- 23 Ağustos 2012
- 51.871
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.600
- 898
- Konu Sahibi Siskooanne
biliyormusun arkadaşım, çok açık yüreklilikle bir şey söylicem sana,
ben her ne kadar ibadet etmesem de dinimi allahımı çok seven biriydim.
kurda kuşa doğaya bakıp sürekli tevekkül ederdim...
ama son bir yıldır özellikle ülkemizdeki siyasi olaylar beni dinden soğuttu. ve şu anda herşeyi sorgular durumdayın.
dinime bir halatla bağlıydım ancak şimdi sadece bir pamuk ipliği kaldı. onun da kopmasını istemiyorum ama bu duyduklarım beni soğutuyor, uzaklaştırıyor.
emin ben ve benim gibi çok insan vardır.... artık varsa , günahı vebali onlara![]()
Dinden de Allah tan da carpik insanlar yuzunden sogumayin.
Ulkemizdeki ne tarikatlarin, ne cemaatlarin ne de din somurgecilerinin dinle veya Allah la hicbir alakalari yok, hepsi kendi cikarlari icin agizlarinda din lafini dolamis acikgoz tipler.
Dinden degil cikarci, ikiyuzlu insanlardan soguyun bence, ikisi farkli seyler. Bu tipler yuzunden maneviyatinizdan olmayin derim,size yazik.
Bir de insanlarimiza hayret ediyorum, yuzyillardir en uyanik adami bile dinle uyutabiliyorsun, kullanabiliyorsun. Toplumumuz hic mi evrimlesmedi, insanlar ibret alip hic mi akillanmadi anlayamadim. Topraklarimizda yuyzillardir ayni hikaye, ne Ronesans, ne Sanayi Devrimi, ne de baska akimlar bizim toplumun gozunu zerre kadar acamadi. Insanlar Ay'a cikarken biz hala seyhin ayagini opme derdindeydik.