• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım!

Youtubede cocuk uyumasi icin muzikler var onlar tavsiye ederim o muzikle uyutursan gurultuden etkilenmez bir kacinin urlsini gonderoyorum

Bide yagmur sesi yotubeden sac kurutma makinesi vb su sesi bunlar cok ise yariyor umarim yardimci olabilirim

Ozellikle reklamsiz olanlar tercih et.

Evet bunları kesinlikle deneyeceğim. Sessiz ortamda uyuduğu için çıt çıksa uyanır oldu. Müziğin faydası olabilir.

Teşekkür ederim.

Havai fişek dünyanın en gereksiz uğraşıdır. İzmir valiliği OHAL süresince havai fişek kullanımını halk arasında korku ve paniğe neden olması gerekçesiyle yasakladı. Aynı yasağın tüm illerde uygulanması için dua ediyorum. Umarım sonsuza dek yasaklarlar umrumda olmaz.
Şu an izmirin bir ilçesinde havai fişek atıyorlar. Yasak herkese değil herhalde. :işsiz:

Benimde 14 aylık kızım var. Hasta oldum iki haftadır iyileşemiyorum dinlenemiyoruz ki.. sorumluluk aldı başını gidiyor bide çalışıyorum

Saygısızlık bu şehrin her yerinde. Ben Ankara'da yaşıyorum. Her gün yürüyüş yaptığım güzergahta kaldırıma park eden araçlar yüzünden pusetle trafiğin yoğun olduğu yola çıkmak zorunda kalıyorum. Şansım yaver gider de araç sahibini bulabilirsem 5 karış suratla araçlarını çekiyorlar. Geçen adamın biri küfür edip bura benim şirketimin önü dedi. Hayır amca burası Büyükşehir belediyesinin kaldırımı.

Gürültü mevzusu çok canımı sıkıyor bu aralar. Tek başıma olsam umrumda olmaz kapımı kapar otururum ama bebek olunca bütün düzen bozuluyor.

Çocuklar sessiz ortamda uyursa her sese uyanır.. Gürültülü ortamda uyursa hiç bir ses uyandirmaz onları.

Günümüz annelerinin en büyük hatası , karanlık , sessiz ortamda uyutmak için çabalıyorlar.
Zillerini söken anneler bile var.

Gerek yok. Yeni doğan bebek neye alışırsa öyle devam eder.

Zil çalın, müzik açın, ses çıkarın, gürültü içinde uyutun.
Anlıyorum gaz sancısı oluyor bebeklerin, uyuması için anı kolluyor aileler , bu yüzden en uygun ortam için çabalanıyor ama yan-lış .
Evet uykusuz kalırsınız biraz ama alışır.

Çocuklar sessiz ortamda uyursa her sese uyanır.. Gürültülü ortamda uyursa hiç bir ses uyandirmaz onları.

Günümüz annelerinin en büyük hatası , karanlık , sessiz ortamda uyutmak için çabalıyorlar.
Zillerini söken anneler bile var.

Gerek yok. Yeni doğan bebek neye alışırsa öyle devam eder.

Zil çalın, müzik açın, ses çıkarın, gürültü içinde uyutun.
Anlıyorum gaz sancısı oluyor bebeklerin, uyuması için anı kolluyor aileler , bu yüzden en uygun ortam için çabalanıyor ama yan-lış .
Evet uykusuz kalırsınız biraz ama alışır.
Kesinlikle katılıyorum. Evimiz her zaman sakin ve sessizdir. Bunun için özel bir çaba sarf etmiyorum aslında ama mahalle sakin, apartman sakin, anne baba sakin :) Ne zaman ki bu gürültü durumu ortaya çıktı o zaman anladım çocuğun sese ne kadar duyarlı olduğunu. Dışarda uyuduğu zaman yanından ambulans geçse uyanmıyor halbuki.

Kesinlikle katılıyorum. Evimiz her zaman sakin ve sessizdir. Bunun için özel bir çaba sarf etmiyorum aslında ama mahalle sakin, apartman sakin, anne baba sakin :) Ne zaman ki bu gürültü durumu ortaya çıktı o zaman anladım çocuğun sese ne kadar duyarlı olduğunu. Dışarda uyuduğu zaman yanından ambulans geçse uyanmıyor halbuki.

O zaman balkonda uyutun ya da beyne işlenmeyecek bir program bulun sesini açın , radyo v.s de olabilir o şekilde deneyin.
Biraz zaman alır ama uyur.
Böyle devam ederse çok yıpratır , yıpranır.

Şu an izmirin bir ilçesinde havai fişek atıyorlar. Yasak herkese değil herhalde. :işsiz:

Ben de İzmir deyim ve havai fişek atılıyor şu an. Milletimiz yasak falan dinlemez.

Ohal devam ediyor di mi :( Benim dünyadan haberim yok maalesef. Devam ediyor olmalı yani yasak hala yürürlükte ama dediğiniz gibi memlekette yasak diye bir şey yok aslında. Milletimize her şey mübah.

bazen alısınca bebekler seslede uyuyor . örnegin ortamda tv yada radyo acıkken uyut baska ses gelince uyanmıyorlar.

O zaman balkonda uyutun ya da beyne işlenmeyecek bir program bulun sesini açın , radyo v.s de olabilir o şekilde deneyin.
Biraz zaman alır ama uyur.
Böyle devam ederse çok yıpratır , yıpranır.
Balkonda uyutup yatağına koyuyorum. Kedi gidip kızı darlamasın diye de kapısını kapatıyorum mecbur. Aslında öyle çıt çıksa uyanan bi bebek değil. Alt kattaki matkap sesi tam odasının altından geldiği için o gürültüye uyanmayacak insan yoktur heralde. Ben yine de bu gürültü hassasiyetinin önünü almak için bahsettiğiniz gibi radyo vs bi yöntem deneyeceğim gelecek hafta. Yorum için teşekkürler.

Benim kızım 27 aylık bu zaman zarfında kendime ayırdığım vakit 0,hiç yok.Hala gece uyanıyor sabah 6da kalkıyor öğlen uykusu 1 saati geçmiyor.Eşim desen dağınıklıkta çağ atlamış.O kadar yorgun o kadar bitkinimki her is bana bakıyor çocuk ve evle ilgili..imdat diye kaçasım var.Tek istediğim kendime ait 2 saat zaman.Bu ara çocuk uyudugunda çıkan her ses bende cinnetlik seviyeye geliyor.Uyanmasada ya uyanırsa tedirginliği beni benden alıyor.

Canimmmm seni o kadar iyi anliyorum kiiii. Bak su youtube den bebek uyutan muzikler varya 1 saatlik ben onu indirdim aciyorum koyuyorum odasina 1 saat uyuyor disarinin sesi filan etkilemiyi muzik var diye yoksa inan senin gibiydim ust katın tikirtisina disarfaki kedinin miyavlamasina uyanan cocugum simdi muzikle uyuyor ve araliksiz uyuyor uykusu bolunse de bakiyo müzik tamam ortam tamam hemen geri dalıyor muzikle uyutmaya calis yoksa mumkunu yok uyanir. Bide yurume donemi uyku bölünmesi cok oluyor yurumek istiyor merak ediyor uykusu kaçıyor az kaldi sabret 2 bilemedin 3 haftaya söker rahat edersin.

Benim kızım 27 aylık bu zaman zarfında kendime ayırdığım vakit 0,hiç yok.Hala gece uyanıyor sabah 6da kalkıyor öğlen uykusu 1 saati geçmiyor.Eşim desen dağınıklıkta çağ atlamış.O kadar yorgun o kadar bitkinimki her is bana bakıyor çocuk ve evle ilgili..imdat diye kaçasım var.Tek istediğim kendime ait 2 saat zaman.Bu ara çocuk uyudugunda çıkan her ses bende cinnetlik seviyeye geliyor.Uyanmasada ya uyanırsa tedirginliği beni benden alıyor.
Çocuğun uyuduğu vakti kendimize ayırmış değiliz zaten. O vakti dolu dolu yemek yapma ve ev işiyle planlıyorum. Bi yandan da psikopat gibi her tıkırtıya kulak kesiliyorum. Dediğin gibi uyanmasa bile o bekleyiş insanı deli ediyor. Bebe 20 dk sonra bütün işler bana bakarken uyanınca günün kalan saatlerini alıp çöpe atasım geliyor. Bütün günü yarım yamalak kendi pisliğimizde yuvarlanıp 2 dkda hazırlanan yemekler yiyerek geçiriyoruz. Böylece akşam uykusunda kendime ayırmayı düşündüğüm vakit de gündüzün yarım kalan işleriyle heba oluyor.

Çok bunaldım artık. Konu sadece gürültü sorununa odaklandı ama bu esas problemin yalnızca bir uzantısı. Mola verebilmek istiyorum ama olmuyor.

Canimmmm seni o kadar iyi anliyorum kiiii. Bak su youtube den bebek uyutan muzikler varya 1 saatlik ben onu indirdim aciyorum koyuyorum odasina 1 saat uyuyor disarinin sesi filan etkilemiyi muzik var diye yoksa inan senin gibiydim ust katın tikirtisina disarfaki kedinin miyavlamasina uyanan cocugum simdi muzikle uyuyor ve araliksiz uyuyor uykusu bolunse de bakiyo müzik tamam ortam tamam hemen geri dalıyor muzikle uyutmaya calis yoksa mumkunu yok uyanir. Bide yurume donemi uyku bölünmesi cok oluyor yurumek istiyor merak ediyor uykusu kaçıyor az kaldi sabret 2 bilemedin 3 haftaya söker rahat edersin.
Gerçekten de yürüme denemeleriyle eşzamanlı başladı bu uykusuzluk. Yürümeyi tam olarak öğrenince geçer mi diyorsunuz yani?

Büyüdükçe ağırlaşıyor uykuları. Ramazan gecelerinde davulcunun sesini duyar duymaz az depar atmadım pencerelere:D

Şimdi bir 6 bir 5 yaşında top atsan duymuyorlar. Matkap sesini ayrı tutuyorum o ölüyü bile diriltir.

Aha da benim konum

Simdi oturabildim anca , 9 aylik bebem dis cikariyor , pazartesi okullar aciliyor kac gundur oglan icin alisveris yapiyorum

Son iki saatim ucyuzmilyon tane etiket yazip yapistirmakla gecti , bir bavul ve sirt cantasi sadece kitaplari doldurdum daha defterler , resim vb kirtasiye malzemelerine baslayamadim bile

Benim de imdat diye bagirasim var , evi mok goturuyor , evde sabun bile bitmis durumda ama markete gidecek vaktim yok

Salonda bebek oyuncaklari , yerde moklu bez , oglanin kirtasiye malzemeleri , kocamin cikarip burusturup attigi tshirtleri ilk etapta gozume carpanlar

Cocuklarima tapiyorum ama cocuklu hauat gercekten zormus hele iki coxuklu kocali bakicili hayat daha da zormus

Yanliz degilsin konu sahibi , bak bi ah dedin ben neler dökuldüm

Aha da benim konum

Simdi oturabildim anca , 9 aylik bebem dis cikariyor , pazartesi okullar aciliyor kac gundur oglan icin alisveris yapiyorum

Son iki saatim ucyuzmilyon tane etiket yazip yapistirmakla gecti , bir bavul ve sirt cantasi sadece kitaplari doldurdum daha defterler , resim vb kirtasiye malzemelerine baslayamadim bile

Benim de imdat diye bagirasim var , evi mok goturuyor , evde sabun bile bitmis durumda ama markete gidecek vaktim yok

Salonda bebek oyuncaklari , yerde moklu bez , oglanin kirtasiye malzemeleri , kocamin cikarip burusturup attigi tshirtleri ilk etapta gozume carpanlar

Cocuklarima tapiyorum ama cocuklu hauat gercekten zormus hele iki coxuklu kocali bakicili hayat daha da zormus

Yanliz degilsin konu sahibi , bak bi ah dedin ben neler dökuldüm
Başkaları da var benim gibi di mi :) Yalnız değilim yani hiç değilse bununla avunayım. Kolay gelsin.

Başkaları da var benim gibi di mi :) Yalnız değilim yani hiç değilse bununla avunayım. Kolay gelsin.
Yok yanliz diilsiniz rahat olun
Ben cocuklara oncelik veriyorum evi pek umursamiyorum acikcasi cunku sizin gibi topluyorum bi saat sonra yine darman duman oluyor , biktim gercekten
Hic uzulmeyin sizin gibi benim gibi milyonlarca kadin bu halde
Tesekkur ederim :)

Ayni senin gibiyim, eşim aynı eşin gibi. Biten sıvı sabunu doldurmaz, kenardaki dolaptan bir yuz havlusu cikarmaz, yediği tepsiyi, masayi aynen birakir. Calisiyorum ve uykuyu bakımı unuttum. Ombre modasi sayesinde dibi gelmis sarı saclarimla geziyorum. Ama gececek inaniyorum.

Back
X