• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım senden bıktım

Tamam işte, kayınvalideniz burada bazı üyelerin önerdiği gibi görüşmemek yerine laf yemeyi, atışmayı tercih ediyor. Eşiniz de bunu tercih ediyor. Ben bu yüzden iyi bir gelin olduğunuzu düşünüyorum, çünkü onların isteklerini yerine getiriyorsunuz zaten.

Görüşmeseniz ama söylenmeseniz kayınvalideniz daha mutsuz olur. Saygı istemiyor ki kadın.

Kusura bakmayın ben diye biri var ve yaşadıklarım söylediklerimde aynendir. Evet kayınpeder de annesinin Bayramı'na gitmemiştir( babası rahmetli) ben o babaneye gittim yazık bi başına evinde oturuyo ve üzülüyo k.v. Ve oğlunun gelmediğine
Eyer oyleyse kayinvaliden hakettigini buluyor. Yanliz bak sen de o duruma dusebilirsin bir gun. Senin ailenin huzurunu bozmuyirsa bence biraz daha yumusak cevap verebilirsin. Sonucta ilerde senin gelinin sana oyle davranmayacagi ne malum. Ve senin hata yapmiyacagin geline karsi ne malum dimi ama ? Hem boyle bosa da stres oluyorsun ssinirleniyorsun. Ben olsam aile huzuruma zarari yoksa bildigimi okurum ama ona da he der gecerim.

Eyer oyleyse kayinvaliden hakettigini buluyor. Yanliz bak sen de o duruma dusebilirsin bir gun. Senin ailenin huzurunu bozmuyirsa bence biraz daha yumusak cevap verebilirsin. Sonucta ilerde senin gelinin sana oyle davranmayacagi ne malum. Ve senin hata yapmiyacagin geline karsi ne malum dimi ama ? Hem boyle bosa da stres oluyorsun ssinirleniyorsun. Ben olsam aile huzuruma zarari yoksa bildigimi okurum ama ona da he der gecerim.
Valla şu saatten sonra annem ne derse desin görüşmeme kararı aldım, he diyemiyorum yapım bu, o da laf etmeden duramıycak, çözüm görüşmemek başka yolu yok

Benim umrumda olmaz evet ilk gün k.denizisine gidip gitmemesi , farkındaysanız bana kuralmış gibi deyipte kendinin yapmaması umrumda olur, ama yaşlı, hasta, bir başına yaşayan k.v de sine bayramda gitmemesi yuh ki yuh
İste hasta olmasimi gerekiyor illa kv ye gitmek icin neyse bildiginiz gibi yapin kv denize kalkip birsey yapamayiz pohpohlanmak istiyorsaniz yuhlamaya devam edin belki ayni akil sahibi kisilerle burda kv cekistirir durursunuz

boşuna demiyorum ben KK'dan çok şey öğreniyorum diye.bu da iyi oldu.oğlum nişanlanınca kahvaltısını yapmadan evden çıkamayacak.:KK53:
ben kendi ellerimle gönderdim kahvaltıya oğlumu,eğer kahvaltıya oraya gitmeseydi,öğleden sonra vaktin çoğunu orada geçirecekti.:KK66:ben de kendimce uyanıklık yaptım,öğlene kadar orada takılsın,sonra bizimle beraber olsun diye.az çakal "kaynana" değil:KK62:mişim bende...

Son düzenleme:
kvalide ile başlayan her konuda gerisi ayrıntıdır. Yaz yaz dur, bitmez. Sonu yok bunun. Hiç duydunuz mu siz şunu diyeni" kvalidem önce aynen bu modeldi, sonra kadın kendini değiştirdi"
bu mümkün değil. O zaman insanları olduğu gibi kabul edip, kendine ona göre ayar vereceksin.
Başka çözümü yok bunun.

Arkadaşlar iyi akşamlar, ben bu kaynanamdan bıktım, bayramın ilk günü eşimle evimizdeydik, hiç bir yere gitmedik, malum ilk gün kurban falan muhabbeti insanlara bayramlaşmaya çıkmayalım işleri falan vardır diye, ikinci günü annemlerin evi bize biraz daha yakın ona uğrayalım bi daha dönüş yapmayalım ordan da k.v. Ye dedik, anneme uğradık bayramlaşma falan filan ordan da k.v. Ye uğradık , aman allahım k.v. De bi surat bi surat; kapıdan girer girmez başladı insan bugün mü gelir Allah sizede sizin gibi evlatlar verir inşallah şaşırdık, eşim ne diyosun sen noldu, insan 2. Günü mü gelirmiş, ben de ee anneme de bugün 2. Günü gittik o bi problem etmedi sen neden bunu problem ediyosun dedim, burası erkek evi diyo, ne alaka erkeği falan dedim, bura böyle diyo bana, eee dedim kayınpeder var baba siz gittiniz mi annenize dedim( eşimin babanesi) yok dedi, k.v. De kaldı, sen bi öğren de ben de kafama uyarsa öğrenirim dedim, kadın dellendiriyo durduk yere, problem mi şimdi Bayram da ilk gün gitmeyip 2. Günü gitmek, aa bi de pardon ilk anneme gitmişim buraya ondan sonra

Ne güzel laf tam oturmuş ablacım ağzına sağlık :KK9:

Ne olursa olsun herşeyi geçtim eşine saygı olan bir kadın eşinin annesine o lafı etmez... Kendi kv ne yaparsa yapsın beni ilgilendirmez beni eşim ilgilendirir... Eşimi benimle ailesi arasında o konuşmalara şahit olmasını istemem eşimi o duruma düşürmem siz kendinize göre kv laf sokarken eşiniz de ne duruma gelmişdir düşündünüz mü?..Aramızda ne geçerse geçsin bayram da bari kv atışmasaydınız....
Siz bir konunuz da kv için pislik diye hitap etmişdiniz...O kelimeniz de çok yanlışdı her ne kadar arkasından da olsa sevmesiniz de denilmeyecek bir laf.

Not: Dikkatimi çekti konuyu ilk açtıgınız yazınız da bayramda hiç bir yere gitmedik , bütün gün evdeydik diye yazmışsınız... Bir arkadas kurban kesmediyseniz yardıma gitseydiniz diyince , biz de kurban kestik eşim kesim alanına geç gitti demişsiniz... Arada bir tezatlık yok mu? Ki şunu da söyleyim sizin gibi biri kesinlikle ilk gün kurban işleriyle uğraştık gidemedik diye konunun başında belirtirdi... Ben sizin bu konunuz da da puzzle gibi eksikleri doldurdunuzu düşünüyorum....

Ne olursa olsun herşeyi geçtim eşine saygı olan bir kadın eşinin annesine o lafı etmez... Kendi kv ne yaparsa yapsın beni ilgilendirmez beni eşim ilgilendirir... Eşimi benimle ailesi arasında o konuşmalara şahit olmasını istemem eşimi o duruma düşürmem siz kendinize göre kv laf sokarken eşiniz de ne duruma gelmişdir düşündünüz mü?..Aramızda ne geçerse geçsin bayram da bari kv atışmasaydınız....
Siz bir konunuz da kv için pislik diye hitap etmişdiniz...O kelimeniz de çok yanlışdı her ne kadar arkasından da olsa sevmesiniz de denilmeyecek bir laf.

Not: Dikkatimi çekti konuyu ilk açtıgınız yazınız da bayramda hiç bir yere gitmedik , bütün gün evdeydik diye yazmışsınız... Bir arkadas kurban kesmediyseniz yardıma gitseydiniz diyince , biz de kurban kestik eşim kesim alanına geç gitti demişsiniz... Arada bir tezatlık yok mu? Ki şunu da söyleyim sizin gibi biri kesinlikle ilk gün kurban işleriyle uğraştık gidemedik diye konunun başında belirtirdi... Ben sizin bu konunuz da da puzzle gibi eksikleri doldurdunuzu düşünüyorum....
ne münasebet ilkgün zaten kurban kesilir deme gereği hissetmedim, misfirlik bayramlaşma anlamında bir yere gitmedik laflarım çarpıtılmasın.

kvalide ile başlayan her konuda gerisi ayrıntıdır. Yaz yaz dur, bitmez. Sonu yok bunun. Hiç duydunuz mu siz şunu diyeni" kvalidem önce aynen bu modeldi, sonra kadın kendini değiştirdi"
bu mümkün değil. O zaman insanları olduğu gibi kabul edip, kendine ona göre ayar vereceksin.
Başka çözümü yok bunun.
yok valla alana kadar iyiydi.değişmekse bu evet gerçek yüzünü gösterdi. ha nişanlı ikende muhabbetleri vardı az az ama evlenince iyice cozuttu.

İste hasta olmasimi gerekiyor illa kv ye gitmek icin neyse bildiginiz gibi yapin kv denize kalkip birsey yapamayiz pohpohlanmak istiyorsaniz yuhlamaya devam edin belki ayni akil sahibi kisilerle burda kv cekistirir durursunuz
ne alaka lütfen tamam hasta olması gerekmez büyüğü bayramda o ilk gidecek evet, ben zaten ilkgün ilk bana gelceksiniz muhabbetine takığım, kendisi o kadar görgü öğretmeye çalışınca bana bende deme gereği hissettim.

ne münasebet ilkgün zaten kurban kesilir deme gereği hissetmedim, misfirlik bayramlaşma anlamında bir yere gitmedik laflarım çarpıtılmasın.

Ben laf felan çarpıtma niyetin de degilim.... Siz hiç bir yere gitmedik bütün evdeydik yazarsanız benim de bunu sormam doğal...

Back
X