Bilen birinin cevabına ihtiyacım var

canım aynı şeyleri annem kardeşime hamileyken yaşamıştı. Allaha şükür bebeğe bir zarar gelmemişti. Sonra şeker yüklemesi yapıldı annem bin pişman oldu çünkü sonrasında şeker hastası oldu. Artık bütün profesörler bas bas bağırıyor özellikle Canan Karatay ın bu konuda ki makalelerini okumanı isterim. Biz kocaman insanlar bile şeker yüklemesinde neler çekiyoruz o küçücük bebek ne yapsın anne karnında. Asıl o yükleme çok zarar veriyor.

Seker yuklemesi yaptırın.

Bu arada uzuuuuun sureli acliktan sonra mi yediniz yemek? O durumda idrara seker gecer diye hatirliyorum.

Evet sabah kahvaltısıydı akşamları erken yiyorum zaten pek acıkmıyorum. Gebelikten önce daha çok yiyordum diyebilirim. 1 öğün uzun süre tok tutuyor beni arada meyve fındık felan aksama kadar yetiyor aksam 5 gibi yemegimi yiyorum erken yattigimdan arada yemek yeme isteğim olmuyor

Evet aslında açıklamaların her iki tarafı da doğru ve ikna edici. Canan karatay şekeri en başından beri karşı olan biri olduğundan şeker yüklemesine karsi olacaktır tabi. Ama şöyle bakarsak 100g seker yüklemesi 2 dilim baklava. 1 tabak pirinç Pilavı. Hiç yapmadigimiz yemediğimiz şeyler değil. Ve eğer şeker var ise önlem almazsa çıkan sonuçlara inan canan karatay sorumluluk almaz. Kimse alamaz diğer türlü sakıncası da aynı şekilde.

Rica ederim. İçiniz rahat olsun,ben iki kez yaptırdım o testi,ilkinde yüksek çıkmıştı,aralıklarla tekrarlanan ikinci testide yaptırdım,bir sorun çıkmadı ikincide. Şu an kızım 40 aylık herhangi bir problemi yok,bende insülın direnci var şu an. O dönem belki başlarındaydık bu durumun.
Ayrıca şeker hastalarıda gayet sağlıklı hamilelik geçiriyorlar uygun bir beslenmeyle (öyle olduğunuzu varsayarak söylemiyorum yanlış anlamayın) önemli olan bilip ona göre davranmak.
İnşallah güzel haberler alırsınız. Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi.

Cevabınız ve ince düşünceniz için çok teşekkürler

Gerçekten ciddi risk o testi yaptırmamak.
Ben iki kez yaptırdım,güvenemem ,bilemem ki başka türlü. Yaptırmayın demek kolay yaşamadan.
Ayrıca öyle pahalı bir testte değil ki büyük paralar kazanılmıyor. İkili,üçlü testlerin ,renkli usg'lerin yanında bedava bu test,dolayısıyla maddi kaygıyla yapıldığını düşünmüyorum şahsen.

Hastanem özel ama testlere hiç ücret vermedim. Bunu bilmiyorum ikili üçlü test yaptımadım. Ama bu dediğiniz gibi yatırmamak benim için şu aşamada hele ki bu sonuçla dediğiniz gibi ciddi risk oğlumda yaptırmıştim ilk gebelik felan diye bunda kararsızdım. O zmana sorun yaşamadım şükür. Şimdi de yaşamam inşallah

Sanirim sizin hep tokluga bakilmis açlık sekeride önemlidir. Doktorunuzu dinleyin yaptirin. Benim de annem ve anne tarafım komple şeker hastası bugün benim de başımda olsa yaptiririm.

Sanirim sizin hep tokluga bakilmis açlık sekeride önemlidir. Doktorunuzu dinleyin yaptirin. Benim de annem ve anne tarafım komple şeker hastası bugün benim de başımda olsa yaptiririm.

Evet hep tokluk oldu. Yaptircam yarın sonuç iyi olur insallah.

İnşallah. Siz iyi düşünün,iyi olsun. İçiniz rahat etmez zaten aksi halde.

evet haklısınız kesinlikle. O kadar az yükleme yapılmamıştı da anneme o yüzden şeyeetim
fakat bizim besinlerden aldığımız şekerle yüklenen saf glikoz bir değil. Annem 3 gün birşey yiyememişti mide bulantısından ve ciğerlerinde ki saf şekerin oluşturduğu yanma hissini yaklaşık 4 litre su içerek geçirmişti. Ama sizde haklısınız

ben sağlık lisesi öğrencisiyim yüklenen şekeri oradan biliyorum

Şu aşamada yaptırmamak bana daha riskli gibi geliyor. Normalde yaptırmayacaktim. Tarama testlerini de yaptırmadım. Bu sekilde olunca yaptıracağım. Mesela hamileliklerimde ilaç da içmem ben beslenmeye dikkat ederim sonuçlarım çok şükür hep iyidir. Kan değerim normal olmasına rağmen sezaryen olacağım için mecbur kan ilacı içeceğim ve daha yeni başlayacağım .
Yardımların ve fikirlerin için teşekkürler. Bu konuda eğitim alan kişiden tavsiye almak tabiki daha iyi

peki ablacığım sizin bileceğiniz iş. Allahü teala hayırlısı ile evladınızı kucağınıza almayı nasip etsin Salih/Saliha bir evlat olur. Hem size hemde vatana millete hayırlı bir insan olur inşallah. Sonuçlardan bizi de haberdar edin. Allahü teala korktuklarınızdan emin eylesin. İyi akşamlar

Canımsın güzel duaların için çok teşekkürler
Rabbim herkesin işini rast getirsin inşallah. Yarın yazarım sonuçları

Bana bildiğin toz şekeri suda eritip içirdiler su içme hareket etme dedilerdi

Yanma hissim de oluşmadı bulantım da hemşire sormuştu miden bulandı mı diye yooo demiştim öğlen de gidip normal yemek yedim iş yerinde

Herkeste farklı oluyor demekki

Bende inat
Bende inat ettim zamanında yaptırmadım sonra Bi ara çok hastalandım doktor illa yapacaz dedi yaptık 120 çıktı çok önemli değil ama biraz diyet yap tatlı yeme dedi dikkat ettim bebeğim gayet sağlıklı doğdu bu arada bebeğin kaç kg

30 +2 günlük 41 Cm 1560 g yanlış hatırlamıyorsam

Tokluk normal ama besin ya da sıvı kaynaklı tatlı atımı olmuştur idrarda. Doktorda garantici davranıp açlığına da bakmak istemiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…