Bilen biri varsa lutfen yardim.etsin

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
35 gunluk bebegim bir turlu gazini cikaramadi :( gunduz huysuzdu zaten sonra agladi agladi yorgun dustu uyudu
uykusunda tum gece ikindi. yavrum
sab simpleks kullaniyorum duzenli dun iyiydi bugun eskisi gibi oldu
az bi kaka yapti altini actim bekledim bekledim baktim usuyecek kapattim
masaj yaptim ayaklarini karnina goturdum bisiklet hareketi yaptirdim ama nafile
karnini oksatmiyor midesini sirtima verip tipisliyorum kendini geriye atiyor
simdi rezene vericem
ne yapsam rahat eder :(
cok aci cekiyor sanirim
yuz ustude yatmiyor sipam halbuki oyle iyi cikariyordu :(
zorla mi yatirsam ben basinda bekliyorum zaten
birde sadece anne sutu aliyor

azıcık çörek otu içirin nasıl vereceğiniz internette yazıyor bebek gazı için en etkili çözüm ...

35 gunluk bebegim bir turlu gazini cikaramadi :( gunduz huysuzdu zaten sonra agladi agladi yorgun dustu uyudu
simdi rezene vericem
cok aci cekiyor sanirim

kıyamam ben onaaaaaa
:50::50::50::50::50::50::50:
sanada kıyamam
eminim senin halin ondan daha kötüdür
o kadar iyi anlıyorum ki
açıkcası biraz demode gelebilir ama
ben fitil kullanıyordum
işe yarıyordu

agri kesici ates dusurucu fitilden mi??? biraz daha bekliyim yapmassa bepkide veririm yirtinmasindan iyidir dimi? altina bakim ortusu serip serbest birakiyorum rahat etsin diye ama sirt ustu yatmak canini yakiyor galiba daha cok bagiriyor.....corek otu agir gelmez mi??! ben yesen bari onada gecse

daha çok küçük,gazı çok oluyorsa önlem alabilirsin ama zamandan başka ilacı yok malesef.Biraz büyümesi lazım ki düzelsin :((

Ama rezene,kimyon,nane,anason çayı içirebilirsin.Sıcak su torbası koyabilirsin ayağının altına.Zeytinyağını ayaklarının altına ve karnına sürebilrsin ve hatta her banyosunda vücudunu yağlayabilirsin.Zaten harekette yaptırıyormuşsun.İlaç türü şeylere karşıyım ben.Gaz giderici diye kimyasalları vermeyin minicik yavruya.Sabır.Zamanla düzelecektir

Son düzenleme:
Cok zordur o gaz sancisi cok iyi bilirim.benim bebegim dort ayina kadar aksam yedide baslayip sabaha kadar suren aglama nobetine basliyodu,doktor doktor gezdirirdik geceleri,hepsi gaz derdi bi ilac verirdi,hicbiri bir ise yaramadi,kendileride biliyo aslinda yaramayacagini.en son doktorun biri havluyu utuyle isitip yakmayacak sekilde tabi,bebegin karnina sarmamizi soylemisti,onun uzerine biraz rahatlar gibi oldu,bizde pratik cozum su torbasini isitip onun ustune yatiriyoduk.bi dene istersen belki bizden fazla faydasini gorursun bebeginde fazla gaz yok anladigim kadariyla.
Bir arkadas soylemis corek otu diye,bi doktor yine bizi onu soyledi.sicak suya biraz corek otu atiyosun,su sararmama basliyo.demleniyo yani.ilidiktan sonra iciriyosun.ben bi faydasini gormedim.rezenede ictim,icirdim bebegime yine bi faydasi olmadi.tabi bunlar bende bi ise yaramadi,sen deneyebilirsin

Çörek otu benimde en büyük kurtarıcımdı. Gün içinde zaman zaman bikaç kaşık verin.ve mümkün olduğunca ılık tutun bebişi. sağlıkçı bir arkadaşım yatağın içinde, yorgan altında bebeğe değmeyecek şekilde ama sıcak.su torbası bulundurmamı söylemişti. Bunun da çok faydasını gördüm. bir kaç ay boyunca beşiğin ayak tarafına sıcak su torbası koydum. Rabbim minişe tez vakitte şifa versin inşallah. Bide unutmadan gaz yapacak yiyecek içeceklerden sizin de uzak durmanız gerekiyor biliyorsunuzdur gerçi ama hatırlatayım dedim.

Merhabalar canım;

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Ben gaz sorununa doktorun verdiği BİOGAİA adlı ilaçla çözüm buldum.Birde Milupanın toz rezenesi var onu içiyordum kendim.Hemşireler bana ayaklarımı sıcak tutmamı söylemişti.Gaz oluyormuş bebişte.
İnşallah gaz problemi gider oda sende rahat edersiniz.

canim bikac cay kasigu corekotunu teflon tavada biraz kavur. Sonra havanda dov toz haline getir. Bi siseye koyup icinede biraz saf zeytinyagi bi iki cay kasigi ver. Ben corekotunu biraz bekletip cay suzgeciyle posasinu suzuyorum.

Kimyon derim başka bişey demem. Kizim cok gazliydi bir damlacik suya azicik boy minnscik kimyon karistir icir. Dahada gaz maz kalmaz :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba ,

Siteye yeni üye oldum ve çok sağlıklı bilgiler edindim arkadaşlar. Fikir paylaşımı çok etkili gerçekten.
Bebeğinize geçmiş olsun öncelikle. Bu gaz sancısı maalesef bizi de bebeğimizi de çok yoruyor ve üzüyor. Tavsiyem dereotu yağı ve zencefil yağı olacak. İyi geleceğini düşünüyorum. Bence ilaç kullanmayın daha ufacık onlar. Bitkisel içecekler tercih edin.

Tekrar geçmiş olsun.

rezene içirebilirsin ama maalesef katlanmak bu hallerine alışmalısın al kucağına pışpışla ağlasın başkada bi yolu yok bunun :) ayaklarının altına sıcak su torbasını sarıp koyabilirsin uyurken ayaklarını her zaman sıcak tut ayak bilekleri falanda sıcak olmalı bacaklarını karnına doğru bastır çek bol bol emzir emzirirkende susuyolar çünkü aslında tek çaresi emzirmek karnı dolsunki gazını çıkarsın kakasını yapamadığındanda ağlıyo olabilir bilmezler çünkü yapmayı yapıcam derken sıkarlar kendilerini ağrı olur

arkadaşlar yapmayın daha 35 günlük çocuğa ne rezenesi ne kimyonu ne çörekotu..hatta encefil demişsiniz..yapmayın..
daha sindirim sistemi yeni gelişiyor onun..
çok uzun zaman gaz sorunu çekmiş biri olarak,bu kadar küçükken yapabileceğiniz şeyler,banyo yaptırıp rahatlatıp,masaj yapmak ,eller ayaklar hareket ettirmek,elma yağıyla karnına masaj gibi şeyler..

simdi rezene vericem
cok aci cekiyor sanirim

Bebeğin henüz 35 günlük rezene dahil herhangi birşey verme. Böyle kulaktan dolma bilgilerle bebeğine zarar verirsin. Öncelikle kendi beslenmene dikkat et. Sende gaz yapacak yiyecekler bebeğini de etkiler sütünden dolayı. İkincisi gazı olmadığı zaman bile bebeğinin poposunu sırtını pışpışlayıp gaz çıkartma hareketlerini yaptır. O an sıkıntısı olmaması gazın birikmediği anlamına gelmez. Bu gaz çıkartma hareketlerini her emzirmeden sonra yap.

Back
X