Bilen var mı ?

kaldi2sene

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2015
973
1.127
113
38
Ya kızlar bu ara marketten yoğurt almak yerine evde kendim yapmaya kafayı taktım. . Sabah işe giderken mayaliyorum akşam ben gelene kadar olmuş oluyor. .
Şimdi ilk defa bi sorunla karşılaştım normalde süt aldım hani marketten değil inekleri olan bi yerden.. ama sütü kaynatinca süt böyle ayrışır gibi zerre zerre tanecikli bşey oldu .
Ya bu ne demek anlamadı ben ?????

Ben de denemistim bi kere hic oyle zerre zerre tanecikli olmamisti demek ki seninkinde anormallik var at cope

Kesilmis yani. Yogurt olmaz artik ondan. Lor falan yapabilirsin yani o sekilde degerlendirebilirsin. Internette oluyor nasil yapılacağı.

Kesilmis yani. Yogurt olmaz artik ondan. Lor falan yapabilirsin yani o sekilde degerlendirebilirsin. Internette oluyor nasil yapılacağı.
Bi denesem diyorum olmaz mı ya sence yoğurt şimdi bundan

Yoğurt olmaz ondan canım. Kesilmiş o sut. Çok lezzetli peynir olur ama :) süzmek için tülbent gibi birşey kullan. Suyunu da çorbaya koy çok faydalı.

Kızlar ısrar ve inatla yoğurt yapmaya koyuldum bakalım ne olacak

Süt kesilmiş canim Çökelek yap kalsiyum deposu hem de lezzetli oluyor. Icine bir miktar sirke katıp iyice kesilmesini sağlayacaksin. Netten bak kesilmiş sütten Çökelek yapımı diye benim de bi defa başıma gelmişti epey oldu nasıl yaptım tam hatırlamıyorum ama netten bakıp yapmıştım çok lezzetli olmuştu.

Ya kızlar bu ara marketten yoğurt almak yerine evde kendim yapmaya kafayı taktım. . Sabah işe giderken mayaliyorum akşam ben gelene kadar olmuş oluyor. .
Şimdi ilk defa bi sorunla karşılaştım normalde süt aldım hani marketten değil inekleri olan bi yerden.. ama sütü kaynatinca süt böyle ayrışır gibi zerre zerre tanecikli bşey oldu .
Ya bu ne demek anlamadı ben ?????
Kesilmiş süt. Arkadaşların dediği gibi peynir yapabilirsiniz ama sabah siz ise gidince aksama kadar üstü ortuk olmasın yoğurdun yoğurt 3 saatte mayalanir hadi 4 saat olsun eğer sabah saat 9 dan akşam 5 kadar üstü kapalı bekler se yoğurt sulanabilir. Katı olmaz.

Çökelek oluyormuş öğrenmiş olduk.
Aynı şey benim başıma gelse direkt dökerdim o sütü bozulmuş diye.
Sormak iyi birşey aslında ama gelen cevapları dinlemiyonuz.

kaynatılmadan uzun süre dışarda kalan süt kesiliyor onu lor yapın tülbentten süzün dilerseniz kahvaltılarınızda içine biber doğrarsanız çok lezzetli oluyor.

Evet kızlar sözünuzu dinledim ve onu peynir yaptım çok lezzetli oldu teşekkür ederim
Artık yoğurt denemem bi dahaki sefere

Back
X