Bilemiyorumm

beşikteki bebeğe yapılan zulmün cezasını Allah verecektir.
Allah'ın affetmediği tek şey şirktir.
ayetleri yanlış yorumluyorsunuz.
selametle

Vallahi okudugumu gayet net anliyorum, ama bana kalirsa siz isinize geldigi gibi anliyorsunuz. Kuran'da acik secik yazili iste, Allah kul hakkini affetmiyor, Allah daha ne kadar ayet indirsin, ne desin, ne yazsin bu kitaba??

mekkede insanlar hicab ayetine uygun giyinmiyorlardı ve allah nur suresi 31i indirdi.
fakat bu örtünme yeterli gelmeyince hicab ayeti olan yani çarşaf ve peçe şeklindeki giyim tarzı ahzab suresi 59.ayet indi
siyer dersi almanı tavsiye ederim :)
Ayrica burada carsaf tartismasina girme benim annemde carsafli bende carsafi dogru olarak goruyorum ama burda tanimadigim insanlarla bunun tartismasini yapip karsimdaki insanlarin sinirle kotu seyler soyleyip gunahini almam

Vallahi okudugumu gayet net anliyorum, ama bana kalirsa siz isinize geldigi gibi anliyorsunuz. Kuran'da acik secik yazili iste, Allah kul hakkini affetmiyor, Allah daha ne kadar ayet indirsin, ne desin, ne yazsin bu kitaba??

yok hanımefendi işime geldiği gibi anlarsam bu beni islam mertebesinden alaşağı eder Allah muhafaza.
Şirk Allah'ın affetmediği tek şeydir.
Bir kişi ölmeden önce şirkten tövbe etmezse cehennemliktir.
bunun dışında ölmeden önce şirkten tövbe derse o iş Allaha kalır onun affedici olduğunu biliyoruz elhamdulillah

beşikteki bebeğe yapılan zulmün cezasını Allah verecektir.
Allah'ın affetmediği tek şey şirktir.
ayetleri yanlış yorumluyorsunuz.
selametle
İyi de şimdi bu konunun şirkle ne alakası var? Kızcağızın eşi artık eviyle, çocuğuyla ilgilenmiyormuş, tarikat yüzünden.
Ve evlilikleri bitmek üzereymiş.
Yani şu an eşinin inancını sorgulamanın hiçbir manası yok, boş yere 3-4 sayfayı çaldınız.
Ne faydası oldu şimdi kıza bu yazdıklarınızın, en nihayetinde eşinin şirk koştuğunu söylediniz. Eee yani?
Nasıl bir çözüm önerisi bu şimdi, içine su mu serptiniz naptınız, birilerini kafir ilan ederek?

Ben görmezden gel seçeneğini kullanıyorum bu üyeler için. Aklı selim insanla oturup tartışabilirsiniz, saldıran, hakaret edenle bir milim yol gidilmez. Eminim konu sahibi de pişmandır açtığına konuyu...

mekkede insanlar hicab ayetine uygun giyinmiyorlardı ve allah nur suresi 31i indirdi.
fakat bu örtünme yeterli gelmeyince hicab ayeti olan yani çarşaf ve peçe şeklindeki giyim tarzı ahzab suresi 59.ayet indi
ya hu arkadasım kuranda ne çarşafı ne peçesi nerde geçiyor?
sen bizi cahil mi sanıyorsun?
başörtülerini yakalarının üstüne geçirsinler diye bir ayet geçiyor ki orda bile makkeli kadınlar memeler fora gezdiğinden memelerini mi gizlesinler yoksa başörtü bugünkü halini almış başörtü mü orda bile din alimleri şüphede kalırken ne peçesi?

Ayrica burada carsaf tartismasina girme benim annemde carsafli bende carsafi dogru olarak goruyorum ama burda tanimadigim insanlarla bunun tartismasini yapip karsimdaki insanlarin sinirle kotu seyler soyleyip gunahini almam

ben kimsenin günahını alamam ve kimseyi de günaha sokamam.
herkes kendi nefsine yazık eder.
iyi okuyup iyi anlasınlar o zaman ne diyelim...
selametle kızlar yiyin birbirinizi hadi
KAFİRLER İSTEMESE DE ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR BİİZNİLLAH SUBHANALLAH
HÜKÜM ALLAHINDIR :)

bunu hiç bir yerde okumadım.
zaten dinin en çok tartıştığı konulardan biri örtü var mı yok mu diye..
bunu bile tartışırken sen ne kadar net ve kesin olarak Kur'an çarşaf peçeye işaret ediyor diyorsun..

İyi de şimdi bu konunun şirkle ne alakası var. Kızcağızın eşi artık eviyle, çocuğuyla ilgilenmiyormuş, tarikat yüzünden.
Ve evlilikleri bitmek üzereymiş.
Yani şu an eşinin inancını sorgulamanın hiçbir manası yok, boş yere 3-4 sayfayı çaldınız.
Ne faydası oldu şimdi kıza bu yazdıklarınızın, en nihayetinde eşinin şirk koştuğunu söylediniz. Eee yani?
Nasıl bir çözüm önerisi bu şimdi, içine su mu serptiniz naptınız, birilerini kafir ilan ederek?

bakın hanımefendi eğer eşi tarikatçıysa bu kızcağız kaçsın kendini kurtarsın tek diyeceğim bu.
şeyhlerle hocalar islam yürümez.
ama eğer gerçekten islamı yaşıyorsa eğer sabır etsin dua etsin allah yardım edecektir

Ayşe annemiz tek gözünü açarmış yolda yürürken,
hicab ayeti indiğinde mekke kargalara büründü diye söyler ümmü seleme annemiz.

ahzab suresi 59.ayette mümin kadınlarına söyle dış elbiselerini giysinler bu tanınmamaları için daha hayırlıdır der Allah Azze ve Celle. yani yüzü örtmekten bahsediyor.
Rasulun eşleri bizim annelerimizdir. onlar nasıl giyiniyorsa öyle giyinmeliyiz
O ayette taninmamalari degil taninmalari/ bilinmeleri yazar hanimefendi. Yani hur olduklari musluman olduklari bilinsin diye.
Aise anamizin yuzunu ortmesi ise bizim icin farz degil sunnettir.

Allah neden peygamber gönderdi?
kendi emrettiklerini uygulamalı olarak göstermek ve tam olarak izah etmediği şeyleri Rasul yoluyla açıklamak için.
örneğin namazın kılınışı vb.
hadisle ve ayetle iman imanın şartıdır.
hadisi iptal etmek hadis inkarcılığıdır.

Hımm, peygamberimiz yazdırmış mı kitap peki? Hadislerin doğruluğunu nereden biliyorsunuz? Benim inandığım peygamber resmini bile çizdirmemiştir, şirk olmasın diye. Buna dikkat eden adam sözlere hayli hayli dikkat etmez mi? Çünkü resme tapmaya çalışan, sözlerini de Allah'ın kelamından daha üstün görür haliyle. Sizin peygamberinizle, benimkisi farklı o zaman :) Peygamber elçidir, Allah'ın elçisidir.

bunu hiç bir yerde okumadım.
zaten dinin en çok tartıştığı konulardan biri örtü var mı yok mu diye..
bunu bile tartışırken sen ne kadar net ve kesin olarak Kur'an çarşaf peçeye işaret ediyor diyorsun..

çünkü ayette tanınmamak adına dış örtüsü giymeyi emrediyor Allah.
yahu kızlar neden görmüyorsunuz?
neden düzgün okumuyorsunuz şunu?
lütfen sadece kalbinizle okuyun...
tanınmamak için yüzü örtmek gerekmez mi?
ayrıca peygamber eşleri peçe takmış çarşaf giymişler.
araştırın lütfen

ya hu arkadasım kuranda ne çarşafı ne peçesi nerde geçiyor?
sen bizi cahil mi sanıyorsun?
başörtülerini yakalarının üstüne geçirsinler diye bir ayet geçiyor ki orda bile makkeli kadınlar memeler fora gezdiğinden memelerini mi gizlesinler yoksa başörtü bugünkü halini almış başörtü mü orda bile din alimleri şüphede kalırken ne peçesi?

yüz örtmek islamfa farzdır.
nefisleriniz kabul etmiyor.
konu peçe çarşaf konusu değil
beni tahrik edip soru soruyorsunuz tartışma çıkınca suçlu ben mi olacağım acaba merak ediyorum.
açın kuran ve siyer okuyun.
sormak istediğiniz varsa özelden sorun benim konum değil gereksiz kalabalık etmek istemem

çünkü ayette tanınmamak adına dış örtüsü giymeyi emrediyor Allah.
yahu kızlar neden görmüyorsunuz?
neden düzgün okumuyorsunuz şunu?
lütfen sadece kalbinizle okuyun...
tanınmamak için yüzü örtmek gerekmez mi?
ayrıca peygamber eşleri peçe takmış çarşaf giymişler.
araştırın lütfen
ona bakarsan osmanlı zamanında da fes falan vardı. 18. yy da kadınlar kabarık elbiler giyerdi. 60 lı yıllarda şu an giyemediğimiz kadar kısa etekler vardır. Hz İsa döneminde sandaletler vardı vs vs vs. demek ki kıyafet de biraz yaşadığın zamandan etkileniyor.
dinde örtü diye bir şey var ama "tanınmayın" ibaresini ben hiç bir yerde görmedim.

bakın hanımefendi eğer eşi tarikatçıysa bu kızcağız kaçsın kendini kurtarsın tek diyeceğim bu.
şeyhlerle hocalar islam yürümez.
ama eğer gerçekten islamı yaşıyorsa eğer sabır etsin dua etsin allah yardım edecektir
E diyeceğiniz bu idiyse, neden 3-4 sayfadır cihad eder gibi, Allah Allah, nidalarıyla bombardıman yaptınız?
Ne gereği vardı, sizce burada herhangi birinin dini konuda akla ihtiyacı mı var?
Burası "bir derdim var" topiği, dini tartışmanın yeri değil. Bunun için uygun sohbet siteler, forumlar var.
Burada biz kızcağızın ailesini nasıl kurtarabiliriz, yoksa da en az zararla nasıl çıkar bu işten onu tartışıyoruz.
Bize ne eşinin inancından, onun bunun kafirliğinden, bilmem neyinden?
E şimdi sizin yüzünüzden Mune hanım gelecek, konuyu kapatacak, kızcağızın konusu da sayenizde güme gidecek.
Heh memnun musunuz?

Şimdi yazacaklarımı iyi okuyun lütfen, sonra bu sitede yöneticiler bile dine karşı, dinimizi yazdım diye banladılar vs gibi sözler duymak istemiyorum.
Burası Kadınlar Kulübü, burda Alevi de var, Sünni de var, Hıristiyan, Yahudi, Deist, Ateist, her inanca ve görüşe sahip yüzbinlerce kadın üyemiz var.

Bu sitede din konuşulması demek farklı inançları, görüşleri bilmeden de olsa kırmak demek.
Bakınız bu konuda bile "kafir" kelimesi kullanılmış. Ayrıca işin içine ayetler, hadisler girdiğinde aynı dine inananlar bile kavga ediyor.

Bu sitede din neden yasak? Çünkü zamanında İslam'a inananlar dahi kendi aralarında kavga etti, kavga öyle ufak çaplı sanmayın, bayağı mahkemeler açıldı. O kadar kötü hale geldi ki mecburen din konuları ve yorumlarını yasakladık.
Bu bizi dine karşı yapmıyor, aksine dine ve görüşlere saygılı yapıyor, saygı duyduğumuz için inançlara hakaret edilmesine izin vermek yerine yasaklamayı tercih ettik.

Mune hanım, ben tartışmam, tartışanları uzaklaştırın demeyin, bize öyle söz verip mahkemede soluğu alanları gördükten sonra öyle ben tartışmam, tartışanı uzaklaştırın sözlerine inancım kalmadı, asıl tartışmam diyenler Adliye koridorlarındaydı.

Şurda ne zaman işin içine din girse sen inanmıyorsun galiba, inanmıyorsan söyle de bilelim gibi bıyık altı gülen, aşağılayan sözler, münafıksın, kafirsin gibi laflar söyleniyor.

İnanç Allah'la kul arasındadır, din kardeşimi uyarmak üzerime borç diyorsanız bunu sizden isteyen kişilerle özelden yazışın ama konulara dini karıştırmayın.

Bir konuda dini yorumu birkez yazarsanız topikte uyarı yazısı yazarım ama bunu alışkanlık yapıp her yorumunuzda tekrarlarsanız konu dışıdan banlarım.
Bakınız bölüm kuralları var BDV'de, okuyun, orda neler yasak. Site kurallarına uymuyorsanız sonuçlarına da katlanırsınız.

Son düzenleme:
Back
X