• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım senden bıktım

Bizde normalde bayram sabahi kahvaltiya gidilir.bu bayram eslerimiz kurbanla ugrastigi icin oglene kadar etler gelir kendi etlerinizi bitirir sonra anneme gecersiniz dedi kaynim eltim ile bana.aradim sabahtan kvyi bayramlastim aksamustu gelicez dedim.kadinin birden sesi solugu kesildi.konusmasi degisti.eltime dedim kalk gidelim bi sorun cikarmasin bayram gunu.
Birde ilk kendi annemlere gitsek acaba ne olurdu son nefesinimi verirdi sinirden tahmin bile edemiyorum.
Sizde dusuncelik etmis ilk gun isleri vardir ikinci gune birakalim diye. Ama keske her ikisinide ilk gun gitseydiniz yabanci ev degil sonucta anne baba evi.

Kusura bakmayın ama yanlışsınız her iki aile ferdine de hele ki aynı şehirdeyseniz yakınsanız 1. günü gidilir kurban filan bahane değil ki nedir kurban sabah kesilir parçalanır hatta gidilir yardım edilir et kavrulur beraber yenilir zaten etin bir gün dinlenmesi lazım hemen o gün kesilir kesilmez parçalanmıyor ki ne alakası var akşama kadar kurban ile mi uğraşılıyor kime sorarsanız sorun ilk gün aileler ziyaret edilir bu sizin aileniz için de böyle onlar sorun etmemiş olabilir ama eşinin ailesi de haklı 2. günü akrabaya arkadaşa filan gidilir ayrıca hiç mi eşinizin ailesine ya da kendi ailenize yardım etmiyorsunuz et konusunda ya da sabah bayram kahvaltılarınız yok mudur topluca genelde erkek ailesine önce gidilir ama hadi farketmez diyelim yine de 1. günü gidilmeli büyükler bekler bir kere baba oğluyla bayram namazına gider gelin kaynana varsa görümce elti kahvaltı hazırlar, gelinir bayramlaşılır kahvaltıya oturulur kurban varsa kurban kesilir öyle bayramlaşılır adet her yerde budur.

yok valla alana kadar iyiydi.değişmekse bu evet gerçek yüzünü gösterdi. ha nişanlı ikende muhabbetleri vardı az az ama evlenince iyice cozuttu.
Evlenene kadar sen de iyiydin. Sonra iyice yakınlaştınız, daha fazla zaman geçirmeye başladınız, bazı olaylar oldu, annen olsa zamanla affedersin ama kvalide olunca iz bırakıyor. O da aynı.

Hal böyle iken beklentilerini yüksek tutup üzülme.

Kusura bakmayın ama yanlışsınız her iki aile ferdine de hele ki aynı şehirdeyseniz yakınsanız 1. günü gidilir kurban filan bahane değil ki nedir kurban sabah kesilir parçalanır hatta gidilir yardım edilir et kavrulur beraber yenilir zaten etin bir gün dinlenmesi lazım hemen o gün kesilir kesilmez parçalanmıyor ki ne alakası var akşama kadar kurban ile mi uğraşılıyor kime sorarsanız sorun ilk gün aileler ziyaret edilir bu sizin aileniz için de böyle onlar sorun etmemiş olabilir ama eşinin ailesi de haklı 2. günü akrabaya arkadaşa filan gidilir ayrıca hiç mi eşinizin ailesine ya da kendi ailenize yardım etmiyorsunuz et konusunda ya da sabah bayram kahvaltılarınız yok mudur topluca genelde erkek ailesine önce gidilir ama hadi farketmez diyelim yine de 1. günü gidilmeli büyükler bekler bir kere baba oğluyla bayram namazına gider gelin kaynana varsa görümce elti kahvaltı hazırlar, gelinir bayramlaşılır kahvaltıya oturulur kurban varsa kurban kesilir öyle bayramlaşılır adet her yerde budur.
babası teist canım, bayram namazı falan yok. k.v. zorla kurban kestirir.

Seninki yine iyi ben bayramın arefe günü kaynanamlara gittim ewle aramzda 15 dk mesafe war bayram bitti eweimize öyle gelebildik. ve bayramın 2. günü eşime dedim annemlere ne zaman gidicez dedim o da misafirler gelip gidio dedi akşama gideriz olmadı yarın gideriz dedi...

kendi ailemi ziyarete gitmek için milletten işzin alıyorum bi de düşün yani.... eşim gelemedi o yüzden tek başıma gittim...

Evlenene kadar sen de iyiydin. Sonra iyice yakınlaştınız, daha fazla zaman geçirmeye başladınız, bazı olaylar oldu, annen olsa zamanla affedersin ama kvalide olunca iz bırakıyor. O da aynı.

Hal böyle iken beklentilerini yüksek tutup üzülme.
teşekkürler

ne zaman konularınızı okusam bir yerinden tutayım da sizi tamamen haklı bulayım diyorum ama sizde o dil varken haklı iken haksız olmaktan kurtulamazsınız ilelebet.

evliliğim boyunca daha 1 kere bile bayramda ilk kv lere gitmedik. hep benimkilerde yedik bayram yemeğimizi onların da hiiç umurlarında olmadı ama bana dokundu bu durum. bu bayram eşime söyledim annen gelecek bayram ilk gün bizi yemeğe alsın dedim. adet, örf budur.

kurban ın koşturmacası çok, evet ama en kötüsü siz değilse de eşiniz ilk gün arayıp, durumu öğrenir hem bayramlaşılır, hem de gidilmeyecekse gönül alırdınız.

ilk gün ailelere gidilir. bunun kural, kanunda veya Anayasa da belirtilmesine gerek yok. he ilk erkek anası mı kız anası mı onu siz belirlersiniz, bayramlara göre sırlarsınız filan ama ilk gün gidilir.

o laf soktukça siz de onu sokmayın. bırakın zehri içinde kalsın, yalancıktan gülün. yapmacıktan sevimli olun. ama böyle mahalle ağzıyla cevap vermek size de evliliğinize de hiçbir şey kazandırmaz sanırım.

Back
X