü mikroplar tamamen yok edilecek ve tekrar sinüzite neden olacak şekilde üremeleri önlenebilecektir.
Bir nemlendirme cihazı ile oda havasını nemlendiriniz. Eğer çocuğunuz iltihaplı sinüs bölgesinde ağrıdan şikayet ediyorsa, ağrıyan bölge üzerine ılık bir havlu koyarak onu rahatlatabilirsiniz. Eğer doktorunuz onaylıyorsa, burun tıkanıklığı için çocuk burun damlalarını 5 günü geçmemek koşuluyla kullanabilirsiniz.

Eğer çocukta kronik sinüzit varsa mutlaka bir Kulak Burun Boğaz Uzmanı tarafından değerlendirilmelidir. Sebep olarak sorumlu tutulabilecek bir geniz eti saptanmışsa öncelikle bir geniz eti ameliyatı yapılır. Eğer geniz eti sinüslerin temizlenme yolunu tıkıyor ise ya da mikropları barındırarak sinüzit oluşumuna sebep veriyor ise ameliyatla çıkarılması gerekebilir. Geniz eti ameliyatı çoğu çocukta sinüslerin rahatlamasına yardımcı olmaktadır. Ancak bu ameliyat, sinüziti tamamen iyileştirir demek doğru değildir. Çocuklarda doğrudan sinüs ameliyatına başvurulmaz, çok gerekli olmadıkça herhangi bir burun ameliyatı yapılmaz. Fakat mecbur kalındığında da deneyimli bir uzman tarafından minimal bir cerrahi planlanmalıdır. Ayrıca aileye de bu yapılan ameliyatın nihai ameliyat olmayabileceği ve daha sonraki zamanlarda ek ameliyat veya ameliyatlara ihtiyaç duyulabileceği mutlaka anlatılmalıdır.

canım odada sıcak su kaynatıyorum demişsin sıcak su buharı sadece rutubet yaparmış, rahat nefes alması için soğuk buhar makinesi iyi diyorlar, o da bakteri üretir demiş dr, valla benim büyük oğlum 4.5 yaşında her kış burun tıaknıklığı yaşar, bende birçözümünü bulamadım, küçük oğlum daha 39 günlük o da burun tıkanıklığı yaşıyor, napıcağımı bilmiyorum
bütün damlalar, okyanus suları geçici çözümm ben de hepsini denedim

bir kere kulak iltihaplarında antibiyotik şart biliyorsun ankara'nın bu ayazı,soğuğu çocuklarımızı mahvetti zaten.bağışıklık sistemini güçleniren vitaminli şuruplar var,ben biraz bitkileri fazla sevdiğim için kışın kızıma kış çayı içiriyorum iyi geliyor..burun tıkanıklığına da evdeki peteklerin üstüne kesinlikle su kabı koymalısın yada akşamları ıslak havluyu kuzunun odasındaki peteğin üstüne ser ki onun buharıyla odanın kuru havası değişsin yada kaynamış suyu plastik bir kaba boşalt ve içine 5-6 damla okaliptus yağı damlat odasının havası nane kokacak ve oda burnunu açar...çok geçmiş olsun...

bir kere kulak iltihaplarında antibiyotik şart biliyorsun ankara'nın bu ayazı,soğuğu çocuklarımızı mahvetti zaten.bağışıklık sistemini güçleniren vitaminli şuruplar var,ben biraz bitkileri fazla sevdiğim için kışın kızıma kış çayı içiriyorum iyi geliyor..burun tıkanıklığına da evdeki peteklerin üstüne kesinlikle su kabı koymalısın yada akşamları ıslak havluyu kuzunun odasındaki peteğin üstüne ser ki onun buharıyla odanın kuru havası değişsin yada kaynamış suyu plastik bir kaba boşalt ve içine 5-6 damla okaliptus yağı damlat odasının havası nane kokacak ve oda burnunu açar...çok geçmiş olsun...

Su kabını kesinlikle eksik etmiyorum peteklerden. Ama yinede çözüm bulamıyorum

canım geçmiş olsun .bence doktor değiştir .bide geniz etinden olabilir.benim arkadaşımın oğluda aynı bu şekilde çok hasta oluyo du .geniz eti vardı .ameliyat oldu elındı .ve su anda hiç bişeyi kalmadı.benim fikrim .kendine iyibir kbb doktoru bulmalısın .geçmiş olsun tekrar.

canım ozaman buharmatik alacaksın ondan çok memnun olanlar var.

evet bende size katılıyorum buhar makinesi benimde var çünkü iki oğlumdada burun tıkanıklığı çok yaşadım ve buhar makinesiyle oldukça rahat nefes alarak geceyi geçirebiliyolar en azından hastalık günlerinde:teytey:

Back
X