bildiklerim beni yoruyor...

Eşinize sakin bir anda söylemelisiniz. Yabancı bir erkekle başbaşa tatil çok riskli, başına herşey gelebilir. Buna şahitlik etmeyin. yerinizde olsam görümceyi arar bu durumu paylaşmak zorunda olduğumu söylerdim ya da eşime olanları anlatır ama benden duyduğunu kesinlikle söyleme derdim. Karşındaki aileyi sen tanıyorsun. Hangi durumda sana haksızlık edilir bilirsin. Ama her halukarda eşinle paylaş. Başına bir iş gelse üzülürsünüz. Görümcen conucta.

aslında sonradan bir şey düşündüm.anneler kızlarının neler yaptıgını aslında hep bilir.siz onu ögrenmeye çalışın.bence annesi bilmeli, babasına söyler mi söylemez mi bilemem ama en azından annesi bilsin

madem eşiniz sizin yanınızda, kardeşinin size yaptıklarının farkında, karışmayın derim.
tecrübelerimin bana öğrettiği, uyaran her zaman kötü oluyor. bırakın ne hali varsa görsün. size yaptıklarını çok da içinize sindiremiyorsanız, usulünce eşinizin görmesini sağlayın. madem sosyal sitede paylaşıyor, nasıl olsa görülecek.
görümcekdeki cesarete bak, gizli yaptığı işi, aleni paylaşıyor.

madem ailesi bu kadar tutucu, okul hayatı bitecek kadar nasıl bir rahatlıktır ki resim paylaşıyor.
seni de şu noktada eleştiriyorum. "ailesi okumaya gönderiyor o otellerde......" noktalı kısmın devamı ne olacaktı?
erkek arkadaşıyla yüzmeye gitmiştir, okul arkadaşları da vardır belki günü birlik gitmişlerdir. olamaz mı? bence gözünle görmediğin şeyler için hayal dünyanı fazla zorlama? etme bulma dünyası.

Kayinpederim ve kayinvalidemle aramda hicbi sorun yasamadim ve onlari cidden seviyorum.deger gosteriyoruz birbirimize.
gorumcemle son aylarda epey sorun yasadik.cok fevri ve onceki ay abisine beni kotuleyen mesajlarini gordum.uzunca anlatmayacagim fakat onu cok benimsemistim.hep yaninda olmustum.ablalik yapmistim.diger konularimda vat.bir yigin borcun altindayken burs vermeyi dusunecek kadar deger vermistim.esimin babasi esime evlenirken hic yardimci olmadi.biz evlenirken ogluna yardimci olmak yerine kendi evini yenilemeyi tercih etti.aileden yana maddi olarak hic destek gormedik.altinlara kadar esim aldi..ve borcun altidayiz.esimin gece uykulari kaciyor bazen.kayinpederim varini yogunu bu bahsettigim ikiyuzlu gorumceme harciyor.okuyor..herneyse.hala cok zoruma gidiyor bana yaptiklari...sevgilisi var.sosyal medyada fotolarini paylasiyordu.bende abin gorur dikkat et dedigimde o kimki yanitini aldim.abisi on yas buyuk ondan ve abisinin yuzune cok iyi ve herisini esime yaptirirdi.
Son olayda esim bana yapilan saygsizliga gelemedi benim yanimda olarak onunla konusmayi kesti kusler suan.
Az once nette gezerken gorumcemin sevgilisiyle otelde tatil fotolarini gordum.gecen ay yaz okulum var diye universde okudugu sehre gitmisti.ailesini masrafa soktuki durumlari ortada.ve o tarihte gitmis.yalan soylemis yani.on gun birde....gittikleri otel pahali luks bi otel ve sevgilisyle henuz uc aydir birlikleteler.daha oncede iliskilerinin ilk ayinda baska bi sehirde on gun civari kalmislar yine nette gordum ve yine ailesine yalan soyledi tabi...aramiz iyiken anlattigina gore cocuk temiz biri.ailesiyle tanismis.ciddi niyetli.
Fakat boguyor beni bu bildiklerim.karismak haddim degil...kayinvaldeme cok uzuluyorum.borclarla okuttuklari kizlari otellerde...bu ne rahatliktir hic korkmadan fottolar paylasiyor.esim.gorurse yada babasi okul hayati biter.hayatiyla oynuyor..o kadar salagimki hala ablasina soylesemde uyarsami diyorum.diger yandan bana o yasiyla cektirdikleri.oyle kizginimki ona tum huzurumu kacirdi geldiginden bu yana.beni cok zorluyor bildiklerimo soylemem icin...siz olsaniz bunca seye susarmiydiniz...ailesine esime soyledgi yalsnlara ve iki yuzlulugune gozmu yumardiniz...

Abim yok. Ama biri bana abine söylerim dese o kim ki demem ama bana sadece annem-babam karışabilir derim. Annem babam izin verdikten sonra da başkasına bakmam.

1000 liralık geliri bile yok demişsiniz kayınpederiniz için. Bu şartlarda zaten size evlenmek için yardım edememesini anlıyorum ama kızını okuturken yardım etmesinden de daha doğal bir şey olamaz. Eşiniz okuturken de varını yoğunu harcamıştır bence. Ben zaten anne babaların en önemli görevinin bu olduğunu düşünürüm. Çocuklarını meslek sahibi etmek. Yoksa en önemli görevleri evlendirmek değil. Meslek sahibi ettiği çocukları da artık evlenirken 1000 liralık geliri olan adamdan bir şey beklemezler bir zahmet. Kendi evini yeniletti demişsiniz. Eminim eşyaları çok eskiydi ve ele karışıyoruz diye eşyaları yenilemişlerdir ki gelir 1000 liraysa aman aman bir yenilemeden de bahsetmiyoruzdur.

Görümcenizin o lüks tatili kendi ödediğii sanmıyorum. Dediğiniz gibi bütün maaşı alsa ancak o oteli ödeyebilir sanırım. O yüzden bir ihtimal sevgilisi ödüyor olabilir. Bunu en fazla eşinizle paylaşın asla ama asla diğer görümcenize falan söylemeyin siz kötü olursunuz. Eşinizin de kızı okuldan alma gibi olalylara sebep olacak tepkileri varsa ona da söylemeyin. Yani durumunuz zor. Ama niyetiniz bana çok iyi gelmedi. Yani kızın başına bir şey gelmesin, cahil hevesli dönemlerinde yanlış adım atmasın istiyorum deseniz anlayacağım ama söylemeniz ters de tepebilir. Ama sizin niyetiniz daha çok maddiyat ve intikam gibi. Her insanın içinde intikam duyguları olabilir. Benim de var bazı insanlara karşı var. Ama o hislerle hareket etmek asla sağlıklı sonuçlar vermez.

madem ailesi bu kadar tutucu, okul hayatı bitecek kadar nasıl bir rahatlıktır ki resim paylaşıyor.
seni de şu noktada eleştiriyorum. "ailesi okumaya gönderiyor o otellerde......" noktalı kısmın devamı ne olacaktı?
erkek arkadaşıyla yüzmeye gitmiştir, okul arkadaşları da vardır belki günü birlik gitmişlerdir. olamaz mı? bence gözünle görmediğin şeyler için hayal dünyanı fazla zorlama? etme bulma dünyası.

Canım abi ve yenge engelli. Muhtemelen fotoğrafları sadece arkadaşları görüyor. Konu sahibi de görümcesinin bir arkadaşının facebookundan görüyormuş. Direk görmüyor zaten.

Sorun kizin erkek arkadasiyla tatil yapmasindan ziyade ailesinin haberi olmamasina ragmen bunu sosyal medyada paylasmasi. Kendisini arkadasliktan cikarin. Gerekce olarak da ben senin ozel hayatini goruyorum yarin obur gun abin gorurse niye soylemedin diye beni suclar sen fotograf paylasmakta ozgursun ama lutfen ben gormeyeyim gibi bir mesaj atabilirsiniz. Fotograflari neden sizden gizkememis. Gercekten fazla rahat. Hem babasi duyarsa olay olur modundasiniz ama gorumce sizin kadar onemsemiyor. Sakin kimseye bahsetmeyin. Bundan sonra iliskisi ciddiymis degilmis ailesini kullanmis falan kendi karari. Siz esinizle mutlu olun gerisi bos.

Canım abi ve yenge engelli. Muhtemelen fotoğrafları sadece arkadaşları görüyor. Konu sahibi de görümcesinin bir arkadaşının facebookundan görüyormuş. Direk görmüyor zaten.
bu kız üniversite okuyor ama ham galiba. bilmiyor mu hiç bir şey gizli kalmaz. gerçeten de cesaretli yani dediği şekilde tatil falan varsa işin içinde. ama masum bir gün de olabilir arkadaşları da olabilir.

Konu sahibi bana da iyi niyetli gelmedi. Bu durum elinde koz gibi görüyor ve kullanması an meselesi:d

Ayrıca dediğine katılıyorum okuyan kızı için elinden geleni yapması kadar doğal bir şey yok. Bu durumu bile kaldıramıyor konu sahibi de kendi düğünüyle kıyaslıyor.

görümce fena canım ama gençlerin hepsi öyle.Allah bizlere kolaylık versin bizim çocuklarımız da var.nasıl baş edeceğiz.

görümce fena canım ama gençlerin hepsi öyle.Allah bizlere kolaylık versin bizim çocuklarımız da var.nasıl baş edeceğiz.
görümce fena da konu sahibi de geri kalır tarafı yok ki.
eşinin ailesiyle birbirini sevdiklerini söylüyor, kendi evlenirken yardım etmediklerini araya sıkıştırıyor, gelirleri de 1000 tl imiş. buna rağmen iki yüzlü görümceye para yağdırıyorlarmış.
ben burada bir sevgi göremedim.

sakın söyleme
eğer çok rahatsız olduysan durumdan bence sayfayı açık unut bilgisayarda
ama başka sekmeler de olsun yukarıdaki özellikle yapılmış gibi düşünmesin eşiniz hatta bilgisayarın yanında soğumuş çay unutun başka işe dalmış gibi başka şeyler yapın
eşiniz gördükten sonra da ben de sana söylesem mi söylemesem mi diye düşünüyordum..dersiniz nyie bana söylemedin de diyemesin bilerek mi açık bıraktın sayfayı da diyemesin bence böyle...
Ama tabi ben olsam hiç sesimi çıkarmazdım doğrusu banane kendi hayatı kendisini ve ailesini rezil ediyor başka bir şey değil..

görümcenin sana olan tavırları seni ilgilendirir karşılık verebilirsin ama özel hayatıyla misilleme yapamazsın ayıptır sana düşmez aklı olan başka bir akrabası muhakkak vardır facesini gören..karışmamalısın.

görümce fena da konu sahibi de geri kalır tarafı yok ki.
eşinin ailesiyle birbirini sevdiklerini söylüyor, kendi evlenirken yardım etmediklerini araya sıkıştırıyor, gelirleri de 1000 tl imiş. buna rağmen iki yüzlü görümceye para yağdırıyorlarmış.
ben burada bir sevgi göremedim.

ailesinin bu kadae az geliri varken ben bu aileye yalan söyleyip tatilerde gezmesini pek anlayamıyorum.herkes yaptıgını çeker ama ben annesine söylerdim

ailesinin bu kadae az geliri varken ben bu aileye yalan söyleyip tatilerde gezmesini pek anlayamıyorum.herkes yaptıgını çeker ama ben annesine söylerdim
gençlik işte, cahillik.. bizler de hata yaptık okul yıllarımızda.
şimdiki öğrencilere bak yemiyorlar gidiyorlar kendilerine bizim almadığımız markalardan ayakkabı vs alıyorlar. geçici bir takıntı:)

hayatiyla oynuyor diye dertleniyor gibi yazmissiniz ama asil bu tarz bir aileye kizin erkek arkadasiyla tatile gittigini soylemeyi dusunerek kizin hayatiyla oynama planlari yapan sizsiniz.

ayda 1000 tl gelirle ne kadar para yagdiriyor olabilirler ki? belki sevgilisi oduyordur herseyi, belki sadece bir gunlugune yemege denize vs gitmislerdir veya kiz 1 senedir para biriktirmistir bunun icin, ne olursa olsun dediginiz gibi sizi ilgilendirmez. kendinize itiraf etmeniz gereken bir sey var, sizin derdiniz ailenin aldatilmasi falan degil tamamen kizin eglenmesini, sefa icinde olmasini kaldiramamissiniz. cok cirkin ve cocukca.

ben olsam çaktırmadan eşimin bunu öğrenmesini sağlardım.
mesela öyle eşim yanmda bilgisayara bakardım.
tesadüfen karşıma çıkmş gibi açardım önüne şak diye.

Kayinpederim ve kayinvalidemle aramda hicbi sorun yasamadim ve onlari cidden seviyorum.deger gosteriyoruz birbirimize.
gorumcemle son aylarda epey sorun yasadik.cok fevri ve onceki ay abisine beni kotuleyen mesajlarini gordum.uzunca anlatmayacagim fakat onu cok benimsemistim.hep yaninda olmustum.ablalik yapmistim.diger konularimda vat.bir yigin borcun altindayken burs vermeyi dusunecek kadar deger vermistim.esimin babasi esime evlenirken hic yardimci olmadi.biz evlenirken ogluna yardimci olmak yerine kendi evini yenilemeyi tercih etti.aileden yana maddi olarak hic destek gormedik.altinlara kadar esim aldi..ve borcun altidayiz.esimin gece uykulari kaciyor bazen.kayinpederim varini yogunu bu bahsettigim ikiyuzlu gorumceme harciyor.okuyor..herneyse.hala cok zoruma gidiyor bana yaptiklari...sevgilisi var.sosyal medyada fotolarini paylasiyordu.bende abin gorur dikkat et dedigimde o kimki yanitini aldim.abisi on yas buyuk ondan ve abisinin yuzune cok iyi ve herisini esime yaptirirdi.
Son olayda esim bana yapilan saygsizliga gelemedi benim yanimda olarak onunla konusmayi kesti kusler suan.
Az once nette gezerken gorumcemin sevgilisiyle otelde tatil fotolarini gordum.gecen ay yaz okulum var diye universde okudugu sehre gitmisti.ailesini masrafa soktuki durumlari ortada.ve o tarihte gitmis.yalan soylemis yani.on gun birde....gittikleri otel pahali luks bi otel ve sevgilisyle henuz uc aydir birlikleteler.daha oncede iliskilerinin ilk ayinda baska bi sehirde on gun civari kalmislar yine nette gordum ve yine ailesine yalan soyledi tabi...aramiz iyiken anlattigina gore cocuk temiz biri.ailesiyle tanismis.ciddi niyetli.
Fakat boguyor beni bu bildiklerim.karismak haddim degil...kayinvaldeme cok uzuluyorum.borclarla okuttuklari kizlari otellerde...bu ne rahatliktir hic korkmadan fottolar paylasiyor.esim.gorurse yada babasi okul hayati biter.hayatiyla oynuyor..o kadar salagimki hala ablasina soylesemde uyarsami diyorum.diger yandan bana o yasiyla cektirdikleri.oyle kizginimki ona tum huzurumu kacirdi geldiginden bu yana.beni cok zorluyor bildiklerimo soylemem icin...siz olsaniz bunca seye susarmiydiniz...ailesine esime soyledgi yalsnlara ve iki yuzlulugune gozmu yumardiniz...

Aranız eskiden olduğu gibi iyi olsa kesinlikle söylemezdiniz. şimdi aranız kötü diye, sizin için söylediklerinden dolayı intikam çabasındasınız. İki yüzlülük kimde acaba?

Koskoca insan, üniversite öğrencisi ve reşit. Kaç üniversiteli genç kız yapmamıştır ki sevgilisiyle tatil? Sizi ilgilendirmez, lütfen burnunuzu sokmayın. Eğer okuldan alacakları kadar ciddi bir durumsa bu vebalin altında kalırsınız.

Aranız eskiden olduğu gibi iyi olsa kesinlikle söylemezdiniz. şimdi aranız kötü diye, sizin için söylediklerinden dolayı intikam çabasındasınız. İki yüzlülük kimde acaba?
Intikam cabasi icinde degilimsoyleyecek hic degilim.sadece bana rahatligi dokunuyor.herkese masum gorunuyor.annesi babasi altinlara kadar bozdurdular okumasi icin.birde en cok abisinden ailesinden korkusu olmayip resimleri rahatlikla paylasmasina kizginim.esimin yuzune cok masum ve iyi davraniyor.ama arkasindan kimki o istedigimi yaparim diyor.evime soktugu huzursuzluklarda yordu beni...allahindan bulsun ne diyim
Koskoca insan, üniversite öğrencisi ve reşit. Kaç üniversiteli genç kız yapmamıştır ki sevgilisiyle tatil? Sizi ilgilendirmez, lütfen burnunuzu sokmayın. Eğer okuldan alacakları kadar ciddi bir durumsa bu vebalin altında kalırsınız.

Inanin noktali kisma kotu icerikli biseyler yazmayi dusunmedim.zaten soylemicem kimseye birsey.bu kadar dusuncesiz degilim.fakat ara ara geliyor.bana yaptiklari evime soktugu huzursuzluklar aylarca beni kullanmasi.abisinin yuzune melek gorunup arkasindan cevirdigi isler ve ben biraz dikkat et dedigimde o kimki karisamaz bana demesi...ve ailesi onun okumasi icin cabalarken uc aylik sevgilisyle bes yildizli otellere gitmesi...sevgilisinin durumuda iyi degil.kayinpederimin cektigi krediyle bu kadar rahat.bende universteyi ayri srhirde okudum ama ailemi hic somurmedim.sevgilimle tatil planlari yaptik ama masraflari dusununce en onemlisi aileme bu denli buyuk bir yalan soyleyip onun vicdaniyla yasayamazdim.

Back
X