• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bilen acil yardım edebilir mi?

demrelimadam

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2016
250
88
13
40
Arkadaşlar eşimi işten hem devlettenraporumuz hem özelden tahlillerimiz var davayı kazanır mı kaybeder miyiz tazminatımızı yakmak istemiyoruz? Yatması gereken bir hastalık degildi evet ama tedavi gördü..

Son düzenleme:
Arkadaşlar eşimi işten çıkardılar sebep olarakta raporlu iken gezmesini f.b paylaşım yaptığını öne sürdüler. Bu olayın üstünden aylar geçmişti halbuki bizde dava açsak kazanır mıyız? Çünkü yıllık iznini istedi eşim vermediler ve biz açıklayamacağım bir hastalıktan dolayı rapor aldık duyulsun istemedik halbuki rapor doğru ama onların bu hastalığa yakalanacağı ummadılar eşimin.hem devlettenraporumuz hem özelden tahlillerimiz var davayı kazanır mı kaybeder miyiz tazminatımızı yakmak istemiyoruz? Yatması gereken bir hastalık degildi evet ama tedavi gördü..
Dava açsanızda bişey elde edemezsiniz yıllık izin için SSK ya şikayet edebilirsiniz işçi mahkemesinde alacağınız kaldıysa son kuruşuna kadar alırsınız

Arkadaşlar eşimi işten çıkardılar sebep olarakta raporlu iken gezmesini f.b paylaşım yaptığını öne sürdüler. Bu olayın üstünden aylar geçmişti halbuki bizde dava açsak kazanır mıyız? Çünkü yıllık iznini istedi eşim vermediler ve biz açıklayamacağım bir hastalıktan dolayı rapor aldık duyulsun istemedik halbuki rapor doğru ama onların bu hastalığa yakalanacağı ummadılar eşimin.hem devlettenraporumuz hem özelden tahlillerimiz var davayı kazanır mı kaybeder miyiz tazminatımızı yakmak istemiyoruz? Yatması gereken bir hastalık degildi evet ama tedavi gördü..
işe iade davası açın. heyet raporu ile hastalığı kanıtlayın bu arada işe iade edilene kadar maaşını da eşşek gibi ödemek zorundalar.

emin ol iş veren bi kaç şahitle üste çıkar Ve ben o davada bişey elde edeni görmedim bizim çalışan sayımız çok fazla işten çıkan izin kullansa bile kullanmadım diye dava açıyor onu geçtim hiç çalışmayan bile çalıştım sigorta yapmadılar maaşımı vermediler diye dava açıyorlar büyük işletmelerde bu problemlerden çok var bence hiç uğraşmayın avukat masrafı işle kalırsınız kardeşim ve eniştem de avukat siz sadece işçi mahkemesine başvurabilirsiniz ama bişey çıkmaz

1 ay içinde işe iade davası açmanız gerek.
Kıdem ihbar ve fazla çalışmalara ilişkin iş mahkemesinde alacak davası açmanız gerek.Tabi kıdem için minimum bir yılı doldurmuş olması gerek.Bir avukattan yardım alsanız çok daha iyi olur.

İş yeri kdem falan ödemiştir herhalde ve sözleşme falan varmıydı? SSK ya şikayet edin alacağınız varsa alırsınız ama yoksa alamazsınız

işe iade davası açın. heyet raporu ile hastalığı kanıtlayın bu arada işe iade edilene kadar maaşını da eşşek gibi ödemek zorundalar.
hiç öyle bir şey yok.maaş felan ödemiyorlar davayı kazanırsa 4 maaş öderler 4 maatta boşta gezme parası

İş yeri kdem falan ödemiştir herhalde ve sözleşme falan varmıydı? SSK ya şikayet edin alacağınız varsa alırsınız ama yoksa alamazsınız

hiçbirini ödemedi gece 11 de eve geri yolladılar 15 gün önce falan söylenmedi

1 ay içinde işe iade davası açmanız gerek.
Kıdem ihbar ve fazla çalışmalara ilişkin iş mahkemesinde alacak davası açmanız gerek.Tabi kıdem için minimum bir yılı doldurmuş olması gerek.Bir avukattan yardım alsanız çok daha iyi olur.

2.5 yıla yakın yaklasık 5 6 bin alırız diyoruz

Back
X