Bıktım Vallahi Bunlardan

bu insanlarla konuşulmaz gerçekten kesin olarak konuşman lazım biraz sert çık yumuşak bulmuşlar seni ne bu yaaaa neymiş paraya ihtiyacı yokmuş olurmu böyle saçmalık. neti kapattır daha bundan sonra para falan yok desin herkes başının çaresine baksın.

ne münasebet ya niye yollıcakmışsınızki allah allah ne garip tipler var ya yediği yetmemişmi bukadar zıkkımın pekini yesin.sizde bir ailesiniz harcamalarınız kendine göre yani.istemese bukadar pişkin olmasa belki siz teklif edeceniz ,ama bukadar pişkinlikte olmaz ki ya zorla insanın yukardaki lafımı söyleyeceği geliyo ha.

bu kadarda olmaz canımm bir olur iki olur bence verdikce isterlerr eşinle güzelce konuss oo kabul etmesiinn istemeye yüzleri olmaz belkii

Sönmezim badem gözlünün ailesi size fena halde dadanmışlar.
Bu şekilde devam ettiği sürece, kendi sorumluluklarını, ödemelerini
takip etme ihtiyacı bile duymazlar. Nasılsa her seferinde nakit salıyorlar sizden.
Duygu sömürüsü yaparak, direnerek vs şekillerde amaçlarına ulaşmayı
alışkanlık haline getirmişler. Şu anda eşin daha öğrenci. Yarın birgün mesleğe
başladığında, nasılsa sırtını askeriyeye dayadı, dünya maaş da alıyor ohh çok
daha rahat bize bakar diye düşünüyorlardır Allah bilir. Bunun bir şekilde şimdiden
önüne geçmelisiniz, yoksa bu iş böyle devam eder ve sende yıpranırsın canım.
Eşin bu olanların ne kadarının farkında bilmiyorum. ılla ki ailesine duyduğu sevgi,
evlat olmanın gerektirdikleri gibi bir takım düşüncelerle senden farklı yaklaşır olaya.
Ama artık sizinde bir aile olduğunuzu, ayrı bir bütçeniz olduğunu, bu şekilde
devam ettikçe aranızdaki bu güçlü sevginin yıpranabileceğini güzel bir şekilde
analtabilirsin. Eminim eşim senin üzülmeni istemeyecek,ailesine gerekenleri
söyleyecektir. Sen hiç onlarla bu konuda muhatab olma bence. Gerekeni eşin
yaparsa çok daha doğru olur. Allah yardımcın olsun canım. Böyle insanlarla uğraşmak
çok zordur.

valla suç kocanızda..siz ne kadar bu konuda konuşsanız sinir olsanız,eşinizle kavga etsenizde o bir kere yüz vermiş gerisi gelir..rest çekecekti başta..bizimkilerde öyle yapacaktı eşim yüz vermedi çünkü bu konuda benden yüz bulamadı...ne yani ben çocuğumuz için geleceğimiz için harcamalarımı ksııtlayayım parar biriktireyim onlar gelsin üstüne konsun..yok öyle yağma..2 sinin de emekli maaşı var..o parayı bulamayıpta geçinenlerde var..kayınpeder kardeşlerine saçıyor kayınvalide eksiği bizden kapatmaya çalışıyor ama yapamadı..bir kaç kere istedi borç dedi..eşimde yok dedi..çünkü oda biliyorki o parayla çooook ta güzel geçinirler..ayrıca borç diye alsalar bile vermezler eşimde hayatta isteyemez..bana borcunuz mu vardı dicek..hiç vermez daha ii.offf off ne zor bunlar ya...herkes kendini bilse keşke

bu kadar saygısızlık olmaz yaa
aileler tabi her zaman sonuçta destekçi olunacak onlar bize biz onlara duruma göree
ama bunlar sanki inek bulmuşlarr her gün düzenli sagım yapıyolarr
çok afedersin böyle dedigim için ama snir oldum :olmaz:

merhametten maraz doğar canım bunu bilir bunu söylerim..
ooooh ne ala memleket..
sen tırnaklarınla kazıyarak bi yerlere geleceksin...düğününde zırnık faydaları olmayacak...
eşin askere gidecek açmısın tokmusun sormayacaklar
sonrada asalak gibi sizin üzerinizden geçinecekler...
senin paranla kızına yardımlar yapacak kendi kazanmış gibi birde...
ve utanmadan hala para yatırmasını isteyecek...
varmı böyle bişiy yaaa...
ebebeynlerinde görevleri vardır....
doğurdukları gibi bakmasını sahiplenmesini bilecekler..
çoğumuzun ailesi bizleri büyüttükleri gibi tahtlarınıda yapmaya çalışırlar bahtlarını mevlaya bırakırlar...
benimde babam memurdu ve evimize tek maaş girerdi..
3 kardeştik... çok şükür hepimizi büyüttülerde okuttularda hatta çeyizlerimize düğünümüze kadar herbirimize yardımlar ettiler ama kendi emekleriyle...
babam birgünden bir güne bizlerden para istemedi!hatta anneme bile çocuklar sabahın köründe işe gidiyorlar elleme sakın onların paralarını dermişte benim anneme kıyamayıp verdiğim paralar bir gün bir baktım meğer banka hesabına yatmış geleceğim açısından...
eşiminde aynı..
kayınpadarim emeklidir ama zavallım hala tesisat döşer kar-kış kıyamet..
neden çünkü birde kızı var evlenmek üzere olan...
neden çünkü bizden hiç bir beklentisi olmadığından....
herkes kendi yağında kavrulur hesabından....
senin kayınpederin sanırım biraz lükse ve hazıra düşkün...o kredi kartları alış verişler falan..
bilmem nesine güvenen mantar avına çıkmasın derler ya hani...o hesap parası varsa harcasın yoksa ne diye sizin üzerinizden asalak gibi yaşamaya çalışıyor...
valla güzelim iş sende bitiyor..
al eşini karşına konuş!
acıma acıncak hale düşersin demişler..bu sizin iyi niyetinizi suistimal etmiş ve etmeye devam ediyor....
ona vereceğiniz paraları yatırın bankaya gelecekte evladınıza faydası olur...
sen verdikce bu istemeler bitmez bir yerde dur deyin artık...
yoksa ne geçiminiz olur nede bir birikimizin...

Oha yani karşıdaki insan deil başka bişey sanki :1shok:
Nasıl bu kadar rahat olabiliyo insanlar nasıl böyle isteyebiliyorlar anlamıyorum. :oklava:
Bir insana ne kadar istediğini verirsen daha fazlasını ister ve artık sonu gelmez.
Abla bence bir an önce kurtulun şu sömürgecilerden :bbo:

canim bellliki sorunun buyuk uzuldum senin adina. benim anlamadigim danimarka yaziyor burda herkesin aldigi maas asagi yukari belli issiz olsalar dahi gecilinecek kadar maaslari vardirr yani gul gibi gecinir kendi maasini ne yapiyo.cok zeki biri olmalisin nasil krone tr parasina cevirmissin oylekaydirigubbakcemile5

canim bellliki sorunun buyuk uzuldum senin adina. benim anlamadigim danimarka yaziyor burda herkesin aldigi maas asagi yukari belli issiz olsalar dahi gecilinecek kadar maaslari vardirr yani gul gibi gecinir kendi maasini ne yapiyo.cok zeki biri olmalisin nasil krone tr parasina cevirmissin oylekaydirigubbakcemile5

yok be kuzum adanadyaım ben
can sıkıntısından değiştiriyorum aradakaydirigubbakcemile3
ama zekiyimdir orda haklısın

Tatlım, ben de başka bi foruma yazmıştım. Kayınvaldem biz evlendikten soora ıstanbul'da yaşıycam, kirayı siz ödeyeceksiniz, bana da bakacaksınız die tutturmuştu. Yanında kayınbirader vardı ve o da çalışıyordu oysa. Benim kocam da ilk maaşını alır almaz gidip iki aylık kira borcunu ödemişti. Evi babam aldı bana, ona rağmen kendi evimi terkettim yeni gelinken 3 gün dönmedim. Sonunda kocam yalvardı dön diye, ben de git maaşını al annenden öyle dönerim dedim, aldı ve döndüm. Yoksa sittin sene öderdi kirayı. Etimiz ne butumuz ne kendimiz zor geçiniyoruz, bi de düğün üstü bi sürü borcumuz vardı, hiç katkıları olmamıştı zaten. Eşinle konuş hemen bi son verin bu duruma. En önemlisi eşini al yanına git babanların elini öp, barış, küs kalma onlarla sakın. Bişey gelse başına , Allah korusun eşinle aran bozulsa kim yardım edicek sana??

Tatlım, ben de başka bi foruma yazmıştım. Kayınvaldem biz evlendikten soora İstanbul'da yaşıycam, kirayı siz ödeyeceksiniz, bana da bakacaksınız die tutturmuştu. Yanında kayınbirader vardı ve o da çalışıyordu oysa. Benim kocam da ilk maaşını alır almaz gidip iki aylık kira borcunu ödemişti. Evi babam aldı bana, ona rağmen kendi evimi terkettim yeni gelinken 3 gün dönmedim. Sonunda kocam yalvardı dön diye, ben de git maaşını al annenden öyle dönerim dedim, aldı ve döndüm. Yoksa sittin sene öderdi kirayı. Etimiz ne butumuz ne kendimiz zor geçiniyoruz, bi de düğün üstü bi sürü borcumuz vardı, hiç katkıları olmamıştı zaten. Eşinle konuş hemen bi son verin bu duruma. En önemlisi eşini al yanına git babanların elini öp, barış, küs kalma onlarla sakın. Bişey gelse başına , Allah korusun eşinle aran bozulsa kim yardım edicek sana??

canımın içi ailemle barıştım 4 yıl oldu

bu para mevzuları girince işin içine darlık basıyo bana.
tamam hadi diyelim sıkıştı oğludur versin arada.
ama sen keyfine harca ödemesini oğlun yapsın ohhh negüzeldi öle.
valla Allah sabır versin.

Back
X