bıktıran komşuuu :(

tecrubesiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
263
1
26
Diyarbakır
merhaba arkadaşlar.... size bişey danışmak istiyorum... aslında bizim kültürümüzde komşuluğun çok hakkı var doğrudur.... komşu komşunun külüne muhtaçtır ve peygamberimizin 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' sözüyle bunun önemini gayet iyi anlıyoruz ancak benim bi komşum var...evlenip diyarbakıra geldiğim için çok yalnızım bari bi komşum olsun deyip karşı komşuyla tanışıyım dedim ama keşke hiç tanışmamış olmayı tercih ederdim... ilk zamanlar kadın beni yalnız bırakmıyor ne kadar düşünceli derken.. artık beni canımdan bıktırdı...hergün beni arayıp çok basit gereksiz sorular soruyo ..mesela öldün mü kaldın mı kız niye hiç kapıyı çalmıyorsun sabahtan beri... yok kapıcı geldi mi bak çöpleri toplamamış falan filan... 3 çocuğu var.... kendisi gelmezse sürekli çocukları kapıda ... oyuncaklarıyla geliyorlar falan.. bilirsiniz çocuklar boş boş konuşup dururlar ve soruyla ilgi isterler... evi dağıttıkları cabası... hadi bunları geç .. en gıcığı ...kadın gezmeyi çok seviyor... hergün gezmeye gidiyor.. ilk zamanlar gittiği yere benide sürüklüyordu.. ama şimdi bi bahanaeyle filan kurtuldum bundan ama şimdi kendisi gezmeye gidiyor ya çocuklarının okuldan geleceği zaman olmuş hala eve dönmemiş oluyor..malum çocukları kapıda kalınca ikinci evleri olarak doğruuuuu bizim eve damlıyorlar...bi de kadın telefon açıp çocuklara bakıver canım sana zahmet' demesi yok mu delirtiyor kadın beni... sana zahmet bugün çocuk sende kalıversin.. sana zahmet dışarı mı çıkıyorsun bana da şu lazımdı sana zahmet eşin nereye gidiyo gelirken bize de şey alıversin............. öööööfffffff iyice bıktırdılar yaa.... çocuklarıda bıktırdı bizi.. her akşam bizdeler.. anaları da bi allahın günü demiyor yani başkası bu kadar rahatsız edilmez kızım oğlum demiyor yaa...sana zahmet çocuklar gelecekmilş sana..... bu ne yaaa... sana zahmet adı altında kadın beni kullanıyor gibi geldi... acaba arkadaşlar komşumun bu denli söylemesi her komşuluk ilişkisinde mi böyle yaaa... ben mi abartıyorum ki acaba... kadın normal mi yoksa ben mi tahammülsüzüm... bana bi akıl verin... hiç sevmediğim bi huyum hiçbişeye hayır diyememek... kadına da bi hayır diyemiyorum.. ben ne yapacaaaaaaaaaaam çok huzursuzum... kendi evimde rahat edemez oldum yaa bi akıl lütfeeeen ne diyim ????

Abartan biri varsa oda komşun bence...Bende evime yeni taşındığımda sizin düşündüğünüz gibi düşünüp karşı komşuyla tanışayım dedim...İş dönüşü kapıda karşılaşırız anahtarını alır napıyorsun kahve içelim derdi.Akşam oturuyoruz gereksiz şeyler için kapıyı çalardı birde inatla basar zile...Bende rahatsız olmaya başlamıştım çok fazla...En son yine karşılaştık kapıda iş dönüşü hemen anahtarını telefonunu aldı geldi kapıya müsait değilim dedim kabul etmedim...Ondan sonra gereksiz yere zile basmalarda bitti gelmelerde... İnsanlara hayır demek zorundasınız maalesef...Yoksa iyi niyetiniz suistimal ediliyor

Aslında birazcık imada bulunabilirsiniz.
Ne bileyim başka bir tanıdığınızın çocukları varsa,komşunuzun yanında şu arkadaşın çocuklarıda hergün bizde eşim kızıyor vs. Diyebilirsiniz.
Mesela sizi aradığı zaman bakmayın kapıyı çaldığı zaman açmayın.
Neredeydin derse de hastaydım evde yoktum gibi bahaneler uydurursunuz.
Sana zahmet ben evde yokum çocukları sen karşıla dedıgınde ıyıde ben evde yokum kı deyın.
Eşinize birşey ısmarlamak ısterse abla benım eşim öyle şeyleri sevmez ben bile birşey istemiyorum eşimden dersiniz.
Velhasıl siz bir iki kez kibarca reddedince anlar istemediğinizi.
Ama siz yalanla dolanla uğraşmak istemiyorsanız direkt müsait olmadıgınızı söyleyın.
İşiniz zor.
Allah yardımcınız olsun:)

anormal olan komşunuzun davranışları, sizin abarttığınız birşey yok

çocuklarını da sizin üzerinize yıkmış oh ne ala hanımefendi gezsin,tozsun çocuğu okuldan gelsin bunu dert edinmeden nasıl olsa komşu var diyerek rahat bi tavr takınsın...

olmaz böyle sorumsuzluk had safhada

Çocuklar kapıya gelince açmayın kalsınlar kapıda,teyze değilsiniz hala değilsiniz bir sorumluluğunuz yok.1 2 derken muhakkak azalır.Eğer ya sen evde değilmiydin çocuklar gelmiş kapıya yokmuşsun kapıda kalmışlar derse,ooo sende beni dadı sandın heralde komşu de.Şakayla karışık iyi bir laf çakmış olursun...

Kendi evinizde huzurunuz kaçmasın.Hayır demeyi bilin bu tarz düşüncesiz insanlara...Bak gör nasıl rahatlayacaksın...

ben 13 yıldır aynı yerde oturuyorum.insanlarla ilişkilerimi ayarlayana kadar yıllar geçti.sizin gibiydim hayır diyemezdim bunalırdım ama kırmaktanda aklım çıkardı.sonra nemi yaptım ?rahatsız olduğum kişilerden elimi eteğimi çektim telefonları açmadım dönüş yapmadım.güne çağırdılar katılmadım.ve herkesede şunu söyledim kimse kişisel almasın ben artık çok yoruluyorum bundan sonra olan enerjimi eşime ve çocuğuma yetirebiliyorum görüşmeleri kısıtlıycam dedim .şimdi yalnızca iki komşum var onlarda asla çat kapı gelmezler iyi değilim deyince alınmazlar birbirimizi anlıyoruz böyle çok iyi.dost sana yük oluyosa o dost değildir .insanlar nerde durcağını bilmiyosa sen kibar ama kararlı bir şekilde durdurmayı bileceksin.kadına benim eşim titiz abla çocukları bu kadar sık yollamasan sonra biz papaz oluyoruz filan de..ne biliyim telefon edip çocuklara bak dediğinde aa şimdi çıkıyordum bende evden yada eşimin arkadaşları gelcek çok işim var filan de .sürekli mazaret uydur bisüre sonra anlar zaten.

senin güleryüzlü olmanı kullanıo kadın demekki... tepkini versene neden çekiniOsun.. ? rahatsızlığını söyle

bahane bul. hem eşin rahatsız olmuyor mu. benim eşim böyle bişeyi kabul etmezdi doğrusu. al sana bahane eşinle yüz göz olamaz. eşim rahatsız oluyo ona karşı ben mahçup oluyorum falan de. gerçi pek yüzsüz biri gibi geldi bana ama denemekten bişey çıkmaz.

Bi zahmet çocuklara bakıver dedğinde 'dışarı çıkacağım' dersiniz, bir kaç sefer daha öyle derse çocuklar kapı da kalacağı için söyelmeyi keser..
Birşey istediğin de eşim geç gelebilir falann..
Yani direk hayır demenize gerek yok, uygun bahaneler bulup kırmadan işi halledebilirsniz..

Kızım sana soyluyorum gelınım sen anla dıyo bı la vardır...
Komsunuzun yanında onun hakkında dusunduklerınızı baskasına soyluyormussunuz gbı dert yanın etkılı olacaktır bence

sen böyle güleryüzlü olmaya devam edersen o seni daha çok kullanır olan sana olur ben senelrce komşumun gece içki sohbetlerine bağırmalarına katlandım 4 sene sonra bir kere uyardım diye bana düşman oldu utanmadan bana bende senin gece elektrik düğmelerine basmandab rahatsız oluyorum dedi taşınırken bir hoşçakal bile demedi
diğer komşumda aslında eşimin teyzesinin 20 li yaşlardaki çocuklarının gece sabahlara kadar müzik tv arkadaş sohbetlerine katlandım uykusuzluktan çoğu zaman sinilerimiz bozuk gezdik riva ettik ama sonunda oğlu eşimin üzerine yürüdü anlayacağın fazla iyi niyet başa bela
ben senin yerinde olsam kesinlikle telimi açmam 5 kere arasın birinde aç soğuk konuş , çocuklar okuldan gelince kapıyı açma sorarsa duşdaydım dışardaydım dersin , yok hesap sorar gibi sorarsa sanamı sorucam işim vardı madem çocuklarını düşünüyordur banamı güvendi gezdin derdim
yakın olsaydık ben gelir derdim
kendini kimseye ezdirme
ay yazarken sinirlerim bozuldu ne demek ya sen yeni evlisin akşam eşinleyken kapı çalıyor neymiş komşu çocuklarıymış , kapıyı akşmada sakın açmayın hatta açarsanız eşin yarım açıp ne vardı desin terslesin
bak bir dhaa geliyorlarmı

Mesafe koymak en iyisi..

sizin ilişki komşuluğu da geçmiş sizi bildiğin kullanıyor.

Elbette sen haklisin canim bizimde vardi boyle bir komsu cocuklari evimizden cikmadi gecnin 12 leri kadar hatta gecnin birinde cocuklari bizim eve gelirdi. Anneleride bizim evi market gibi belirlemis hergun birseyler isterdi yumurta,ekmek,yogurtt,yaptigimz yemeklerden eve aldigimiz deterjanlardan eve aldigimi erzaklardan et,tavuk,balik aklina ne gelirse isterdi maddi durumu kotu olsa anlarim. Da zengin bu kisi. Tabi. Annem patladi artik. Ne patlama sende gelince kapiyi acma telefon ederse bakma neden bakmadin falan derse yemek yapiyordum falan dersin.Bugun cocuklarini gonderen yarin senin uzerinden gecinmeye calisir.

Cok sabirlisin. Komsun senin iyi niyetini kullaniyor.
Imaya mimaya bulasmadan dogrudan yüzüne söyle rahatsizlik duydugunu.

Acilen mesafe koymalı elbet ama bazı tipler pek anlamaz bundan
Açık açık söylemek, telefonlarını açmamak, evde yokken okul çıkış saatinde evden çıkmak çözüm olabilir.
Çocuklar kapıda kalsın bir kere de size güvenmesin

Hepsini anladım da çocukların her akşam size gelmesini anlamadım.
Bence onları uygun bir dille geri göndermelisin.Abi işten geldi,yorgun,dinlenecek,siz şimdi evinize gidin diyebilirsin.
Komşuna da açıkça söyleyebilirsin,akşamları yorgun oluyoruz,hem eşimle iki çift laf etmek istiyoruz diye.

Diğer zamanlarda ise evde olmayabilirim veya hastayım kapıyı açamam gibi bahaneler söyleyebilirsin.
Sitem ederse,kusura bakma çocuklar senin çocukların,acil durum veya hastalık olsa neyse ama sen gezeceksin diye ben dadılık yapamam dersin.

çocuklar geldiğinde 2 dakika sonra geri gönder hiç bi sebep sunmayada gerek yok bence ,soğuk davran ,birşey aldırmak istediğinde alamaz de eşim kızıyor de ,oda salak değil ya anlar mesafe koymak istediğini

tam da benı anlatmıssın konu sahıbı komsu sıkıntısı bendede var ve ıyı nıyetten bende tersleyemıyorum. en son artık bı gun fena patlyacagım bole tıpler safa yatıyor.anlımamaxlıga verıyor bır kacverecek olursam ne pısırsen sorar ne kokuyor, etlımı yaptın, hayırdır nereye yada canım kek ıstıyor hafı yap sen bızı kızımız sayılırsın.offff bıtmek bılmeyen laf cambazlıgı allahtan ıkı ay sonra taşınacagım.ya benımmı elınde tabakla ne bu kokan deyıp pat dıye mutfaga dalar tepsıyı acar canın ne kadar ısterse koyar gıder bende dumur olur kalırım.bıtmezkı bole tıpler alıstım artıkta dıyemıyorum bole devam edıyoruz bakalım bazı ınsanlar yaslı olmalarını bıle kullanıyor hadı yapıver sen gencsın dıye genede dana tavsıyem acıkca konus bu komsunla yoksa ımadan anlamıyorlar zıra 3yıldır ımanın dıbıne vurdum analayan yok bacım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…