Bilemiyorumm

biliyormusun arkadaşım, çok açık yüreklilikle bir şey söylicem sana,
ben her ne kadar ibadet etmesem de dinimi allahımı çok seven biriydim.
kurda kuşa doğaya bakıp sürekli tevekkül ederdim...
ama son bir yıldır özellikle ülkemizdeki siyasi olaylar beni dinden soğuttu. ve şu anda herşeyi sorgular durumdayın.
dinime bir halatla bağlıydım ancak şimdi sadece bir pamuk ipliği kaldı. onun da kopmasını istemiyorum ama bu duyduklarım beni soğutuyor, uzaklaştırıyor.
emin ben ve benim gibi çok insan vardır.... artık varsa , günahı vebali onlara :KK43:

Dinden de Allah tan da carpik insanlar yuzunden sogumayin.

Ulkemizdeki ne tarikatlarin, ne cemaatlarin ne de din somurgecilerinin dinle veya Allah la hicbir alakalari yok, hepsi kendi cikarlari icin agizlarinda din lafini dolamis acikgoz tipler.

Dinden degil cikarci, ikiyuzlu insanlardan soguyun bence, ikisi farkli seyler. Bu tipler yuzunden maneviyatinizdan olmayin derim,size yazik.

Bir de insanlarimiza hayret ediyorum, yuzyillardir en uyanik adami bile dinle uyutabiliyorsun, kullanabiliyorsun. Toplumumuz hic mi evrimlesmedi, insanlar ibret alip hic mi akillanmadi anlayamadim. Topraklarimizda yuyzillardir ayni hikaye, ne Ronesans, ne Sanayi Devrimi, ne de baska akimlar bizim toplumun gozunu zerre kadar acamadi. Insanlar Ay'a cikarken biz hala seyhin ayagini opme derdindeydik.

sizin gibi olmayanı ellerinizle itmek. yok saymak. ötekileştirmenin son noktası.
sadece evlilikten bahsetmiyorum,her alanda, dostlukta, arkadaşlıktada sadece insanlığa bakarım.
dinine,ırkına ,değil. insanı sadece insan olduğu için severim. inancı için değil. kimseyi dışlamam. kafamı çevirmem benden farklı olana.
bana dost lazım
bana insanlık lazım

Cnm bnm sen yapabilecegin bir cok seyi yapmissin neyi yapmadin, neyi begenmedi de evi terketti gitti. Allah islah etsin esini de esin gb olanlarida. Sen yine de islam dan soguma, isyana gelme. Dinimiz cok guzl. Bu da belki senin sinavin. Diliyorum Allah tan esinde kendini toparlar.

ben ayetlere ve hadislere göre konuşurum hanımefendi, kendi nefsime ve şeytani vesveselere göre değil.
ayette dünya hayatını eşi çocuğu Allah'a karşı seçenler için cehennem gösteriliyor.
zahmet edip Kuran okursanız anlarsınız.
bence yazık eden sizsiniz, hem de nefsinize ve ahiretinize...
kuranı sizden daha fazla bile okumuş olabilirim, ki konumuz değil...
öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki bu kadıncağız pavyonlarda sürten, eşine hanımlık çocuğuna analaık yapmayan islamın ve imanın şartlarını yerine getirmeyen biri.
sizin ayet ve hadisler dediğiniz hangi durumlar için bir bakarsanız anlarsınız.
ne dünya ne de kuran sizin o baktığınız küçücük pebcereden anlaşılmayacak kadar kompleks...
kendinize bir iyilik edin ve araştırın, sözleriniz bana mısır din alimlerinin zırvalıklarını hatırlatıyor.

ne münasebet, siz kim oluyorsunuz da böyle kesin kurallar koyuyorsunuz?
siz kimsiniz de eşlerin bilmem ne olmazsa ayrılmaları lazım diyorsunuz?
bu hanımefendide kapalı ve imanlı bir insan, nasıl ve neye göre hanımın eşinden daha düşük bir mertebede olduğuna karar veriyorsunuz?
kalpleri yalnızca allah bilir. çarşafa girince cenneti garantiledik mi sanıyorsunuz?
ne kadar yazık size....
Yok eşinin istediğini yapmazsa dinen boşama hakkı varmış. Boşasın, dibine kadar da yolu var.
Şeyh karımı boğazlayacak, ben de dindarım ya hani, devam edeceğim o tarikata.
Eşim de istemiyor diye, onu boşama hakkım olacak.
Oh ne alaka, erkek egemenliği bu?
İstediğini yapmadı mı, boşamakla tehdit et, hatta boşa, işine geliyorsa geri alırsın falan, noluyoruz be?
Evlilik iş anlaşması mı, kabul edip etmemeye mi bağlı bütün ipler?
Beraber yaşıyorsun, paylaşıyorsun, evlilik oluyor o. Eşim tarikatı istemiyor diye boşuyorsam, o evlilik olmuyor.
Fedakarlıkmış, evi terketmek, minicik bebeği ardında bırakmak, eşine bile isteye eziyet etmek nasıl bir fedakarlık oluyor?
Konu sahibi yapmış işte fedakarlığını bunca sene idare etmiş, daha napsın?
Eşim evliliğim hakkındaki kararlarını, birinden icazet alarak alınca mı Allah'ın sistemine giriyoruz? Bizim buralarda pısırık deniyor ona, şeyhe sorayım bakalım eşimle evli kalabilmeli miyim falan...
Bence öyle değil olay, böyle düşünenler siz çoook yanlış anlamışsınız olayı bence.

Allah için fedakarlık etmedikçe cennetine layık olamazsınız hanımefendi.
Allah'ın sistemine ve dinine razı gelmeyenleri elinizin tersiyle itmezseniz, dünyayı tercih edip ahiretten olursunuz.
Ben yuvalarını yıksınlar istemem tabi ki, ama aynı itikada sahip değillerse yolları ayrılmak zorunda.
Aralarında en iyi hüküm koyan Allah'tır, Allah'a havale etmeli ve onlara sabır dilemeliyiz.
Size,yasadiginiz hayata ,sectiginiz yola saygi duyuyorum ama siz beni uzaktan yakindan anlamamissiniz:)Allah amellerini kabul etsin karsiligini kat kat ffazlasiyla versin.selametle

ben ayetlere ve hadislere göre konuşurum hanımefendi, kendi nefsime ve şeytani vesveselere göre değil.
ayette dünya hayatını eşi çocuğu Allah'a karşı seçenler için cehennem gösteriliyor.

Ben Kuran i defalarca kez okudum , anladigim 1. sey "kul hakkina girmeyin" oldu. Kul hakkina giren bir insan milyon yil tovbe etse de o hak helal olmadikca iflah olmaz. Konu sahibesine cektirenler, yuvasini yikanlar, dindar gecinenler ne yaparsalar yapsinlar , isterse gunde 24 saat namaz kilsinlar 8 aylik bebegi babasiz birakmanin gunahini odeyemezler, yani o tarikattaki insanlar bosa kurek cekiyorlar. Bence buralari tekrar okuyun, Kuran in ozunu iyice bir anlayin.

ben kimse için bu yorumları( seviyesiz vb) yaptığımı hatırlamıyorum, neden bana yazılan bir cevaba atlıyorsunuz :)
hııı arkadaşınızı koruyorsunuz benden öyle mi?
ben kimseye zarar vermem, kişi kendi nefsine zarar verir.
Allah hidayet versin hak edenlere...

Hanımefendi ben size seviyesiz dediniz mi dedim ? Benim cevap verdiğim kişi belli zaten onun mesajına direkt alıntı yaparak kendisine döndüm. Kendi kendinize sataşacak yer mi arıyorsunuz ?

ALLAH hak edeni sizden iyi görür merak etmeyin, hidayet de verir mükafatta. İçi fitne olmayan.. Onu da Allah görür merak etmeyin ;)

Selametle hanımefendi.

kuranı sizden daha fazla bile okumuş olabilirim, ki konumuz değil...
öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki bu kadıncağız pavyonlarda sürten, eşine hanımlık çocuğuna analaık yapmayan islamın ve imanın şartlarını yerine getirmeyen biri.
sizin ayet ve hadisler dediğiniz hangi durumlar için bir bakarsanız anlarsınız.
ne dünya ne de kuran sizin o baktığınız küçücük pebcereden anlaşılmayacak kadar kompleks...
kendinize bir iyilik edin ve araştırın, sözleriniz bana mısır din alimlerinin zırvalıklarını hatırlatıyor.

vallahi mısır din adamlarını vb din adamlarını değil kendi düşüncelerimi paylaşıyorum :)
elhamdulillah kendi aklım ve imkanım var.
tarikat şirktir ve islam'da yeri yoktur. şeyhler hocalar da şirk ehlidir.
ben sadece konu sahibine bir yorum yaptım ama her zamanki gibi mahalle tarzı atlamalar oldu yorumuma.
olsun... ben hiçbir zaman düşüncemden vazgeçmem. dediklerimi savunuyorum. konu sahibinin durumu farklı olabilir
tüm sayfaları okumadım okuduğum kadarıyla yorum yaptım.
aklı nassın üstüne çıkarmayın, nassı aklın üzerine çıkarın.
Alemlerin Rabbi olan allah ne derse o olur.
HÜKÜM ALLAH'INDIR

Ben Kuran i defalarca kez okudum , anladigim 1. sey "kul hakkina girmeyin" oldu. Kul hakkina giren bir insan milyon yil tovbe etse de o hak helal olmadikca iflah olmaz. Konu sahibesine cektirenler, yuvasini yikanlar, dindar gecinenler ne yaparsalar yapsinlar , isterse gunde 24 saat namaz kilsinlar 8 aylik bebegi babasiz birakmanin gunahini odeyemezler, yani o tarikattaki insanlar bosa kurek cekiyorlar. Bence buralari tekrar okuyun, Kuran in ozunu iyice bir anlayin.

Allah'a tövbe edenin tövbesinin kabul olmayacağını nereden biliyosunuz?
Siz Allah'tan daha mı iyi hüküm koyuyorsunuz?
Haşa ve kella...
Hüküm Allah'ındır.
Tarikata bağlı olmak şirktir.
Eğer konu sahibinin eşi tarikata bağlıysa vay haline...
Kuranın özünü anlamadığınız o kadar belli ki Allah'ın şirkten başka dilediği her şeyi affedeceğini idrak edememişsiniz :)

Bu arada eşime psikolojik olarak şiddet uygulayarak, bebeğime yüzümü dönerek mi Allah'a dönmüş oluyorum ben?
Allah bunu mu emrediyor cidden? Sizle aynı şeyden mi bahsediyoruz biz?
Azıcın ailemi hoş tuttum diye mi dünya hayatını seçmiş olup, ahireti kenara atmış oluyorum?
O halde bunu savunan arkadaş, hemen elindeki laptobu bırak, inzivaya çekil, ailenle alakayı kes, kuru ekmek, su ibadet.
Tam olarak Allah'a dönmüş olursun böyle.:KK66:

Güzel ahlak öğütler dinimiz ilk önce ama bakıyorum başlar örtülü diller katran karası iftiralar, bel altı vurmalar, Allah size hidayet vermez imaları.

ALLAH kime hidayet verip vermeyeceğini kendisi bilir oysa o alemlerin en büyüğüdür kimsenin onu ne korumasına ne de onun adına yorum yapmasına , kalem kırmasına ihtiyacı yoktur.

Ama benim başım açık değil mi ? Alkol de kullanıyorum O HALDE benim kalbim kötüdür, iffetsizimdir. Vayyyy boşandım da! İçim fenalık dolu!. Ben kul hakkı yememişim, dünyadaki en ufak bir canlıya bile Allah yarattığı için sevgiyle bakmışım, çalmamış çırpmamışım, dedikodunun d'sini bimemiş yapanla muhabbeti kesmişim ÖNEMİ YOK... Çünkü bilen teyzeler ablalar kırdı kalemimi....

Geçiniz efendim geçiniz.. İnsanın vicdanı temiz olsun....

Allah'a tövbe edenin tövbesinin kabul olmayacağını nereden biliyosunuz?
Siz Allah'tan daha mı iyi hüküm koyuyorsunuz?
Haşa ve kella...
Hüküm Allah'ındır.
Tarikata bağlı olmak şirktir.
Eğer konu sahibinin eşi tarikata bağlıysa vay haline...
Kuranın özünü anlamadığınız o kadar belli ki Allah'ın şirkten başka dilediği her şeyi affedeceğini idrak edememişsiniz :)
peki siz butun tarikat ehli olanlara musrik diyetek kendi imaninizi nasil bir tehlikeye attiginizin farkinda misiniz? ISID hakkindaki dusunceleriniz nedir?

hadislerle iman şirk değil mi? Allah'ın kelamı harici şeylere iman?

Güzel ahlak öğütler dinimiz ilk önce ama bakıyorum başlar örtülü diller katran karası iftiralar, bel altı vurmalar, Allah size hidayet vermez imaları.

ALLAH kime hidayet verip vermeyeceğini kendisi bilir oysa o alemlerin en büyüğüdür kimsenin onu ne korumasına ne de onun adına yorum yapmasına , kalem kırmasına ihtiyacı yoktur.

Ama benim başım açık değil mi ? Alkol de kullanıyorum O HALDE benim kalbim kötüdür, iffetsizimdir. Vayyyy boşandım da! İçim fenalık dolu!.

Geçiniz efendim geçiniz.. İnsanın vicdanı temiz olsun....

kimin sataşıp kavga çıkarmaya çalıştığı o kadar belli ki... :)
yorumlarınızdan anlaşılıyor. ortaya konuşuryosunuz güya tahrik ediyorsunuz

peki siz butun tarikat ehli olanlara musrik diyetek kendi imaninizi nasil bir tehlikeye attiginizin farkinda misiniz? ISID hakkindaki dusunceleriniz nedir?

tarikat ehli tamamıyla şirk ehlidir.
çünkü islamda tarikatçılık şeyhlik vb yoktur.
tek önderimiz Rasulullah SAV ve tek ilahımız Allah Subhanehu ve Tealadır.
şeyhler ne zırvalarsa değil Allah ne emretmişse o uygulanır.

geçen sene gazetelerde bir hoca çıktı. bir terimleri vardı hatrlamıyorum da şimdi haberi okuyanlar belki çıkarır. erkek olan hoca mürit kadın ve erkeklerle yatıyormuş. bunu yapmazsa kötü bir şeyden arınmadıklarını düşünüyorlar. hoca da kendine el veren hocayla yatıp o öldükten sonra tarikatın başına geçmiş.
buna inanan bir sürü kadın ve erkek karı koca olmak üzere sırayla yatmış. artık birinde patlak vermiş.
Düşünebiliyor musunuz hangi sağlıklı koca önce karısını sonra kendini servis eder bir erkeğe?

Artık bu insanlar ne yapıyorlar, hipnoz mu ediyorlar anlayamadım.
neeeeee :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
konu sahibi eşin çalışıyor mu canım?

hadislerle iman şirk değil mi? Allah'ın kelamı harici şeylere iman?

Allah neden peygamber gönderdi?
kendi emrettiklerini uygulamalı olarak göstermek ve tam olarak izah etmediği şeyleri Rasul yoluyla açıklamak için.
örneğin namazın kılınışı vb.
hadisle ve ayetle iman imanın şartıdır.
hadisi iptal etmek hadis inkarcılığıdır.

Size,yasadiginiz hayata ,sectiginiz yola saygi duyuyorum ama siz beni uzaktan yakindan anlamamissiniz:)Allah amellerini kabul etsin karsiligini kat kat ffazlasiyla versin.selametle

ben zaten diğer yazılarımda da söylediğim gibi tüm sayfaları okumadım.
sadece içimden geçenleri söylemek istedim.
kesinlikle kalp kırmak istemem ama ayet ve hadisle konuşuyorum.
onun dışında eşiniz tarikatçı gibi yorumlara denk geldim, eğer öyleyse yazık haline...

bol bol dua edin.
selametle

Herkesin hayatına saygı duyulmali,bize doğru gelmese de,eşinin tercihine de saygı duymalı insanlar ki duyuyorsunda sen ama baştan başka biri olarak evlenip sonradan degistiyse seni zorlamaya hakkı yok ki yetinmiyor diyorsun çok zor durumun ,birbirinizi de seviyorsunuz,sana eşinin istediği hayatı yasa diyemem kimse diyemez , bu durumda eşinin normal düşünmeye başlaması gerek düzelmesi için en azından seni anlaması,burada normal lik tartışması yapamayacagim. İnsanlar değişik dönemlerden geçebilir ben mesela evlendigimde daha hassastim dini mevzularda,eşim der mesela seni tanidigimda şöyle yapiyordun filan,söyler ama yaptırımda bulunamaz,bulunmaz,bulunmamali en azından ben böyle bir evlilikte mutlu olamam.

Back
X