• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım!

Coconutoil

lucky i like feeling shit, my stamina can take it
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2016
3.335
10.503
208
14 aylık bi kızım var. 1 aydır istisnasız her öğle uykusu alt kattaki tadilat gürültüsü, simitçi hurdacı böğürtüsü ve yemin ederim hoparlörle satış yapan patates soğancı yüzünden bölündü. Her gün istisnasız uyuttuktan 20 dk sonra ağlayarak uyandı. Gündüz uykuları bozulduğu için gece uykuları da bozuldu. Yemek yedirmesi zaten oldum bittim kabus gibiydi. Yürüme çalışmalarıyla birlikte iyice ele avuca sığmaz bi tip oldu.

Yaya geçidine park eden arabalardan tutun tüm bu bahsettiğim gürültülerin sahipleriyle kavga etmekten mahallede adım deliye çıktı. Çok yalnız ve yorgunum. Üstüne bi de dizim sakatlandı. Doktor istirahat etmek zorundasın diyor ama ben sabahın köründen akşamın körüne kadar ayaktayım. Topallasam da ayaktayım. Bazen gün içinde mutfak tezgahını 10 kez sildiğim, bulaşık makinasını 5 kez boşalttığım oluyor. Çok anlamsız geliyor. Aynı yeri onlarca kez topluyorum. Biz manyak mıyız anlamıyorum nasıl bu kadar dağılıyor. Çorabını sağda solda çıkaran biriyle evliyim. Yere bi şey döker silmez. Gerçekten dağınık ve pis bi herif. Onun arkasını da ben topluyorum. Kedinin maması bitse fark edip koymaz. Çocuğun gelişimi ve mutluluğuyla ilgili sevgi dolu eğlenceli bi baba ama bakımıyla ilgili değil. Yedirmez giydirmez alt değiştirmez. Bana güveniyor. Herkese ben bakıyorum kimse bana bakmıyor.

Kendime bakacak gücüm yok. Hayatımda sonsuza kadar geri plana atılmış gibi hissediyorum. Ruh sağlığım zaten bozuktu şimdi fiziksel olarak da iyi değilim. Bazen yorgunluktan uykuya dalamıyorum. Kimi zaman da çocuk ağlıyor diye ben de oturup ağlıyorum.

Sahip olduğum her şeye şükürler olsun ama yemin ederim bazen öyle bir bıkkınlık geliyor ki.. Önerilerinize açığım ama "ben de senin gibiyim yalnız değilsin" demeniz bana çok iyi gelir. Hepinize sevgiler.

14 aylık bi kızım var. 1 aydır istisnasız her öğle uykusu alt kattaki tadilat gürültüsü, simitçi hurdacı böğürtüsü ve yemin ederim hoparlörle satış yapan patates soğancı yüzünden bölündü. Her gün istisnasız uyuttuktan 20 dk sonra ağlayarak uyandı. Gündüz uykuları bozulduğu için gece uykuları da bozuldu. Yemek yedirmesi zaten oldum bittim kabus gibiydi. Yürüme çalışmalarıyla birlikte iyice ele avuca sığmaz bi tip oldu.

Yaya geçidine park eden arabalardan tutun tüm bu bahsettiğim gürültülerin sahipleriyle kavga etmekten mahallede adım deliye çıktı. Çok yalnız ve yorgunum. Üstüne bi de dizim sakatlandı. Doktor istirahat etmek zorundasın diyor ama ben sabahın köründen akşamın körüne kadar ayaktayım. Topallasam da ayaktayım. Bazen gün içinde mutfak tezgahını 10 kez sildiğim, bulaşık makinasını 5 kez boşalttığım oluyor. Çok anlamsız geliyor. Aynı yeri onlarca kez topluyorum. Biz manyak mıyız anlamıyorum nasıl bu kadar dağılıyor. Çorabını sağda solda çıkaran biriyle evliyim. Yere bi şey döker silmez. Gerçekten dağınık ve pis bi herif. Onun arkasını da ben topluyorum. Kedinin maması bitse fark edip koymaz. Çocuğun gelişimi ve mutluluğuyla ilgili sevgi dolu eğlenceli bi baba ama bakımıyla ilgili değil. Yedirmez giydirmez alt değiştirmez. Bana güveniyor. Herkese ben bakıyorum kimse bana bakmıyor.

Kendime bakacak gücüm yok. Hayatımda sonsuza kadar geri plana atılmış gibi hissediyorum. Ruh sağlığım zaten bozuktu şimdi fiziksel olarak da iyi değilim. Bazen yorgunluktan uykuya dalamıyorum. Kimi zaman da çocuk ağlıyor diye ben de oturup ağlıyorum.

Sahip olduğum her şeye şükürler olsun ama yemin ederim bazen öyle bir bıkkınlık geliyor ki.. Önerilerinize açığım ama "ben de senin gibiyim yalnız değilsin" demeniz bana çok iyi gelir. Hepinize sevgiler.

Gürültü yapanları ilgili yerlere şikayet edebilirsiniz. Tartışmaya harcayacağınız enerjiyi şikayet etmeye harcayın.

Kocanız da bir zahmet ya sizi köle olarak kullanmaktan vazgeçip yardım etsin veya onun yerine yardım etmesi için birini tutmanızı kabul etsin.

Tam da konunuzu okurken yan odadan üst kattaki torununa bağıran bir kpeder "laaaaayn aameeet toogu galdırmışla laaayyyn" tahminen oradan bile sinirlendiniz.

13 aylık kızım uyuyor ama nasıl, her gürültüde huzursuzlanıp. Ihıhıhıhıhı diyor ben de sırtını sıvazlıyorum uyuyor.

Hayatın her anında böyle saygısızca yaşayanlarla karşılaşacağız Allah sabır versin.

Gürültü yapanları ilgili yerlere şikayet edebilirsiniz. Tartışmaya harcayacağınız enerjiyi şikayet etmeye harcayın.

Kocanız da bir zahmet ya sizi köle olarak kullanmaktan vazgeçip yardım etsin veya onun yerine yardım etmesi için birini tutmanızı kabul etsin.
Kocam öyle hizmet bekleyen biri değil. Boşver yapma der. Ama kendi de yapmaz. Umursamazın teki. Haftada 1 temizliğe gelen biri var ama temizlikten 1 saat sonra ev eskisinden daha kötü oluyor.

Bugün bebekli ve yorgun kadınlar günü olmuş. Ben de yorgunluktan uyuyamıyorum çoğu zaman ve benim bebeğimin uykusunu da ezan saatleri bozuyor. Bir de çalışmaya başladım geçen ay. Sabah 6 da kalkıyor, kahvaltısını yaptırıp işe gidiyorum. İşten gelince emzir, uyut, oyala... dinlenemiyorum. Haftasonu tatil, bugün evi süpürüp sildim. Geceleri de uyanıyor off off.
Benim eşim temizliğe falan yardım ediyor. Etmese senin kadar dayanamaz terör estirirdim. Bazen azar azar yapıyorum da. Bir karikatür vardı annelerin sesi evrende kara delik yaratacak diye, öyle işte. Sabırlar diliyorum bacım.

Eşinle konul sitem et biraz yardımcı olsun sana hem ev işinde hemde bebek konusunda .....yemek yemeyen uyku düzeni olmayan bebek anneyi çok zorlar benim kızım da 3.5 yaşında doğduğundan beri ne düzgün uyudu ne yemek sorunu bitti eşine büyük görev düşüyor konuş yardımcı olsun

Bugün bebekli ve yorgun kadınlar günü olmuş. Ben de yorgunluktan uyuyamıyorum çoğu zaman ve benim bebeğimin uykusunu da ezan saatleri bozuyor. Bir de çalışmaya başladım geçen ay. Sabah 6 da kalkıyor, kahvaltısını yaptırıp işe gidiyorum. İşten gelince emzir, uyut, oyala... dinlenemiyorum. Haftasonu tatil, bugün evi süpürüp sildim. Geceleri de uyanıyor off off.
Benim eşim temizliğe falan yardım ediyor. Etmese senin kadar dayanamaz terör estirirdim. Bazen azar azar yapıyorum da. Bir karikatür vardı annelerin sesi evrende kara delik yaratacak diye, öyle işte. Sabırlar diliyorum bacım.
Senin işin daha zor işe de başlamışsın.
Ben okul, iş hayatı, sosyal hayat derken ne bekarlıkta ne evlilikte evde durmadım hiç. Ev hanımlığını annelikle birlikte deneyimliyorum ilk defa. Belki de o koyuyor bilmiyorum.

Sana da kolay gelsin bacım.

Tam da konunuzu okurken yan odadan üst kattaki torununa bağıran bir kpeder "laaaaayn aameeet toogu galdırmışla laaayyyn" tahminen oradan bile sinirlendiniz.

13 aylık kızım uyuyor ama nasıl, her gürültüde huzursuzlanıp. Ihıhıhıhıhı diyor ben de sırtını sıvazlıyorum uyuyor.

Hayatın her anında böyle saygısızca yaşayanlarla karşılaşacağız Allah sabır versin.

Saygısızlık bu şehrin her yerinde. Ben Ankara'da yaşıyorum. Her gün yürüyüş yaptığım güzergahta kaldırıma park eden araçlar yüzünden pusetle trafiğin yoğun olduğu yola çıkmak zorunda kalıyorum. Şansım yaver gider de araç sahibini bulabilirsem 5 karış suratla araçlarını çekiyorlar. Geçen adamın biri küfür edip bura benim şirketimin önü dedi. Hayır amca burası Büyükşehir belediyesinin kaldırımı.

Gürültü mevzusu çok canımı sıkıyor bu aralar. Tek başıma olsam umrumda olmaz kapımı kapar otururum ama bebek olunca bütün düzen bozuluyor.

Her şeyi tek başına yüklenme.
Eşinle konuş .

Tek başına aldığın müddet hep sana kalacak.
Benim haystım böyle geçti şimdi hiç bir şeye tahammülüm kalmadı
Aile bireylerim senin eşin gibiydi. Tek kız olduğum için sürekli peşlerinde gezerdim.

Artık tiksiniyorum.
Eşimle çok kavga ettim bu sebeple. En son onu da az da olsa alıştırdım.
Yine benzer huylar var ama en azından çabasını görmek bile beni mutlu ediyor.
Ha yine söylene söylene iş yapıyorum ama bu eşimden ziyade geçmişimden kaynaklı.

Saygısızlık bu şehrin her yerinde. Ben Ankara'da yaşıyorum. Her gün yürüyüş yaptığım güzergahta kaldırıma park eden araçlar yüzünden pusetle trafiğin yoğun olduğu yola çıkmak zorunda kalıyorum. Şansım yaver gider de araç sahibini bulabilirsem 5 karış suratla araçlarını çekiyorlar. Geçen adamın biri küfür edip bura benim şirketimin önü dedi. Hayır amca burası Büyükşehir belediyesinin kaldırımı.

Gürültü mevzusu çok canımı sıkıyor bu aralar. Tek başıma olsam umrumda olmaz kapımı kapar otururum ama bebek olunca bütün düzen bozuluyor.

Şirketini sahiplendiği gibi insanlığı sahiplense bunların hiç biri olmayacak halbuki. İnsanlar bencil ve diğerlerine karşı hoşgörüsüz.

Geçen gün bir adam çocuk parkına tükürüyor. Napıyorsun sen diye sorduğumda ağzına kıl gelmiş onu tükürüyormuş, çünkü o kılı ordan çıkarıp rahatlamak onun hakkı.

Yazacak ne çok şey var umarım çocuklar büyüdüğünde de hiç birini unutmayıp kimseyi tahatsız etmeyiz :dua:

Her şeyi tek başına yüklenme.
Eşinle konuş .

Tek başına aldığın müddet hep sana kalacak.
Benim haystım böyle geçti şimdi hiç bir şeye tahammülüm kalmadı
Aile bireylerim senin eşin gibiydi. Tek kız olduğum için sürekli peşlerinde gezerdim.

Artık tiksiniyorum.
Eşimle çok kavga ettim bu sebeple. En son onu da az da olsa alıştırdım.
Yine benzer huylar var ama en azından çabasını görmek bile beni mutlu ediyor.
Ha yine söylene söylene iş yapıyorum ama bu eşimden ziyade geçmişimden kaynaklı.
Biz de bu sebeplerden çok sık kavga ediyoruz. Ben ona "daha fazla yardım et" diyorum o da bana her akşam mutfağı topladığını falan iddia ediyor. Mutfak toplamak dediği şey de iki adım ötedeki tüm kirli bulaşıkları alıp lavabonun içine istiflemek??

Biz de bu sebeplerden çok sık kavga ediyoruz. Ben ona "daha fazla yardım et" diyorum o da bana her akşam mutfağı topladığını falan iddia ediyor. Mutfak toplamak dediği şey de iki adım ötedeki tüm kirli bulaşıkları alıp lavabonun içine istiflemek??
Daha çok konuş ve ağla. İçli içli ağla. Duygu sömürüsü yap azcık. Tek başıma değil beraber yapalım de.
Ha bunlara rağmen yola gelmiyorsa hiç bir şeye elini sürme sadece çocukla ilgilen.
Gerçekten sonu yok.
Bitmiyor bitmeyecekte.
Evde afedersin g.t toplamaktan hem psikolojik hem fizyolojik yıpranıyor insan.

Şu an benim evde 4 erkek var biri eşim ki eşim babamla kardeşime göre titiz kalır o derece.
Günde 3 kere falan tuvalet yıkıyorum valla,
Ama bazı şeyleri sallıyorum. Uğraşamıyorum artık. Ben de çocukta yok düşün.
Bana da yazık.

Bizde de evin dagilma hizi mikrobun yayilma hizindan daha cabuk. Ben topluyorum arkadan kizim 2 saniye icinde talan ediyor. Koltuk, masa, komidin, dolap gibi bulabildigi her yukseklige cikip ayakta tur atiyor. Gece 35789 kere uyanip meme istiyor. Bugun parke ustunde uyuyakaldim inanin.

Ama sunu farkettim. "Hayir, yapma!" dedigim zaman mutsuz oluyor, kisitlanmis hissediyor. "Yapma" diyip gidikladigimda oyuna cevirip kaciyor. Anlatmak istedigim sey; yorulmak kacinilmaz. Hicbir caresi yok. Ya bunu yansitip cocuklari da mutsuz edecegiz yada bununla yasamayi ogrenip kahkahalariyla dinlenmeye calisacagiz.

Esinizde bi zahmet kendi kiyafetlerini olsun toplasin. Kibarca bi konusun.

Ilk anlattiklariniza alismalisiniz cunku yurdum insani neden bilmiyorum gittikce daha dusuncesiz daha saygisizliga dogru evriliyor. Normalde tam tersi olmasi gerek ama eskiden insanlar daha saygiliydi. Tam buraya yazarken oglumu uyutuyordum ve evin dibinde havai fisek atmaya basladilar. Ama gercegi degil tabii ki 20 m. havalanip yine yere yakin bi yerde patliyor. O kadar uykusu olan oglum uyandi ve simdi hic uyuyacak gibi durmuyor.

Esinizle ilgili de, ona gorev verin yapmazsa da ariza cikarin. En azindan kendi arkasini daginik birakmasin. Benim esim de evle ilgili pek umursamaz ama ona kucuk ama vakit alan gorevler verdim. Tuvalet kagidi degistirme gorevi onun mesela :D Onun disinda camasir asmak toplamak sofrayi kurmak kaldirmak evi supurmek cam silmek cop atmak balkonu yikamak evde oldugu surece oglumuzun altini degistirmek hep onun. Gerisi bende cunku daha detayli seyleri yapamiyor en azindan beni yoracak seyleri verdim. Siz de kararli bir sekilde konusun bu sekilde devam etmez.

Ilk anlattiklariniza alismalisiniz cunku yurdum insani neden bilmiyorum gittikce daha dusuncesiz daha saygisizliga dogru evriliyor. Normalde tam tersi olmasi gerek ama eskiden insanlar daha saygiliydi. Tam buraya yazarken oglumu uyutuyordum ve evin dibinde havai fisek atmaya basladilar. Ama gercegi degil tabii ki 20 m. havalanip yine yere yakin bi yerde patliyor. O kadar uykusu olan oglum uyandi ve simdi hic uyuyacak gibi durmuyor.

Esinizle ilgili de, ona gorev verin yapmazsa da ariza cikarin. En azindan kendi arkasini daginik birakmasin. Benim esim de evle ilgili pek umursamaz ama ona kucuk ama vakit alan gorevler verdim. Tuvalet kagidi degistirme gorevi onun mesela :KK70: Onun disinda camasir asmak toplamak sofrayi kurmak kaldirmak evi supurmek cam silmek cop atmak balkonu yikamak evde oldugu surece oglumuzun altini degistirmek hep onun. Gerisi bende cunku daha detayli seyleri yapamiyor en azindan beni yoracak seyleri verdim. Siz de kararli bir sekilde konusun bu sekilde devam etmez.
Havai fişek dünyanın en gereksiz uğraşıdır. İzmir valiliği OHAL süresince havai fişek kullanımını halk arasında korku ve paniğe neden olması gerekçesiyle yasakladı. Aynı yasağın tüm illerde uygulanması için dua ediyorum. Umarım sonsuza dek yasaklarlar umrumda olmaz.

Saka gibi ama hala bagira bagira karpuz balik overlukcu diye bagiran tipler var hala
Bende de 3 gundur tadilat ve adamlarin en yuksek seslu sekilde konusmasi batiyor
Oglum cok nadir uyaniyor gerci de...insan gene de diken ustunde duruyor...
Ben cocugum oldugunmdan beri hayatimda etmedigim kadar kufur ve beddua ediyorum tabi icimden :KK70:

Havai fişek dünyanın en gereksiz uğraşıdır. İzmir valiliği OHAL süresince havai fişek kullanımını halk arasında korku ve paniğe neden olması gerekçesiyle yasakladı. Aynı yasağın tüm illerde uygulanması için dua ediyorum. Umarım sonsuza dek yasaklarlar umrumda olmaz.

Havai fisek bile degil. Fazla havalanamadan yere yakin mesafede patliyor. Gercegine para veremiyorlar tabii sirf millet havai fisek patlatti desinler diye yapiyorlar. Ama insanlar rahatsiz olurmus, yaslilar korkarmis, cocuklar uyanirmis, uyuyanlar yataktan ziplarmis kimsenin umurunda degil.

Youtubede cocuk uyumasi icin muzikler var onlar tavsiye ederim o muzikle uyutursan gurultuden etkilenmez bir kacinin urlsini gonderoyorum

Bide yagmur sesi yotubeden sac kurutma makinesi vb su sesi bunlar cok ise yariyor umarim yardimci olabilirim

Ozellikle reklamsiz olanlar tercih et.

Back
X